Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam sie i ja 🙂
Tosia rozmawiałam z tym kolegą, w sumie powiedział mi to samo co Twoja Przyjaciółka- możesz zarejestrować Jasia w urzędzie stanu wpisując jako ojciec nieznany; ojciec może jednak dociekać swoich praw i jeśli będzie miał taki nakaz sądu trzeba będzie przeprowadzić badanie DNA. Jeśli ojcostwo sie potwierdzi to on może walczyć o prawo do Jasia a Ty o to żeby on tych praw nie miał. Takie sprawy są zazwyczaj trudne i długie ale po Twojej stronie są wszystkie argumenty: 1. nie interesował sie (kwestia tego żeby to udowodnić), 2.nie dawał kasy na badania i wyprawkę (też trzeba udowodnić, więc zbieraj paragony itp) 3. obrażał Cie (zachowaj smsy) 4. był już karalny co potwierdza jego brak odpowiedzialności; także bądź dobrej myśli bo Ty masz wszystkie asy 🙂 i cieszę sie że humorek dziś lepszy- oczywiście oklask dla Ciebie 🙂
Dzięki za informację odnośnie Zary, własnie wrocilam z galerii ale do zary nie zaglądalam bo skupiłam sie na szukaniu okularków bo moje obecne są już tak porysowane że nic nie widzę :/ ale jadę po odbiór okularów w pon to przy okazji skuszę sie na jakieś tyci tyci bodziczki 😁
Kasiulek mnie też coś głowa od samego rana boli.. coś nam chyba pogoda nie sprzyja..
Alicja- żebyście zawsze byli szczęśliwi, na razie w dwojkę, a już niedługo w trójeczkę 🙂
Agatka potwierdzam- herbata z miodem i cytryną, dobre jest też mleko z miodem lub wersja dla twardzieli - mleko z miodem i czosnkiem 😁 i inhalacje- ja kupiłam w aptece olejek eukaliptusowy- katar od razu przechodzi 🙂
A 45kg to dawno i nieprawda 😜 gonie Was gonie a apetyt coraz większy 🤪 co do figury to pomimo wagi nigdy jakimś strasznym chudzielcem nie bylam (może mam lekkie kości?), zawsze mialam puśki na bokach i duże uda, a teraz dodatkowo urósł mi biust, którego z kolei nigdy nie mialam 😁 😁 😁

• Mamusia
A i jeszcze dla Kini i Kasialeczka- już sie kiedyś pytałam gdzie będziecie rodzić i chyba padło coś o żeromskim, ja w każdym razie byłam dziś w narutowiczu, bo chyba na niego sie zdecyduję (jest najbliżej nas), ewentualnie kopernik jeśli z powodu tarczycy pojawiłyby sie jakieś problemy. W każdym razie jeśli chcecie dla porównania to:
w narutowiczu jest 5 sal dla rodzących, fajnie wyposażone w piłki, drabinki, leżanki i jakieś inne gadżety, w jednej sali jest wanna do porodu wodnego, w innej jakieś dziwne urządzenie które ponoć bardzo ułatwia poród ale nie zaglębialam sie w zasadę jego działania
wszystkie pielęgniarki i polożne z którymi rozmawiałam bardzo miłe i pomocne 🙂
sale poporodowe sa 1- 2- lub 3-osobowe każda z własną łazienką, trafia sie na te sale losowo, ale myśle że jak komuś zależy na 1-osobowej to odpowiednia koperta pomogłaby w tym losowniu 😜 chociaż położna mówiła że te 1-os wcale nie cieszą sie wielką popularnością bo dziewczyny wolą być z kimś w pokoju- zawsze jest z kimś pogadać, doradzić sie, czy przy kimś zostawić Bejbika np jak idzie sie pod prysznic
ogólnie chyba był tam niedawno remont bo wszystko nowe, ładne i nie czuć nawet takiego klimatu szpitala 🙂
no to tyle 🙂 a Ty Kinia gdzie rodzilaś wcześniej?

• Mamusia
Alu życzymy spełnienia marzeń ii trafnych decyzji w życiu 🙂

Kinia kuruj się mozesz też zrobić sobie masełko czosnkowe :-)

Tosiaa super ze humorek lepszy i nie przejmuj się tym "przecinkiem" bo lepiej go ignorować :-) a koleżanka racje ma w 100% 🙂

Mój kolega też dzisiaj ma cywilny 🙂 ale nie zapraszali gości bo kościelny we wrześniu z weselichem a teraz brali pod kredyt hipoteczny 😁 ale na wieczór szykujemy mu weselicho w knajpie a on nic o tym nie wiem i nie wiemy czy przyjedzie z żonką czy sam bo ona z Wrocławia a on z Krakowa i narazie mieszkają osobno 🤪

Dzisiaj idziemy do babci na imieniny nie chce mi się ale wytrzymam coś brzuch mnie pobolewa 😞

• Mamusia
Ja też jestem wykończona po zakupach a do tego mieliśmy piec dziś z mężem pizze i kupiłam wczoraj wszystkie składniki na nią, tyle że zapomniałam o ... serku 😮 😁 😁 to tak apropos roztargnienia 🙂 musze sie więc kopnąć w tyłek i leciec do sklepiku, na szczęście mamy tutaj blisko na osiedlu 🙂

• Mamusia
Monkado ja myślę o Żeromskim jednak trwa w nim remint i jak nie wyremontują do porodu to Rydygier Nartutowcza rodziła kuzyna żona i strasznie to wspomina tzn miała cesarkę ponoć źle ją zszyli po za tym tam chyba nie ma neonatologi w razie W

Niestety Moniczko przy sklerozie nóżki musza cierpieć :P

• Mamusia
Narazie goraca herbatke z cytryna pije potem jakies inhalacje zrobie Bo narazie nic mi sie nichce :/ kazda z was juz cos zrobila a ja tylko Tyle ze sie przenioslam z sypialni do salonu i na dodatek z kolderka pod pacha haha

Alicja wszystkiego najlepszego w tym wyjatkowym dniu 🙂

• Mamusia
Monkado dziękuję! 😘
a i zapomniałam dodać, że aktualnie nie miałby nawet z czego alimentów płacić, bo twierdzi że praca mu niepotrzebna 🙂 wstydzę się, że byłam z takim ZEREM!
takie wczoraj myśli miałam głupie. Co by było gdybym musiała małego dawać mu np. na miesiąc. w sensie że u mnie miesiąc i u niego miesiąc 😞

• Mamusia
Oj nie tylko nóżki ale całemu mojemu ciału "bardzo dobrze" zrobiło przebiegnięcie sie po deszczu i w wietrze.. 🥴 mam nadzieje ze ta pizza mi to wynagrodzi 🙂
Jest w narutowiczu nowootwarty oddział noworodków i wcześniaków z intensywną terapią (chyba od grudnia 2010roku ) A kiedy kuzynka rodziła?
wiadomo że najlepszy oddział neonatologiczny jest właśnie w koperniku i na prokocimiu, ale to już pewnie rozstrzygnie sie przed samym porodem czy narutowicz czy kopernik 🙂
Co do żeromskiego to z kolei moja kuzynka miała tam cesarkę (jakiś tydzień temu więc jest na świeżo 😁) ale jeszcze jej nie męczyłam 🙂 pewnie za jakieś 2- 3 tyg ją odwiedzę to podpytam co i jak i zdam Ci relacje 🙂

Dziewczyny teraz to już przebrane są te ubranka, ale wiecie że kolejne wyprzedaże się w czerwcu zaczynają 🙂 a w Zarze akurat są rewelacyjne ( swoją drogą doszłam do wniosku, że będę się pilnować żeby nic w normalnych cenach nie kupować, bo ile warte są te ubrania skoro przeceniają z 150 na 30zl ?? ) akurat dla nas, żebyśmy mogły poszaleć przed urodzeniem maluszków.

• Mamusia
i w h&m jakie cudne kombinezony na zimę! całe pluszowe, ubranko misia, z kapturem z uszami 🙂 brązowe i białe...
Nasze to takie ubranka założą już na 5-6mc, bo widziałam, że mają taką rozmiarówkę 🙂
Według mnie Zara wygrywa, za nią h&m (chociaż nie wiem ile warte te ubranka, bo jedyne co mi odpowiada to legginsy z tego sklepu), no i oczywiście kapp ahl 🙂
Dziś wogóle weszłam do Smyka, w ręku miałam nieotwartego Kubusia. Chodzę z brzuchem po sklepie dla dzieci więc chyba widać, że jestem zainteresowana kupnem czegoś 🙂 PRZEMIŁA pani ekspedientka podbiega do mnie i nakazuje mi opuścić sklep, bo mam w ręku napój 🙂 w takim razie nie pokażę się tak już nigdy więcej 🙂 a tak poza tym, to denerwują mnie babcie plotkary w autobusach, ostatnio jedna miała wielkie pretensje że nie ustępuję jej miejsca 🙂 stwierdziła, że moja ciąża to nie choroba, młoda jestem, mogę postać 🙂 ah, ta uprzejmość! 🙂

• Mamusia
witam wieczorkiem.
tosia przykro mi slyszec o tej sytuacji ale pamietaj to nie ty masz sie czego wstydzic i nie mozesz sie obwiniac!!! glowa do gory poradzisz sobie lepiej sama a reszta sie ulozy po twojej mysli jestem tego pewna.

ja dzis bylam na zakupachi wadlam do H&M i troche zaszalalam 🤪 ale coz mam pare rzeczy dla siebie takie letnie juz brdziej i dla maluszka heheh moj maz szalal tylko mi kazal mowic jakie rozmiary brac najlepiej bo i letnie i jesienne kupowalismy ciuszki takie juz troszke wieksze jak na 6 / 12 mies bo on sam nie mogl sie powstrzymac jak zobaczyl jeansy z szelkami , takie jak on ma 😁 haha jeszce go takiego nie widzialam bomba 😁i najwazniejsze tez ma dla synka 😁 body z napisem born to b DJ - meza pasja to Dj-ka i fotografia ,a ja mam ubaw jak on to wybiera o zobacz to jest super jakby fajnie wtym wygladal 😁 i zalamany jak sa maluskie rozmiary typu new born itd :P
a ja jestem super zadowowlona po zakupach i suuper zmeczona 🙂 teraz kapiel i ide chyba spac., chyba bo moj kregoslup mnie dobija i nie spie zbytnio po nocach np dzis bylo fajnie do 5 rano haha ,
oknarazie uciekam

Ooo jak tu dziś pusto. Widzę, że tylko ja przy kompie 🙂 Mężuś wybył do baru na MMA a ja sama w domu siedzę 😞 tosiaa to u Ciebie w Płocku dziś ta gala.

Idę się chyba zagrzebać w koc na kanapie i może jakiś film znajdę fajny.

Miłej nocki ciężaróweczki 🙂

• Mamusia
Witam my juz wstalismy 😉 u nas 6:50 😞 I moj kregoslupnie daje nam juz pospac od godziny sie mecze ,,,, oczy same sie zamykaja ale w zadnej pozycji nie wygodnie mi spac 😞

Wy juz szalejecie z zakupami a ja gdzies dopiero die wybieram maj, czerwiec I tez nie poszaleje Bo kupie pare ubranek na poczatek jesZcze duzo dostalam wiec dopiero po narodzinach bede kupowac jak juz bedziemy wiedziec co mamy hehe 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Cudowny dzień dzisiaj mamy, bo głowa mnie nie boli 🙂 wczoraj za to dała popalić
sprzedałam chyba mój ból głowy mężowi 😞 zjadł śniadanie i wrócił do łóżka, ale się męczy,
pocieszam go tylko, że ja tak bez tabletek muszę wytrzymać, jakby to coś miało dać
Wczoraj byliśmy u znajomych, tak pojadłam, że śniadania dzisiaj nie mogłam zmieścić,
a i spałam dzisiaj do 9.30, cudownie 🙂 tylko jak tu wstać jutro o 6.
Co do zakupów to ja jeszcze nic nie kupuję, bo raz nie wiem co się chowa w moim co raz większym brzuszku 🙂, a nawet jakbym kupowała to nie wiem czy potrafiłabym się zdecydować na coś konkretnego, jest tego tyle 🙂

No to ja na razie się żegnam, czeka mnie dzisiaj pracowity dzień, nie muszę pisać, że mi się nie chce oczywiście
miłej niedzieli dziewczęta 🙂 odpoczywajcie, może jakiś spacerek, u nas przynajmniej świeci słońce

• Mamusia
witam 🙂 ja już byłam w kościele z mężem i marcelkiem ale u nas od rana straszny śnieg sypie
wczoraj tak moje dziecię szalało w brzuchu że mój mąż poczuł pierwszy mocny kopniak 🙂
Alu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:0 czekamy na ciebie i twoje relacje z tego pięknego dnia 🙂

• Mamusia
witam...jak czytam ile energi w was jesti to naprwde zastanawiam sie zo z zemmna jest nie tak....ja mam poporostu lenia zjadlam sniadanko i z powrotem do lozecuka lubie tak po leniuchowac z rana ....do popoludnia najczesciej 🙂 z ksiazka alebo z komputerem w dloniach.co do zakupow to narobilyscie mi checi musze sie zmobilizowac i tez na miasto wyskoczyc troche oczka nacieszyc i przy okazji cos kupic.
dobrze ze przynajmniej spie cale noce i zadnych dlegliwosci wiekszych nie mam ale podziwiam i pozdrawiam wszystkie pracujace jeszcze brzuszki 😉

• Mamusia
My też już na nogach, wczoraj oglądałam galę, ale niestety w tv 🙂
Dziś nasz apetyt mnie zabija 😁 na śniadanko 2 kanapki z salami, ogórki, miseczka kiwi, actimel, jogurt i wielki kubek herbaty 🙂
Mamusiowy obiadek jednak chyba mi nie podpasuje 🤢 smażą się naleśniki z podsmażanymi pieczarkami 😮 😮 mogę dodać to do listy moich znienawidzonych rzeczy w ciąży 😞 obok łososia, duszonych grzybów, pizzy z szynką i pieczarkami 🤢
macie ochotę na jedzenie z mc donald'sa, kfc i innych fast foodów? 🤢

• Mamusia
Chyba pochwaliłam dzisiejszą pogodę,
przed chwilą była u nas zamieć śnieżna 🙂
a mój zapał do pracy nadal marny, więc zaglądnęłam do Was 🙂 🙂
co do mc donalds to ja niestety potrafię się skusić, kfc nigdy mi nie podchodziło

fajna muza dzisiaj leci w tv, albo ja mam dzisiaj dzień na tańczenie 😁
mąż się ze mnie śmieje, że jak będę dziecku śpiewała nirvanę to co z niego wyrośnie 😁

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂
a u nas pogoda w kratkę, najpierw świeciło słońce, więc stwierdziliśmy że idziemy spacerkiem do Kościoła, przed wyjściem zaczęło sypać, więc pojechaliśmy samochodem, jak wracaliśmy to znowu słonko i teraz świeci 🙂
tosia- a ja wczoraj zrobiłam pizze z samą szynką i pieczarkami, bo tak mi smakuje 😁
też podziwiam wszystkie pracujące brzuszki, ja nie wstałabym o 6.00... ☺️
miłej niedzielki wszystkim 🙂