Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczyny pijcie ile się da, bo ta pielęgniarka mówi, że od wczoraj 5 cięzarnych przyjęto na oddział albo odwodnionych albo po przewróceniu się gdy zemdlały. Jedna nawet musiała rodzić wcześniej bo tak się jakoś nieszczęśliwie przewróciła.
Jeszcze w tym tyg mam taką opiekę, potem już mam nie mieć tych zastrzyków, ale szczerze, powinni zapewnić każdej ciężarnej pielęgniarkę z dowozem. Nie tam by codziennie przyjeźdzała, ale by można było zadz do niej i by przyjechała pobrała krew jak się źle czujemy

• Mamusia
d-brycz napisał(a):
powazna sprawa z tym odwodnieniem. do mnie mama rano dzwoni i mowi ty nigdzie dzis nie wychodz bo duchota! no ale na pobranie krwi wlasnie musialam ale bylo ok, mam blisko punkt ambulatoryjny wiec oki 😉
ogorkowa sie dogotowywuje - zapraszam! 😉

już wpadam kochana 🙂

• Mamusia
Na chwilę od kompa odeszłam i widzę że nie próżnujecie 😮 Idę jakiś obiad wstawić bo coś trzeba zjeść, a jak mąż będzie chciał zjeść to sobie nałoży 🤨
Mama do mnie zadzwoniła i krzyczała na mnie że mam się nie denerwować bo nerwusa urodzę 😁
Już zdążył zadzwonić do teściowej i się poskarżyć, mam tylko nadzieję że mami nie zadzwoni do niego i nie powie o rocznicy bo jest do tego zdolna bym tylko się nie denerwowała 😉
Bisia bidaku 😘 Oby Ci się polepszyło po kroplówce 😘 😘

• Mamusia
bisia faktycznie fajna sprawa z tą pielęgniarką, na bieżąco wiesz czy wszystko w 100% ok...

Ja piję koło 2litrów dziennie, chyba wystarczająco 🙂

mój synek też jest aktywny 24h na dobę, będzie ciekawie po porodzie :P chociaż syn mojej siostry w brzuchu też był chojrak a teraz po porodzie spokojniutki generalnie i grzeczniutki 🙂

• Mamusia
Kobitki poszlam ugotowac obiad a tu tyle nadrabiania 🙂
bisia: normalnei opieka rewelka 🙂 i tak powinno byc!!
loczku butelka wody niegazowanej takiej niskosodowej w reke, nogi do gory i ruszaj stopami 🙂 Mi to pomaga 🙂
Nio mi tez sie slabo zrobilo i szybko wrocilam do pokoju 😞 Ale u mnei to tak neistety jest ze jak jest ostry upal to cukier leci na leb na szyje;/ Nio i siedze przy wiatraczu a tu mneicoisk po ramieniu smyra, patrze a to moj kot przyszedl sie ochlodzic biedaczek eheh

• Mamusia
Hej
czytam sobie was po malutku...Megi, no trzymam kciuki ,zebys do domku cala zdrowiutka wrocila bez nerwow i spokojnie, bezbolesnie doczekala szczesliwego rozwiazania!
Czarnyloczku....glowka w gore, maz faktycznie, musi poustawiac priorytety a siostrzyczka, skoro mlodsza, to moze dorosnac powinna. I nie bierz siostry. Kiedys zmadrzeje, wtedy sie jeszce raz nad oferta moze zastanowisz.
Mi pepek ciut wyskoczyl, ale jakos po bliznie nad pepkiem od ciecia inaczej sie "zagial" i nawet lepiej. A moj maz to ma taka obsesje na punkcie pepkow i sie "bawi" pepkiema ja tak nie lubie i go gonie...
Mauapaulina, no racja w tym, zebys nie popadala od razu w czarne mysli. Moze mu goraco? Ale postaw sprawe jasno. Niech sie wytlumaczy. A "pasazer" 😉 to ponoc nawet lubi jak mama ma romantyczne uniesienia, wiec i o tym pogadaj a moze go przekonasz. Bo jesli nie ma medycznych przeciwwskazan, to czemu nie!
Dziewczyny, z ta zazdroscia...dopiero co swoj sen opisywalam pare dni temu 😜 Ale, ogolnie to moj Luke, mimo, ze na niego narzekam, to daje mi ostatnio do zrozumienia, ze wciaz jestem dla niego sliczna 🙂. Poza tym, on juz widzial mnie w ciazy ipo, to moze inaczej jakos. I nawet mi sie lasil wczoraj jak to ja ladnie wygladam, tylko brzuszek bla bla bla. No ale milo z jego strony.
A po porodzie, to jakos tak sie promienieje wiecie. I rzeczywisice sie jest sexi mama 🙂
D-brycz, ale ten Twoj maz smieszny, i rzeczywiscie, taki misiek 🙃
Bisia, mam nadzieje, ze nic tam zlego nie wylezie i do szpitala nie powedrujesz. I Bogu dzieki za taka pielegniarke!
Ameliai Aguska Strzauka i 4nula- bardzo fajne avatarki!
A z upalami nie ma zartow. PIc pic pic. Ja w nocy wydudniam wilek aszklane wody przez sen praktycznie, albo i wiecej a tak, non stop. Uwazajcie na siebie mamusie!

• Mamusia
ejA my wczorja nad jeziorem i na plazy. ELla miala frajde z wiaderkami i blotkiem :-) A potem na nas lunelo i tyle. ALe i tak fajnie bylo, ale gdybym nie miala pomocy, to juz dla mnie za duzy wysilek taka impreza. No ale babcia...wiadomo, mama moze sie isc schowac jak babcia na horyzoncie 🙂
No i wracajac dodomu, mam prawie 100 % pewnosci, ze zlapal mnie piewrwszy porzadny skurcz. Paniki nie robia, bo jeden i po krzyku, ale ogolnie zaczybnam bardziej sie wsluchiwac w swoje cialo.

• Mamusia
Hejo,

Lekarz załatwiony, ale zajęło nam to ze 3h w sumie, i jeszcze musiałam biec (dosłownie BIEC) po dokumenty, bo babcia zapomniała. Uświadomiłam sobie, że to niezbyt dobry pomysł dopiero jak dobiegłam i myślałam, że urodzę albo wypluję płuca. I jeszcze ten upał 🤢

Co do zazdrości, to jednak myślę, że nie są zazdrośni i wiem też dlaczego - generalnie mam mały brzuszek i nie zawsze go widać i kilka razy widziałam na ulicy, że faceci zaczynają wykazywać mną zainteresowanie, ale tracą je równie szybko, jak zauważają brzuch 😁 Ale mój mąż mówi, że bardzo mu się podobam w ciąży, bo wcześniej byłam za chuda, a teraz troszkę cyca i dupki dostałam 🙂

U mnie z nogami nie jest źle, ale cellulit obecny jak najbardziej, no i pajączki na brzuchu 🤢

Amelia masz świetne zdjęcie profilowe!
Strzauka rzeczywiście wyglądasz pięknie, i myślę, że każda z nas tak wygląda mimo wszystkich dolegliwości i defektów, bo ciąża po prostu tak działa 🙂

A czy ja dobrze przeczytałam, że pisałyście o goleniu małego??? 🙂 Hihi ja sobie tego nie wyobrażam, ale pod pachami i na klacie mąż trimmerem skraca 😉

• Mamusia
Magdaluke - ale masz fajowsko z tymi wycieczkami..i jeziorko..jeju ale za tym tesknie!!! A skurcze pierwsze faktycznie moga sie pojawiac..oby tylko nie duzo..ja bym chyba nie rozpoznala:/
D-brycz - czaderska opaska 🙂 Ale ja narazie z takich tylko butki kupilam, bo na poczatek za malutka a kasy brakuje:P
Bisia - ja tez chce pielegniaaarkeee...ja taka slaba, ze przydalyby mi sie badania krwi i moczu:/

A z tym odwodnieniem to nie na zarty w ciazy! No ale jak taki upal na dqorzu, na spacery chodza, wode pewnie wtedy malo pija...brr..najgorsze, ze ja nie umiem duzo pic 😞 Mecze sie, zmuszam a i tak ciezko 1,5l wypic:/ Cholera..musze sie bardziej zmobilizowac! Na taki upal to chyba lepiej polezec w cieniu albo chlodnym domu!

• Mamusia
Idziemy z mala na spacer wozkiem, na plac zabaw za goraco bo 31 stopni...a dzis maz pierwszy dzien w pracy wiec w razie czego nei ma kto ratowac...ale wczoraj zalatwilismy Elli zjezdzalnie na podworko ( taka mala, ale akurat) wiec nie bede sie tarmosic za kazdym razem na plac zabaw.
ALe mi sie brzuch spina, i pobolewa iw ogole, maly sie wygina na kazda strne i gory i doliny sie robia.... 🤪 musze dzis pomarudzic, bo mi zle.
Dodi, sprint to nie dla ans, szczegolnie w taki upal :-) Uwazaj na siebie!
Co do golenia- hmmmm...jak poznalam Lukea to cycki golil, hehe, jakos tak, nie cala klate. Smieszny on. ALe mu przeszlo. Ogolnie, to z nim ciezko, zeby facjate ogolil...musze go gonic.