Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
bisia- z tego co wiem to dobrze chyba wiecej niz 30mm jest ok 🙂 ja mam 22mm ale to juz za krotka dlatego musze lezec...
W takim razie ja tez najpierw skorzystam z Nivea i Bambino a wrazie problemów to kupie te Oliluanum( nie moge zapamietac tej nazwy)

• Mamusia
Amelka - super! A jutro bedzie wiadomo, jak wielki bobasek jest 🙂
Bisia - to dobry parametr Kochana 🙂 Ja wg badania w 22 tyg. mialam 34mm, a teraz wg nowego usg 39mm...ale kazdy byl przyjmowany jako ok! Jesli zamknieta i twarda to wszystko do 30mm jest dobrze!

Ja właśnie wcinam czereśnie - zmusiłam by chociaż troszkę mi kupił 🙂 A do tego przegryzam truskawkami! OMG! Ale że wczoraj na kibelku nie byłam to mam nadzieję, że mnie pogoni wreszcie...
Kupiłam rożki - w końcu 2L usztywniany i miękki, bo przyjaciółka powiedziała, że za każdym razem 2 się przydawały bo ejden z nich był zaraz zarzygany :P Do tego wstępnie łózeczko upatrzyliśmy, tylko czekamy aż spowrotem wprowadzą białę, bo narazie tylko transparentny biały jest: http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-lozeczko-maja-60x120-cm-z-szuflada-biel-transparentna.html

A powoli chyba muszę iść się golić, bo mi to troszkę zajmie, a o 18.30 musimy wyjśc do ginekologa!

• Mamusia
A ja w ogole nie wiem jak moja syzjka, bo mi nie sprawdzaja jeszcze. Pewno na polowkowym widzieli, ze ok i dali sobi na razie spokoj. Tak to tu widac jest....
Wcinajcie owoce na zdrowie dziewczynki!
Dzis zrobilam rownanie i wychodzi, ze przytylam cos kolo 6,5 kg do 7 kg. Ale ja sam nie wiem bo u lekarza maja dokaldniejsza wage i jakos zawsze inaczej tam waze. A Bisia, racja, duzy brzuch nie oznacza wcale duzego dziecka i na odwrot.
Dodi, a ile masz czasu na poprawki? Nie stresuj sie i powoli a jakos pojdzie 😉

• Mamusia
OMG!!!! Wlasnie spedzilam w lazience 30 minut probujac sie golic przed wizyta u gina! To jakas masakra..nic nie widze, maz pomagal..a po wszystkim zjebana jak kon po westernie! Padlam do lozka 🙂 A nie pomagalo to, ze brzuch napiety i twardy i ni cholery sie schylic:/
Ja nie ogarniam jak to robic, jak jeszcze mi urosnie..a znow nie wyobrazam sobie byc wlochata jak malpa do badan:/ Help! 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny!
Ja juz po wizytach, ginekologicznie ok, szyjka zamknieta, Piotrus 1400 wszystko w normie. Tylko kurcze t=lekraka zasiala mi niepokój 😞 bo zaczela sie dopytywac czy robilam prenatalne i czy wszytsko z serduszkiem bylo ok. Nio a ja robilam i tam te przeplywy byly i bylo ok. Nio ale taka miala dziwna minea mi duzo nei trzeba i teraz sie martwie 😞 Dzwonilam nawet do swojego, ale uspokajal ze przeciez nie raz juz bylam badana po 20 tygodniu i wszystko ok. Ale ja juz to chyba mma taki charakter ze ne latwo mnie uspokoic 😞
SUperbabo: powodzenia!
dodi: wspolczuje poprawek 😞
amelia: super ze wszytsko ok
bisia: ja mialam szyjke 37 mm
magdaluke: super zdjatko i slodziutka cora!!
agadka: a ty robilas to echo serduszka?

• Mamusia
pampinka 38zl/kg az jesc sie naprawde odechciewa ale pewnie jeszcze 2-3 tygodnie i ceny beda normalne... mam nadzieje 😠
truskawki mi nie smakuja...
ale za to winogrona 🙃 tylko strasznie mi slodko po nich
dodi fakt to najgorsze, mnie moja promotorka chyba 4 razy oddawala cos do poprawienia az sie wkurzylam i za ostatnim razem oddalam jej po prostu swoja 1 wersje i bylo ok 🤪 oni chyba po prostu musza sie czegos czepnac bo zyc nie moga... powodzenia biedaku :*
magdad i amelia super! 🙂

• Mamusia
a jeszcze magdad a moze chodzilo jej o te kolejne prenatalne czy jakos tak inaczej to sie nazywa bo jak ja bylam na tym polowkowym to lekarz mowil ze 3 badania sa bardzo wazne w 12 tygodniu gdzie sie sprawdza glownie wady genetyczne czy nie ma jakis potem wlasnie polowkowe pomiedzy 20 a 26 tygodniem i jeszcze jedno po 31 tygodniu i ja wlasnie jakos tak za 2 tygodnie mam do niego jechac sprawdzac czy nie ma jakis wad rozwojowych czy cos
nie pamietam dokladnie i sorki jak cos pomylilam jesli ktoras wie to niech mnie poprawia 🙂

• Mamusia
d-brycz: slodziutki ten stroj 🙂 hehe z chlopczykiem to tak nie da rady poszalec 🙂 ajj a mnie po truskawach lozadek napieprza 🤢
mam tak cichutka nadzieje ze o takie badanie jej chodzilo, bo przestraszyla mnie strasznie 😞 nio i wyszukalam wynik z prenatalnego i tam sa przeplywy, ocena budowy serca. nio trzeba myslc pozytywnie nie?

• Mamusia
Hej mamuski 🙂 d-brycz słodziutki strój 🙃 Suuperbaba juz po badaniu? Mam nadzieje,ze wszystko dobrze !!! magdaluke śliczne zdjęcie, słodka córeczka 🙂 Amelia super, ze wszystko dobrze, ja jutro tez na usg prywatnie na 17:00 a 5 czerwca wizyta u mojej gin 🙂 Magdad cieszę się, ze wszystko dobrze 🙂 I skoro Twój lekarz Cię uspokaja to się nie denerwuj!!! Prowadzi twoja ciażę i wie co mówi!!! papmpinka ale u was drogie czereśnie, ja dzis kupiłam za 6,50 za kg na targowisku i były przepyszne!!! Megi szybkiego powrotu do zdrowia!!! Pozdrawiam Was wszystkie !!!

• Mamusia
Amelia to świetnie że wszystko jest dobrze 🙂

Ale narobiłyście mi smaka na owoce, a ja leże chora i nie mam tu kogo poprosić żeby mi zrobił zakupy no ale jutro to już będę musiała wyjść i wtedy sobie kupie owocki 🙂
Wy tak piszecie o tej szyjce a mi na wizytach gin o niej nic nie mówił, miałam wczoraj go zapytać i zapomniałam.

• Mamusia
Magdad, nie dziwie Ci sie, ze nerwa masz, ja tez bym panikowala, a napewno nie ma potrzeby na stresy skoro masz dobre wyniki!!! ALe nie bylybysmy soba, gdybysmy sie wszystkim nie przejmowaly, niestety. A swoja droga, to mnie strasznie denerwuje jak robia lekarze jakies dziwne uwagi i nie powiedza o co im chodzi, ani nie sprostuja. Ja zawsze sie dopytuje na chama troche, ale co tam. Tak pamietam bylo z Ella w ciazy bo mi kazali powtarzac usg polowkowe i sie zamartwialam i sto razy pytalam czy na pewno wszystko ok.
SUperbaba, no z goleniem masakra. Ja juz zapowiedzilam Lukowi, ze musi mi pomoc 😉.
A kaza wam sie golic do porodu dziewczyny? Bo tu to wrecz zabraniaja.Jak to mi mowila polozna, natura nas obdarzyla sierscia nie bez powodu buhahaha 😁

• Mamusia
Dzieki dziewczyny kurde czlowiek sie denerwuje nio i z 3 rzy jej dopytywalam a ona tylko niepewnosc mi zasiala. Nio bo niby ok, a za chwile a kto robil t badanie prenatalne. Tylko kurze po 20 tygodniu to ja chyba z 4 razu usg mialam i wszytsko bylo ok. A z ta lekarka to pierwszy raz mialam do czyneinia. Nio i znalalam wynik z tego prenatalnego i jest tam ocena budpwy serduszka i przeplywy tez i wszytsko bylo ok. Juz powoli sie uspokajam. 🥴
Dziewczyny u mnei czeresnie za 5 :P
nio a magdaluke z goleniem to ponoc trzeba ale nei wiem jak to zrobie, chyba ze maz machnie bo wczoraj sie okrutnie meczylam. I jeszcze pompa szwankowala i nie moglam jej odpiac wiec jurde prawie karobacja byla hehe
gaju_ duzo zdrowka kochana a !! A twoj gin bada Cie ginekologicznie? Bo ten prywatny na usg niby widzia tu recznie. I kurde obolala bylam na maxa jak z gabinetu wyszlam
I jeszcze jak siedzialysmy z kilkoma babeczkami w poczekalni a wyszla jedna i pwoiedziala ze jest lekarz rozmiariw XXl i lekarka w gabinecie, to normalnie przestarszylam sie ze jak on bedzie badal to palce takie duze i jak ja to przezyje 😮 i jeszcze jak sie rozbieralam to nei moglam rownmowagi zlapac na jednej nodze i wystrzelilam do niego ze coraz ciezej z ta masa, a on od razu ze dokladnie rozumie bo on przeciez wiecej niz zawodnik sumo musi nosic ehheh ale czlowiek to glupi czsaem nie przemysli a wypali , az mi wstyd bylo ☺️

• Mamusia
Haha Magda, przynajmniej koles mial poczucie humoru. A z ciezarnymi to az tak samo nie jest, bo jak czlowiek tyje wszedzie to jedno, a jak tylko wielki brzuch wystaje to sie zmienia srodek ciezkowsci i sie z nas robia male pokraki 😜
Trabia o pomylce Obamy i u nas i u was..ach glupio palnal kurcze...

• Mamusia
Magdaf - wez olej ta babe..nie wiem po co Ci nerwa zasiala! Jesli mialas usg polowkowr i potem jeszcze jakies i masz all ok, to chyba Cie na jakies badanie co najwyzej chce naciagnac! Mi kiedys mowiono, ze najwazniejsze to w 12 i 22 tug, ostatnie nie jest obowiazkowe...ale to jak widac roznie gadaja:/ Ja i tak musze miec w 32tyg bo kontrola lozyska i wod plodowych..wyjscia nie mam:/
Fajnie, ze usg macie..to sie chwalcie potem Babeczki 🙂

Ja juz wracam od lekarza..wszystko ok. Szyjka zamknieta, dluga, lozysko siedzi, Hela rosnie, wody plodowe ok 8-10..malo ale mieszcze sie w normie, tyle ze bolec moze:/ Nastepna wizyta juz za 10dni, bo potem jedzie na tydzien na urlop...a mowi, ze 3tyg miedzy wizytami to na ten tc i przypadlosc za dlugo. No to ide...A w ogole to mi dzis masakrycznoe slabo i duszno! Te pogody to rozwalaja kazdego:/

• Mamusia
magdaluke: nio glosno i ostro sie zrobilo:/ ale ktos mu to przemowienie napisal:/
superbabeczko: swietnie ze wszytsko ok, nio i wody w normie, i szyjka tez 🙂 ni i na urlop tylko na tydzien 🙂 i widac ze kobitka dokladna i sie dobrze zajmuje, wiec badz spokojna. A te dusznosci to ja tez mam, tylko jak bylam na wsi w domku letniskowym to bylo ok. a teraz stopy ciut opuchniete, nio ale coz moze w nastepnym tygodniu wysocze choc na dwa dni.
nio i poczytalam o tym usg w 30 i sa aby sprawdzic czy dzidzius dobrze rosniej ilosc wod itp, nio a na usg to przeciez robia, ona chyba rzeczywiscie chciala naciagnac na jakas prywate;/tylko niepotzrebnie na stresy naciagnela. Nio jesxcze sie dopytalam swojego czy jak na prenatalnym w 20 tg wad nie bylo to czy moglo to sie zmienic i mowil ze nie.

• Mamusia
Superbabeczko a ty jak czesto masz usg?
Bo umnie to tak ze co 3 tygodnie u swojego gina i zawsze z usg ale bez ginekologicznego i jeszcze co 4-5 tygodni na klinice i tam i usg i ginekologiczne, troszku duzo ale jak mus to mus. Przy cukrzycy ponoc tak jest;/

• Mamusia
Dorotka, no to fajnie slyszec, ze wszystko ok. I miescisz sie w normach z tymi wodami, no to dobrze. Szkoda ,ze w dolnej granicy, bo boli, ale jakby nie bylo- jest dobrze, no nie!
A z wiyztami, to juz tak teraz bedzie, u Ciebie pewno jeszcze czesciej, a potem w szpitalu to jedna wielka wizyta! Ale przynajmniej bedziecie pod stala i dobra opieka.
A ja sie troche zaczelam niepokoic, bo w ogole nie czuje malego dzisiaj, jak nigdy. Fakt, ze w sumie od rana biegam i do sklepu i pranie i jedzenie i z Ella....no ale, szybko dopplerek i serduszko bije jak dzwon, wiec odsapnelam od razu. Widac taki dzien jakis spokojny dla niego.
Zrobilam warzywna "pizze" , to taka na podkladzie z polfrancuskiego ciasta i na to serek twarogowy z sosem koperkowym i na to swieze warzywa ( marchw, papryka, brokuly) i na to starty serek. I to na zimno. ALe pycha, i nawet jako tako zdrowo- akurat na cieple dni!