Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kinia trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku!
Rosi bardzo ładnie wyglądasz, nie wiem czemu Twój mąż miał jakieś wątpliwości? 😉
Ja właśnie wróciłam ze spaceru i kupiłam przy okazji miękką szczoteczkę do włosków z grzebyczkiem, patyczki hig dla niemowląt i pani namawiała mnie jeszcze na smoczka, ale nie wiedziałam które są lepsze - silikonowe czy kauczukowe???

Kochane jesteście 🙂 Dziękuje, ja też już się przyzwyczaiłam.

Ja smoczka będę chciałam uniknąć ale co wyjdzie to wyjdzie, wcale nie chciałam kupować ale dostałam dwa 🤔
Kinia uważaj na siebie, naprawdę nie ma żartów jeszcze z dobre 6 tyg musisz wytrzymać nierozpakowana 🙂

Dobra ja idę robić obiad, bo tylko siedzę w necie i wózki oglądam, tak mi się ten laret spodobał...znalazłam już za 1500zl 3w1 czyli 250zl taniej niż w sklepie. Muszę jeszcze raz podjąć temat z mężem 😉

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Ilka wydaje mi się że silikonowe są lepsze, ale sama nie wiem czemu 😜 Ja polecam firmy AVENT, Nikoś żadnego innego nie chciał "doić" 😁

Właśnie Pani w sklepie też polecała silikonowe.

• Mamusia
Hejka 🙂

Monkado co do odejscia wód to chodzi o to zeby nie panikować a ze w większosci przypadków jest tak ze akcji ni ema tylko wody odchodza no i zeby na spokojnie przygotować sie do wyjscia do szpitala a nie na wariackich papierach ja i tak od razu zamierzam po odejsciu wód jechać do spzitala tzn wziąć prysznic ubrać się i ejchać 😁

Rosi staniki bez fiszbin mniej uciskają biust i są wygodniejsze i ponoć lepiej go utrzymują. Dziewczyny na innym forum polecają firmy : ALLES, MIZE, CONPOL tzn do karmienia i ciążowe 🙂

Kinia nic nie pisałaś wcześniej ze Cię pobolewa... kochana oszczędzaj się naprawdę wiem ze łatwo się mówi jak się dzieci nie ma...

Ilka moja też daje czadu w nocu ze ułożyc się nie mogę i zadna pozycja moja jej nie pasuje ani na lewym ani na prawy a na plecach to mam rewolucję 😁 więc sama nie jesteś...
a co do zakupów Kajuśkowych to mój się w ogóle nie odzywa raczej teściowa mnie uszczupla w tej kwesti ale tylko ubrankowej... a teraz będę kompletować rzeczy higieniczne i kosmetyki zarówno dla siebie jak i malenstwa 🙂

Rosi świetnie wyglądasz naprawdę!!!

a z męzem dalej nic... tzn. po wczorajszej skzole rodzenia napisał mi smsm że wychodzi do baru... więc mu odpisałam "milo ze poinformowałęś mnie wcześniej" no i od tego zaczęła się wojna sms... i on stwierdził ze nie ma pojęcia dlaczego się do nego nie odzywam aaa i ze ow szystkich jego wyjściach wiedziałam wcześniej łącznie z tym z któego wrócił o 7 rano tylko dziwnym trafem chyba pomylił osoby któe informował bo mi o uszy nic się nie obiło... i powiedział zę chce porozmawaic na żywo jutro jak ochłoniemy i się z tym prześpimy... a ja jestem wredna i powiedziałąm ze jutro to będzie futro!!! 😁 🙃

• Mamusia
smerfetka81 napisał(a):
ja mam jeszcze pytanko do doswiadczonych mamusiek, ile pieluch jednorazowych zuzyje na poczatku bo u mnie sa w promocji pampersy 132 szt w przedziale 2-5 kg i nie wiem czy zdaze to zuzyc
na początku będziesz zużywac ok 8-10 sztuk, także spokojnie możesz kupic, no chyba, że Twój maluszek urodzi się duży, no to może byc różnie 🙂, a gdzie ta promocja?, w jakimś markecie?

• Mamusia
Rosi ślicznie wyglądasz 🙂 Kinia trzymaj się kochana jestem z tobą i wierzę że będzie dobrze i obejdzie się bez szpitala ale jak już będziesz musiała zostać to też dobrze bo będziesz pod dobrą opieką 🙂
jeżeli chodzi o smoczki to silikonowe 🙂 ja używałam z Nuka i Canpolu 🙂

• Mamusia
smerfetka81 napisał(a):
ja mam jeszcze pytanko do doswiadczonych mamusiek, ile pieluch jednorazowych zuzyje na poczatku bo u mnie sa w promocji pampersy 132 szt w przedziale 2-5 kg i nie wiem czy zdaze to zuzyc

a ile będą kosztowac?

• Mamusia
Tosia to fryzjer mial duzo roboty...ale efekt koncowy super nie rob tego wiecej sama w domu 😉ja wlasnie krotko na spacerku bylam , troche po miescie polzilam i jestem teraz glodna jak wilk dobrze ze obiat prawie skonczony, a i kupilam troche kosmetykow takich podroznyh do szpitala mam na mysli takie male rozmiary, bo jak bede chciala wszystko wziac to musze duza walizke przygotowac 😜 😜 😜

• Mamusia
Ja też już po spacerku i na ktg byłam (wszystko ok 🙂 ) i trochę posprzątałam i pobuszowałam na allegro w poszukiwaniu akcesoriów dla Kornelki 🙂

Smerfetka dlaczego odpokutowujesz czekoladę? Ja po czekoladzie to w euforię wpadam 😁 mogłabym jeść i jeść 🙂

Rosi też myślałam o flanelach, nawet nie zauważyłam że nie mam ich na liście 😁 ale z 3 szt sie przydadzą właśnie jako ładniejsza alternatywa dla tetry 🙂

Kinia trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo, oby wszystko sie unormowało! 😘

A ja z mężem mam podobnie jak Daria tzn on wie że mało sie na tym zna więc zdaje sie na mnie i też wie że lepiej ze mną w ciąży nie zaczynać więc godzi sie prawie na wszystko 🙂 prawie bo ostatnio powiedział żebym już ubranek nie kupowała 😁