Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja karuzele dostane wiec nie musze kupowac a i zreszta na poczatku ona raczej tylko przeszkadza bo maluszek i tak gdzies do miesiaca na nia nie patrzy a trzeba czasem ja omijac przy np kladzeniu dziecka do lozeczka. wiem ze mozna sciagac bo maja haczyki ale jakos na poczatku miec jej nie bede
moja mama to sie ze mnie smieje bo beda wszyscy ze mna mieli problem - nie wiadomo co Izuni maja w prezencie kupic skoro ja praktycznie wszystko co potrzebniejsze juz mam a przez 2 miesiace napewno jeszcze cos dokupie...
wiec teraz czekam na prezenty a potem uzupelnie ewentualne braki 😉

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej 🙂

Strzauka trzmam kciuki za siostre , oby jej szybko poszło

a co do stanika to ja na poczatek kupiłam takie bardzo tanie bez usztywniaczy itd, tak tylko do szpitala, a po porodzie kupie nowy taki lepszej jaksoci ajk juz piersi nabiora mleka to beda wieksze wiec ten co teraz kupila moze byc za mały

strzauka ładny kącik dla damianka 🙂 ja mam tę lampke z ikei ale włąsnie ten różowy kwiatek bo to od córci lampka ale w nocy nie zostawiam włączonej bo sie boje że coś sie stopi i jeszcze się coś zapali:P ale córcia się nie bała nigdy ciemności

zreszta pochwalę się że moja córcia to taka samodzilena dziewczynka, w wieku 1,5 roku pzrestała całkowicie siusiać w pieluche i majtki, a teraz ma 2 lata i 7 miesiecy i juz sama bez nakaldek bez podnózków korzysta z wc nawet nie wiem kiedy chodzi siusiac 🙂 gaduła z niej zawsze była wiec pełnymi zdaniami już mówi od bardzo dawna, ma bardzo bogaty słownik i od miesiąca mówi bardzo wyraźnie "r" więc słowa rower, kura czy marmolada wychodzą idealnie 🙂 ale jestem dumna musiałam sie pochwalic 😁

Dodi egzaminatorzy powinni byc wyrozumiali i cie az tak bardzo nie stresowac na obronie ale i tak daj znac kieyd zdajesz zebym kciuki mogła tryzmac 🙂

Strzauka co do karuzeli to hmm ja mam ale ona mi przeszkadzała przy pielegnacji nadii wiec czesto ja musiaalmz dejmowac wiec przy zakupie patrz zeby taka karuzele szło szybko zdjac czy załozyC taka moja rada ale wiesz zrobisz jak zechcesz 🙂 obie karuzele ładne 🙂

Ja pokoik dla Adasia mam gotowy ale zdjęcie wam wkleje jak zawiesze zasłonki i ubiore łózeczko bo teraz sie jescze by zakurzyły wiec zawiesze dopiero w połowie lipca

strzauka co do lekazra jeszcze 😜 to zainteresuja sie Toba dopiero jak przyma cie na oddział w innym wypakdu cie zbyją, mój lekarz pwoiedział ze cc planowo robi sie około 39 tygodia wiec spokojnie wszystko zdazysz omówić 🙂

• Mamusia
no ja kupilam rozmiar wiekszy niz mam teraz bo taki tez ptrzebowalam z oscarkiem, troche to jednak ryzyko ale nie bede liczyc na to ze uda mi sie jakiekolwiek zakupy zrobic przez pierwsze 2 -3 tygodnie!

od wczoraj mala sie cos malo rusza kilka razy dzis ja delikatnie poczulam normalnie stresa mam 😞 wiem zeby nie panikowac moze ma zly dzien ale qle po jedzonku zawsze sie ruszala a tu nic :/ juz lepiej niech mi bol sprawia a nie taka spokojna

• Mamusia
d-brycz ja maiął sporo odiwedzin jaks ie Nadia urodziła i wiekszosc gości a nawet wszyscy przynosili mi ciuszki 🙂 ale w sumie nawet dobrze bo reszte sama sobie wybrałam teraz chce od tesciowej krzesełko do karmienia ale ona da kase to sama sobie je kupie a reszta sama kupi co chce, penwie ciuszki hehe ja tylko ich lekko nakieruje an tory ż echciałabym ubranka powyżej 12 miesiecy 🙂

• Mamusia
Ja po USG .. szyjka ok Pan powiedział, że po prostu taka moja uroda krótkiej szyjki i po prostu dbać o siebie tak jak do tej pory i będzie w porządku. Wszystkie narządy ok 🙂
Jajka nadal są jajkami 😜 i moje szczęście waży 2034 😁 lekarz stwierdził, że jest duży 😉 i mu to wygląda na 33 tc .. i termin na 30 lipca .. żeby się przygotować na szybsze pojawienie się maleństwa czyli już mega stres 😉 ale jestem prze-szczęśliwa!
I główką w dół 🙂
Później was nadrobię ide trochę poleżeć buziaki ! ☺️

• Mamusia
maiha napisał(a):
d-brycz ja maiął sporo odiwedzin jaks ie Nadia urodziła i wiekszosc gości a nawet wszyscy przynosili mi ciuszki 🙂 ale w sumie nawet dobrze bo reszte sama sobie wybrałam teraz chce od tesciowej krzesełko do karmienia ale ona da kase to sama sobie je kupie a reszta sama kupi co chce, penwie ciuszki hehe ja tylko ich lekko nakieruje an tory ż echciałabym ubranka powyżej 12 miesiecy 🙂

no ja juz rodzince mowilam, ze im liste przygotuje co bym chciala i niech sie dostosuja 😁

• Mamusia
hej mamusie,
ale mam nadrabiania..Dawno mnie tu nie było..ale wszystko się dzieje naraz.. sesja trwa, przeprowadzilismy się do teściów na wieś na kilka miesięcy bo z babką się niestety wytrzymać nie dało;/ i cały czas chodziłam w nerwach.. teraz mam kupe rozpakowywania.. ostatni czas to jakiś szalony był.. jestem zmęczona potwornie..
Pampinka- ale masz dużego synka! super, dobrze, że rośnie zdrowo 😉

• Mamusia
Amelia to teraz sobie w końcu odpoczniecie, u nas nadal babcia koczuje i rodzice i ja znerwicowani 😞
Strzauka ładny kącik Damiankowy 🙂
Pampinka no to sama radość - synek zdrowo rośnie i powoli się szykuje na świat 🙂

• Mamusia
Maiha - to faktycznie corcia samodzielna..jest sie czym chwalic 🙂
Strzauka - mi sie bardziej karuzela z rybkami podoba:P Ja chyba z pracy spbie poprosze, bo robia prezenty..to na to mi szkoda kasy a od nich moge i wypasiona dostac 🙂 A co do stanikow to zmierze sie wieczorem i dodam do cyckow ze 2cm i taki stanik zamowie..widzialam za 50zl to moze taki z jeden, a reszte jak wroce do domku to sama podejde na bazarek i kupie!
Pampinka - a ile cm ma w koncu Twoja szyjka? Zerknij do opisu, bo tam musi byc! A ja Ci powoem, ze dziwni Ci lekarze..bo owszem krotka szyjka moze faktycznie byc taka uroda i w kazdej ciazy mozesz tak juz miec (tak np.ma pewnie 4nula), ale to nadal niebezpieczenstwo szybszego porodu!:/ No ale jak tak uwazaja..wg mnie to chyba nie do konca takie normalne! Koniecznie znajdz opis ile cm ma! No i na wszelki wypadek duzo poleguj 🙂 A chlop wielki, ze hej..jak tam Ci bedzie rosl to jeszcze 4kg osiagnie:P

Ja kacika Helenki nie mam i miec pewnie dlugo nie bede..bo na wynahetym 3mies to bedzie z nami w malej sypialni, a potem w domu w malym pokoju tez z nami..moze za rok uda zrobic sie gore i jej pokoik 🙂 Poleguje i gadam z mama Miska..czas leci! Zalatwiam w koncu to pelnomocnictwo notarialne za 25 zl raptem i maz bedzie mogl wszystko za mnie zaltawiac z meldunkami..uff..

• Mamusia
Pampinka 🤪 Jaki gigancik 🙃 I do tego zdrowy, a to najważniejsze 🙂
Amelia gratuluje wyboru przeprowadzki, przynajmniej będziesz miała spokój 😉
Maiha masz zdolną córe, mnie czasami przeraża jak rodzice długo trzymają dzieci w pieluchach dla własnej wygody 🥴
Strzauka na pewno poród siostry szybko minie 🙂 A pokoik Damianka śliczny i do tego ten Kłapouchy 🙂

Ja już po wizycie. Na szczęście wszystko w normie. Szyjka zamknięta, tętno Małego idealne. Wypytałam o to wszystko co pamiętałam m.in. o skuteczność masażu krocza, to potwierdziła że to pomaga przy porodzie, a jak powiedziłam że Mały w 30 tc był wielkością na 33 tc to powiedziała że będzie duuuży facet 😮 A ja bardzo bym chciała urodzić bez pęknięć i nacięć 🥴 Dlatego sądzę że wynajęta położna by się nie śpieszyła z porodem by uniknąć nacięć.
A co do staników to wczoraj w sklepie ze wszystkim znalazłam stanik identyczny jak w tv Ahh bra za sztukę aż 12zł 😜 I do tego bardzo wygodne 😉

• Mamusia
No właśnie że z tego co czytałam to lepiej żeby pękło niż nacieli 🥴 Bo jak pęka to w najsłabszym miejscu a jak nacinają to gdzie popadnie.
Kolejną wizytę mam na 10.07. i wtedy będę miała ostatnie badanie na wymaz na bakterie gronkowca, a potem już z górki 😉

• Mamusia
Hej mamusie
Ze wszystkich mi znanych info wiem, ze lepiej jak nacinane. Ja mialam nacinane i sie ladnie zagoilo, nie bylo komplikacji i nawet tak nie bolalo. A szwy mialam rozuszczalne wiec i tego sie nie zauwazalo. Z tego co wiem, pekniecie jest bardzo bolace i sie gorzej goi, tak jak Dorotka pisala. ALe moze ja w sumie nie wiem.
Pampkina, gratki zdrowego wielkoludka 🙂 i mam nadzieje, ze lekarze dobrze gadaja i nic z ta Twoja szyjka nie bedzie.
Akinimod, uff, lepiej, ze Ci lepiej!
Agadka, na ilu Ty forach urzedujesz? Hehe. A sexi ielizna ladniutka, nie powiem. No a co do porodu w 33 tyg- to ja nie zakladam takiej opcji...ale pewno ta dziewczyna tez nie zakladala...oby poszlo zdrowi byli!
Strzauka, no powodzenia dla sisi i dziciatka. Daj znac jak sie urodzi. A on czy ona? A klapouszek sliczniutki, i pokoik tez slodki. Ja mam podobna lampke nocna, kolorowa gwiazdke , ale stoi na poleczce i zostawiam ja zapalaona. Obok pokoju ELli jest czujnik dymy w razie czego... 😠 a mala spi przy zapalonym i po ciemku, jej bez roznicy, ale mi wygodniej jak w nocy do niej ide, bo sie zabic mozna na torze przeszkod- ksiazki i zabawki 🙃
Maiha, fajnie, ze Twoja mala taka samodzielna. Moja ELka czasami do nocniczka, czasami obok, sporo na wykladziny idzie wiec...hehe. ALe je nie zmuszam, nadejdzie jej czas. Jak zrobi siku to sciaga pieluszke i mowi, ze mokra ( wet). A wkurzam sie, bo wiecej po angielsku mowi niz po polsku ale rozumie wszystko bardzo dobrze. A to moj punkt honoru, ze ma ladnie mowic po polsku i tyle 😜
Mi siara nie leci jako tak, ale jak nacisne to jest. No ale po co mam naciskac 😉
SUperbaba, pozdrow tesciowke! I milego gawedzenia.
Nie wiem co tu mialam jeszcze naskrobac....Dzis jedzeimy na farme do malych zwierzaczkow i bedzie super. Nawet male skunksy sa!

• Mamusia
Witajcie Mamusie!

Wreszcie, po dłuższej nieobecności, Was nadrobiłam 🙂, a dużo się tu działo.
Strzauka trzymam kciuki za siostrę, oby zbyt długo się nie męczyła! A kącik dla Damianka śliczny. Komódka pierwsza klasa - widać że kolega ma talent.
Dodi współczuję tych przeżyć z babcią, bo w Twoim stanie to powinnaś zająć się więcej sobą a tu jak na złość taka sytuacja i jeszcze dodatkowo stres związany z obroną - mam nadzieję że egzaminatorzy Ci trochę odpuszczą - daj znać kiedy się bronisz to będę trzymać kciuki, a jak już nie będziesz chciała przed to napisz po to wtedy będziemy gratulować Pani mgr. 🙂
Amelia tak jak już dziewczyny pisały - dobra decyzja z tą przeprowadzką, bo jak teściów masz spoko to lepiej z nimi mieszkać niż z upierdliwą babką. Przynajmniej nie będziesz się tak stresować.
Akinimod mam nadzieję że te bóle już przestały Ci dokuczać i humor się poprawił?
Magdad jeśli chodzi o Twój zagubiony dowód rejestracyjny to z tego co ja się orientuję to choć autko jest na Ciebie to mąż może wyrobienie nowego dowodu (a dokładnie wtórnika DR) załatwić sam tylko musisz mu napisać zwykłe upoważnienie (coś w stylu: Upoważniam męża .......... do załatwienia wszelkich spraw związanych z koniecznością wyrobienia Wtórnika Dowodu Rejestracyjnego dla pojazdu marki...... o nr. rej. ......., z powodu zagubienia Dowodu Rejestracyjnego dla tego pojazdu) i z racji że jesteście małżeństwem to nic za to upoważnienie nie płacisz w Urzędzie. Przynajmniej tak się załatwiało tego typu sprawy jeszcze w ubiegłym roku w jednym ze śląskich Urzędów Miasta. A najlepiej żeby się upewnić czy mąż może to załatwić za Ciebie w Waszym Urzędzie to zdzwoń tam i zapytaj, bo po co będziesz niepotrzebnie chodzić i się denerwować jak Ty teraz powinnaś więcej odpoczywać.
Bisia niesamowita historię miałaś z tą rodzącą babeczką i Ty faktycznie byłaś jak jej anioł stróż 🙂. A pojedziesz ją odwiedzić? Smutne to że ona nikogo nie ma.
Suuperbabo dobrze że masz towarzystwo i nie musisz sama siedzieć, a z tymi zasłabnięciami to przechlapane.
Jeszcze miałam coś naskrobać odnośnie Waszych postów, ale tyle tego było że mi uleciało z głowy 🤔

Ja sama po sobie zauważyłam że jak jestem wśród ludzi to od razu lepiej się czuje, bo samotność to czasem źle na mnie wpływa. Na razie jest w miarę oki z moim nastrojem bo od środy mąż był przy mnie i dopiero dziś rano pojechał, w sobotę wybawiliśmy się na weselu szwagra i na całe szczęście nic mi nie dolegało (no z wyjątkiem około dwu-godzinnego kryzysu przed północą, ale przeszło i potem dalej mogłam się bawić). A i kurcze miałam Wam wkleić zdjęcia ale z tego wszystkiego to nie zgrałam ich z kompa szwagierki a to jej aparatem cykaliśmy foty. Ale powiem Wam szczerze że ja dopiero na tych zdjęciach zobaczyłam jaka jestem gruba i trochę mnie to przeraża bo ja już mam 10kg na plusie i nie wiem co to będzie dalej 🤨 a tak jak już kiedyś wspominałam to ja jestem niziutka.

Pozdrawiam wszystkie Brzuszki 😉

• Mamusia
Gaja - to jak zdobedziesz jakas fotke to wklejaj 🙂 A fajnie ze mialas sile na zabawe..zazdroszcze!
Pampinka - uwazaj na siebie bardzo, bo jak widzisz przy takiej dlugosci to 4nula byla na sterydach, bierze luteine i lezy w domu plackiem, bo grozi jej porod przedwczesny! Mam nadzieje ze choc luteine dostalas..lez ile wlezie!!!
Amelka - o babci i tej przeprowadzce to juz se nagadalysmy we dwie i ciesze sie, ze taka decyzj podjeliscie..naprawde spokoj to podstawa, a na wsi pieknie jest!

Obzarlam sie na maxa..a na kolacje jeszcze planuje makaron z truskawkami i jogurtem - mniam! Ciekawe ile bede wazyc za tydzien..moze dobije do +5kg 🙂 No i mega ciekawa jestem ile Hela bedzie wazyla w koncowce 30tc...jesli w 27tc wazyla 1kg 🙂