Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej mamcie 😁

no i u mniejakos wiosennie dzis przynajmniej slonko jest 😁
wiecie co mi tez wybula brzuch czasami ale to jest na pewno moj synek bo to jest tak pobokach i czuje jak sie rozpycha i jak poglaskamy troche to ucieka 😁 a co do ulozenia to na ostatnim usg bylo ze ma glowkowe i mi sie wydaje ze sie ciagle przekreca bo tez czasem czuje na dole kopniaki tylk oze slabe wiec moze to raczki 😁
ja nadal sie do wozka nie zabralam hehe musze poprac wszystko. i czekam na lozeczko.
a wstalma dzis o 5 zrobilam mezowi sniadanko i znow poszlam spac samawsunelam 2 male kanapeczki i znwo jestem glodna ach ten moj maly glodomorek 😁 ide na sniadanko teraz tylko sama nie wiem c o chce... a tak wogole to marzy mi sie szarlotka i lody achh..

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
ja szybciutko bo obiecałam mężowi że pomogę mu w pracy 🙂
Karola nigdy nie robiłam także nie pomogę, może spróbuj na jakieś kulinarnej stronce czegoś poszukać.. powodzenia w gotowaniu 🙂
Tosia no ja też mam taki zakres (4-10), w ciąży leukocyty mogą być podwyższone ale 17 to już sporo.. a to tylko oznacza że mój super organizm traktuje dziecko jako chorobę i dlatego produkuje tyle leukocytów- żeby je zwalczyc, stąd cały czas nie mogę wyjść ze statusu ciąży zagrożonej.. 😞 no nic zobaczymy jak w tym miesiącu- jutro odbieram wyniki, mam nadzieje że będą niższe 🙂
Monika śliczny brzusio i jaka szczęśliwa Mamusia 🙂
A ja to ruchy dzieciątka czuję dosłownie wszędzie! a to mnie kopnie w pępek a to gdzieś na dole, to znowu z boku, mam wrażenie że jeszcze ani myśli o ustawianu sie główką w dół, ale wczoraj na szkole rodzenia facet mówił że teoretycznie dzieciaczek ma czas do 35- 37tyg na obrót, chociaż w praktyce po 32 tyg szanse maleją bo dziecko coraz większe a miejsca coraz mniej.. Także Mała ma jeszcze całe 4 tyg na obrót 🙂

• Mamusia
Dzieki 😁
Synus to pieszczoch tak jak pisalam lubi sie wypinac do glaskania :d

a co do badan ja tez robilam do gin ide 25 wiec coraz blizej glukoza ok i wiekszosc tez tez robilam na konflikt bo mam 0rh- ale przeciwcial nie wykryto narazie :/ a reszta cala morfologia to on musi sprawdzic bo jakos dziwnie nie mam tam norm podanych chyba ze na necie cos znajde 😁

Witam Mamuśki, nadrobiłam czytanie 🙂
Wizyta w Olsztynie mi się przedłużyła bo miałam awarię samochodu 😠 Zdążyłam męża odwieźć na wyjazd do tej Austrii i jak z nim jechałam to wszystko ok a jak wracałam to się zaczął psuć 😠 pokazała się kontrolka awarii silnika i musiałam co chwilę stawać i restartować go 😠 😠 dokładnie to 6 razy w ciągu 200km. Ale na szczęście okazało się, że to nie turbina jak myśleliśmy na początku ( koszt ok 3tys!!!!) tylko jakaś opaska z niej spadła i trzeba było to poprawić 🙃 a tyle nerwów i dopiero wczoraj wróciłam.
Monika super zdjęcia a bąbelki cudne 🙂
Wiecie co? Odkryłam przepyszne lody. Nigdy nie lubiłam lodów owocowych, chyba że sorbety Grycan, a posmakowałam lodów Zielonej Budki truskawkowych i jagodowych i są rewelacyjne! Zaraz ruszam do miasta na ich poszukiwanie. Muszę się uwinąć bo jeszcze koleżanka ma dziś zajrzeć a obiecałam jej spaghetti carbonare i boję się, że się nie wyrobię.
Aha łóżeczko też zamówiłam takie 😁 tylko z innymi misiami 🙂 niedługo powinno przyjść i komodę w pt też zamówiłam, także zbiera się tych rzeczy 🙂
Co do ruchów płodu to ja też mam na wypisie ze szpitala m.in. liczenie ruchów dwa razy dziennie. W szpitalu musiałam to robić przed każdym obchodem.
Jejku wiecie jak mam okropny bałagan w domu, a tak strasznie nie chce mi się sprzątać 😞
Jeszcze się dziś wkurzyłam trochę, bo ogólnie nie liczę na jakieś fory z powodu ciąży ale byłam dziś w sklepie motoryzacyjnym odebrać zamówione klocki hamulcowe. Wyobraźcie sobie, że pełen sklep facetów ja jedna kobieta w ciąży z chusteczką przy nosie bo krew mi leciała, druga chusteczka czerwona w ręce, z zakupami i i myślicie, że któryś mnie wpuścił w kolejkę??!! Szok 😠 No nie mówię, jak w normalnym markecie ale tu sami faceci i żadnego dżentelmena.

• Mamusia
Tosia daj znac jak poszlo. ja juz po pieczarkowej i pierozkach haha meza odprawilam na budowa i przygotowalam mu papiery do urzedu. sama musze wypelnic wniosek o macierzynski w uk bo juz w tym tyg moge wyslac. a teraz lece z mamuska pogadac bo wrocila z pracy i pranie msze scigagnac zanim zacznie padac bo sie pochmurzylo.

a na lody dalej mam ochote ale coz moze sama sie przejde do sklepu w koncu 😁 jakby mnie pozniej nie byloto bede jutro na pewno 😁

• Mamusia
wogole to moj synek dzis mnie nie kopal za wiele dopoludnia maz jak wrocil powiedzial cos do niego a ten juz kopniaki ja mowie ej to nie fair ja tyle mowilam do niego i nic i maz poszedl i ten dalej cicho siedzi kojarzycie ma dosc mamci trujacej synek kopnij bo sie martwie 😁

• Mamusia
Polecam lody z zielonej budki w kubeczku o smaku szarlotki!!! pychaaa 😁 😁
Ja też mam pieczarkową z wczoraj, hehe to nas wszystkie naleciało na pieczarki 😁 😁
A łóżeczko prawie załatwione, trzeba tylko zamówić 🤪
Tosia to czekamy na wieści po powrocie 🙂

• Mamusia
Ja też byłam u gina, ale nie miałam usg tylko samo badanie i wszystko oki, wyniki badań też dobre. Lekarz nie mógł tętna zmierzyć bo Mały tak kopał w ten przyrząd że szmery było słychać 😁
Ale wyczekałam się prawie trzy godziny 😠
No i się wściekłam bo od ostatniej wizyty mam 5,5kg na plusie (przez 6 tygodni) co daje wynik 9kg od początku ciąży 😠 znów będę gruba jak wieloryb!

Wy tak o tych lodach a ja właśnie zjadłam z Zielonej Budki o smaku gumy balonowej-pychota!! a tak to lubię Grycana.

Monika super brzuszek bąbelki piękne 🙂
Rosi to i tak dzielna jesteś że dałaś radę przejechać 200km samochodem z usterką, ja bym na pewno spanikowała i musieliby mnie na hol brać 🙂 ale tak w ogóle to ja bym sama się nie puściła w 200km trasę 😜

• Mamusia
Nie wiem jak Mały to zrobił ale przez miesiąc dobił do wagi 1,5kg!!!!! 😁
Wszystko dobrze, infekcja zażegnana,pobrał mi stopień czystości i widziemy się za 4 tygodnie 🙂 I humor na koniec mi poprawili, bo dali nam ślicznego misia do łóżeczka. Taką mieli promocję w przychodni, rozdawali misie w różowych i niebieskich ubrankach 🙂
Monkado, mój gin i położna powiedzieli, że podwyższonymi leukocytami nie ma co się martwić, bo ten zakres w ciąży jest inny niż normalnie 🙂 I podobno niepokojące mają być te, które wynoszą więcej niż 20 😘