Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
uff to dobrze ze nie jestem jedyna haha ale w sumie fajnie sie jest zakochiwac w kims a nie jak sie odrazu wie ze to ten jedyny :P

co do birth planu na porod to u nas wypelnia sie go z polozna do mojego nawet nikt nie zerknol ostatnio bo nie bylo na to czasu a ja juz sama nie wiem ci tam wypisywac bedzie co bedzie nie moge powiedziec juz dzis ze chce znieczulenie i jakie albo ze chce skakac na pilce miec swieczki czy muzyke....

tylko tyle ze polozna pyta ciagle o porod w wodzie a ja nie wiem ja tak nie lubie byc mokra haha a wlosow mokrych to juz w ogole nawet plywac nie umiem 😎

ale cos tam musze wpisac....jedynie odpowedzialam na jedno pytanie kto jest moim birth partner a reszte mam pusta ale ile w pon do poloznej i mamy to wypisywac :/

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej babeczki,
Ja leze w szpitalu, na sali z inna babka. Mialam ktg i badanie ginekologiczne wczesniej. Maz musial jechac do domu i obie te sale rodzinne sa zajete ;( po porodzie bede w 2osobowej 😞
Jutro z rana zrobia mi lewatywe... Ogola, podadza do krwi jakies leki i ok 8 juz mam byc gotowa, jeszcze jedna babka ma miec cc i nie wiadomo ktora wezma pierwsza. Zabieg ogolnie kolo godziny, max poltora...

Staram sie nie stresowac i puki co jest w miare ok o ile o tym nie mysle 😉

• Mamusia
Ja zdecydowałam że nie robię planu porodu. U mnie na szkole rodzenia odnośnie planu porodu jedna położna powiedziała że to niepotrzebne bo one i tak pytają o znieczulenie czy inne rzeczy, a druga mówiła że dzień wcześniej odbierała poród dziewczyny która miała plan porodu to się do niego stosowała, więc wszystko zależy od położnej na jaką się trafi.

Agadka i Magdaluke gratuluję okrągłych rocznic 🙂

Bisia nasza pierwsza piosenka na weselu to "Zawsze tam gdzie Ty"

• Mamusia
Strzauka oj szkoda że sale rodzinne zajęte i mąż musiał jechać do domku bo Wy tak nastawialiście się że będziecie tam razem, a nie ma szans że któraś się zwolni?
Jesteśmy z Tobą myślami.

• Mamusia
Jestem w 36 tygodniu ciąży i od trzech dni strasznie bola mnie plecy i brzuch nie wiem czy jechac na IP czy czekac do poniedzialku bo dopiero wtedy moja lekarka bedzie...a Wy jak myslicie? jest to moja pierwsza ciaza i nie wiem czy to normalne czy lepiej jechac sprawdzic informacje w internecie sa sprzeczne jedni pisza ze to normalne drudzy ze to niebezpieczne juz sama nie wiem 😞 a nie chce robic afery bez powodu...

• Mamusia
ewciulka doskonale wiemyo co ci chodzi ale obawiam sie ze ci nie powiemy czy to normalne czy nie

w zasadzie zawsze lepiej wszystko sprawdzic ale w praktyce to ja wole poczekac co sie bedzie dzialo

jak boli cie mocno to lepiej jedz sprawdzic

• Mamusia
A i jeszcze dodam, że dostałam skierowanie na badanie HBs i HCV (nie wiem co to), morfologię i mocz, ale nic na tego paciorkowca! Chyba nie będzie tego sprawdzał wcale 😮 Ale mnie wkurwił, już dzisiaj przeszedł sam siebie - mówię do niego że się nie zważyłam w domu a on: to w domu się zważ i sobie wpisz w kartę. Nawet mu się nie chce dupy ruszyć, żeby mnie zważyć co za dziad 😠 Jedyne, co się dowiedziałam, to że szyjka 2cm i zamknięta i przedłużył zwolnienie.

• Mamusia
dodi napisał(a):
Nirmala tylko 2 razy dostałam zdjęcie z parametrami od mojego gina no i raz jak byłam na własną rękę w Gdańsku na 4D - to było około 20tc, od tej pory mój gin nic mi nie mówi, nie drukuje ani nawet nie pokazuje 😞 😞 Ostatnio zapytałam ile dziecko waży, to odpowiedział, że to nieważne na tym etapie, więc teraz trochę mi głupio pytać, jak on nie chce mówić.

jak pytam sama o wagę to też mnie mój gin takim tekstem zbywa, och...

• Mamusia
Dodi, toz sie dowiedziala! I jaki przyjemniaczek. Oba te badania na zoltlaczke, B i C. Czyli w Polsce badanie na paciorkowca niejest obowiazkowe? Dziwne.....ale pytalas czy Ci da na to skierowanie czy tylko zauwazylas pozniej,ze nie ma? A kiedy masz nastepna wizyte, moze jeszcze Ci da....
SMutki takie lapie, depresja przedporodowa chyba.
A co tu tak cicho???? Wczoraj nie nadazalam was nadrabiac, a dzis?

• Mamusia
Bisia, no niby sa podzielone zdania na temat tego, czy zbyt duza ilosc usg moze miec szkodliwy wplyw na dziecko, ale ja mysle, ze nie. Poza tym, niektore z nas wiele by daly za chociaz jeszcze jedno usg, wiec nie marudz, tylko idz 😉. Sa wskazania i mozliwosci, wiec spokojnie 😉 A poza tym tak fajnie podgladac sobie malego, no nie ! Ja wlasnie ustawilam platnosci za odczyt mojego ostatniego usg 😠 .... wiec- no comment.....

• Mamusia
Dodi ale Ci sie przytrafiło z tym prądem... Też bym miała nerwa. A co do gbs to ja pytałam o to gina bo mój szpital wymaga a on nie uważa tego badania za obowiązkowe i kazał mi się najpierw popytać laboratoriach czy zrobią mi wymaz czy trzeba materiał dostarczyć a że nie chcieli to mu zgłosiłam na ostatniej wizycie i dopiero wtedy zrobił mi wymaz a ja sobie zaniosłam do laboratorium. I w ogóle skierowań nie dostawałam tylko mi co 2 miesiące mówił, że mam zrobić morfologię i mocz.
Cisza tu dzisiaj a wczorajszy dzień ciężko było nadrobić ;-)

• Mamusia
magdaluke - faktycznie tu cichutko dziś 🙂 weekend się zbliża, choć nie wiem co dziewczyny robią w taka pogodę u mnie cały czas pada a u was dalej upały ?
Dodi - to bym się wkurzyła, tym bardziej że teraz jest wskazane usg że względu aby określic czy np dziecko jest dobrze ułożone itp kiedy masz następna wizytę ? Jak widać i Tobie się szyjka skróciła nie kazał Ci więcej leżeć

• Mamusia
Mialam ponownie ktg bo na wczesniejszym maly tak wariowal ze nie szlo odczytac...
Ostatnie 30min z biszkoptami i woda, potem nie wolno mi jesc... Kolezanka juz probuje spac. a ja jeszcze cichutko tv ogladam, bo tak wczesnie nie zasne w zyciu...

Jutro ide na cc jako druga, kolo 9:30, powolutku stres mnie lapie...

Dziadek okazalo sie ze w zlym stanie, nie wycieli mu raka bo zbyt ciezki i zaawansowany... Po glosie slyszalam, ze zalamany, bo zostalo mu 6 miesiecy ;( ale staram sie nie myslec o tum, bo w koncu nie wolno mi sie denerwowac, dla Damianka 🙂

• Mamusia
Nie kazał leżeć, powiedział, że jeszcze mam się do porodu nie szykować i mogę nawet odstawić luteinę. Nie pytałam o paciora, bo myślałam, że może na tym skierowaniu wypisał, ale nie ma. Następna wizyta za 2 tygodnie 02.08.

• Mamusia
hej dziewczyny. dziś ledwo się trzymam. Mam takie dziwne bóle w dole brzucha jak na mega miesiączkę i kręgosłup mnie boli i mam stres bo jak lekarz powiedział że mam 1,5cm rozwarcia i skurcze i że mogę urodzić niedługo to aż zalewa mnie pot bo nie wiem co to za ból 😞
Mam nadzieję że dziś w nocy nie urodzę ☺️ i jeszcze z t ☺️dzień Hania wytrzyma 😞