Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej kobitki, może wiecie co to jest i czy to jest groźne, że od rana nie mogę leżeć na lewym boku bo mnie kuje jakby w okolicach serca i przeszywa do łopatki????????
Jak siedzę leże na prawym boku albom stoję przechodzi.
Co do odczucia, że nasze dzieci kręcą się jeszcze do okoła, wydaje mi się, że to już tylko nasze wrażenie. Mój lekarz podał mi już pozycje dziecka- główka w dół i, że się nie zmieni. I choć mój mały leży na moim prawym boku to ja też mam odczucia i czasem widzę , że tu się wypnie, tam się wypnie i gdybym nie znała pozycji dziecka też bym uważała, że się układa raz w poprzek raz poziomo. Już dziecko nie ma tyle miejsca.
Mąż dziękuje serdecznie za życzenia 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
bisia88 napisał(a):
Co do odczucia, że nasze dzieci kręcą się jeszcze do okoła, wydaje mi się, że to już tylko nasze wrażenie. Mój lekarz podał mi już pozycje dziecka- główka w dół i, że się nie zmieni. I choć mój mały leży na moim prawym boku to ja też mam odczucia i czasem widzę , że tu się wypnie, tam się wypnie i gdybym nie znała pozycji dziecka też bym uważała, że się układa raz w poprzek raz poziomo. Już dziecko nie ma tyle miejsca.
Mąż dziękuje serdecznie za życzenia 🙂

chyba jednak ma do 38 tc moze sie okrecic a jak nie bedzie glowka w dol to probuje sie ja samemu tzn lekarz probuje obkrecic zeby byla..a.le nie zawsze sie to udaje i nie zawsze tak zostaje...
najczesciej jednak dzieciaki juz za na tyle duze ze zostaja glowka w dol
moja zawsze byla w poprzek a raz glowka w gore nigdy jeszcze sie ulozyla glowka w gol za tydzien mam usg to wam napisze jak jest ulozona

• Mamusia
agadko- może źle się wyraziłam. Mi chodziło, że teraz już nie jest tak, że o 15 godzinie jest główka w dół a o 17 w górę. Oczywiście do ok 38 tyg ma szanse się przekręcić, ale nie jest już tak, że ma tyle miejsca , że co godzine sobie zmienia pozycje o 180 stopni. Moja koleżanka w 38 tyg miała poprzeczne położenie synka a w 40 tyg jak rodziła zrobili jej usg i już główka na dole.

• Mamusia
Hej dziewczyny ja znowu w szpitalu ale w tym co będę rodziła. Przyjechałam w piątek koło 18 z tego samego powodu co ostatnio. Mały też się kręci i wierci najbardziej kopie na dole bo tam ma nóżki ale wczoraj miałam usg i pytałam lekarza czy jest szansa żeby się przekrecil jeszcze główką w dół a on powiedział że jest szansa żeby się przekrecil jeszcze główką w dół abo jest dużo wód. Dzisiaj czuje się kiepsko glowa mnie boli i spać mi się chce nie mam apetytu do jedzenia a mały różnych się jak tylko może.

• Mamusia
Meg - martwilam sie o Ciebie i cos tak przeczuwalam, czy oby do szpitala nie wrocilas:/ Ale co mowia lekarze?! Dostalas leki? Bedziesz do konca lezec czy tylko chwile na obserwacji? Co podejrzewaja? Mi to slabo ciagle, ale nie mdleje i nie wymiotuje, wiec do szpitala sie nie wybieram do lipca 🙂 Napisz co i jak z Toba!
Magdaluke - no na pewno jakos przezywasz to, ze Luke idzie pracowac z dala od Was i z obcymi..normalne 🙂 Przywykniesz..musisz dac spbie troszke czasu! U Was dzis dzien taty, u nas dopiero 23.06 🙂 A nie zazdroszcze, ze z dala od rodzinki:/ A co do spotkania jak bedziesz w Polsce to bede meczyc o odwiedziny!!!
Bisia - Franek Ci cos pewnie ucisnal albo jakis nerwobol wlazl i dlatego kluje..to na prwno nic powaznego:*

A co do ulozenia to fakt - moze sie jeszcze przekrecic, ale tez sporo dzieviaczkow pozostaje juz w takiej pozycji jak jest teraz 🙂 One maja coraz mniej miejsca na szalenstwa:P Moja Helenka od 22tc glowka w dol i lekarze juz wtedy mowili, ze raczej tak zostanie..nie wiem czemu...ale faktycznie tak jest do dzis 🙂 I lekarz od usg i moja gin juz powiedzieli, ze tak bedzie do porodu..tak jej wygodnie 🙂 A wali jak opetana w rozne miejsca...tylko juz wiem mniej wiecej, czy to piesc, nozka czy glowa:P Do mnie dzis wpadla siostra meza - bardzo ja lubie...posiedziala 3 godziny i dopiero wyszla..no i juz zostaly tylko 3,5h fo powrotu meza! Jutro juz poniedzialek, a we wtorek usg! 🙂

• Mamusia
Megi znowu?? 🥴 A co jest tego powodem? Może za długo pracowałaś 🤨
Ode mnie nie dawno pojechała mama, siostry, kuzyn i ciocia i powiem że było miło ale humor mam zrąbany 🤨 😞
Siedziałam cały czas z mamą i starszą siostra a mąż z kuzynem i młodszą siostrą 🤨 Na mnie nawet uwagi nie zwracał, bo oni pili a ja siedziałam przy soczku 🤔 Wogóle z nią żartował jak ze mną od dawien dawna... 😞 A teraz już mi się odechciało wszystkiego...

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
Meg - martwilam sie o Ciebie i cos tak przeczuwalam, czy oby do szpitala nie wrocilas:/ Ale co mowia lekarze?! Dostalas leki? Bedziesz do konca lezec czy tylko chwile na obserwacji? Co podejrzewaja? Mi to slabo ciagle, ale nie mdleje i nie wymiotuje, wiec do szpitala sie nie wybieram do lipca 🙂 Napisz co i jak z Tobą!

Jutro mnie wypisza. Lekarz jakoś nie chce zbytnio mówić co i jak ale jutro zapytam się czy coś jest nie tak bo do porodu nie zamierzam wracać do szpitala już mi obrzydly 😞
jeśli chodzi jak z mojego punktu widzenia się czuje no więc na tyle się czuje dobrze że mogę spokojnie wrócić do domu. Bo czy w domu czy w szpitalu to i tak będę leżeć a wiadomo że w domu najlepiej.

• Mamusia
Megi - tylko ciekawe czy fo cos powaznego czy po prostu gorsze samopoczucie ciazowe:/ Bo wiesz..ja czuje sie mega kiepsko, ale jest all ok wiec leze w domu..a jak zostawiaja pod obserwacja to z jakiegos powodu zazwyczaj! Dowiedz sie o wszystko koniecznie!!!
Loczu - nie miej zrabanego humoru..po co?:* Naz sie pobawil,Ty pobylas w towarzystwie..a niech sie teraz Toba zajmie! Nagadaj mu, ze tez bys sobie pozartowala i wesolo czas z nim spedzila...

• Mamusia
Megi zawsze raźniej w domku jak w tych wszystkich szpitalach, więc obyś już do rozwiązania do nich nie wracała 😘
Superbaba ja nie z tych co wygarnę, ja to po prostu przestaje się odzywać i tracę na wszystko ochotę i tak siedzę. Zapytał czemu nie rozmawiam to powiedziałam że nie mam ochoty to poszedł do drugiego pokoju spać 🥴 A potem powie: a co miałem robić skoro nie gadałaś 🤨
Najlepsze że w piątek niby mamy jechać do nich na grilla urodzinowo-imieninowego, ale po dzisiaj już nie mam ochoty 🤔 Znowu wypije sześć piw i będzie się bawił w najlepsze z młodszą siostra... 🥴

• Mamusia
Loczku - bo chlopom to niestety trzeba powiedziec prosto z mostu o co chodzi, bo sami nie zorientuja sie w tym:/ A co do zabawy..lepiej ze z siostra niz obca baba! 🙂 No my wrazliwsze na pewno, humor latwo sie psuje...a facet to facet..brzucha nie ma, hormony nie buzuja i dla niego pewnie wiekszosc jest bez zmian:/ Ja juz sie nauczylam, ze powiem co mysle albo oczekuje, bo samemu ciezko mu sie domyslic:P Obejrzyj jakis filmik..a z grilla w razie co sie wymigaj!

• Mamusia
Senk w tym że młodsza siostra jest hmm... pusta 🥴 I ona nie zwraca uwagi czy facet jest zajęty czy nie, wali różne teksty na nic nie patrząc, wiedząc że faceci zwracają na nią uwagę 🤨 A ja chciałam jej pomów znaleźć tu pracę i by u nas pomieszkała, ale chyba zaczynam już żałować 🥴

• Mamusia
Najlepiej z nią tylko przez smsy... Chyba na prawdę zrezygnuję bo nie chcę tracić nerwów przez nich 🥴 A już się umawiali kiedy i gdzie będą pić jak przyjedzie, a ja będę odpoczywała w jednym pokoju a oni w drugim... normalnie mnie skręcało 🤢
Fajne jest to forum, można się wygadać i jest człowiekowi lepiej jak po wizycie u psychologa...
Dziękuję 😘 😘 😘 ☺️

• Mamusia
Loczku tak to juz jest niekiedy z facetami ze jak wypija to szaleja. Moj np wczoraj bylismy u znajomych obejrzec mecz i wrocilismy ok 23 i ze mial smaki jeszcze na wypicie to poszedl do znajomego z naszego bloku-mial tam byc godzinke a wrocil o 2 myslalam ze mu nakopie-rano oczywiscie potulny jak baranek, wyznawal mi milosc, mowil jaka ma wspaniala zonke itp Tak to juz jest z chlopami 😮
Megi wspolczuje ci tych ppbytow w szpitalu,ale juz bedziesz w domku wiec napewno nic powaznego sie nie dzialo, jakby tak bylo to by cie chcieli zatrzymac.
Superbabeczko zaczynam cie podziwiac z twoim zlym samopoczuciem-ja od wczoraj nie do zycia zoladek mnie boli okropnie,brzuch sie prezy-mam dosc poprostu. A ty biedna tak caly czas masz 😞

• Mamusia
Agusia my po ślubie dopiero półtorej roku a Wy już macie jedną pociechę to tak inaczej, ale chociaż przyszedł i był milusi...
Ale gdyby on jeszcze zwracał na mnie uwagę, zapytał jak się czuję itp... A tu nic, tylko pił sobie i chodził gdzieś... Eh czasami wolałabym być sama 😞

• Mamusia
Loczku - bo siostra mloda i glupiutka jeszcze i jak widac swietny kompan do picia..i to go ciagnie:/ Olej to wspolne mieszkanie, bo faktycznie bedziesz miala niepotrzebne nerwy i to jeszcze z dzieckiem malym! A chlop to glupi w takich sytuacjach..pamietaj ze oni tak do konca nigdy nie dojzewaja 🙂 Mysle ze troszke jednak sie zmieni jak przyjdzie na swiat dziecko...kazdy nabiera troszke poczucia odpowiedzialnosci!!!
Aguska - lez jesli tak zle die czujesz...to pomaga najlepiej! No kazda ciaza inna..moja akurat ciezka na maxa! Ciesze sie, ze chociaz Wy przechodzicie lzej 🙂A obawiam sie, ze im blizej porodu tym ciezej dla kazdej, bo to wlasnie skurcze sir pojawiaja, brzuszki twardnieja, ciezkosc przeszkadza:/

Ja wlasnie zazyczylam sobie swinskiego McDonalda na kolacje i wcinam frytki i cheesburgera 🙂

• Mamusia
Megi - to ja przechodzilam to co Ty jakis miesiac-poltora temu:/ Bole jelit, skurcze itp itd..zastosowalam ostra diete lekkostrawna: zero surowizny, gotowane miesko, lekkie wedliny itp..i tak 2-3tygodnie...pomoglo! Teraz moge jesc wiecej, ale mimo to sobie za duzo nie pozwalam 😉Buziak