Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
A wizyty w Płocku nadal nie masz w planach? 🙂
najadłam sie czekolady, a Jasiek mnie naparza jak szalony 🙂

z chęcią odwiedziłabym rodzinkę w Płocku ale niestety nie zapowiada się w najbliższym czasie, oni mają do nas latem przyjechać 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dla naszych 30-stek serdeczne gratulacje a i kawalek torta chetnie bym zjadlai ciasta tez z truskawkami ale mi narobilyscie ochote: 🙂 🙂 🙂
ja wlasnie mieszkanko posprzatalam i klatke schodowa terz bo juz wam mowilam ze nikt oproch mnie tego brudu nie widzi 😠
Kinia glowa do gory lozeczko jest wygodne i napewno wypoczniesz sobie .....bo pozniej przyda ci sie energia i sila, bierz leki i grzecznie odpoczywaj.
U mnie dzisiaj pogoda poprostu super po burzy powietrze swierze i do tego troche slonca

• Mamusia
Chętnie przyjmę troszkę takiego leżenia, chociaż domyślam się Kinia,że to jest fajne na chwilę 😞 Ale najważniejsze, że ginekolog w porę interweniował. Pocieszaj się tym, że jeszcze 10 tygodni i możemy pękać 🙂
Leżenie od samego początku ciąży to dopiero masakra.... 😞

• Mamusia
hej dziewczyny ja wlasnie czytam w internecie na temat przedwczesnego odejscia wod plodowych i powiem szczerze ze sie juz troche zmartwilam tyle kobiet to dotyczy boje sie bo one pisza jakie badania moga temu zapobiec a moj lekarz w ogole mi nic nie zaleca, mialyscie moze w ciazy posiew z pochwy?? bo ja niby nie mam zadnych dolegliwosci ale nie wiem czy nie powinien tego robic tak wrazie co, bo moze moja infekcja jest bezobjawowa nie wiem co o tym myslec ogolnie pisza ze infekcje sa bardzo grozne. wczesniej myslalam ze niebezpieczenstwo jest do 12 tc a teraz sie dowiaduje ze po 21 tyg jest tez duzo poronien....chyba sie juz za duzo naczytalam bo jestam zla na mojego lekarza ze za malo badan mi zlecil....pisalam wam o tej krzywej cukrowej pobrali mi krew z palca bez podania glukozy i powiedzieli ze wynik jest dobry a jak powiedzialam ze chce z glukoza to sie na mnie dziwnie patrzyl i powiedzial ze nie widzi potrzeby.Wkurza mnie to ze pozostaje mi miec naczieje ze wszystko jest wporzadku.Sorry ale musialam sie wygadac

• Mamusia
dzien doberek....kurcze przez ta majowke to zeczywiscie wszystkiech wywialo, pustki tu ze hoho mam nadzieje ze od podziedzialku wszystkie wrocicie na swoje miejsca czyli przed ekrany komputerow 😜 😜 😜 😜, bo sie za nudzic idzie nic do czytania nie ma a ja zawsze rozpoczynam dzionek z brzudzkiem przy sniadaniu 😁 😁 😁 😁 😁
I jeszcze do dziewczyny co widzialy Xlandera na zywo czy kolor australia jest ladny czy zostac przy europie bo juz sie chyba zdecydowalam ze go w ciemno zamowie, bo tyle wozkow juz ogladalam w podobnym przedziale cenowym i zawsze on wygrywal 🤢 🤢 🤢

Melduję się na stanowisku 😉
U nas majówka pod znakiem towarzyskich spotkać i ....już mam dość 🙂
Grill za grillem i sushi w między czasie 🤪 (tylko z pieczoną rybką oczywiście 😉) juz tak dawno nie jadłam, że jak mąż mi powiedział, że mnie zabiera to miałam ochotę krzyczeć z radości 🙂
Jejku dużo się tu działo przez ten tydzień. Brzuszki macie cudowne! A smerfetka to chyba nam kit wciska z tymi kg na plusie, przyznaj się chciałaś nas zawstydzić, że taki masz zgrabniusi ten brzuszek 🙂
Ja przez upały też byłam wykończona, już nie mówiąc o stopach 😞 Ale wynalazłam takie coś jak APAP ICE takie plastry chłodzące i nawet, nawet przynoszą ulgę, chyba 7zl z anie dałam.
Tosia dołączam się do pięknych życzeń od Kasielaczka, sama bym lepiej tego nie ujęła.

Kinia to stosuj się koniecznie do zaleceń, ja też miałam wizytę w środę no i aż tak źle nie jest ale też mi powiedział, ze mam bardzo dużo odpoczywać bo mam bardzo duże szansę nie donosić tej ciąży 😞 Mam jeszcze brać aspargin z potasem bo mam okropne skurcze na ranem w łydkach, dziś się z krzykiem obudziła i męża wystraszyłam. A no i znowu mam skierowanie na krzywą (4ty raz będę to świństwo pić 😠 😠 😠:angry 🙂 za dwa tyg. A no i kolejne 3kg na plusie 😞
Za to Zojka ma się dobrze 🙂 waży już 1,5kg 🤪 Kluska moja kochana, oczywiście wariuje mi w brzuchu jak szalona. Mam już przykaz liczyć ruchy do porodu, mam liczyć do 10 i wtedy jest ok.
Byliśmy też na zakupach bobaskowych 🤪 i mam już początek wyprawki 😁 Kupiliśmy przewijak, pościel z wypełnieniem, butelki, termometr do wanny, wkład taki gąbkowy do wanienki, zestaw do mini- paznokietków 🙂, podkład na przewijak do szpitala, taką flanelkę fajną, materacyk aha i majtki poporodowe dla mnie. Jeszcze sporo brakuje ale już nie czuję się taka nieprzygotowana.

Uff ale się napisałam 🙂 Teraz już będę chyba normalnie zaglądać 🙂 Chociaż jutro znowu mają znajomi przyjechać. Oczywiście u mnie też od tamtego pt codziennie 27-32 stopnie dopiero dziś jest chłodniej i kropi no i jest czym pooddychać.

Daria a ja normalnie farbuję włosy tylko kupuję farbę bez amoniaku, dziś też właśnie się wybieram do mamy bo juz mam taki kiepski kolor.

Aaaa no i jeszcze coś się u mnie wydarzyło 😁 Byłam u fryzjera podciąć końcówki tylko, ale jak tak sobie siedziałam w poczekalni to znalazłam fajną fryzurę w gazecie, z taką grubą grzywką i się tak ściełam a mój M nie lubi grzywek. Jak się na mnie obraził!!! 🤪 Cały dzień mnie nie chciał przytulić i prawie ze mną nie gadał 🤪 Ale na szczęcie wieczorem jak mu wygarnęłam, że już trochę przesadza to następnego dnia wrócił już kochany jak zwykle. Ahhh Ci faceci 😉

Ojej ale elaborat mi wyszedł 😉

Jeszcze mi sie przypomniało, że w tym sklepie dziecięcym oglądałam wózki i bardzo mi się spodobał ten wasz xlander w kolorze Africa, taki pomarańczowy, piękny kolor.
I znalazłam jeszcze tako laret, baaaaaaaaardzo fajny, super kolory, zwrotny naprawdę mnie urzekł ale 3w1 1700zl a ten Matti co wybrałam wcześniej 1000zl więc chyba cena tu zaważy 😞

Taki http://allegro.pl/tako-wozek-wielofunkcyjny-laret-nwowosc-2012-i2306743992.html

• Mamusia
Witam się i ja, dzisiaj trochę później,
ale nie dlatego że pospałam,
pobudkę miałam o 6 rano, bo moja teściowa lubi dzwonic do męża jak ma urlop wcześnie rano, bo akurat coś sobie przypomniała, no i już nie usnęliśmy
później był targ i zaszalałam z owocami i warzywami, no i piekarnia, w której zaszalałam ze słodkimi bułkami, mogłabym je jeśc siatkami 😁 nigdy tak nie przepadałam za bułkami słodkimi, raczej należę do wybrednych osób w tym zakresie, ale nie teraz

co do hymnu, czy jakkolwiek nazwac tą piosnkę to szkoda gadac,
jest typowy taki nasz 😁

ja dzisiaj też postanowiłam poleżec i nic nie robic, bo coś mi brzuchol twardnieje,
powiem Wam że jak do pracy chodziłam to chyba mniej robiłam, jak teraz

a pogoda nam się troszkę popsuła, ale źle nie jest, jest chłodniej i nie pada,
da się przeżyc 🙂

• Mamusia
Hej!
Zapomniałam w ostatnim poście pochwalić Wasze piękne brzuszki 🙂
Smerfetka ja nie wiem gdzie Ty masz te 17 kilogramów bo brzuszek nieduży a i Ty szczuplutka!
Kinia bidulko szkoda mi Ciebie,ale masz rację dziecko jest najważniejsze,przynajmniej poodpoczywasz sobie przed rozwiązaniem bo później to już tak nie poleżysz 😉 Zobaczysz,wszystko będzie dobrze,głowa do góry! 😘
Dzisiaj u nas deszczyk i ochłodzenie ale ja tam się cieszę bo już na prawdę miałam dosyć tych upałów. Niech będzie trochę wiosny.lato jeszcze przed nami!
Ojej muszę umyć naczynia,sprzątnąć pranie a tak mi sie nie chce... Później w nagrodę zjem rogala francuskiego w czekoladzie i wypije capucino 🙂
Aha Tosia loda jadłam z Lionem i polewą truskawkową 🙂

• Mamusia
Witam i ja 🙂

u Nas też chłodniej nie pada ale jest czym oddychać bo powiem szczerze ze te upały zaczęły mnie już torchę męczyć... tzn jak byłam na działeczce na grillu to mi to nie przeszkadzało słoneczko i upał ale jak w domu siedzę czy na zakupy to skwer niemiłosierny... a dzisiaj jest przyjemnie 😎

Kinia to odpoczywaj dzielnie tak z 10 tyg żebyś jeszcze wyleżała to będzie super 🙂 trzymam kciukasy za Was i oklask ode mnie i Kajeczki 🙂

Rosi to też się nie forsuj za bardzo skoro lekaż nakazuje odpoczynek to marsz odpoczywać a nie forsować się!!! zakupy można rozłożyć na kilka wyjść a nie na jedno!!!

Smerfetka widziałam ten kolor Xlandera i mi się bardzo podoba naprawdę jest ładny za fo Europe taki ponury trochę więc ja bym wzięła Australię!!!

Dziewczynki brzuszki macie piękne, śliiczne i kochane nasze szkrabeczki wiedzą jak się urządzić u mamusi 😁

Dziewczyny czy któaś z Was zamierza chustować dzidziusia? Bo ja dostałam chustę i to bardo dobrą i zamierzam chustować np przy wyjsćiu do sklepu osiedlowego nie będę musiała wózka taszczyć tylko to motanie jest strasznie trudne innym słowem zamotane 😁 😁 😁
Ostatnio Wam pisałam o cieście z truskawkami chyba.... to wczoraj wpierniczyłam 3/4 brytfanki a /4 zjedli goście jejku tak mi smakowało ze wstyd się przyznać jadłam jak dziecko normalnie talerz oblizywałam 😁 😁 😁

• Mamusia
hej kobitki ja tak na chwilke. sorki jeszce nie przczytalam o czy pisalyscie

ja wczoraj bylam nad solina z cala ekipka czyli maz brat z dziewczyna,siostra,kuzynka z chlopakiem i ich synek 9 mies. bylo super!! dzis pospalam az do 10 hahah

narazie slonko swieci zobczymy jak dlugo bo jakies chmurki ie twprza. juz chyba amm wszystko dla maluszko przynajmniej z tych grubszych rzeczy. wiec sie uspokajam pomalu 😁 a co u Was.?

• Mamusia
pamietam pamietam takiego mi narobilas smaka tym ciastem....w calym miescie szukalam a tu nic tylko z rabarbarem 😠ale tez kupilam i zjadlam, dzieki za podpowiedz tak wiec chyba zamowie australie bo u mnie to juz nie moga sluchac na temat wozka powiedzieli ze taka niezdecydowana to jeszcze nigdy nie bylam 😜 😜;
kinia a ty odpoczywaj jeszcze tylko 10 tyg......pomysl ze to takie wczasy

• Mamusia
Nikoś poszedł z Babcią na spacer, mają wstąpić do osiedlowego sklepiku po zapas słodyczy na dzisiaj, z tych nudów tylko ŻARŁABYM 😉

Rosi gratuluję super zakupów, sporo już macie 🙂
Cieszę się że Zojeczka ładnie rośnie 😘 Krzywej współczuję, ale jak mus to mus 🤢
I pokaż Nam się w tej nowej fryzurce 🙂

Ania pewnie, odpoczywaj póki możesz a już zwłaszcza że brzuszek twardnieje.

Karola no niby sobie odpoczywam ale czuję się bardziej zmęczona niż jakbym coś robiła 🥴 Miejmy tylko nadzieję że wszystko się ułoży i na następnej wizycie czyli za 3tyg. usłyszę same optymistyczne wieści.

• Mamusia
Kasiulek, Tosia, Smerfetka wyglądacie przepięknie!!!!!!!! 🙂

Dziewczyny jeszcze raz Wam dziękuję za wsparcie 😘 Miejmy nadzieję że nie będę musiała leżeć do samego końca, na razie 3 tygodnie. Oczywiście będę musiała już bardziej na siebie uważać do końca ale oby obeszło się bez tego uziemienia, ciężko tak przy Nikosiu a nie zawsze da radę ktoś przyjść i pomóc.