Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jestem jestem 😁
Ilka ja wogóle do tej pory nie kucharzyłam bo jakoś tak mieliśmy zawsze partnerski podział obowiązków że mąż gotował a ja sprzątałam 🙂 Zgadywaliśmy sie bardzo w tej kwestii bo on uwielbia gotować a nienawidzi sprzątać a ja odwrotnie 😁 dlatego większość rzeczy które teraz robię robie pierwszy raz w życiu (bo teraz nasz partnerski podział obowiązków uległ zmianie i ja gotuję i sprzątam a mąż chodzi do pracy 😁 ). W każdym razie wykupiłam sobie pakiet darmowych minut do mojej mamy i wiszę codziennie na telefonie i pytam sie o każdą pierdółkę 🙂
Cieszę sie że bigos wyszedł smaczny 🙂
Kasiulek zauważyłam że gdyby Twój mały Szkrab sie pospieszył o 2 dni to będziesz miała dwójkę dzieciaczków z tego samego dnia 🤪
Zmykam do robienia gołąbków 🙂

• Mamusia
Witam się i ja dzisiaj w nie nejlepszym stanie... 😞
rano byłam w toalecie bo tak mi się nie dibrze zrobiło a ze nic nie jadłam to ciężko było... przed chwilą znowu jak otworzylam lodówkę i chciałam zjeść to znowu mnie pociągło... ;(;( żeby to jelitówka nie była PROSZĘ!!! 🥴 🥴 🥴

Zaraz idziemy do lekarza ciekawe czy potwierdzi widzianą babuszkę oczywiscie że nie powiem mu ze ostatnim razem coś wspominał niech od nowa szuka a napewno nie pamięta ;p;p;p jak wróce to pochwale się co i jak mam na 14:45

hej, hej melduję się po pracy 🙂
Kasielaczek trzymamy kciuki.
Również witam nową koleżankę, fakt zbiera się nas troszkę 🙂
Chyba później poodpisuję dokładnie bo znowu nie pamiętam co czytałam 🙃
Idę się za obiadek wziąć bo chyba czas, dziś mam mój autorski przepis, który się troszkę rozprzestrzenił i jest top1 mojego mężusia, więc z okazji Dnia Przytulania zrobię mu dziś ulubione danie, może się załapie na jakiegoś przytulaska 🙃 Robię naleśniki faszerowane mięsem mielonym doprawionym na czerwono (trochę jak do spaghetti ale gęściej) sałatą, lodową, pomidorkami i żółtą papryką.

Zajrzę później to odp na temat książek.
Buźka i smacznego 🙂
Aaa u nas rano było -17!! 😮 świat się kończy 🙂 w sb ma być -30 ale nie uwierzę jak nie zobaczę

• Mamusia
No i jestem
dzidzia ma 10 cm jest duża zdrowa ssała sobie kciuka na oczach rodziców ale nie pokazała co kryje między nózkami usiadła sobie tyłem na mamusiowym brzuszku i nie chciałą sę ruszyć i miałam USG do pochwowe i przez brzuchol ale ani tak ani tak nie chciało pokazać co kryje hehehe następna wizyta 21.02.2012 to może w tedy się pokaże z tej intymnej strony hehehe.
Idę lerzeć bo nie najlepiej się czuje... 😞 😞 😞

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
No i jestem
dzidzia ma 10 cm jest duża zdrowa ssała sobie kciuka na oczach rodziców ale nie pokazała co kryje między nózkami usiadła sobie tyłem na mamusiowym brzuszku i nie chciałą sę ruszyć i miałam USG do pochwowe i przez brzuchol ale ani tak ani tak nie chciało pokazać co kryje hehehe następna wizyta 21.02.2012 to może w tedy się pokaże z tej intymnej strony hehehe.
Idę lerzeć bo nie najlepiej się czuje... 😞 😞 😞
no szkoda że się dzidzia nie ujawniła ale najważniejsze że jest wszystko ok i ladnie sobie rośnie 🙂

• Mamusia
Kasialeczek szkoda ze dzidziuś nadal się ukrywa, ale najważniejsze ze dobrze się rozwija, a Rodzice muszą jeszcze troszkę poczekać 🙂
Ja mam dziś ciągłe bieganie na siku, co chwila dosłownie, nie wiem Maluszek na pęcherzu mi siedzi czy co 😉

• Mamusia
daria0910 napisał(a):
Witam 🙂 widze ze juz wszystkie dobrze sie znacie 🙂 super 🙂 i szczerze mowiac dobrze ze jestescie bo jest przynajmniej kogo podpytac co i jak 🙂 mam nadzieje ze i ja sie rozkrece 🙂
rozkrecisz się rozkręcisz tylko częściej pisz 🙂 możesz nam więcej o sobie napisać 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny.
W końcu odebrałam dzisiaj wyniki z testu podwójnego, które potwierdziły, przy przezierności 1,7, że jest wszystko ok 😁
Strasznie się cieszę, bo naprawdę różne myśli przychodziły mi do głowy.
Jedne badania za mną, teraz czekam na drugie prenatalne
A i dzisiaj zrobiłam toksoplazmozę, ale u nas to wyniki będą dopiero koło piątku 😞 i znowu to czekanie

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Hej dziewczyny.
W końcu odebrałam dzisiaj wyniki z testu podwójnego, które potwierdziły, przy przezierności 1,7, że jest wszystko ok 😁
Strasznie się cieszę, bo naprawdę różne myśli przychodziły mi do głowy.
Jedne badania za mną, teraz czekam na drugie prenatalne
A i dzisiaj zrobiłam toksoplazmozę, ale u nas to wyniki będą dopiero koło piątku 😞 i znowu to czekanie
ja jutro się dowiem wyniki z tego usg prenatalnego, wizytę mam na 17.10

• Mamusia
Postaram sie czesciej pisac mam duzo czasu bo nie pracuje 😞 z jednej strony dobrze bo bylam doradca klienta biznesowego a to dosc stresujaca praca bo klienci potrafia umilic zycie no i maz oraz lekarz potwierdzali zeby lepiej zmienic prace jednak teraz juz mnie nikt nie zatrudni a w domu czasem umieram z nudow. Mąż jest wojskowym wiec od rana do 15 siedze sama 😞 ale przynajmniej Maluszek nie ma żadnego stresu 🙂 na dniach ide na kolejna wizyte moze uda sie rozpoznac plec choc nie wiem czy to nie za wcześnie.... Czekam tez z niecierpliwoscia na pierwsze ruchy dziecka moze ktoras juz cos czuje 🙂?? mam tyle pytan a nie chce caly czas meczyc mame czy ciotki 🙂 Teraz 23 mojemu bratu urodzil sie syn i jak go widze to juz nie moge sie doczekac mojego Maluszka 🙂 aaaa sie rozpisalam 🙂

• Mamusia
daria0910 napisał(a):
Postaram sie czesciej pisac mam duzo czasu bo nie pracuje 😞 z jednej strony dobrze bo bylam doradca klienta biznesowego a to dosc stresujaca praca bo klienci potrafia umilic zycie no i maz oraz lekarz potwierdzali zeby lepiej zmienic prace jednak teraz juz mnie nikt nie zatrudni a w domu czasem umieram z nudow. Mąż jest wojskowym wiec od rana do 15 siedze sama 😞 ale przynajmniej Maluszek nie ma żadnego stresu 🙂 na dniach ide na kolejna wizyte moze uda sie rozpoznac plec choc nie wiem czy to nie za wcześnie.... Czekam tez z niecierpliwoscia na pierwsze ruchy dziecka moze ktoras juz cos czuje 🙂?? mam tyle pytan a nie chce caly czas meczyc mame czy ciotki 🙂 Teraz 23 mojemu bratu urodzil sie syn i jak go widze to juz nie moge sie doczekac mojego Maluszka 🙂 aaaa sie rozpisalam 🙂
pisz my ci podpowiemy doradzimy 🙂 ja już czuję ruchy i Karola też czuje i nie wiem czy któraś jeszcze 🙂 ja płeć poznałam w 13 tyg ale nie na 100% chociaż w dwóch poprzednich też poznałam w 13 i się nic nie zmieniło

• Mamusia
Mam nadzieje ze i mi uda sie cos zobaczyc na usg a Maluszek nie bedzie sie ukrywal 🙂 jak bede cos wiedziala to na pewno napisze 🙂 z niecierpliwością czekam na kolejne wizyty a ten czas tak wolno leci... Ja na razie nie czuje ruchów moze dlatego ze to moja pierwsza ciaza ale pewnie gdy sie pojawia bede szalala z radosci 🙂 czasem czuje jak cos mnie zaboli w brzuchu jakby Maluszek kopal w cos ale nie wiarze tego z ciaza bo nie chce za wczesnie panikowac bo tak naprawdę nie wiem co to za uczucie 🙂

• Mamusia
Daria to również moja pierwsza ciąża, dłuuuuuugo wyczekiwana 🙂
Pytaj dziewczyny o wszystko co Ci przyjdzie do głowy, ja bym pytała ale w sumie to sama nie wiem o co. Może mi podsuniesz jakieś pytania 🙂
Czas faktycznie stanął w miejscu, odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży to minęła cała wieczność 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny ale się czuje do d..py normalnie jak przemielona przez maszynkę do miesa... chce mi sie wymiotować bolą mnie mięśnie kręgosłup w odcinku dupnym.... masakra do tego brzuch mnie pobolewa i leżę i zastamawia, sie czy to dzidzi czy żołądek bo sama już nie wiem...gorączki na szczęście póki co nie mam... Nam płeć podał w 13tyg 5 dni ze widzi dziewczynkę ale to takie małe że nie na 100% a dzisiaj dzidziuś wypiął się pupcią na wszystkich i nie pokazał krocza 😁 mama mi mówi że to córa będzie no ale to się okaże... co do ruchów... to ja od pewnego czasu zaczęłam "coś" czuć i lekarz dzisiaj mnie pytał czy czuję ale z mezem razem odpowiedzieliśmy ze nie wiemy czy to ruchy dzidzi a lekarz na to ze jak nie wiemy to znaczy ze to ruchy dziecką bo różnicę miedzy bulgotaniem jelit a dzidziusiem każda mama rozróżnia i przez to się zastanawia 🙂 dziewczyny czuje się jak w I trymestrze masakra mdłości mam znowu węch wyczulony na maxa i do tego samopoczucie jak bym zaraz rozlecieć się miała popłakałam sie ze tak źle się czuję ;( ;( ;(

Witam nową koleżankę i gwarantuję ze szybko się zaklimatyzujesz 😁

• Mamusia
Kasialeczek- wspolczuje samopoczucia ja tez czasami czuje sie zle ale nic wiecej. Wspolczuje moze ciepla herbata i lozko pomoze mnie pomaga 🙂 chociaz ja nie mialam zadnych dolegliwosci...nic. Gdybym nie zrobila testu z powodu braku okresu to nie wiedzialabym ze jestem w ciazy. No moze raz wymiotowalam ale to jak zjadlam nalesniki po meksykansku i chyba Dzidzi nie smakowaly. A tak to moja ciaza to cos pieknego chociaz czasem wolalabym mdlosci i wymioty zeby wiedziec ze wszystko jest ok ze cos sie dzieje 🙂 jeszcze raz wspoloczuje 🙂

• Mamusia
Aniu chętnie położyła bym się spać ale jak się kładę to od razu nie dobrze mi się robi i musze wstać... jak przeszłam klika kroków po domu to trochę mi przeszło ale jak by ktoś widział jak ja podnoszę się z łóżka to jak emerytka musze się złapac powoli nogi zsunąć podeprzeć i na wpół złożona idę...