Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Monia - fajnie, że podróż się udała .. no faktycznie naciesz się siostrą i chrześniakiem skoro rzadko się widujecie 😉

Jeny ja też muszę jakiś stanik ogarnąć .. ale już nawet nie wiem jak z rozmiarem stoję 🤢 i też bym wolała jakiś bardziej seksi co by się jak stara baba nie czuć w tak młodym wieku 😁

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gaja ja też chodzę sama na szkołę, zresztą podczas ćwiczeń to ci mężowie tylko przeszkadzają, sami się nudzą, a dla innych kobiet to trochę krępujące, jak jacyś obcy faceci się gapią, jak one ćwiczą np. na czworakach 🤢

Mauapaulina super fotka córeczki 🙂 Też bym chciała jeszcze raz przed porodem zobaczyć moją w 3D 🙂

• Mamusia
Superbabeczko te pierwsze 4 biustonosze sa extra 🙂 kurcze chyba bym wszystkie kupila eheh, ale mam juz do karmienia chyba z 6 😜
Monia super ze sie odezwalas i fajnie ze dobrze wszystko u ciebie
Kurcze moja mala jakos dziwnie sie ulozyla kopie mnie zas w pipke,ale tego nie lubie 🥴
Zastanawiam sie jak dlugo nasze bobasy beda jeszcze zmienialy pozycje w brzuchu i kiedy wkoncu sie uloza glowa do dolu, mam wrazenie ze moja sie kreci caly czas bo codziennie czuje gdzie indziej ruchy.

• Mamusia
Dodi u nas na szkole rodzenia mężowie byli tylko przy ćwiczeniach oddechowych a potem położna ich wyprosiła żeby właśnie nie krępować innych kobitek gapiącymi się obcymi facetami a była też mamusia która po ćwiczeniach oddechowych poszła do domu bo nie może ćwiczyć ze względu na skracającą się szyjkę.

• Mamusia
W sumie fajnie, ze tak robia...moe to byc krepujace 🙂
No a ze stanikami dalej dumam:P Narazie zamowilam taki 2-pacj bawelnianych za grosze..bede miala na noc i po domu! Ten w krateczke chyba na pewno kupie..no i chce wybrac jeszcze jakis 😉 A ja taka marudna w wyborach, ze szkoda gadac!
Co do walenia, to moja mega urwis! Ale ona od 22 tc ciagle tylko glowa w dol i mowia lekarze, ze nie zmieni juz tego na pewno w moim przypadku...wiec wiem, ze w jajnik dostaje z piesci, a wyzej i pod zebra wpycha nozki 🙂 A w pipke czaseem wali glowa...ogolnie to boli mnie w wiekszosci:/

• Mamusia
Mi to najdziwniej było jak położna opowiadała o porodzie i tak do mężów że będą wsparciem dla żon i ogólnie mówiła co mają robić i czego się mogą spodziewać i oni wszyscy tacy zdeklarowani że będą przy żonach w czasie porodu no i może to głupie ale mi się jakoś tak dziwnie i smutno wtedy zrobiło że ja sama.

• Mamusia
Gaja to u was dużo lepiej, bo u nas ci faceci siedzą i ja się czułam skrępowana 🤢 Ale twój mąż będzie przy porodzie? Bo przecież to jest najważniejsze, a nie to, czy jest na szkole rodzenia - solidaryzuję się z Tobą, bo ja też bez męża.

• Mamusia
dodi napisał(a):
Gaja to u was dużo lepiej, bo u nas ci faceci siedzą i ja się czułam skrępowana 🤢 Ale twój mąż będzie przy porodzie? Bo przecież to jest najważniejsze, a nie to, czy jest na szkole rodzenia - solidaryzuję się z Tobą, bo ja też bez męża.

Dodi mój mężuś jeszcze się nie zdecydował czy będzie przy porodzie, ale ja jeszcze do końca nie wiem czy będę rodzić naturalnie czy przez cc bo ze względu na wąską miednicę gin straszy mnie cesarką.
Faktycznie przy niektórych ćwiczeniach to lepiej że nie ma facetów, macie nie fajnie że oni tam siedzą non stop.
Dzięki za wsparcie 😉 - aż Ci przyklasnęłam

• Mamusia
hej dziewczyny!
Gaja oby byl w najwazniejszym momencie 😉 dasz rade silna babka jestes jak juz tyle sama znioslas ale i nas masz :*
Megi uwazaj na siebie!!!! i juz nie pracuj! 😠
Magdad o to wredne stwozrenie zycze ci zebys jej juz nie spotkala... 😉

• Mamusia
d-brycz już do końca ciąży będę na zwolnieniu.

Ja też będę kupować ładny stanik do karmienia.
Tak martwilam się o zakupy dla dzidzi że już mam wszystkie ciuszki lozeczko waniek wszystkie kosmetyki. Jeszcze ich nie upralam bo zawsze coś wypadło. Nie wiem jak sobie sama z tym poradzę ale naszczescie teściowa powiedziała że pomoże mi wyprac a szwagierka poprasowac.

• Mamusia
Hej
Fajne takie ladniejsze staniki do karmienia, ale podziele sie zyciowa uwaga- ja mam 2 albo 3 takie sexi usztywniane i nie sa wygodne...bo przez to, ze pelne miseczki ciezko sie je "odgina" a jednak w praktyce na pierwszym miejscu bedzie wygoda. No i poza tym, to , przynajmniej u mnie tak bylo, ze non stop staniki do karmienia sie pierze, wiec szybko z pieknego moze sie zrobic szmatka. No ale- pisze tak a sama mam przeciez i ladniejsze, wiec wiadomo, cos dla oka tez trzeba miec. 😉
Ja w koncu znalazlam w miare ladne i super wygodne buty....juz szukam od paru miesiecy. Troche zaplacilam, ale i tak byly obnizki i mialam jeszcze 20 % kupon znizkowy 😜. No i wygodnieeeee bedzie, to najwazniejsze.
Papa

• Mamusia
Witam się 🙂

Ja znowu pierwsza, ale cóż tak to jest, jak się jest rannym ptaszkiem 🙂
Wiecie co żałuję, że oglądałam ten film wczoraj na szkole, teraz mam wątpliwości, czy chcę, żeby mąż to wszystko widział, ja sama na siebie nie chciałabym patrzeć z boku 🤢
Jadę dziś kupić bilety na pociąg na obronę, ale na razie nie piszę na kiedy, bo boję się, że jednak mnie nie dopuszczą lub że nie zdam 😜

• Mamusia
Cześć Mamusie!

Dodi dopuszczą dopuszczą i zdasz śpiewająco! 🙂

Ja jakoś ostatnio coraz wcześniej się budzę i choć dziś poszłam spać koło pierwszej to już o ósmej się obudziłam, a czasem to wolałabym przespać te samotnie spędzone dni - jakoś w tym tygodniu mam doła 🤨 ale pocieszam się że wieczorem mężulo przyjedzie.

Miłego dzionka 🙂

• Mamusia
Czesc Dziewczyny!!
Jak samopoczucie?
megi: bidulo mialas przezycia;/ ale dobzre ze juz wszytsko ok i tak trzyma!! Oszczedzaj sie!!
Superbabeczko: swietnie te stanicki, ja sie caly czas zastanawiam, nio i kupilam jeden tkai bawelniany i taksobie mysle ze moze pozniej dokupie jak juz bede wiedziala jaki dokladnie rozmiar 🙂 a tak to mam elastyczne to moze i te wystarcza 🙂
gaja: jestes zuch babeczka!! A najwzajniejsze ze maz Cie wspiera!!
madzia: jednak dobre buty to podstawa, ja tez sobie sprawilam takie super wygodne 🙂
dodi: przyjmie prace zobaczysz i szybciutko bedzie po sprawie 🙂
d-brycz: jak zdrowko?
monia: wypoczywaj i ciesz sie siostra a pozniej wracaj do nas 🙂
Kochane baaaardzo Wam dziekuje za te wczorajsze slowa, tak jakos sie podlamalam 😞 Nio i chyba juz na kurs nie pojde , ewentualnie jak bedzie moj mogl to na wyklad o porodzie. Nio i wczoraj bylam u okulisty i wydala mi zaswaidczenie ze wskazane cc. nie wiem czy to im wystarczy nio ale na klinike zawioze i zobacze co bedzie. Tak naprawde nei wiem czy sie cieszyc czy nei ze cca nie sn. Nio ale jezeli jest wskazanie to chyba nie ma wyjscia 🙂
Pzdrawiam Was cieplutko

• Mamusia
Magdad wczoraj na szkole położna mówiła że jeśli okulista wyda zaświadczenie że u pacjentki jest wskazanie okulistyczne do cc to gin nie powinien tego podważyć gdyż to nie jego specjalność i w takich wypadkach robi się cc.

• Mamusia
hej kobitki 🙂
mi się już tak marzy ciąża na 100% zwolnieniu. Tzn ja zawsze proszę męża by mnie budził rano choćby na siłę, dopilnował abym wstała zjadła itp ( abym nie miała już szansy zasnąć) bo piszę to pracę magisterską a w przerwach uczę się do egzaminu z 5 lat z angielskiego specjalistycznego. Mogę się Wam pożalic czego ja się muszę uczyć? Np muszę po angielsku napisać
"selektywne inhibitory wychwytu zwrotnego serotoniny"
"mózg jest organem fizycznym, podczas gdy umysł jest pojęciem mniej namacalnym"
"szczelina synaptyczna to fizyczna przestrzeń , po której poruszają się neurony"
"układ przywspólczulny zaczyna działać gdy nastepuje wzrost czynności autonomicznych"
po jakiego grzyba mi tego się uczyć? takich zdań jest ponad 1000 do nauczenia, ja nawet dobrze ang podstawowego w komunikacji nie znam a co dopiero takie słownictwo.....jestem załamana , bo wiem, że obleje . Chciałabym budzić się i nie mieć tego na głowie. Marzy mi się już błogie lenistwo w ciąży. A tak codziennie walczę ze zmęczeniem, bólem . Zapamiętam sobie tą ciążę do końca życia 😉

• Mamusia
Bisiu rzeczywiście niezły egzamin! Moje ulubione zdanie to "selektywne inhibitory wychwytu zwrotnego serotoniny" 😁 Ja myślałam, że moje egzaminy z tłumaczeń ekonomicznych są trudne 😉 A jaki kierunek studiujesz, że potrzebne są takie angielskie zwroty? Na pewno dasz radę 🙂

• Mamusia
gaju: czyli jak powiinni uznac? To chyba bede miec jedno zalatwnienei z glowy 🙂
bisia: kurcze masz te zdania ciekawe heheh.Trzymam mocno kciuki, jakos pojdzie.. a kiedy ten egz? Ja mam terminy na sorawozdania do konca czerwca i tak nie moge sie za to zabrac ze szok 😞 Teraz rozlozylam segregator i probuje ale checi i weny brak 😞