Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Mamuśki,
ja byłam dziś na badaniach (tarczyca, w poniedziałek wyniki). później miałam trochę załatwień na mieście i w biegu zjadłam drożdżówkę z serem i dżemem i taki mnie po niej zgagulec złapał że do tej pory mnie trzyma, ble fuj i nigdy więcej 🤢
Ładny ten lezaczek bujaczek, my dostaniemy używany od kuzynki, ale nie wiem jaki bo dopiero w maju ma przesłać i pewnie gdyby nie to, że dostaniemy od niej to pewnie sami nie kupilibyśmy ze względu na wydatki. Dużo jednak sie tego zbiera...

• Mamusia
Smerfetka ja też zachwycałam się tym wózkiem już ale jak poczytałam opinie to aż mi łzy się zakręciły bo takie fajne kolory a taki bubel... ja nie wiem dlaczego tego Xlandera nie puszczą w większej ilości kolorów i takich bardziej dziecięcych a nie takich odblaskowych... mi się dzisiaj śniło ze różowy mamy 🤪

Tosia, Ula brzucholki cudo 😘

Ania Kegl Kegl Kegl może mi wejdzie w krew co by później cierpieć nie trzeba było 🙂

zbieram się bo jade kupić prezent dla znajoych bo wczoraj ieli urodziny się im trafiło w jeden dzień 🙂

Dzień dobry dziewczynki 🙂
U mnie też się wypogadza, ja już po spacerku 🙂 Na 9.00 miałam paznokcie u stóp i już mam piękne bez gimnastyki 😉
Smerfetka wózek rzeczywiście ładny ale co z tego jak opinie kiepskie.
Brzuszki piękne! Moją Zojusie też wstawię niedługo ale poczekam jeszcze kilka dni bo zdaje mi się, że właśnie rośnie, bo mnie w pachwinach znowu ciągnie. Pewnie wywali mnie na dniach 🙂
Mężulek mój wczoraj wrócił i jak pytał o małą to po imieniu 🤪 w końcu się przekonał (mówił kolegom i powiedzieli, że ładne imię 😁 )
Dziś mam ciekawy dzień bo zadzwonili z pracy czy bym nie pojechała na taką kilkugodzinną wycieczkę bo im tłumaczka nawaliła i się zgodziłam. Bo w szkole mają gości z kilku krajów (taki projekt comenius, wymiana uczniowska) także cieszę się bo się z nimi widziałam ostatnio ponad rok temu a to już ostatnie spotkanie. No i popołudnie mi zleci.
Łóżeczko dziś przyszło ale nie było mnie w domu i muszę sama odebrać z punktu firmy kurierskiej. Wiecie, ostatnio mnie denerwują Ci kurierzy, dzwoni taki o 10-11 rano i mówi, że pod domem jest i ma paczkę, ja na to że mnie nie ma a on "i co teraz?" 😮 Jakby nie wiedział, że o tej porze to większości ludzi jednak nie ma w domu bo pracują nie? I się taki dziwi i mnie pyta co ma teraz zrobić. Mówię mu jakby Pan zadzwonił wcześniej to bym się postarała dopasować, a on "jakbym miał do wszystkich dzwonić to na telefon bym nie zarobił" 😮 przecież ma służbowy. Kiedyś zawsze dzwonili i problemu nie było a teraz nie wiem co się dzieje. Ehh....
Dobra zbieram się bo na tą wycieczkę muszę się chyba cieplej ubrać.
Miłego dnia brzucholki!

• Mamusia
Rosi ja nie bronię kuriera, bo nas też nie raz wkurzają że nie dzwonią a potem po sąsiadach trzeba latać za paczką ale mojej koleżanki mąż pracował jako kurier przez jakiś czas i wiem że niektóre firmy nie chcą zwracać im kasy nawet za paliwo (muszą sami tankować), to może i tel też służbowych nie mają 🤨 Chory kraj...

• Mamusia
Tosia no no imponujący ten brzusio 🙂 śliczny 🙂
Rosi dokładnie jak Ilka mówi- ci kurierzy często zmuszani są do zakladania własnych firm i pracują dla takiego dhl czy ups jako podwykonawca czyli sami muszą opłacać sobie i paliwo i telefon co jest mega wkurzające bo nie dość że właśnie zdarza sie że nie dzwonią to jeszcze jak już łaskawie zadzwonią to tylko po to żeby poinformować że oni to są już pod drzwiami ale nikogo nie ma i co teraz 😮 😠
No i pociągnę temat wózków- Marta chyba Ty pisałaś o tym emjot miyo (czy jakoś takoś 😜) czy czytałaś gdzieś opinie na necie o tym wózku, bo ja jakoś nie mogę sie doszukać.. a jutro jadę przetestować go w realu 😁

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Jaka u Nas pięęęękna pogoda 🙂 20stopni w cieniu, zero wiatru 🙂 Mama u mnie była, niedawno poszła a ja dopiero od rana weszłam do domu, tak to tylko na polku 🙂 Nikoś śpi ale pewnie już niedługo wstanie.

Monkado co My zrobiłybyśmy bez tych Mamuś 😉 Moja też jest niezastąpiona jeśli chodzi o pomoc, od ostatniej wizyty u gin, przychodzi przynajmniej co drugi dzień posprzątać i posiedzieć ze mną żebym sama nie była 🙂 🙂 Kochana jest!

Smerfetka bardzo mi się podoba ten wózek który wypatrzyłaś, szkoda że tylko z wyglądu jest fajny 🤢

Kamisia faktycznie fajny i w super cenie ten leżaczek, aż sama zaczęłam się zastanawiać.. mam w końcu teraz gdzie go postawić 😁 😁 😁

Rosi jestem w szoku jaka sytuacja z kurierem Cię spotkała 🤪 Do Nas zawsze dzwonią wcześniej i jeszcze na szczęście nie trafiłam na takiego jak Ty.

Tosia, Ula śliczne brzuszki 😘 😘

• Mamusia
Hej dziewczyny
ja już po pracy zaczynam wekend,
pogoda faktycznie wiosenna, u nas też 20 stopni i słonko, włączyłam pranie, ale dzisiaj już nie wyschnie na dworze,
w drodze do domu zjadłam loda rożka (czemu lody w ciąży tak smakują, codziennie muszę loda zjeśc,
a i tak dałabym radę więcej, no ale później gardło mnie boli,
teraz w domu zjadłam chleb z cienką kiełbaską i musztardą i teraz odbija mi się tym i tym,
ale dziwnie 😁
mężulek był u dentysty, zwlekał, zwlekał jak mu plomba wyleciała i ma kanałówkę, niestety
i oczywiście jeszcze co nieco znaleźli, do poprawki jego półki 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny dzis pozno bo taka podoga ze az szkoda w domu siedziec. ja juz lozeczko mam poogladalamkolderki itp hehe i spakowalam spowtroem narazie 😁 ale super jeszcze lozeczka nie widzialamale moze jutro maz rozpakuje bo musze sprawdzic czy wszystko ok. no a jak dzi w papierach od rana siedzialam a teraz wrocilam z podworka bo normalnie babowo jest. maz na budowie i znow sama siedze ale coz znacie jakis preparat na mrowki dobry bo mam ich tysiace i mnie wkur... musze cos kupic.
wczoraj szarlotke upieklam z mama ale sobie pojadlam hoho. teraz zmykam sie wykapac i ide polezec a wiecie co moj synek jakis malo aktywny od 2 dni tez tak czasem macie ze sie malo ruszaja? maz juz sie wydarl na mni e ze bez paniki ale wiecie jak jest.

• Mamusia
Wróciliśmy do domku, bo padam na twarz 🙂 Kupiłam Jasiowi niebieski kapelusik i żółty sweterek, za całość 2 zł 🤪
Jutro wybieram się do sklepu dla maluszków pooglądać łóżeczka i inne pierdołki, może coś kupię 🙂
Cieszę się bardzo, że podoba Wam się mój przedni bagaż z Jasiem haha 🙂 I Aniu, nie jestem już niestety szczypior, już 2kg na plusie,więc zaczynam rosnąć 🙂
A tak wogóle to zauważylam,że z prawego cycola leci mi siara. Nie wiem czy się cieszyć czy smucić ☺️
Rosi, ja też mam co miesiąc podobne doświadczenia, bo zamawiam psu wielki worek karmy w necie, i pan kurier zawsze przyjedzie kiedy nie ma mnie w domu 😁 Raz zadzwonił domofonem jak byłam i pytał czy mogę zejść na dół sama sobie wnieść 15kg karmy 😁

• Mamusia
Monika mój synek też przed wczoraj był taki leniwy i mało aktywny, aż sie zastanawiałam czy do szpitala nie podjechać ale od wczoraj jest kopie jak szalony 🙂 Wczoraj w ogóle tak mi spryciarz zdeformował brzuch i wypchał (chyba pupkę) do góry ze miałam taki śmieszny stożek z prawej strony brzucha 😁 😁
Także może Twój też sobie odpoczywa 😉

• Mamusia
Ja też ostatnio pisałam na forum, bo cały poniedziałek mały nie dawał o sobie znać, chciałam jechać już szybko do szpitala, ale moja mama zachowała trochę zimnej krwi i kazała czekać do następnego dnia. Monika, maluszki to też ludzie i jak każdy mają gorszy dzień, senny 🙂 Tak sobię tłumaczę. Teraz Jaś fika i odrabia ostatnie leniuchowanie. Tym bardziej, że w ostatnim tygodniu kilka z nas pisało, że dzieciątka mało ruchliwe, więc można obwiniać zmiany ciśnienia 😘 Już mamy taki etap ciąży, że powinnyśmy być bardziej spokojne, niż do np.12tygodnia 🙂
Ilka, wiem coś o stożkach na brzuchu.... Aaaaj te Jaśki!! 🙂