Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej kobitki, pogratulować dobrych wieści z badań 🙂 pampinka a Twój mąż albo Ty jacy byliście jak się rodziliście? mój syn jest o 0,5kg lżejszy i akurat jest dokładnie przeciętny ( ale to brzmi) a ja chciałam kluska!
Byłam u ortopedy mam teraz codziennie mieć zastrzyki na te biodro, jutro opisze dok bo normalnie padam z nóg ( choć siedzę) więc może padam z krzesła 🙂
aha pęknięcie krocza to gorsze od nacinania, bo jest niekontrolowane i rana jest poszarpana, gorzej się goi.

• Mamusia
czarnyloczek maz mi nie pozwoli sciac wlosow zbyt krotko... ale faktycznie sama sie sobie tez taka podobam 🙃
dodi moze popros kogos tate czy kolege niech te lampe wymieni i maz moze sie wcale nie musi dowiedziec 😉

ale Rosjanie tych naszych obijaja 😞 az mnie nogi od patrzenia bola... 🤢

• Mamusia
D-brycz to może idź do fryzjera i zrób mężowi niespodziankę, ja tak zrobiłam jak sobie zgoliłam jedna trzecią włosów z prawej strony 🙃 I powiem że teraz jest zadowolony i każe sam podgalać jak mam za długie 😜
A Tobie by taki irokez baaardzo pasował 😉
Dodi to dowiedz się może ile kosztuje taka i jedź do serwisu gdzie kupiliście auto bądź innego autoryzowanego serwisu żeby nie stracić gwarancji.

• Mamusia
Bardzo mily mecz, chlopaki fajnie grali..tylko trener buc! 🙂 Szanse sa nadal..
Domi - no ale chyba nie dzis juz? W sensie z rosjanami lac sie juz chyba nie bedzie? 🙂 Bo cos w Wawie sie dzieje:/
Pampinka - jak maz wielki to moze i Wasze bobo bedzie duze! A pytalam czy masz chociaz luteine na ta krotka szyjke?! Bo jak nie to chyba opitole lekarza za Ciebie!!!
Bisiaku biedaku...nacierpisz sie 😞
D-brycz - ladna foteczka 🙂 A moj tez nie zgodzilby sie na zbyt krotkie ciecie..hehe:P

Tesciowa mama scieli lozko, ja juz poleguje w swoim..maz w robocie gazetke dlubie na jutro 🙂 Ale ja nie sama, wiec od razu spokojniejsza...a darlam sie na tym meczu, ze hej! Helenka bedzie kibic 🙂

• Mamusia
Hello
SUperbaba, klask za wyczekiwana 3 z przodu!!!!!
Dodi, jak ktoras (wybaczcie , nie pamietam) pisala, wymien po cichaczu i maz nie zauwazy. No i lipka generalnie, ale dobrze, ze tylko lampa.
A my nagralismy mecz i pisze do sisi, nic mi nie mow! Bo ona w strefie dzisiaj balowala...no i pojechalismy na obiad i wchodzimy do lokalu a tam co- transmisja meczu i chcac nie chca sie dowiedzielismy 😉 Ale w sumie fajnie, i tragedii nie ma.
My wrocilismy wieczorem, jak zwykle z wojazy i powiem wam, ze super bylo, bo tyle malych i duzych zwierzakow sie naglaskalam i ukochalam i w ogole...Wrzuce jakas fote jutro. I male skunksy i szopy i kociaki i swinki i krowki i kurczaki i pieski ...achhh, tak fajnie.
Zaraz spac bo o swiecei wizyta.
A gdzie Monia? Wrocila z Niemiec juz?
Buziaki mamusie
I sorki bo zapomnialam co mialam napisac...oczywiscie.

• Mamusia
Hej 🙂
Suuperbabo- w końcu u nas 30 tydzień 🙂
Dodi- nie przejmuj się jedz do serwisu i wymień lampę ale na wszelki wypadek nie wsiadaj za kierownice dla własnego bezpieczeństwa 🙂
Myślicie że to jest prawda z tym że ile rodzice ważyli przy porodzie to tyle będzie ważyło dziecko ?
Też kilka razy się z tym spotkałam ale na dobrą sprawę jej style mitów na temat ciąży że ja już nie wiem w co wierzyć a w co nie...

• Mamusia
Hej Mamusie..dzis druga i z samego rana, bo kakies poddenerwowanie mnie obudzilo:/ Pogoda pochmurna, chlodno i pada..a ja zdenerwowana i spanikowana od tak! I juz zadna pozycja do snu nie pasuje, bo niewygodnie i boli;/ A Helenka ciagle nogi pod zebra wklada albo wali w lono i jajnik..boooliii i niemilo!
4nula - hurra! Nasza wyczekana 3 z przodu:P Oklaska daje..ale fajowo 🙂
magdaluke - dzieki dzieki.,jednak 3 to juz inna bajka niz 2..jakos bezpieczniej i spokojniej 🙂 A co do wojazy to zazdroszcze..Ella miala pewnie mega radoche?! Ja sama bym miala..kocham zwierzaki i bym je wytulila wszystkie!
Dodi - uwazaj za kierownica..ja nie kezdze juz od dawna, bo mialam zero koncentracji:/ A autko rzecz nabyta i uzytkowana - zdaza sie stluczka czy zadtapanie i nie warto tracic nerwow! Mi 3 dni po odbiorze z salonu ktos porysowl samochod, mezowi tydzien po:/ A maz wybaczy na pewno..albo jak masz sily to jedz i wymien, bo lampa to szybka naprawa!

Moni miala wrocic w niedziele czy poniedzialek..moze czasu brak! 🙂 Ja licze na to, ze jeszcze przysne..juz mam nerwa na dzien! Panika z cc znowu i jakies zmeczenie brzuchem 😞 Buziaki Brzuchatki!

• Mamusia
Cześć kobitki 🙂

I co bardzo fajny meczyk wczoraj nie? 🙂 Ale dzisiaj dopiero w tv pokazują, co się działo na mieście, ale wstyd 🤢

Co do lampy, to oczywiście już sama na to wpadłam, żeby po cichaczu to załatwić i od razu wczoraj pojechałam do salonu, więc lampa będzie jutro wymieniona, myślę, że jest szansa, że mąż w ogóle nie zauważy 😉

• Mamusia
Meczyk nawet ciekawy 🙂 w sumie nie jestem kibicem ale trochę mnie wciągną szkoda że ten pierwszy gool był spalony no ale remis też ok 🙂 A co do zamieszek to fakt chyba za bardzo ostatnio wszyscy się cieszyli że Euro odbywa się w ciszy i spokoju bez większych zamieszek no i proszę...

• Mamusia
hej kobitki, ja dziś znów w łóżku torturuje kartkę papieru i piszę magisterkę, jak to człowiekowi szybko myśli odpływają . Pisze , pisze nagle pomyślę o drzewie za oknem i już pół godz błądzę myślami :P
Co do wczorajszej wizyty, prawdopodobnie jakaś kość jest na tyle wygięta ( to mogą być milimetry) , że coś mi tam uciska i stąd siniak bo może jakaś większa żyła pękła. Zastrzyki mam po to by mnie mniej bolało oraz na wzmocnienie żył ( bo ja przyjmuje leki na rozrzedzenie krwi od smaego początku ciąży).
Pytałam pampinki ile mąż ważył, bo chiałam sprawdzić czy się sprawdza choc trochę, że ile ważył rodzic tyle waży dziecko po urodzeniu. Ja urodziłam się dokładnie przeciętna, przeciętna waga dla dziewczynki i przeciętny wzrost. To samo Franek, na każdym badaniu jest dokładnie średni.

• Mamusia
Bisia - wspolczuje z tym biodrem:/ Za malo boli widac ostatnio miewalas..oczywiscie tfu tfu!
Ja leze i probuje przekimac, ale nie wychodzi:/ Glodna jestem, a samopoczucie i jakis nerw od rana kiepskie:/ Weszlam sobie na poczatki forum ppczytac..pare babeczek odpadlo na poczatku, czesc pozniej..oby ich losy byly dobre! Oby ten dzien sie polepszyl dla mnie..bo nerw i smutek to nie fajnie no! Buzi

• Mamusia
hej, hej 😉
Dodi- dobrze że załatwiłaś sprawę z lampą.. mąż nie będzie się wściekał...
Pampinka- a Ty masz jakieś skurcze? tzzn czujesz że Ci się brzuch spina?
Bisia- mam to samo z tym pisaniem.. 😁 żeby to takie drzewo za oknem wenie sprzyjało, to byłoby luks 😉
Mecz udany 😉 ja jestem zadowolona, że remis, bo myślałam, że nas zniszczą..
A my właśnie, z mężem zjedliśmy śniadanko, a zaraz jadę do rodziców na cały dzień i wracam dopiero jak mąż pracę skończy,po 21..Pewnie się tu jeszcze pojawie;*

• Mamusia
Hej kobitki!
Wciąż Was nie doczytałam bo coś mi internet szwankuje ostatnio :/ Ale wpadłam się pochwalić, że właśnie nam łóżeczko dotarło i pewnie będziemy z mężem dzisiaj skręcać tylko wróci od lekarza bo mu się zapalenie ucha przyplątało... Zadzwoniłam do mamy żeby się pochwalić, że już łóżeczko jest a ona tylko obojętne aha i wyrzuty, że dziadek stwierdził, że wyniośle go potraktowałam jak ostatnio podał nam przesyłkę bo byłam zdziwiona, że nie przynieśli jej do nas bo myślałam, że to taka do podpisu... I komentarz mamy: to wywieś na furtce kartkę, że jesteś w domu... Teraz mi smutno i przykro 😞
Sorki, że Wam tu zasmęciłam, ale musiałam z siebie wyrzucić...
A to jeszcze Wam pokażę jaką pościel dzisiaj zamawiamy: http://poscieldziecieca.com.pl/product.php?id_product=321 , na zmianę 2-el.: http://poscieldziecieca.com.pl/product.php?id_product=33 i do wózeczka: http://poscieldziecieca.com.pl/product.php?id_product=496
Miłego dzionka 🙂

• Mamusia
Czy wy też jesteście takie senne?? Ja codziennie się budzę niewyspana, a spać dalej nie mogę 🤢 No i już po 1 dniu skapitulowałam i piję kawę, chyba nie mogę bez niej żyć 😞

Co do wagi rodziców i dzieci, to nie wiem, może jest coś takiego jak predyspozycja rodzinna, okaże się jak urodzimy 🙂 Ale z opowiadań mojej babci wynika, że wielkość dziecka wcale nie pomaga wiele przy porodzie - jej pierwsza córka, moja ciocia, ważyła tylko 2800, a i tak babcia była cięta. Poza tym chyba na tym etapie waga dziecka nie jest zbyt wiarygodna, mi gin mówił, że w 35-36 tc można coś niecoś oszacować.

• Mamusia
Z tymi masami dziecka to chyba różnie bywa... Moja babcia pierwszą córkę urodziła 2 kg z groszem a czwartą najmłodszą 5kg i to sn, tylko nacinane krocze musiała mieć bo przy wcześniejszym porodzie pękło. I z tym szacowaniem na usg też jest różnie. Nie wiem czy Wam pisałam, że koleżanka pary z którą chodzimy na szkołę (ta co miała szacowaną wagę dziecka 1900g 2 tyg przed porodem) urodziła dziecko 4100 czy 4200 więc błąd ogromny w obliczeniach 😉

• Mamusia
No ja jestem śpiąca cały czas lecz nie mogę zasnąć w dzień jedynie wczoraj wieczorem przysnęłam...ja na początku ciąży też rzuciłam kawę ale jak pojawiło się niskie ciśnienie to dowiedziałam się że słaba kawa mi ani dziecku nie zaszkodzi więc pije sobie czasem i kawa też pomaga mi się wypróżniać co jest dość ważne w naszym stanie
A tak z innej bajki to dziewczyny kupowaliście aspiratory do nosa ?