Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂
dodi: trzymam kciuki zeby szybko ustlili termin obrony 🙂
bisia: dobrze ze dzieciaczkiem wszytsko ok 🙂 Nio a przezycia...szok..
superbabeczko: bidulko przerabane masz z tymi zaslabnieciami 😞 pogoda taka lipna woec tez nie za dobrze 😞 lez i trzymaj kochana. A co do wyposazania mieszkania to normalnei przerabane. Tyle rzeczy do wybrania ze szok 🙂 ale duzo mozna przez neta:0 u nas lazienka jest praktycznie skonczona, ale teraz musi byc szybko kuchnia przygotowana bo przjezdzaja wprawiac za tyzdien, a pozniej dalej lazienka:0 Nio jak bedzie juz ok to porobei zdjatka i wstawie 🙂
maiha: suope ze wuzyta ok 🙂 nio i ze ciesnienie zmierzone i obsluga ok 🙂
magdaluke: dobrze ze juz lepiej 🙂 Z tymi chlopami to przerabane moj tez sie poprawil ale wole odpukac 🙂 Nio narazie sie martwi i troszczy:0 Nio i ponoc byl poddenerwowany mieskzaniem i to przez to, nio ale na mnei przeciez wyzywac sie nie musial nie??!!
Nio ja laski dzis u okulisty. Oczywiscie jezdze bez dokumentów i czekam na cud.. Moze ktos odesle albo sie znajda..... Nio i zmian cukrzycowych oficlanie nie ma!!! Jupiii atak straszyli ze wszytsko moze sie posypac w ciazy. Nio ale moj podor sn stanal pod znakiem zapytania. Bo ja mam niedorozwoj tarczy nerwu wzrokowego taki wrodzony, nio i ponoc jest opcja przez to cesarki ale musze pogadac chyba z klinicznymi na wizycie ale to odpiero 27 🙂. Ni i zamowilam drzwi do mieszkania bo byla promocja 🙂 I w kieszenie prawie 400. A wiecie tyle wydatkow z tym mieszkaniem a i tak nzrobimy kuchnie lazienke, nasza sypialnei w polowie i pokoik a saol zostaje i czekana srodki 🙂 Nio i przyszly mi te papierki lakmusowe to sprawdzania ph heheh I oczywiscie sprawdzilam czy te uplawy to wody i wyszlo ze nie 🙂
Pozdrawiam Was cieplutko i ide zrobic kolacje bo robotnik ma wracac niedlugo 🤢

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Widze, ze tu "rozmownie" dzis 🙂 A ja znow z tesciowa caly dzien, wiec tylko zagladalam Was czytac:P Ratuje mi ona tylek naprawde, bo jest ze mna prawie caly dzien..nie dosc, ze sie nie boje ze zaslabne sama w domu, to zagada i dzien mija! Jutro nocuje, bo necz ogladamy a maz wraca pozno.

Niezle z tymi wodotryskami z piersi..nie myslalam, ze to moze byc juz teraz 🙂 Dobrze ze mam w razie co wkladki zakupione! To mi tylko uswiadamia, ze coraz blizej porodu jestesmy...aaaa:P
Dodi - ciesze sie, ze nie musialas jechac by znow skladac prace..zlitowali sie troszke! Podaj koniecznie termin obrony to napewno pozaciskamy kciuki 🙂
Magdad - super ze nie masz zmian cukrzycowych w oczach!!! Tes o tym slyszalam, wiec git..a pytalas sie o to rozmazywanie? A z tym urzadzaniem to armagedon - ja mam juz dosc 🙂 Dobrze, ze mamy zrobione projekty kuchni, lazienki i salonu..to moze maz ogarnie wiekszosc sam! No ale to mozna juz miec w polowie dosyc, bo tyle decyzji trzeba podjac:/ A ja dodatkowo zmeczona tym decydowaniem, bo podczas budowy domu jest ich tyle do podjecia, ze potem nie chce sie juz urzadzac:/
Magdaluke - no Luke jak kazdy mogl miec kryzys! Moj tez czasem ostatnio warczy..grunt ze sie ogarniaja 🙂 A co do wspolnego porodu to super...dla mnie maz zawsze jest mega wsparciem i uspokojeniem, wiec tez chcialam! No ale przy cc nie moze byc obecny, a nawet potem na pooperacyjna nie wpuszczaja..chlip! No a co do przeprowadzki to czekamy ostatecznie az kupiec dostanie kredyt i podpiszemy umowe, ale na 97% sie udalo 🙂 Wyniesc musimy sie do 1 sierpnia...wiec biorac pod uwage, ze wtedy cc to Misiek musi nas wyprowadzic z koncowka lipca:/Ciezko bedzie jak cholera..w sumie dobrze, ze z meblami sprzedalismy to bedzie latwiej..no i chyba u kumpla uda sie mieszkac:P A ja do szpitala pewnie ok 4 lipca..bede z nia o tym rozmawiac po usg 19.06, ktore potwierdzi to lozysko:/ Uff..nerwa mam coraz czesciej!
Maiha - jak Ty silna Kobita sie denerwowalas, to ja juz nie chce myslec co ze mna..na pewno musza mi cos dac!!!!

Zaraz kolejny meczyk..popatrze sobie w oczekiwaniu na meza 🙂 Plecy mi dzis odpadaja z bolu..niestety rzadko uzywane miesnie przy kregoslupie flaki i boli coraz czesciej:/ A kino za darmo, bo ja ciagle nieswiadoma brzucha zaczepiam nim jak siadam do stolu czy przeciskam sie w drzwiach.,a wczoraj probowalam ominac deske do prasowania i zwalilam ja przez beben! 🙂

• Mamusia
Po 1 - sorka za te dlugie posty..samo idzie cholera:P
Dominika - a nie masz tel do lekarza by zapytac?:/ Wydaje mi sie, ze chyba nic groznego to nie jest..ale gonem nie jestem, a sama tego nie mialam 😞 W necie az strach czytac co wypisuja..ale moze poszukaj jednak odp - tylko na jakims madrym portalu..

• Mamusia
akinimod napisał(a):
kurcze, dzień martwienia cd.
mała już więcej się rusza, ale wciąż tak dziwnie kuje mnie w brzuchu - jakby od pępka do pochwy :/
tzn co kilka minut mi się to zdarza...i zaczynam się martwić ...
nawet nie wiem czy to normalne...

kochana mam czasem identyczne bóle, wydaje mi się, że to jest to rozciąganie bo przechodzi, albo dzidzi coś Ci uciska o czym nawet nie masz pojęcia , że masz

• Mamusia
Superbabeczko: pytalam i od razu sprawdzila cisnienie w oczach i czy ostrosc jest ok . I wszystko ok wiec pozostaje mi moja diabetolozka w srode 🙂 a to naprawde wwspaniala kobitka, rzeczowa i w ogole. Nio cosinienei ogone tez mam oki, wiec juz sama nei wiem skad te zaurzenia ale w ciazy rozne cuda sie dzieja 😮

• Mamusia
SUPERBABECZKO dobrze ze masz kkogos zawsze przy sobie, napewno czujesz sie pewniej i chociaz mniej stresow z tego powodu.
Ja tez ostro ogladam meczyki 😜nale cos dzisiaj nie zaciekawie.
DOMINIKA poobserwuj sie i zobaczysz jak beda cie te bole bardzo niepokoily to moze lepiej jechac sprawdzic, chociaz w sumie tak jak BISIA pisala to moze byc rozciaganie albo jakis ucisk.

• Mamusia
Magdad, no wlasnie, dobrze, ze wszystko ok, naprawde sie ciesze. Ale jestes pod dobra opieka,a to najwazniejsze.
Akinimod, ale,ze co jakis czas? No chyab nie sa to skurcze, co? Jesli bedziesz sie niepokoic, jedz do szpitala, niech zobacza. Dziewczyny, wy jak macie takie mozliwosci, to nie zastanawiajacie sie, podjedzcie, nie zaszkodzi. My juz w zaawansowanej ciazy i naprawde trzeba sie wsluchiwac w orgaznizm. ALe oczywiscie nie strasze Cie , czy cos. Ja nie bardzo wiem co to za bole, bo ciezko czasem opisac dokladnie...bo ja mam takie, jakby mi ktos czasami igle wbijal ale to mialam w pierwszej ciazy i sie tym mocno nie denerwuje. No a wiecie, u mnie np. kazda wizyta na ER to koszty, duze koszty....ciezko przewidziec, ale zawsze kasa leci. A mimo wszystko, bym sie mocno nie zastanawiala gdyby cos mnie narawde dziwnie bolalo.
A wczoraj mialam tak straszne bole biode, ze sie poplakalam. Wzielam proszka i nalozylam oklady z lodu, ze nogi i tylka nie czulam. Rano sie obudzilam bez bolu.
Superbaba, fajnie, ze dobra tesciowa dotrzymuje Ci towarzystwa! A co do "zmiatania" i "potracania" brzuchem, to mi sie nawet juz nie chce na ten temat pisac...porazka 😜 i ciagle czyms ten brzucho wysmaruje hehe.

• Mamusia
Domi - poobserwuj do jutra..a jak bedzie dalej niepokoic to moze faktycznie podjedz sprawdzic:/ Pytanie czy to tylko klucie czasami czy ciagle czy teardy brzuch do tego itp..pobierz nospe i kontroluj! W ciazy to w ogole sa tak dziwne bole, ze zwariowac mozna..mnie dzis np.wiazadla bolaly, ale to wiem ze to to i olewam 🙂 A te dziwne bole nie do opisania to sprawdzilam na wszelki wypadek, bo naeet moja ginka mowi, ze lepiej nawet zebym co tydzien do niej przyszla niz cos przegapila! Ale czytalam na necie Domi i czesc kobitek pisala o czyms takim i chyba nic groznego to nie bylo...

No a tesciowa na prawde kochana babka..bardzo mi pomaga 🙂 Mecze dzisiaj jakies slabowite niestety:/

• Mamusia
akinimod napisał(a):
To właśnie było takie jakby ktoś mi wbijał igłę od pępka do pochwy. Teraz jakoś od pół godziny jest ok w miarę...do tego twardniejący brzuch też trochę....
ehhh dobra o 22 magnez+nospa potem fenoterol i może jakoś to wszystko się uspokoi...

No pewno to nic groznego, ale co ja tam wiem....ja to kiedys opisywalam mezowi te bole, tak jaby mi ktos igle wbijal w szyjke...no i wystraszona radzilam sie poloznej- bole normalne , rozciagajace. Ale wiadomo, kazdy inny. Wiec obserwuj!

• Mamusia
Hej dziewczyny, remont pokoju skonczony, kacik Damianka urzadzony 🙂 nie moge z mojego meza jak on sie tym wszystkim podnieca, az radosc patrzec 🙂

Moja siostra chyba dzis urodzi, wieczorem miala skurcze co 10min!!

Nie pamietam juz co mialam pisac :P dodi ja sie kiedys bronilam z jedna ciezarna to bali sie jej o cokolwiek pytac i dali 5 :P ale ona miala niby termin porodu 2 dni wczesniej! Wiec bali sie, ze zacznie rodzic :P

Ja juz od dawna mam wycieki mleka i nosze wkladki laktacyjne, uplawy mam zolte i mocne, wiec bez wkladek na bieluznie tez sie nie obejdzie...

A tak ogolnie to Damianek rabie 24h/dobe, coraz bolesniej 😉 czuje sie poobijana od srodka... Dzis moge w koncu zaczac pranie i prasowanie bo mam gdzie chowac 😉

• Mamusia
Strzauka - ja na 5 nie liczę, ale żeby chociaż jakoś po ludzku pytali, bo sama podróż będzie dla mnie dużym obciążeniem, a co dopiero stres na egz!
A siostrze się rozbujały skurcze? Bo może to przepowiadające? Na kiedy ma termin?
Ja chyba też dziś popiorę, poprasuję i poukładam ciuszki Ady 🙂
Aaa no i dziś zaczynam wprowadzać w życie postanowienie nie picia kawy, oj będzie ciężko 🤨

• Mamusia
Hej 🙂
Dodi- a ja jednak życzę Tobie tej obrony na 5 🙂
Akinimod- jak się dziś czujesz ? mam nadzieje ze te ukucia to nic złego tylko jak dziewczyny pisały że to tylko rozciąganie 🙂
Co do mleka to ja nic nie mam nawet siara mi nie leci i troszke mnie to martwi bo przez długi czas walczyłam aby się pozbyć mleka po tamtej ciąży i prawie rok brałam tabletki różne...i dopiero jak zaszłam w ciążę to całkowicie przestało lecieć...i teraz nic no ale licze że po porodzie sie pojawi 🙂
Miłego dnia 🙂

• Mamusia
hej kobity!
Strzauka jak siostra urodzi to daj znac 🙂 fajnie bedziecie mialy dzieci praktycznie w tym samym czasie 🙂 kurcze zeby jej wszystko dobrze poszlo i oby sie jak najmniej meczyla 🤢
fajnie, ze maz sie tak cieszy pewnie juz sie doczekac nie moze 😁
Dodi co bedzie to bedzie dasz rade! 🙂 i zycze Ci, zeby sie okazalo, ze obrona to tylko formalnosc 🙃
a mnie nic jeszcze nie leci i jak was czytam to chyba sie ciesze 😉 nie umiem spac w staniku i pewnie cala pozalewana bym sie budzila 🙃
musze wkoncu kupic sobie te takie sportowe staniko-bokserki co chyba kiedys Suuperbaba pokazywala a propo moze Dorotko masz jeszcze gdzies linka do tego sprzedawcy? dzieki :*
cos mnie gardlo zaczyna bolec... 😞 maz po weselu cos niedomagal i chyba sie od niego teraz zarazilam 🥴

• Mamusia
strzauka ja też trzymam kciuki za Twoją siostrę, ma być szybko i mało boleśnie. Daj znać co u niej i dzieciątka.
Dominika- mam nadzieję, że to było to co u większości z nas np. dziś ja znów mam te bóle takie kłucia i liczę, że to to.
Dziś mam spierniczony humor, że szok!!! Chcę mi się płakać krzyczeć i kopać. Tak tak to ciąża. Najpierw się zdenerwowałam bo ktoś mi wyjadł moje zdrowe niczym nie pryskane truskawki, muszę czekać aż zielone się zaczerwienią.
Mam też doła, bo jakoś wolno idzie mi pisanie pracy magisterskiej.
A na dodatek zaczęło mi biodro sinieć i o 16 mam wizytę u lekarza. Zostałam uprzedzona o tym na szczęście więc się nie wystraszyłam, tylko zmartwiłam "co znów"

• Mamusia
bisia88 napisał(a):
aha kobitki powtórzcie co Wy bierzecie na zgagę? mi to zawsze nazwy leków uciekają :/

Polecam syrop Gaviscon, ja bez niego żyć nie mogę, łyk od razu pomaga. A z domowych sposobów mleko i siemię lniane 🙂

• Mamusia
Strzauka to powodzenia dla siostry!!! Fajnie że w podobnym terminie 😉
akinimod To dobrze że przeszło, ale na 100% to było rozciąganie macicy więc spokojnie 😉 😘
Bisia Ty syjamie Suuperbaby 😉 Znowu coś, ale przynajmniej się nie denerwujesz bo wiesz o tym 😘

Ja nie długo wychodzę na wizytę, ale to tylko badanie ginekologiczne i tętno Juniora, ale dobre i to 🙂