Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Będzie dziewucha!!!!! Moja córcia kochana! A taka byłam przekonana, że chłopak ☺️ Z małą wszystko ok, waży już ponad 200g i zaczynam się bać 😉 Zuch dziewczyna. Jak mierzył jej główkę to termin porodu pokazał się dwa dni wcześniej.

A od jutra teoretycznie wolne 🤪 także rano zajrzę na pewno.

Ale jestem szczęśliwa 😁 Dziękuję za oklaski, kopniak był naprawdę słodki zaraz się położę i będę nasłuchiwać może mnie malutka uraczy dziś jeszcze jednym 🙂

Spokojnej nocki życzę

• Mamusia
Kasialeczek spróbuję zatem dziś metodę karmienia "na samolocik" ale nie wiem czy sprawdzi sie w przypadku królika 😁 😁 😁
Ania przykro mi że humor nie dopisuje.. Ja też miewam spadki nastroju ale staram sie szybko kontratakować takiego dołka np dobrą komedią, fajną muzyką czy książką 🙂 Wiem że jest Ci na pewno trudniej bo pracujesz i przez to masz mniej czasu dla siebie i na odpoczynek.. Kiedy wybierasz sie na l4? Nie wiem czy pomoże ale oklask dla Ciebie 🙂
Ja zbieram sie powoli do spania bo coś mnie głowa boli od rana.. Dobranoc wszystkim i miłych snów 🙂

• Mamusia
Rosi BRAWO!!! za córeczkę to jak Monkado okaże się ze dziewucha to wszystkie z terminem na 12.07.2012 będziemy miały córeczki 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 no mi lekarz jeszcze potwierdzi przy najbliższej wizycie 🙂 oklask numer dwa się należy jak najbardziej 🙂

Monkado to opisz jutro koniecznie karmienie królika "na samolocik" jak nie da rady to moze da się namówić "na babcie" hahahaha

• Mamusia
A jednak nie padłam więc zaglądam jeszcze na chwilkę 😉

Monkado karmienie królika na "samolocik".. ciekawy pomysł 😁 😁 Czekam na relację 😁

Ania przykro mi że humor Ci nie dopisuje ale chyba nic na to nie poradzimy, hormony buzują.. raz jest lepiej a raz gorzej. Pocieszę Cię że ostatnio ryczałam cały dzień nie wiadomo o co, a teraz "banan" nie schodzi mi z twarzy 😉 Tego Ci życzę 🙂

Rosi no to gratuluję Córci!!!!!!! Super wiadomość na koniec dnia 🙂 I co najważniejsze, cieszę się że Mała ładnie się rozwija 🙂

• Mamusia
uuuu Kinia życze aby bóle głowy już Ci nie doskwierały...

Dziewczyny czy któraś z Was ma może taki ból trochę ponizeh lędźwi? tak m ito strasznie dokucza ze sama nie wiem czy to normalne generalnie nie jestem panikara ale dzisiaj mnie okropnie boli i jak np chce posiedziec na łóżku z wyprostowanymi nogami (tak ze całym tyłkiem siedze) to nie da rady bo mnie boli mogę tylko przechylona do przodu bądź na prawy półdupek ( bo od lewej boli bardziej) kiedy nie naciskam na to coś co mnie tak boli... dzisiaj myślałam że to rozchodze i łaziłam po sklepie 2 godziny ale dało tylko uboczny efekt i boli jeszcze bardziej 😞

Aaaaaa upolowałam na promocji piękne białe klapeczki pod prysznic w Sizerze i jestem zadwolona.
Nie pisałam Wam chyba ale w domu wszyscy naciskają na mnie zebym powoli zaczęła kompletować dla siebie wyprawkę do szpitala bo oczywiscie nic nie mam dlatego te klapki i móią mi o piżamie, szlafroku mąż z teściową podpisali jakąś koalicję bo zazwyczaj moją stronę trzyma a teraz z mamą na mnie co chwila czy coś kupiłam 🤪 🤪 🤪

Witam
W związku z tym, że nie karmiłam piersią wystawiłam na allegro po okazyjnej cenie:
-laktator Avent
-biustonosz do karmienia Canpol Babies
-2 biustonosze do karmienia gdzie nie trafiłam w rozmiar
-wit. D+K dla niemowląt karmionych piersią

zobaczcie sobie a może ktoś z brzuszka skorzysta
pozdrawiam i przepraszam, że weszłam w Wasz wątek 😉
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17480357
Nikusia
ps. szczęśliwszych rozwiązań i zdrowych maluszków życzę 🙂

• Mamusia
Kinia i Monkado czytałyście o "Krakowskim" becikowym... masakra jak Ci politycy i urzędnicy kombinują chcą by teraz było 600 zł z czego przynajmniej połowa ma być przeznaczona na np pobranie krwi pępowinowej ( cokolwiek to znaczy) lub szczepionki a drugą połowę rodzice mogą przeznaczyć na np cytuje urzędnika "zakup wózka" czy oni do cholery widzieli gdzieś wózek za 300 zł bo chętnie kupię sprawny za tyle!!!

Witaj kasiulek, dziś mam z Tobą dyżur od rana 🙂 jem sobie śniadanko, wykąpałam się powoli bez pośpiechu, pranie wstawiłam, zaczyna się cudowny leniwy dzień 🙂

Daria, Kasielaczek też mam ten problem, kiedyś już pisałam o "mięśniu w tyłku" 🙂 Ale wczoraj to przeszłam samą siebie! Gin robił mi tez dopochwe bo badał szyjkę macicy a potem mówi "prosze wyprostować nogi (do brzusznego) a pod pupą miałam taką poduszkę więc wygiełam plecy w "drugą stronę" jak mnie w tyłku zabolało to się ruszyć nie mogłam! Mówię "czy muszę mieć tą poduszkę?" on, że "nie, zaraz wyciągniemy" i wyciąga a ja "przepraszam ale nie mogę się ruszyć" 😁 to on ciągnie mi spod dupska a ja nie mogłam się unieść! Mówię Wam cyrk na kółkach! 😁 Tak się uśmiałam z tej sytuacji, komedia dosłownie, jak z taniego sitcomu 🙃

Dziewczyny a co powiecie na temat zabobonów? Macie już jakieś doświadczenia?
Ja mam nieprzyjemne niestety. Niedługą będę chrzestną u brata (wiadome już od wieków, zanim myśleli o dziecku widomo było, że ja będę chrzestną pierwszego) i przy tej okazji dowiedziałm się, że jest zabobon, że kobieta w ciąży nie może być chrzestną bo , absurd totalny 🙃, jedno dziecko drugiemu szczęście odbierze! Moja teściowa wierzy w to głęboko i strasznie się zdenerwowała, że chcę być tą chrzestną no i też cała awantura była.
A druga sytuacja już na śmiesznie, wygłupiałam się z mężem i mnie uszczypną w nogę i dla jaj się pożaliłam babci mojej a on na to " yyyyyyyyyyyyy ciężarnych nie można szczypać bo dziecko będzie miało tam znamię!"

Co ciekawsze jeszcze czytałam:
Nie można skakać przez kałużę bo dziecko będzie miało wodogłowie 🙂
Jak się ochlapie brzuch ciężarnej przy myciu naczyń to będzie mały alkoholik 🙃
Nie można patrzeć na księżyc w pełni bo dziecko będzie łyse!

Wiecie niby to śmieszne ale jak sobie pomyślę, że ludzie na prawdę w to wierzą w XXI wieku, gdzie nauka jest tak rozwinięta to mi ręce opadają. Nie dziwię się staruszkom bo w sumie tak byli wychowani i całe, życie im to powtarzali ale ludzie koło 50tki??

• Mamusia
Witam dzisiaj rano zostałam zmuszona iść do apteki bo mi się magnez skonczył a na polu dość chłodno i jeszcze jakiś dwóch pacanów szybę wstawiało na klatce i jakie głupoty do mnie gadali wrrr.... jak ja nie lubię takich ludzi 🤢

Rosi z tymi zabobonami to jest masakra ja w nie nie wierze ale moja kolezanka jak najbardziej śmiać mi się chcaiło bo jak niechcący jej narzeczony mnie wystraszył i się złapałam nie paietam za co to on mi ręce odciąga i mówi że nie można bo dziecko znamie będzie miało no i jeszcze ten jej bidulek opierdziel zebrał hahaha 😲 😲 😲 a jest jeszcze zabobon ze paska nie można nosić bo dziecko pępowiną będzie zaplątane z czego też mi się chce śmiac.. dużo tego jest kiedyś na innym forum dziewczna wstawiłą link to myślałam ze isę uśmieje hahaha.

Kasiulek z tym becikowym Krakowskim to jest tak ze u Nas Prezydent Miasta Krakowa dorzucał ekstra 1000zł do becikowego Państwowego wiec w sumie dostawało się 2000zł becikowego a teraz przez to że roztrwonili budzet na 2012 to szukająoszczędności zaczęli od becikowego i latarni czyli latarnie gaszą o pół godziny wcześniej rano i zapalają pół godziny później wieczorem ehhhhhh brak słów no a to becikowe to mnie rizbawili do łez chcą wprowadzić tą ustawę od marca 2012 mam nadzieję że im się nie uda!!!

Rosi mam dokładnie to samo u lekarza ze mnie zwija z bólu... a najbardziej chce mi się śmiać z mojego lekarza bo zawsze prowadzi mnie za rękę zaczyna jak kładę się na fotelu do badania ginekologicznego poźniej trzyma mnie za rękę jak z niego schodzę potem trzyma mnie jak idę do wagi i jak na niej stoję hahahah

Kupiłam bombę kaloryczną w postaci pączków haha bo się uśmiechały w sklepie takie rumieńce miały na buźkach i krzyczały w niebo głosy weź mnie weź Tobie bardziej się przydam hahaha no i wzięłam ☺️ ☺️ ☺️ 4 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Kasialeczek ale sie uśmiałam 😁 😁 😁 niestety ani na samolocik ani na babcię nie dało rady.. Natomiast metoda siłowa sprawdza sie bez zarzutów! 😁 troche mi żal biednego zwierza bo chyba strasznie mu nie smakuje ale choroba sie od poniedziałku rozwinęła błyskawicznie i wczoraj na wieczór musieliśmy znowu do weta jechać okazało sie że jelita i żołądek już nie pracują, a wątroba w kiepskim stanie więc trzeba dokarmiać na siłę bo padnie z głodu, a kto ma zwierza ten wie że można sie bardzo przywiązać 🙂 I lataliśmy wczoraj jak głupki z mężem za nim i co chwile któreś z nas krzyczało "ty, ty, zjadł źdźbełko siana; ty, ty, napił sie wody" 😁 😁
A mnie wczoraj też dopadła chcica na kiwi i wyjadłam wszystkie z lodówki - 4szt i dalej miałam ochotę więc dziś muszę kupić więcej 😁
I też jak chodzę po sklepach to nie mogę sie powstrzymać żeby wejść na dział dziecięcy i buszuję sobie 😁 a wczoraj myślałam że już nie wytrzymam i postanowiłam kupić coś dla malucha jakieś skarpetuniusie albo bodziczki ale było ich tyle że oszalałam i musiałam natychmiast uciekać ze sklepu bo groziło wykupieniem całego towaru 😁
Co do kręgosłupa to mnie z kolei boli odcinek krzyżowy ale mam wadę (lordoza pogłębiona) i to pewnie od tego; właśnie musze sie zapytać lekarza na nast wizycie jakie ćwiczenia mogę na to wykonywać bo boli coraz częściej..
A z becikowym nie słyszałam (poszukam zaraz na gazecie 🙂 ) ale to co piszesz Kasialeczek to wogóle jakaś porażka straszna. To może w takim razie w ogóle nie bedą dawać tego becikowego tylko dostaniemy po wózku, skoro mądrzy ludzie uważają że można kupić za 300zł to niech kupią i dają zamiast becikowego 😠
Rosi obawiam sie w takim razie że moje dziecko urodzi sie totalnie pijane!! 😁 😁 ale czytałam zabobony na temat płci dziecka (typu jeżeli wolisz kwaśne to chłopiec a jak słodkie to dziewczynka itp) i było kilka punktów i wyszła mi dziewczynka 🤪
Kinia mnie też ostatnio coś głowa boli, zwłaszcza na wieczór dlatego staram sie kłaść wcześniej do łóżka i ewentualnie coś poczytać, ale już nie siedzę na kompie ani nie oglądam tv, wtedy jest lepiej 🙂
Kasiulek rozdajesz te oklaski na prawo i lewo więc i Tobie sie należy 😁
Ok zmykam na zakupy, do wieczorka 🙂

• Mamusia
Znowu tyle napisałyście, że nie pamiętam co czytałam!

Rosi gratuluję córy! 🙂

Kasiulek o tym zabobonie odnośnie podawania do chrztu dziecka przez ciężarną to słyszałam. A znamię to słyszałam że dziecko będzie miało w tym miejscu w którym matka w ciąży się dotknęła gdy się wystraszy 🤪
Słyszałam,że w ciąży okien myć nie wolno ani wieszać firan, ale to chyba akurat jest prawda bo znam kilka przypadków poronień lub porodów przedwczesnych po takich wygibasach.
Ale to chyba już nie jest zabobon .

My nadal u rodziców. Wczoraj byliśmy u babci i cioci męża na urodzinach. Oczywiście tyle się nasłuchałam, że mało jem,że teraz muszę się odżywiać, że ja nic nie zjadłam itd!
A dzisiaj z meżulkiem i znajomymi jedziemy do kina wieczorem na Człowiek na krawędzi. Właśnie miałam zamówić bilety!