Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kinia łóżko świetne a cena naprawdę niezła 🙂 myślę że Nikoś się ucieszy chociaż nie ukrywam ze jestem zwolenniczką obejrzenia czegoś na zywo...

Ilka mi moja mama też powiedziała zebym kupiła sobie łóżeczko i wyprawkę do niego takie jakie mi się podoba a później rozliczymy rachunki 🤪 😎
Wózek teściowa już widziała i zadowolona więc czekamy aż przyjdzie i ona "stawia" 😁

właśnie ciekawe jaka zupa dzisiaj będzie... hmmm czekam aż teściowa wróci niech się wykarze 🤪 😁 😁 😁

Kinia ty chyba masz jakiś inny klimat niż ja u mnie jest ciepło ale pod chmurką może jakiś mikroklimat lub cusik 😁 😁 😁

Chodzi za mną zupa pekińska z chińczyka 🤪 jejku ona taka dobra i iostra jak diabli... zapomniałam Wam napisać ze mam postanowienie się odchudzić a raczej mniej przytyć niż zwykle to bywało mianowicie Cola i soki słodzone poszły w odstawkę słodycze zastępuję owocami jedynie te nieszczęsne LODY!!! ale wszystkiego nie ogę sobie odmówić co nie... 😎 i herbata a czasami kawa no i obiad jaki jest taki wcinam 🙃

• Mamusia
Ja to mam wrażenie że mi brzuch rozsadza, siedze, siedze i nic 🙂 Nie załatwię się za żadne skarby, a jedyne co, to jak Ty to nazwałaś ''motylki'' 😁
A mi wiecznie każdy wypomina coca colę w ciąży że nie można 😞 I teraz jak wypiję to mam wyrzuty sumienia 😞

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
uuuuu Tośka współczuję zgagmi jak masz to weź Renie jest bezpieczne w ciąży a jak nie to szklanka mleka lub migdały to pomaga 🙂 i niestety do mnie problemy kupy też wróciły.... normalnie przesrana sprawa... 😁 😁 😁

no jakby to była przesrana sprawa to byłoby super 🙂
a mnie zaparcia nigdy nie opuściły, jedynie trochę zelżały, i to chyba zależy jaki dzień,
no a poza tym siedzenie w pracy cały dzień swoje robi, kiszeczki się lenią 🙂

• Mamusia
Nom Aniu tez wolała bym ją "przesrać" tzn ta sprawę 😁 😁 😁
Tośka motylki też mam i czasami nawet nie mogę ich kontrolować ☺️ ☺️ ☺️ tylko niestety czuć... ☺️ a co do coli to się nie przejmuj ja tam piłam przynajmniej 2 szklanki dziennie i nie mam wyrzutów szwagierka litrami piła a dziecko zdrowe i uśmiechnięte wiadomo ze nie jest zdrowa ale tak patrząc to nic nie jest zdrowe nawet powietrze którym oddychamy jest zatrute!!! mięso na spulchniaczach, jajka z kury klatkowej która wcina pasze a nie robaczki więc ja to mam w doopie i nie przejmuję się komentarzami wyrzuty to mam raczej że waga przez to nie teges 😁 😁 😁

• Mamusia
ilka napisał(a):
Tosia ja ucięłam sobie drzemkę ok 10 i zaraz wstałam, bo stwierdziłam że zgaga wypali mnie od środka 😞 😞 Ale u mnie to standard...

Ja właśnie pospać nie moge, wszystko na pół siedząco, bo pali jak nie wiem, i podchodzi do wymiotów 😞

• Mamusia
Dziewczyny, wypróbowałam właśnie fajną rzecz 🙂 W Piotrze i Pawle jest zboże o nazwie 'Amarantus' to ma postać takich malutkich kuleczek trochę jak kasza kus kus 🙂 A w swoim składzie same dobre rzeczy, białka więcej niż w nabiale podobno. Fajna sprawa, dosypać do jogurtu np.Do tego maluszki mają proces kostnienia, więc na pewno im się białeczko przyda 🙂

• Mamusia
A mnie tak wczoraj właśnie na wieczór zgaga męczyła i skończyło się nocnymi wymiotami 😠

Kasialeczek u mnie niby 18stopni, ale wydaję mi się tak jakoś wilgotno po tym deszczu czy co 😁 😁 No a poza tym na końcu działki mamy jeziorko więc u Nas zawsze troszeczkę zimniej od tej wody. Ogólnie jak przyświeci słońce to mi gorąco ale jak zajdzie i zawieje lekko wiatr to mi już zimno 😁

• Mamusia
Witam 🙂 🙂 a ja odpoczywam u tesciow w Pile 🙂 🙂 wstalam o 9 🙂 zjadlam sniadanie i o 11 poszalm spac dalej 🙂 przywiezli mi paczki zelki a maluszek kopie strasznie juz od kilku dni. Kupil dzis maż zamiast gruszki do nosa aspirator dla maluszka bo wygodniejsze przynajmniej ciocia tak mowi bo ma wlsnie i jest zadowolona strasznie a kosztowal tylko 15 zl 🙂 a Wy wolicie gruszki czy aspiratory??

• Mamusia
Hej dziewczyny!!

Ja to w ogóle rzadko mam czas posiedzieć z Wami, ale na bioeżąco Was czytam. Pracuje cały czas, jeszcze w maju posiedze ale na 2-3 h. Tak Was czytam i zdaje sobie sprawę, że ja prawie nic nie mam dla dziecka, takie mi sie to odlegle wydaje 🙂 hehe
Remont mieszkania postepje, mam nadzieje ze w czerwcu sie wprowadzimy, chociaz czasami nie mam na to ochoty, jak mnie mój staruszek zdenerwuje, a ostatnio to albo on sie zrobil bardziej upeirdliwy albo ja drażliwa :P
Jeżeli chodzi o samopoczucie, to chyba czuje sie coraz gorzej...-przytylam od początku ok 13 kg nogi mi puchną a z toalety to najlepiej bym nie wychodziła, W środę mam lekarza, moze sie dowiem kogo mam w środku wreszcie 🙂 miłego

• Mamusia
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarc...zało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU". 🙂))))

• Mamusia
A tak poza tym to była u Nas Teściowa na chwilę, pobiegała z Nikosiem, zrobiliśmy mini grilla i właśnie Mężul Ją odwozi do domu 🙂

Daria ale Ci dobrze, odpoczywaj ile możesz 🙂
Gruszki jak dla mnie są beznadziejne 🤢 My używamy takiego aspiratora, jak dla mnie genialny wynalazek za niską cenę 🙂 http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-4-filtry-nose-frida-promocja-i2276650707.html

Alicja w takim razie życzymy żeby wszystko poszło zgodnie z planem i w czerwcu przeprowadzka! 🙂 A co do samopoczucia to niestety musimy jeszcze troszkę wytrzymać, ale pocieszający jest fakt że już bliżej niż dalej 😉

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Ja też się poryczałam! 🙂
Okazja, butelki Tommee Tippee w Auchan po 17zł 🙂

O, a ja byłam w Auchan w sobotę ale nie zachodziłam jeszcze na takie rzeczy (czekam na wypłatę majową 😁 ). A tej firmy mam laktator ręczny (odkupiłam od koleżanki). nie wiem czy będzie potrzebny, ale skorzystałam z okazji i kupiłam, bo tańszy.