Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja na poczatku ciazy mialam 120/80 chyba ze stresu u lekarza a teraz glownie mam 80/60 no ale mam sie tym nie przejmowac to sie nie przejmuje 🙂
suuperbabo- on jakis dzwny w tej mojej ciazy sie zrobil chyba przechodzi ja jakos na swoj sposob...albo wariuje ze mna 😜 a wczoraj poruszylismy kwestie kolejnego dziecka to ona na to ze jak dla niego ok pod warunkiem ze juz wiecej nie bede w ciazy 😁 😁 😁
Ja na temat meczow i tego euro sie nie wypowiadam bo jestem kompletnie zielona a ogladalam wczoraj jedym okiem bo maz ogladal wiec mimo woli znam wynik 😜
a papminka- czemu Ty starasz sie recepte rozczytac zamiast wykupic i zaczac brac ten antybiotyk!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No ja obcykana, bo ja kibic od zawsze..i w poprzednich Mistrzostwach z kumplami na mecze do pubow chodzilismy 🙂 Bardzo lubie...i atmosfere tez! Ogolnie lezka sie kreci, ze przezywamy takie wydarzenie w Polsce!

Co do cisnienia jeszcze..no niskie lepsze niz wysokie! I wiekszosc ciazowek ma takie ledwo ledwo...jak zaslablam jakis czas temu to mialam 70/48...OMG! Ale potem skoczylo...a tetno oczywiscie 100-110 🙂 Moja gin pojechala na ponad tydzien urlopu...haha...smiac mi sie z siebie chce, ze juz mam nerwa iz musze wytrwac 1,5 tyg:P Ale dzielna bede!

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
A! Od wczoraj zaczelam mierzyc obwod brzucha, bo ciekawa jestem jak mi rosnie...i na dzien wczorajszy mam 87 cm! 🙂bo to sie chyba mierzy w najbardziej wystajacym miejscu brzucha, gdzie w okolicy pepka no nie?

tak po lekarsku to sie mierzy na lezaco od kosci lonowej u dole do dna macicy czyli u gory powinnas miec cos 30cm a przynajmniej 1cm przyrostu na miesiac

• Mamusia
Hej
ja mam takie przejscia, ze szkoda pisac ogolnie to plakac mi sie chce I zla jestem I smutna. I nie odzywam sie do mesa. Szkoda gadac. My u siostry Lukea I chcialam do donut wczoraj wracac ale con tam moje zdanie sie liczy...no ale Ella bawi sie wysmienicie wiec ok. Dzisiaj siedzimy na drugim meczu malej ligii baseballa ...
no ale, coz ...
Pampkina, kontroluj cisnienie. Kumpela ma wysokie w ciazy I bierze leki I ma co jakis czas dwudniowy test moczu na obecnosc bialka...w PIERWSZEJ ciazy miala stan rzedrzucawkowy I

syna musiala urodzic wczesniej przez cc. Ale sama wiesz co i jak
pisze z tel I mnie trafia wiec zmykam

• Mamusia
A co do meczu to pierwsza połowa wyśmienita a w drugiej to już zapomnieli jak się gra zero strzałów z ich strony. A Szczęsny .. nie wytrzymał presji gdzie jest Boruc? Tytoń uratował dupe Szczęsnemu broniąc karnego. W sumie nie tylko Szczęśnemu bo całej Polsce. A Rosja wyśmienita .. Pokazali, że są faworytem grupy. 🙂

• Mamusia
Pampinka - To teraz cisnienie dobre 🙂 Ale dobrze ze mierzysz..zapisuj moze 3 x na dzien, by w razie co lekarzowi pokazac! O wlasnie tym stanem przedrzucawkotm grozi i wczesniejszym porodem:/ A co do Szczesnego...chyba mu woda sofowa juz odbila, bo takich bledow doswiadczonybramkarz nie ma prawa robic! Tyton brawo, a na Boruca nieztety trener sie obrazil...a szkoda, bo byl dobry!
Magdaluke kochana - nie denerwuj sie tylko 😞 Pomysl ze robisz to dla Elli..a na meza focha strzel, niech troche sie ogarnie!
Agadka - ja nie wiem o co chodzi z tym mierzeniem...wiec tak mierze tylko dla siebie:P

• Mamusia
pampinka to dobrze ze juz cisnienie spadlo 🙂 kontroluj bo to naprawde wazne!! Nio i lecz nerki zeby bialka nie bylo! Nio jak jezdze na klinike to tam polozna zawsze mierzy i kiedys jej tak mpwie ze neima sensu bo u mnei standarowo takie samo ze moze wpisac 110/60. Nio a ona sie oburzyla i powiedziala ze kiedys miala pacjentke ktora przyszla z innej katedry klinicznej i w ten sam dzien maial mierzone cisnienei i bylo ok a jak przyszla do niej to wysokie i mierzyli kilka godzin i nic nie spadalo 😞 Zostawili w szpitalu i zadne leki nie pomogly 😞 nio i na drugi dzien stan przedrzucawwkowy nio i szybciutko rozwiazali ciaze. Nio a teraz jest szczesliwa mamusia 🙂To nie takie straszne bo w dobrych rekach wszystko bedzie ok ale trzeba pilnowac bo naprawde wazne!!
magdaluke: wlasnie sie zasatanwialam ze coisk sie nie oddzywasz 🥴 Nio bida ze tak fatalnie ale chociaz corcia szaleje
Lski u mnei deprecha na calego, nic mi sie dzisiaj nie udaje, dokumentow jak nie bylo tak nei ma 😞 i tearz kiedy kasa taka potzrebna to tzreba wydac na to 😞 nio i taki dol mnie dopadl ze hej. CHociaz ten moj spokornial, ale to przeciez on te dokumenty zgubil wiec to tylko jedyny plus tej sprawy 😞
Mam nadzieje ze chociaz u Wss lepiej!
Ide sie czyms zajac, wymyslialm ze jakiegosik placka upieke bo nad dokumentami to sie skupic w gole nie moge 😞

• Mamusia
Magdad - jednak sie nie znalazly? 😞 Klops, bo to tylko problem..to niech maz zalatwia skoro zgubil!:/ Dobrze ze choc spokornial..to mniej nerwow dla Ciebie! Co do deprechy...za duzo nerwowych sytuacji mialas..moze sprobuj sobie zdrobic jakis taki mily dzien specjalnie dla siebie? 🙂 Ja humorem teznie tryskam, bo dzis slaba i niemrawa na maxa:/ Ta pogoda wykancza..raz upal, raz duchota, za chwile leje, potrm zimno..dla mnie taka szachownica to koszmar! Ledwo nawet leze...

A co do tego co opisujesz o cisnieniu to sama prawda..dlatego tak mnie dziwi, ze u Pampinki jakos w ogole na to nie zwracaja uwagi:/ Miej to chociaz sama pod kontrola!
Kurcze...wlazlam tu z mysla napisania czegos madrego, ale przeczytalam post, odpisal na niego i zapomnialam co chcialam naskrobac 😜 Porazka..hihi...

• Mamusia
Superbabeczko nie da rady zeby zalatwil bo ten samochod jest na mnie rejestrowany 😞 uparlam sie zeby jechac moim bo chcialam sprawdzic czy wozek sie zmiesci do bagaznika 😞 nio a tym jeszcze moge kierowac bo pedaly ma wysoko i sie dobrze mieszcze z a drugim to juz lipa bo nie dam rady 😞 Kurcze juz zadnych pomyslow nie mam. Znalazlam przepis na rolade truskawkow, moze sie kurcze uda chociaz to dzisiaj 🥴

• Mamusia
No brzucho jak sie patrzy 🙂 Ja tak stwierdzilam, ze zaczne tak sobie mierzyc by wiedziec ile rosnie..no mi sie ciagle wydaje, ze nie...ale jednak coraz wiekszy chyba 😜

A w ogole to zachcialo mi sie takiej goracej czekolady z Wedla...ech...moj maz kochany, ale na pewno mi po nia nie pojedzie:/ Szkooooda 😉

• Mamusia
Hey.
Pampinka może aż tak sięstresujesz, ale lekarz i tak powinien zwrócić na to uwagę 🥴
Magdad szkoda dokumentów 🤔 a ci od wózka ich nie znaleźli?

Ja obejrzałam porodówkę, popłakałam i jest oki 😉
Rano byliśmy na działce i trochę sobie poplewiłam bo zarosło że szok 😲
A za dwie godzinki na rozmowę z położną 🙃

• Mamusia
Superbabeczko: Twoj maz Ci szarlotki piekl, to aniol!! Mojego przy pieczeniu to nigdy nei widzialam. Ugotowac mu sie coisk zdarzy ale piec 🤔
Pampinka: to byla moja ostatnio nadzieja bo M pojechal i do nich ale tez ni ma 😞 Nio i tak wychodzi na to ze albo ich w ogole nie wzial ale wtedy bylyby w domku a nie znalalzlam, nio chyba ze jeszcze sie natkne.Albo u tych co wozek, wiecie dokumenty ponoc zostaly w samochodzie a ja nei zasuwałam szyby bo bylismy na czyims ogrodzie i tak jakos wydawo mi se to bezpieczne. Nio ale kurcze po co im ten dowod???!!
Laski biszkopt upieklam, czekam az ostygnie i robie mase 🙂 mmm 🙂

• Mamusia
Kobitki rok temu o tej porze zbieralam zaczynal sie u mnie moj panienski 🙂 Normalnie przegladnelam zdjatka. Kurcze przezylabym to jeszcze raz hehe 🙂 ylysmy pozniej na imprezce i nikt nam nie chceial uwierzyc ze 3/4 grupy to na codzien ksiegowe hehe 🙂 Byly dni 🙂

• Mamusia
Loczku - opowiedz potem koniecznie o spotkaniu!
Magdad - kurcze..to moze one gdzies w samochodzie spadly? Albo w domu gdzies leza i kurde znajda sie jak juz wyrobisz nowe:/ Moja babcia tak dowod znalazla po 3mies jak juz wyrobila nowy..za kanape jej wypadl z torebki:/ A ciasto mniam mniam..ja juz darowalam mezowi latanie po co dla mnie 🙂 Na kolacje mamy fasolke szparagowa 🙂 Moze potem doprawie lodami albo co..
Co do panienskiego i slubu..co prawda to bylo prawie 4 lata temu, ale milo wspominam baardzo 🙂

A zestresowalam sie na maxa, bo jak poszlam siusiu to jakis bol mnie zlapal na dole brzucha i azdo krzyza..jak okresowy czy cos..az patrzylam czy krew nie leci 😞 Jak leze to jakos nie boli specjalnie, ale leze plackiem...nerw jest cholera:/ Ufff...czy naprawde nie moge miec dnia spokoju?:/

• Mamusia
superbabeczko mam nadzieję, że masz to co ja, przez 4 dni walczyłam z bólem na dole, tak jak piszesz jakby okresowy, 4 dni nie puszczało , dopiero dziś. Doszłam do wniosku, że gdzieś w okolicach jajników musiał się znajdować i mnie tak to bolało, współczuje.
w lidlu za 25 zł jest proszek lovela 2,8kg

• Mamusia
aha w jednym tygodniu wzbogaciłam się o 8 kotków małych. Dwie kotki urodziły. Małe wyglądają jak szczurki 😉 to są te zwyczajne kotki
Mąż upodobał sobie najładniejszego kotka ( wygląda jak pantera) a ja zakochałam się w tym najbiedniejszym, nieporadnym ( tak to już instynkt działa) 🙂