Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam 🙂
ja na obiad dzisiaj miałam ogórkową i kurczaka po chińsku 😁
byłam w sklepie i zapłaciłam zaliczkę za wózek i Pan powiedział że raczej nie powinnam się juz martwić bo powinnam dostać 🙂 mnie kręgosłup też wysiada... nie ogę znaleźć pozycji do spania a w nocy budzę się zeby obrócić się z boku na bok 🤢 w dodatku musze pod brzuch coś podkładać bo boli mnie jak leżę na boku i on tak musi się naciągnąć żeby dotknąć łóżka więc kołdrę podkładam pod brzuch a sama śpie odkryta 😁

Kinia bebzolek pokażny i jaki pępuś ( siusiak synka 😁) odstający bravo 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marta8508 napisał(a):
ja mam chec na mlode ziemniaczki z koperkiem i zsiadlym mlekiem 🙂 tylko takim prawdziwym nie ze sklepu 😉

no też bym zjadła i ponoć bardzo dobre w ciąży tak lekarz mi powiedział ze zsiadłę mleko to idealna flora bakteryjna dla pochwy 😉 tzn bakterie sprzyjające florze w pochwie 🙂

• Mamusia
marta8508 napisał(a):
ja mam chec na mlode ziemniaczki z koperkiem i zsiadlym mlekiem 🙂 tylko takim prawdziwym nie ze sklepu 😉

to ja dziś właśnie mam taką podróbkę trochę, bo ziemniaki nie młode a mleko ze sklepu niestety, bo na takie prawdziwe do majówki muszę poczekać, jak odwiedzę rodziców 😁

• Mamusia
A ja takich rarytasów jak zsiadłe mleko to nie jadam w ogóle. Mleko to tylko w postaci brązowej czyli kakao 😁 😁 Nawet do płatków musi być brązowe 😁

Obie Kasie dziękuję za komplement, dostałyście po oklasku 🙂

Kasialeczek nawet nie mów, za raz pewnie dojdą chmury i do mnie, póki co jeszcze słonko gdzieś tam się wychyla 🙂 Ale pewnie już nie wyjdziemy, Nikoś jeszcze śpi a zanim zje.. to pewnie lunie 🤢

• Mamusia
Kinia,śliczny brzuszeczek. Uwielbiam oglądać Wasze brzunie, bo są takie śliczne 🙂 🙂 🙂
Co do ziemniaczków, to mnie odrzuca od zsiadłego mleka 😞 Ogólnie od nabiału. Jedyne co to na słodko kakao wypiję albo mleko z kulkami 🙂
Mam pytanko kolejne do doświadczonych mamuś. Uważacie, że leżaczek bujaczek to niezbędnik do wyprawki? 🙂

• Mamusia
Tosia dziękuję 😘 Ja też bardzo lubię oglądać brzuszki i zdjęcia z USG, ciąża to taki piękny czas 🙂 🙂
A co do leżaczka bujaczka to na pewno nie jest niezbędny, My nie mieliśmy bo mieszkaliśmy wtedy u moich Rodziców i było ciasno ale bardzo chciałam. Teraz nie wiem czy kupimy, bo wiem że to tylko bajer który pewnie ułatwia Mamom życie ale da się bez niego przeżyć, a jednak kosztuje i chyba wolę coś innego w zamian za to. Z resztą karuzela na łóżeczko i już Dzieciaczek ma wesoło, Nikoś uwielbia do tej pory swoją karuzelę, tylko robi się niebezpiecznie jak ciągnie ją z całej siły 😁

• Mamusia
Ja się zastanawiam, bo na allegro są fajne zestawy używane. Ostatnio za 150zł był właśnie leżaczek z fisher price'a, mata dla maluszka i jakieś inne bajery.... 🙂
Dziś na ciuszkach kupiłam koszulę dla mojego mężczyzny,wrzucę później zdjęcia 😁

• Mamusia
Fisher price w ogóle ma fajne zabawki, drogie jak cholera ale porządne i ciekawe 🙂 My mamy taką karuzelę http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-las-tropikalny-pilot-i2272045072.html
A nie uwierzycie jakie potrafią być różnice między sklepami a allegro, jak kupowaliśmy tą karuzelę to najpierw patrzyliśmy w sklepie bo chcieliśmy jak najszybciej 😁 W jednym zabawkowym w M1 zażyczyli sobie 360zł 🤪 🤪 🤪 Zdębiałam jak później zobaczyłam ceny na allegro, szok jaka różnica!!!

• Mamusia
hej hej dziewczynki 🙂
nie pisałam od wczoraj bo przyjechala do mnie moja Mamusia i taka kochana pomyła mi okna (bo nie myłam na święta) i podłogi, fajną mam tą Mamę 🙂 no i pochodziłyśmy po sklepach i oczywiście nie obyło sie bez gigantycznej porcji lodów aż mam wyrzuty sumienia..
ale już Was poczytałam, (a nie było tego mało 😜 ) i odpisuję 😁
No niestety tak to już jest z tymi "dżentelmenami" że prędzej doczekamy sie uprzejmości od jakieś kobiety niż od faceta, no chyba że kobieta jest po 60.. Ja na szczęście czuję sie dobrze i mogę w tej kolejce postać ale zabawne jest to jak ludzie udają że nie widzą.. 🤔

A ile badań bylo! Karola, Tosia, Daria, Kasiulek- super że z dzieciaczkami ok i rosną jak na drożdżach! 🤪

Kasiulek jeśli sie potwierdzi to 5kg to nie bierzesz pod uwagę cesarki? Ja bym sie upierała, chyba bym nie dała rady urodzić naturalnie..

Karola nie przejmuj sie wagą, ja też już jestem ponad 9 na plusie, ile przytyjemy tyle przytyjemy, mamy do tego prawo, zrzucać będziemy po porodzie 🙂

Tosia no właśnie obu moich lekarzy do których chodzę mówi że leukocyty niepokojące są już powyżej 15 😮 więc widać że co lekarz to inna szkoła.. Pozostaje mi mieć nadzieję że to Twój lekarz ma rację 😁 odebrałam wyniczki- 15,1- obniżyły sie więc chyba jest ok 🙂

Kasialeczek super że wózek już zamówiony 🙂 ja ciągle na etapie poszukiwań 🙂

Ania przypominaj przypominaj o tym Keglu!! a i ja mam wrażenie że moja córcia to chucherko ale też nie wiem czemu 😁 wizyta we wtorek więc sie okaże 🙂

Kinia, Ula superaśne brzusie 🙂 już coraz większe 🙂 w weekend może sie zmobilizuję i wrzucę swojego 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny
co tu tak pusto 😁
moja mała szalała rano, a później cisza, a teraz czuję ją z prawej strony, wypięta chyba śpi 🙂
pojechałam po pracy na pocztę, do banku i na zakupy i złaziłam się nieziemsko,
nadal poszukuję buty i w dalszym ciągu nic nie kupiłam,
no oprócz balerinek w camaieu kremowych za 23 zł, bo wyprzedaże u nas zrobili,
myślałam, ze kupię też jakąś koszulę bo były fajne, tylko że nawet mi koleżanka dzisiaj powiedziała, że od soboty jak mnie widziała to brzuchol mi strasznie śmignął,
no i się w nic nie zmieściłam 🙂
muszę też w końcu zrobic zdjęcia i wrzucic, może w sobotę się uda

Kinia, Ula śliczne brzucholki macie,
ale ładnie rośniemy 😁
kolorowych dziewczyny, zmykam może dzisiaj normalnie usnę