Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej, ja dzisiaj od samego rana mam dzień po prostu koszmarny, a to za sprawą mojego biednego syna,który dzisiaj od godziny 10 30 do 14 robił kupę (czyt.nie mógł jej zrobić) KOSZMAR pomogła dopiero lewatywa, nie obyło się bez płaczu mojego oczywiście bo on to płacze za każdym razem a dziś szczególnie... Ja już nie mam siły na te kupy...cała się trzęsę do tej pory,teraz moje kochane śpi,mąż pojechał do pracy i ja chyba też się położę bo jestem umęczona poza tym Kacper mnie dzisiaj tak skopał że szok!
Rosi gratuluję podjęcia decyzji o kredycie i budowie domu 🙂
Powiem Ci,ze ja jak wstaje w nocy na psipsi (choć zdarza się rzadko) to też mnie brzuch ciągnie i mam twardy, jak się przekręcam rzadko mnie boli ale od kilku nocy cholernie przy przewracaniu lub podnoszeniu się boli mnie spojenie łonowe!!! Wczoraj nawet jak kichnęłam na stojąco to mnie zarwało!
Tosia dzia za link do sukienusi,śliczna 🙂 oprócz tamtej podoba mi się jeszcze ta
http://cubus.com/pl/Damska/Kolekcja/Kolekcja/Sukienki-spodnice/7117228/71172281/
A powiedz mi nie widać za bardzo różnicy między przodem a tyłem? Mam na myśli długość.

Widzę,że wszystkie macie udany weeekend majowy,wyjazdy,grille,extra! W taką pogodę szkoda siedzieć w domu,choć dla mnie jest za gorąco. Mój mąż niestety pracuje więc nigdzie nie wybywamy...

• Mamusia
w ogóle dzisiaj głodna nie jestem
od rana zjadłam bułkę słodką i kanapkę,
i mała też się coś nie rusza, a znowu w nocy była nóżkami w dole, bo wtedy ją czułam
a teraz cisza, może też jej gorąco
zmykam bo mężulek jedzie, trzeba zaopatrzyc lodówkę 🙂
zajrzę wieczorkiem

• Mamusia
Rosi mam dokłądnie tak samo jak Ty jeżeli chodzi o obracanie się z boku na bok i wstawanie nocne na siku czuje ze brzuch zostaje pod ciężarem a ja wstaje i boli mnie to... w nocy jak się przekręćam to się budze bo też mnie boli a jak śpię na boku to podkłądam kołdrę tak zwiniętą w ryulonik i jest ok 🙂

Dziewczyny śliczne te sukienusie 🤪 ja nie umiem kupować na lumpkach 😮 bo jak jestem to nic mi się nie podoba... tzn same takie szmaty są 🤢

kupiłam kilo truskawek i zjadłam już połowę 🤪 a na obiad dzisiaj barszcz czerowny z uszkami 🙃 i ziamniaki z mięchem gulaszowym...

• Mamusia
My już po zakupach, były szybkie bo gorąco jak cholera,
na grila do znajomych jedziemy jednak w środę, więc jutro sami będziemy grilowac,
chciałam kupic lecha bezalkoholowego i spróbowac z oranżadą, ale nie było 😞
no i jeszcze kupiłam kapustkę młodą i nie znalazłam nigdzie koperku 😞
ale poza tym zakupy były udane 😁 lodówka jest zadowolona 😁
a ja jeszcze bardziej 😁

u nas to sklepów z używanymi nasiane strasznie dużo i też trzeba się namęczyc, żeby coś wybrac, ale ostatnio otworzyli textile market, no i tam mają fajne rzeczy, tylko że ceny też odpowiednie, ale robią przeceny i wtedy można zaszalec 🙂

mnie w nocy brzuchol nie boli, przynajmniej jak leżę, jak wstanę na siku to też taki napięty jest i trochę obolały, ale to chyba od siku 😉

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Padam! Jeszcze dziś umówiłam się z koleżanką do McDonald'sa na McFlurry z torcikiem wedlowskim 🤪

A co to takiego?? 😲

My pół godziny temu wróciliśmy z dworu,całe popołudnie byliśmy, pół piaskownicy piasku z sobą przynieśliśmy w butach ale co tam 😉 Umyłam naczynia, za jakiś czas umyję Franka,położę spać i będę miała czas dla siebie,będę leżeć do góry łapami,serio tak mi spuchły że aż mnie pieką i gorąco mi w nie 😠
Ania śliczna ta Twoja sukienka 🙂
Co do Lecha to ja właśnie piję 🙂 aczkolwiek smakuje trochę kapslem od piwa 🤢 daleko mu do piwa.... ale pić się chce...

• Mamusia
Halo dziewczynki 🙂
Ja tak szybciutko bo sie pakujemy i jedziemy do rodziców na długi weekend 🙂

Smerfetka lista zrobiona, na dniach poskanuję i wrzucę bo dziś nie mam czasu.. 🙂

Tosia nie wiem jak będzie u Rodziców z netem więc i ja składam Ci już dziś życzenia wszystkiego najlepszego!! 😘

Ania Tosia Karola- śliczne sukienusie, też muszę coś upolować bo chodzę co prawda w rybaczkach ale co sukienka to sukienka- bardziej zwiewna a to przecież dopiero początek upałów...

tak jak pisałam nie wiem jak u Rodziców z netem więc życzę wszystkim udanej majówki!!!! 🙂

• Mamusia
witam wieczorowa pora 😁
ja troszke pospalam teraz sie wykapie i znow do lozia 😁
fajnie znow goraco tylo mam problem puchna mi stopy!!! jak szalone do tej pory byl luzik tylko sie goraco zrobilo i masz ale ja tez nie usiedze na tylku.
bylam w miescie i wynalazlam sukieneczke z hm ibyla super moj rozmiar na szmatkach 18zl nie wiem czy duzo aale dala bym bo fajna na lato a ja juz nie mam zbytnio w czym chodzic a tu lipa zapomnialam i kasy mialam tylko 10zl i karty tez ale sie wkurzylam mowie wam moze pojutrze jak pojade jeszce bedzie nie wiem 😁 ja t o jestem co nie.
poza tym mam momenty placzu teraz choc wczesniej tylko sie smialam. maluszek bryka w srodku jak szalony haha. z czego baardzo sie ciesze. chcemy pojechac na soline w czwartek ale wygladana to ze pogoda bedzie lipna strasznie.
zagladne pewnie jutro naraie lece a i musze jeszce poscielke znalzezc dla Oliverka bo jedna juz mam a na allegro nic ciekawergo z uzywek nie ma a nowki troche drogo z przesylka wychodza. ale zobacze.ok lece papa

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Ja dziś wyjątkowo wcześnie bo Mężul wstał do pracy, obudziłam się i coś spać nie mogę 😁

Karola jeju biedny Franio, aż mi łzy stanęły w oczach jak napisałaś ile czasu męczyliście się z tą kupą 😞 😞
Łączę się w bólu, mój Mężul też pracuje w te wolne dni 🤢

Ania śliczna ta sukienka 🙂

Monkado miłego pobytu u Rodziców 🙂

• Mamusia
a więc przeczytałam 🙂
Tosia co do rożka to ja jak kupiłam wózek to dostałam w prezencie ale u nas w szpitalu po porodzie od razu owijają w rożek i dla początkującej mamy jest naprawdę lepiej czy to wziąć dziecko na ręce czy do karmienia ale po wyjściu ze szpitala już nie był mi potrzebny
Kasialaczek pytałaś o której wstaję że spacer o 8.30 już z dziećmi zaliczony- a więc wstaję o 6 bo tak moje małe słońce wstaje i jak zjemy śniadanie to idziemy na spacer rowerkami bo jeszcze słońce tak nie grzeje 🙂
jeżeli chodzi o przekręcanie się z boku na na bok to dla mnie katorga i wstawanie z łóżka wtedy chodzę jak stara babcia ale po chwili jest już lepiej
dziewczyny fajne te sukienki co pokazałyście, mój mąż powiedział że też musi mi parę żeczy letnich kupić bo widzi że nie mam w czym chodzić 🙂

• Mamusia
Hej dziewczęta 🙂
a ja dzisiaj znowu pospałam do 7.30 🙂
już drugi tydzień nie pilnuję w nocy tak jak wcześniej, tzn. czasami budzę się o 4, ale to w porównaniu z nieprzespaną całą nocą to normalnie pestka,
oczywiście obudziło mnie słoneczko, nie świeci nam bezpośrednio na łóżko, ale odbija od metalowej listwy przy oknie i zajączki puszcza 🙂 muszę chyba roletę kupic, a nawet napewno, bo przy tym oknie będzie stało na razie łóżeczko i kupię sobie fotel żeby w nim karmic 🙂 o takim fotelu marzę już od dawna, tylko kiedyś chciałam taki do czytani książek

coś mi mężulek dzisiaj strajkuje i wstac nie chce, a zapowiadał, że będzie od 6 rano łazienkę robił, bo do pracy nie musi jechac,
a niech śpi, musi odpocząc, tylko że jak dłużej pośpi to później jeszcze bardziej zmęczony jest,
no to zmykam robic śniadanko, może wtedy wstanie 😁

• Mamusia
Kasiulek proponuję zakupy w używanych oczywiście 😁
ja po wczorajszym dniu znowu zaczęłam wierzyc w te sklepy, bo ostatnio to bywało kiepsko 🙂
właśnie w pogodzie mówili, że u nas będzie 30 stopni 🤪
co ja biedna zrobię 🙂

• Mamusia
Hej 😘
Wstaliśmy i zbieramy się na działkę 🙂 Szaszłyczki porobione, kiełbaski 🙂 czeka mnie dziś wyżerka 🤪
Karola, McFlurry to lody w McDonald's 🤪 Są pyszne!!!!!!!!!
Kasiulek, ja to dziś chyba nie dam rady iść na kabarety, wrócę wieczorem w częściach i pewnie jedyne o czym zamarzę to łóżeczko.
Monkado, dziękuję za życzenia 😘
Lecę się zbierać, postaram się jeszcze zajrzeć dziś, poczytać co tam napisałyście 😘
Miłego dnia kochane 😘

• Mamusia
Witam w kolejny upalny dzień, na termometrze już 32 stopnie.... Zaraz zbieramy się do rodziców,zostaniemy z Franiem tam do jutra a mężo idzie do pracy.

Tosia wszystkiego najlepszego z okazji imienin 😘 😁 😁 😁
Mówisz takie dobre,jeszcze nie jadłam bo nie chodzę do Mcdolnaldsa ale może jak mąż będzie nas zawoził do rodziców to wstąpię i kupię 🙂

Aha któraś z Was pytała o ten rożek, u nas w szpitalu też każą owijać dziecko rożkiem i ja tak jeszcze robiłam tydzień po powrocie do domu dopóki upały si nie zaczęły. Myślę że ważne jest aby pierwsze doby ogrzewać maleństwo w rożku bo gdy przychodzi na świat czeka je drastyczna zmiana temperatury otoczenia,w brzuszku miał 36 stopni a na świecie 20pare 🙂