Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też nie daję dziecku poduszki na początek i pościeli do wózka też nie. Ale tyle jest tych teorii, że sama nie wiem, jak to będzie.

Głowa mnie dziś boli, jakoś duszno dziś, kawa nie pomogła 😞 Chciałam dziś sobie kupić nospę forte bo mi się skończyła, ale pani w aptece powiedziała, że na receptę 😮 Nie wiedziałam, ciekawe skąd miałam całe opakowanie w domu, hmmm.

• Mamusia
Strzauka - niezle szybko zlecialo co?! Ja za 51 dni...w 37tc...i przerazona! A z drugiej strony ciezko mi jakos ciagle i slabo...i tez mi zebra cos ostatnio obrabia 🙂 Wydaje mi sie, ze juz im ciasno i dlatego wpychaja nozki gdzie sie da! 🙂
Nirmalka - tak to bywa w pewnym wieku, a poza tym kazdy ma rozne dni..tez zdarzalo mi sie z mama popstrykac mimo ze kochamy sie na maxa! My tez wrazliwsze na pewno...zaraz zapomnisz 🙂

Co do spania bobasa to mowila polozna..i magdaluke tez chyba..ze na poczatku dziecko niewiele sie rusza jak spi 🙂 Jak polozysz na wznak z glowka w bok to samo sie nie przekreci...i z buzi z boczku wyleci 🙂 Madzia wklejala nawet fotke jak Ella spala...wiec chyba da rade. A moze faktycznie tez materacyk ciutke podniose..jest to pomysl! Dzieki!

Czekam na kumpele, ktora urodzila w styczniu...bedzie z synkiem zaraz! Moze poopowiada mi wszystko co i jak i kiedy robic..ja nadal nie ogarniam, bo niewiele czytalam 😞 Chyba zabiore sie w koncu za ta ksiazke "Jezyk niemowlat"! Ja to tempo przyspieszam, bo za ok 2-3tyg do szpitala juz ide...wszytko w domku musze zorganizowac! Zwlaszcza ze maz sam bedzie nas przeprowadzal na wynajete mieszkanie..help! 🙂 No i wlasnie mi powiedzial, ze zamowil juz lozeczko dla Helenki..biale Klups Radek VIII z szuflada! To w zasadzie tylko laktaror mi potrzebny i stanik do karmienia 🙂

• Mamusia
Pościel już zamówiona łącznie z tą do wózka bo mąż stwierdził, że poświęci te 60zł bo mu się ta pościel podoba, normalnie szasta pieniędzmi :P Teraz będziemy zamawiać różne duperele bo znalazłam użytkownika, który ma sporo potrzebnych nam rzeczy w rozsądnych cenach. Może ktoś jeszcze skorzysta to podaję namiar: http://allegro.pl/listing/user.php/run?p=1&us_id=3663977
A materacyk do łóżeczka ma jeden róg zalany, ale na szczęście nie robili problemu z wymianą i już dzisiaj przygotowują nowy do wysyłki.

• Mamusia
Lekarze boja się robić cesarkę w 37 tc bo były przypadki że dzieci nie miały do końca rozwiniętych płuc a Ty Supperbabo właśnie dlatego dostałaś sterydy między innymi aby mogli bezproblemowo wyjąć Helenkę w 37 tc 🙂
Dodi niestety ale no spa forte na receptę ale ja biorę zwykłą bo ni e będę jeździła co chwila po receptę i też działa 🙂

• Mamusia
Nirmala skoro my w tym wieku mamy takie humory to nie ma co się dziwić Twojej mamie 😉
Superbaba pamiętam jak przed zmianą daty cesarki miałaś studniówkę 🥴 Odkąd siedzę w domu na L4 to masakrycznie dni mi lecą 🤔 Niedawno było siedemdziesiąt parę 😲
A co do główki to na ostatnim USG w 30tc miał główkę na 33tc, stąd moje obawy 🤨 Dlatego za tydzień już zaczynam masaż krocza, tylko olejek z jojoba, pszenicy bądź migdałów muszę kupić.

Korzystając z wolnego męża, robiliśmy przemeblowanie u Małego i za szybko wstałam i nagle czarno przed oczami 🥴 Wyszłam szybko by pójść do pokoju obok i się położyć by Mąż nie widział, ale przyszedł zobaczył że leżę z zamkniętymi oczami i nakrzyczał na mnie... Po raz pierwszy od początku ciąży, bo to ja zawsze krzyczę a on jest ten lepszy 😉

Ale pokoik już prawie ogarnięty, jeszcze tylko mała komoda dojdzie 😉
I muszę już torbę ostatecznie spakować 🤔

• Mamusia
maiha ja jestem w 34 więc wtedy będę w 39 🙂 a na samym początku 38 mam się zgłosić do szpitala i wtedy dokładnie podadzą mi datę w jakiej mam się zgłosić 🙂 chociaż czytałam, że w przypadku konfliktu bezpieczniej robić 37-38tc cesarkę, więc nie wiem...

Suuperbaba
on mi wpycha główkę i rączki w żebra a nóżkami kopie przy samej pochwie - co też mnie strasznie boli... Co to będzie za 4 tygodnie, jak jeszcze trochę urośnie 🙂

Kurcze, już w sumie wszystko dla Damianka mamy, poza tą karuzelą 🙂 No i dla mnie majtki i staniki do karmienia 🙂 ja durna nadal nie jestem spakowana do szpitala... A już najwyższy czas! Ale nie mam siły się za to brać, bo za kiepsko dziś się czuję...

• Mamusia
4nula - no ja w sumie w skonczonym 37tc czyli poczatek 38 🙂
Loczek i Strzauka - no ja tez probuje zabrac sie za spakowanie torby, ale mi nie idzie..sil mi brak 😞 Tylko ja na miesiac sie tam udaje prawie..a to wiecej pakowania! Pizamy, koszule, szlafrok itp moge wladowac, wyprawke dla Helenki i dla mnie po porodzie tez..tylko z ciuchami i bielizna czekam, bo przeciez musze w czyms w domu lezec!Mam obiecala ze moze mi jutro pomoze..nie ogarniam jak ten czas leci:/
I Ty Loczku uwazaj, bo to coraz delikatniejszs jestesmy! A z ta glowke to nie zazdroszcze..hihi...masuj, masuj! No i radze jednak pogadac z polozna o tym nacieciu, bo jak widzisz wiekszosc mowi to samo co ja, ze grozniejsze jak peknie:/
Strzauka - a to u mnie odwrotnie...glowa wali w dol i jajniki a nozki wpycha pod zebra!

• Mamusia
Szczerze mówiąc to mówiła, że mimo znieczulenia bolało tak, że myślała, że umrze i że zazdrości mi cesarki... mówiła też, że karmienie boli bo czuje jakby jej wnętrzności wysysał 😉 Ogólnie to czuje się obolała i kazali jej leżeć w łóżku, mały spokojniutki i jaki kudłaty, hehehe 🙂

• Mamusia
Obolale to wszystkie bedziemy..i cieknace:/ A karmienie boli..wladnie kupilam 2 komplet tych nakladek na sutki!

A w ogole uwazajcie Kochane na hurtownie dzieciece i sprawdzajcie z innymi sklepami i netem, bo to zdziercy!!! Moj maz podjechal do jednej, ktora polecaja i okazalo sie, ze maja mega drogo! Ceratke pod przescieradlo, ktora w necie z przesylka moglam miec za 61zl a w sklepie w Wawie za 55, w hurtowni mieli za 62zl! A jeszcze lepsze...wybrany laktator Medela mini znalazl w sklepie zwyklym na Ursynowie za 260zl, a w hurtowni mieli za 350zl! Ale zdzierstwo..i jeszcze rabatami 5%-10% przy duzych zakupach sie chwala..a i tak zarabiaja krocie! Szok..jestem zniesmaczona:/

• Mamusia
Hej!
Nie było mnie kilka dni więc miałam troszkę do nadrobienia 🙂
Od kilku dni boli mnie brzucho jak chodzę a czasem i w nocy czułam skurcze, trochę sie wystraszyłam bo byly one dosyć regularne i nieprzyjemne więc poszłam dziś z samego rana do przychodni i tam zrobili mi ktg oraz zbadał lekarz i niby jest wszystko ok. Powiedział mi że to juz macica przygotowuje się do porodu ale jak dalej będę miała bardziej regularne przez 2-3 godz to mam przyjechać na oddział. Teraz normalnie wszystko mi doskwiera o kręgosłup to głowa tragedia jednym słowem.

• Mamusia
Strzauka z tego co piszesz to siostra miała fajny poród i krótki a i tak ja po znieczuleniu tak bolalo to jestem ciekawa jak nam pójdzie? mam nadzieję ze równie szbko i jak najmniej boleśnie, jestem przerażona ale i juz doczekać się nie mogę. Ja torby jeszcze nie spakowałam a co niektóre znajome powiedziały mi (te co juz rodziły) że 2 m-ce wcześniej się pakowały ale mi jakoś weny brak 🙂

• Mamusia
Karioka - nawet dzis myslalam o Tobie, ze cos dlugo Cie nie bylo! Z bolami nie fajnie, ale rozumiem Cie bo mnie ciagle cos boli 😞 I tez all oki..a ogolnie tez czuje sie ociezala i bez sil, a kregoslup odpada z bolu..tylko mi pewnie od lezenia 😞

A z ta torba to smiesznie, bo ja tez ciagle mowilam, ze spakuje sie max poczatek czerwca..i dupa - weny i sil brak:P No a ja niedlugo juz tam ide przed porodem..i nadal nie zmotywowalo mnie to:/

• Mamusia
Ja właśnie głównie przez remont nie miałam za bardzo czasu i siły się brać za pranie, prasowanie i pakowanie... też mnie pytają czy spakowana jestem a ja głupia za miesiąc rodzę i nic :P Dobrze, ze chociaż w domu mam potrzebne rzeczy a nie na półkach w sklepach 😉

• Mamusia
Któraś z dziewczyn pisała o masażu krocza. Też planuje sie za to zabrać, podobno to bardzo pomaga, ale u nas w szpitalu wykonują rutynowo nacięcię tak czy siak bo boja sie pęknięć. Nie wiem o gorsze bo różne są na ten temat opinie ale zawsze warto wzmocnić kroczę to na później też lepiej no i oczywiście mięśnie kegla ćwiczę jak mi się przypomni w dzień 🙂

• Mamusia
dziewczyny a kupowałyście sobie majtki poporodowe jednorazowe z siatki czy wielorazowe bo ja nie wiedziałam jakie i kupiłam sobie ostatnio do szpitala jednorazowe a do domu parę sztuk wielorazowych bo podobno w szpitalu w ogóle nie można w majtasach chodzić ale mi to ciężko sobie wyobrazić 🤢