Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
chodzi o to, że nie chcę nawet alimentów...
Mam cudowną rodzinę, przyjaciół... Dam sobie doskonale radę, jestem tego pewna w 100%. Musze się zgadzać na jakieś badania genetyczne jeśli już ten człowiek nie będzie widniał jako ojciec? Nie chcę mu nic udowadniać... 😞

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Chcę poradzić sobie bez niego. Zostawił mnie samą, dlatego teraz zrobię wszystko by nie robić krzywdy maleństwu. Bo bycie ojcem znudzi mu się tak samo jak moja ciąża, a co później powiem małemu....
Głupio mi było wcześniej o tym pisać, bo jest u mnie zupełnie inaczej niż u Was 😞

• Mamusia
Agatka u mnie z pępolem by się zgadzało bo w pierwszej ciąży miałam sterczący i w tej też mi się już taki robi.

Co do wagi to ja zaczynałam od 63kg, później schudłam do 61, na ostatniej wizycie miesiąc temu miałam 62, a teraz będzie pewnie 65 😲

Tosia nie wiedziałam, że jesteś samotna. Bardzo mi przykro że tak nieciekawie się u ciebie poukładało 😞
Kasialeczek ma rację, skoro chce mieć jakiekolwiek prawa do dziecka to niech się liczy z alimentami. Najpierw nie chciał mieć z "tym" nic wspólnego ale może teraz sobie wszystko przemyślał i będzie starał się być dobrym ojcem?
Głowa do góry, na pewno masz rodzinę, przyjaciół na których możesz liczyć w takich trudnych chwilach!

• Mamusia
Tosia nie umiem Ci powiedzieć jak to jest z tymi badaniami ale jeśli Ci zależy to mogę popytać bo mam kolegę na studiach prawniczych to może będzie mądrzejszy.. Wydaje mi sie że facet nie ma prawa Cie zmusić do przeprowadzenia takich badań, chyba że będzie miał nakaz sądu.. Ale z drugiej strony jeśli dojdzie do takiej sytuacji to z kolei Ty może walczyć w sądzie o odebranie mu praw ze względu na totalny brak zainteresowania.
Nawet jeśli nie chcesz od niego alimentów zawsze możesz go nimi postraszyć, facetowi zrzednie mina! Wiem że łatwo sie mówi ale.. głowa do góry, jesteś silna i dzielna, wszystkie Cie tu wspieramy 🙂 nie przejmuj sie palantem bo szkoda czasu i nerwów na kogoś takiego!
😘

• Mamusia
nawet jeśli udowodnię to w jaki sposób pisał do mnie sms, ubliżal mi, zostawił samą w ciąży bez pomocy. jestem w stanie pokazać wszelkie płatności których dokonuję w tym okresie na wizyty u lekarzy, kompletowanie wyprawki. każdą rzecz.
nie sądzę, z racjonalnego puntku widzenia, ze nagle przypomni mu sie ze jest ojcem i po porodzie bedzie mu sie cos nalezec. bo on o to walczy, nie o to bym go informowala o wizytach u lekarza, badaniach, jemu tylko chodzi o to, zeby brac malego.
poza tym, w przeszlosci mial problemy z prawem i przez to moze wydawac sie dla sadu nieodpowiedzialny...?

• Mamusia
I niech Ci nie jest głupio o tym pisać bo od tego tu jesteśmy żeby sie wspierać 🙂 każda z nas jest inna, każda ma inną sytuację, Twoja jest smutna, bo trafiłaś na prostaka, ale cieszę sie że masz wsparcie w rodzinie i znajomych, na pewno jest Ci dzięki temu łatwiej.. I jeszcze raz- olej buraka bo nie warto, a ja jutro postaram sie czegoś dowiedzieć 🙂

• Mamusia
Wiesz co ja bym podała ze ojciec nie znany... mało tego moze zrobiła bym z siebie kobietę lekkich obyczajó ale powiedziałą bym że nie wiadomo czy jest ojcem dziecka... ja uważam ze jeżeli ktos zostawia kobietę w ciąży to również zostawia dziecko... Myślę ze dla śądu to on ma małe szanse na zabieranie małęgo do siebie myślę ze moze odwiedziny u matki...

Tosa i nie martw się już do każdego kiedyś puka szczęście i wiem że do Ciebie też zapuka i ułożysz sobie życie u boku innego mężczyzny!!!

• Mamusia
Oj Tosia trafiłaś na niezłego buraka (przepraszam że to piszę). A mogę zapytać jak długo byliście razem zanim zaszłaś w ciążę? Odszedł jak już się dowiedział o ciąży czy przed?
Ja niestety ci nie podpowiem bo nie znam się na prawie i nie wiem jak to jest z tymi badania na ojcostwo, może Monkado jutro się czegoś dowie.

• Mamusia
Ja uważam jak Kasialeczek- powiedziałabym że ojciec nieznany i już, w dokumentach będziesz tylko Ty, więc jak on czegoś będzie chciał to będzie musiał wnieść sprawę do sądu, jest szansa że mu sie wtedy odwidzi a nawet jeśli nie to i tak zyskujesz troche czasu bo takie sprawy lubią sie ciągnąć
A teraz już nie myśl o tym, bo Maluszek sie denerwuje razem z Tobą i dlatego nie warto.. Zjedz coś dobrego, weź prysznic, posłuchaj muzyki, nie myśl o palancie!
🙂

• Mamusia
byliśmy pół roku, moja ciąża to była zupełna niespodzianka. Nie mogłabym poddac się usunięciu, choć szczerze mówiąc życie wywróciło się do góry nogami. on kupił mi raz owoce i po 2 tygodniach już stwierdził ze nie pasujemy do siebie i tyle go widziałam. ani razu nie zapytał o małego, tylko dziś wyskoczył, że spotkamy się w sądzie, nawyzywał od najgorszych...

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
byliśmy pół roku, moja ciąża to była zupełna niespodzianka. Nie mogłabym poddac się usunięciu, choć szczerze mówiąc życie wywróciło się do góry nogami. on kupił mi raz owoce i po 2 tygodniach już stwierdził ze nie pasujemy do siebie i tyle go widziałam. ani razu nie zapytał o małego, tylko dziś wyskoczył, że spotkamy się w sądzie, nawyzywał od najgorszych...

Co za nieodpowiedzialny dupek 😠 😠 😠 faktycznie lepiej z kimś takim nie mieć nic do czynienia, bo jego postępowanie o niczym dobrym nie świadczy. Zachowuje się jak cham i prostak, nie sądzę że mógłby być dobrym ojcem.
Głowa do góry, jakoś uda ci się rozwiązać tą sprawę po twojej myśli, wszystko będzie dobrze 🙂

• Mamusia
Karola, wybrane imię- Ignaś podoba mi się niesamowicie. moja mama ciągle mi podpowiada, żebym Jasia zmieniła na Ignasia. Ale już starczy wymian. Jaś był Sonią więc chyba nie będę już go denerwować 🙂 Będzie Jaś i Ignaś 😁

• Mamusia
Ja też bym drania nie wpisywała! Szczerze mówiąc to dziwne że tak sobie nagle o Tobie przypomniał, pewnie ktoś mu coś nagadał.. bo wątpię żeby się w nim instynkt ojca obudził.
Olej go, nie warte Twoich nerwów myślenie o takim gościu. Jak dla mnie to emocjonalny szczeniak.
Zrób sobie aromatyczną kąpiel, zrelaksuj i nie zawracaj nim głowy.

• Mamusia
Tosia nawet tak nie pisz bo Ci powiem: Ty Gluptasie! 🙂 z marginesu to jest ten facet a nie Ty, Ty stanęłaś na wysokości zadania i jesteś bardzo dzielna 🙂 Trzymam za Ciebie kciuki 🙂
A teraz wio do łóżka 🙂 ja sie już żegnam bo padam, mam nadzieję ze jutro humorek będzie lepszy 🙂

• Mamusia
Witam wieczorkiem 🙂

Moi Mężczyźni już śpią więc czas dla Was 🙂

Tosia po pierwsze to aż mi łzy w oczach stanęły jak przeczytałam o Twojej sytuacji 😞 Jestem pełna podziwu dla Ciebie że dajesz sobie radę sama z pomocą Rodziny i że nie załamałaś się, jesteś bardzo silną kobietą PAMIĘTAJ O TYM!! A facet a właściwie CHAM na którego trafiłaś nie jest wart nawet tego żebym cokolwiek o nim napisała. Tak jak Dziewczyny pisały postrasz gnoja alimentami i zobaczymy czy wtedy tak bardzo będzie chciał być "tatusiem"
I nie pisz Nam tu głupot o jakimś marginesie społecznym!!!!! Z marginesu to jest ten palant który zostawił Ciebie - kobietę w ciąży! Przesyłam buziaka na małą poprawę humoru 😘