Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja to planuję cycolenie, ale wiadomo,że różnie może być, więc chcę się zaopatrzeć na każdą ewentualność 🙂 Więc Nan Pro 🙂
Jak doświadczone mamusiie się wypowiedzą to sprawa będzie już jasna 😁 Chociaż z tego co pamiętam to Kinia i Kasiulek też cycoliły.

• Mamusia
Hej dziewczyny,
tosiaa za ta historie oklask dla Ciebie! Świetne!!!! 🙂
Ja mam dzis jakis pokrecony dzien jak pogoda za oknem, placze, śmieje się , jestem zła a za chwile mi przechodzi 🤔
Coś nie mogę niczym się napić, a pije co chwilę jak studnia bez dna!

• Mamusia
Ja też nie mam dna, a dziś zrobiłam budyń i cały zjadłam! Wcześniej wsunęłam pieczeń i nawaliłam na nią musztardę 🤪 I poprzytulaliśmy się w końcu z kibelkiem 🙂 Ostatnio coś mnie męczą objawy jak na początku!!!! 😞
A teraz zjadłam 3 oscypki, bo tak mi pachną i są mniam mniam mniam!!!!!!!

• Mamusia
Kasialeczek Ilka dziękuję 🙂 łapcie po oklasku 🙂
Kasialeczek ja to bym spała cały czas.. kładę sie koło 23 i śpię do 9 i gdyby nie szkoła rodzenia to po południu też bym chętnie sie jeszcze kimnęla.. 🙂
A a propos dziś na zajęciach kąpaliśmy i przewijaliśmy "dzieci" a później ja swoje "nakarmiłam" 😁 😁

Kinia łóżeczko bardzo mi sie podoba i myśle że Nikoś będzie z przyjemnością w nim spał bo już takie dorosłe 🙂

Alicja koniecznie daj znać po usg co tam w brzuszku nosisz 🙂

Daria ja nie mam doświadczenia ale słyszałam że aspiratory lepsze 🙂

Co do mleka to moja kuzynka poleca bebilon tylko są dwa rodzaje- w puszce hipoalergiczne i w pudełku tekturowym normalne i mówiła że dzieci nie zawsze chcą jeść to hipoalergiczne bo jest niedobre ale z drugiej strony lepsze dla noworodka. W każdym razie jej maluszek nie chciał jeść tego hipoalergicznego więc przeszła na to normalne (dokarmia bo ma mało pokarmu..)

A i u mnie w realu (na Bora Komorowskiego- dla Kini i Kasialeczka 🙂) pampersy new born 78szt (2-5kg) są na promocji i kosztują 43,95zł ale nie wiem czy to w każdym realu w Polsce czy tylko u nas taka promocja 🙂 a do tego dostałam kupon rabatowy 10% więc jutro skoczę i kupię te pampersy to mi wyjdzie po 39zł, wydaje mi sie że to dobra cena 🙂 A kupon dostałam za zrobienie zakupów więc można iść, kupić batonika za 3zł, zapłacić w kasie, dostać kupon rabatowy na następne zakupy, wejść z powrotem na hale i kupić pampersy za 39zł 🙂

• Mamusia
ja ostatnio najlepiej lubie chleb z majonezem i na to ogorek kiszony 😁 i tak dzien caly, do tego szasem parowki 🙂 A (odpukać!) z kibelkiem zyje bardzo dobrze!! Szczerze Mówiąc to mi chyba nic nie dolega poza tym że brzuszek mi rośnie i czasem stożki wystają 😁 😁 No raz w nocy mnie skurcz łydki złapał, ale co to był za ból to szok, na początku to nie wiedziałam o co chodzi 🤢

• Mamusia
ogólnie to mi brakuje do wyprawki takich żeczy jak kosmetyki czyli maści na odparzenia do smarowania cycorków myślę że bepanthen najlepszy tylko cena dość spora ale na odparzenia w jednej aptece w Krakowie można kupić robioną maść taką jak w szpitalu stosują (szwagierka tam kupuje) na Stokach, ręczniczki z kapturkiem, gąbeczka do wanienki dola dzidziusia, termometr, łóżeczko z wkładem całym do niego, aspirator do noska, jakieś Oilatum do kąpieli ale to móie kosmetyki i licze że małą przyjdzie na świat w terminie nie później nie wcześniej bo lepiej zeby za wcześnie nie przychodziła bco bym jeszcze ogła skorzystać z dobrodziejstw lata jakim są owoce i warzywa wiecie najbardziej zal mi będzie czereśni 😞

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
A ja dzisiaj wypatrzyłam takie łóżko dla Nikosia i chyba je zamówimy, choć Mężul mówi że wolałby je zobaczyć..
http://allegro.pl/lozka-junior-baby-booszuflada-mater-kokos140x70cm-i2279081274.html

Jak Wam się podoba, wzór ten z czerwonym autem "speedway"

Kinia ja tak samo myślałam o tym łóżeczku, tylko że ja się boję że Franek z niego spadnie w nocy bo on bardzo się wierci na śpiocha, a z kolei boję się też kupić takie z barierkami bo jak np stanie na łóżku dla zabawy będzie skakał albo coś to wypadnie mi przez te barierki... Ja już jestem zielona!

• Mamusia
Ja też karmiłam niecałe 3 miesiące piersią, później miałam coraz mniej pokarmu i lekarka nam zapisała Bebilon Pepti hipoalergiczne, Franek akurat nie miał problemu z piciem tego.
A butelki TT moim zdaniem super, choć Avent też jest ok, Ale te TT mają smoczek który kształtem bardziej przypomina damską pierś.

Kasialeczek daj spokój z dietowaniem, ciąża to jedyny okres kiedy można poszaleć z jedzeniem 😜 chociaż ja tak samo mam wyrzuty sumienia jak coś zjem a jem na prawdę sporo i codziennie coś słodkiego!! Dzisiaj zjadłam resztę piernika i drożdżowego do kawy a po południu 5 ciastek wafelków! 😮 😮 😮 No ale u mnie widać te nadprogramowe "posiłki" bo mam 9 na plusie! Chociaż na początku schudłam 2kg więc właściwie 7-ale będę liczyć od najniższej wagi.

• Mamusia
Karola87 napisał(a):
Dziewczyny widziałyście to? Aż mi się niedobrze zrobiło!!
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prezydent-Bydgoszczy-nakazal-usuniecie-wystawy-o-aborcji,wid,14435516,wiadomosc.html

Widzę że teraz te zdjęcia zamazali, nie wiem czemu?
Ale jak widziałam te zdjęcia to mną wstrząsnęły!!

• Mamusia
Witam wieczorkiem 🙂

Łóżko zamówione! 🙂 Także już niedługo Nikoś będzie spał jak prawdziwy mężczyzna 😁 😁

Co do butelek to My mamy firmy Avent i jestem z nich bardzo zadowolona. Laktator też mam tej firmy i smoczki też tylko takie 🙂

Co do mleka to ja karmiłam piersią do 9mca a potem przeszliśmy na Gerbera, na początku kupiliśmy Bebilon, niby bardzo polecany przez pediatrów i takie tam a Nikoś nawet patrzeć na to nie chciał 😁 😁 A Gerbera dostałam próbkę od koleżanki i posmakowało 🙂

Kasialeczek Bepathen mi przynosił ogromną ulgę! 🙂 A na odparzenia jak dla mnie nie ma nic lepszego jak sudocrem 🙂

Karola ja właśnie zastanawiałam się czy nie za małe są te barierki po bokach ale pomyślałam że jak Nikoś ma spaść to i tak spadnie, czy to z takimi barierkami czy większymi. Z resztą łóżko nie jest wysokie, na początek będę coś podkładać na podłogę i myślę że nic złego się nie stanie nawet jak spadnie.. Czuję że czekają mnie teraz bezsenne noce.. będę czuwać 😁

• Mamusia
witam 🙂
co do mleka to powiem tak pediatrzy zalecają Bebilon a on jest drogi( ja karmiłam 9 miesięcy a potem przeszłam na NAN butelki miałam Nuka i smoczki też chociaż z Canpola też miałam i były dobre 🙂 Na popękane sutki polecam Bepanten świetna sprawa na odparzenia Sudocrem i Linomag 🙂 a aspirator jak dla mnie bomba 🙂
Kinia super że łóżko zamówione 🙂 czekam na fotki z Nikosiem na czele 🙂

• Mamusia
Hej!
Ja miałam gruszkę do nosa i była do du.. i powiedziałam sobie, że przy następnym dziecku kupię ten aspirator. A ten który podłącza się do odkurzacza mnie przeraża, a co dopiero takie malutkie dziecko, jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić...
Do popękanych sutków używałam Maltan też do kitu bo za bardzo się nie goiło, ale słyszałam że jest jakaś rewelacyjna maść chyba PureLan 100.
A na pupę Sudokrem. Kosmetyki wszystkie inne z Nivea. Ojej znowu będzie trzeba wybrać się na takie zakupy 🙂 I znowu całe mieszkanie będzie pachniało niemowlakiem 🙂

Widzę że ta strona do której link Wam przesłałam nie jest dostępna już, ale były na niej zdjęcia dziecka urodzonego w 24tyg i dziecka po aborcji w 24tyg. Nie muszę chyba mówić że bardzo drastyczne.

• Mamusia
hej 🙂
Kasialeczek a jak to jest z tym rabatem każdy od kopa przy kasie dostaje -10% z okazji środy czy tylko ten co ma taki kuponik?
Kinia super że łożeczko już w drodze do Nikosia 🙂 ja wlaśnie też zakasowywuję rękawy i zamawiam meble dla Kornelii 🙂 tzn komodę i szafkę bo łożeczka nie było w zestawie i muszę czegoś poszukać w podobnej kolorystyce ale powolutku powolutku wychodzę z tematu mebli 😁
Jaka pogoda u Was? u nas niby slońce ale co chwilę sie chmurzy a zapowiadali deszcze więc jak spacer to tylko teraz 🙂

• Mamusia
Karola może to i lepiej że usunęli tą stronkę bo ja bym sie poryczała.. 😞
a nie wiedziałam że bephanten jest też na popękane sutki (myślałam że tylko do pupy niemowlaka 🙂 ) jak dobrze że Was mam 🙂 ja właśnie dostałam od kuzynki na sutki purelan i na szybsze gojenie rany (w razie nacięcia) contratubex

• Mamusia
hej 🙂
Dziś sobie pospałam, obudziło mnie piękne słońce 🙂
Właśnie wstawiłam pralkę z ubrankami maluszka, wiem ze to trochę za wcześnie ale ja mam rzeczy od koleżanki, które leżały na działce na strychu i strasznie śmierdziały. Będę je prała przynajmniej dwa razy, zanim zacznę używać więc już teraz je odświeżę żeby były przyjemniejsze 😉

Taka wystawa o aborcji była całkiem niedawno pod moim kościołem. Bardzo drastyczna, mąż zastanawiał się czy mnie tam puścić, bo zaraz będę przeżywała ale i tak poszłam. Uważam ze takie rzeczy trzeba pokazywać niektórym ludziom w sposób dosłowny, niech zobaczą co zrobili albo do czego chcą się posunąć. Dziecko to nie jest przedmiot, który wyrzuca się do śmietnika...

• Mamusia
Już jestem 🙂
Coraz bardziej się męczę, od rana robiłam zakupy i padam. 🙂 Za to po drodze nie mogłam odmówić sobie wizyty w cukierni, co zaowocowało pysznym rogalem w czekoladzie i drożdżówką z serem 🤪
Oj tak, mnie też czereśnie będą wołać codziennie. Mój dziadek ma drzewo na działce i zawsze dostaję torbę 😁 W tamtym roku zjadłam ze 2 kilo, a później okazało się, że każda jest robaczywa hahaha. Wsunęłam ze 100 robali 😁
To uważacie, że nie opłaca się kupować gruszki, tylko ten aspirator? Boże, jaka ja jestem zielona w tym wszystkim... 🙂 A o Sudokremie to już od mamy słyszałam, że niezastąpiony 🙂
Kupiłam sobie paluszki rybne mniam mniam mniam. Niedługo usmażę 🙂

• Mamusia
hej mamusie 😁
jak tam poranek ? j a juz pranie wywieszone posprzatane teraz wypelniam papiery na te macierzynskie w uk i oczywiscie nie ominelam forum 😁
Tosia cod o czeresni mam 2 drzewa i juz widze jak kwitna wiec tylko czekam jedno czerwcowe drugei lipcowe mnniiiamm.... a ty mi nie rob smaka ta cukiernia 😁
a my kupilismy auto 😁 Seat toledo i jabardziej cieszy mnie to ze wosek wejdzie haha reszta malo wazna 😁
wczoraj wysiedzialam ie z bratem w szpitalu od rana do 15 bo na meczu ktos mu wjechal w kolano ( to juz 3 raz to samo kolano) spuchlo i wogole i ma szyne i narazie do roboty nie chodzi, jutro jeszce jade z nim na usg i pokaze wiecej bo na rtg malo bylo widac boje sie ze wiezadla mu poszly, taka bidula z niego 😞
ale twrady jest nie pwoeim.
no a ja wracam dopapierkow i bede zaglad tu dzisiaj 😁 cos sie chmurzy u mnie kkurcze oby nie padalo no... bo jestt tak cieplutko ..