Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziwczynki ja tylko czytalam i w oncu pisze heheh

pogoda lipna wiec sie nudze. jutro kuzynka ma wpasc z malym wiec bede miala co robic 😁 dzis to juz wynudzialmz a wszystki czasy ale wstalam o 11 😁 haha pierwszy raz odkad jestem w ciazy tak dlugo spalam.
jutro robie spaghetti juz sie nie moge doczekac normalnie.
ide sie teraz jeszce podkarmic troszke i napic bo mnie suszy haha nie wiem po czym. bylam na szmatkach i zakupilam 2 pajacyki maluchowi koszulke i misia tygryska taki fajny malutki i sobie sukienke na lato jutro jak cos to zrobie fotki i wam pokaze 😁

• Mamusia
atak wogole myslicie juz o porodzie? ja wlasnie czyt jak mniej wiecej beda skurcze wygladac chyba nie przegapie tegom momentu hahah 😁 nie ze sie boje bo w sumie 1 raz to nie wiem czego ale ciekawi mnie jak to bedzie. siostra sie stersuje bo ona bedzie ze mna w domu na koncowce 😁

• Mamusia
ja tez jestem po fryzjerze i od razu lepiej sie czuje 🙂 mialam takie odrosty a mojego szwagra nowa dziewczyna jest fryzjerka robila nawet dziewczynom fryzury na bilbordy wiec odwazylam sie zrobic u niej (mam juz swoja zaufana fryzjerke ale szkoda mi troche kasy bylo) a tak zaplacilam tylko 7.90 za rozjasniacz 😁

teraz mam ochote na salatke grecka i ide zaraz ja robic :P

• Mamusia
hej dziewczyny 😁 was dogonic z czytaniem zajelo mi 2 dni i dwa razy zasnelam hahaha 😮 😁 😁
ja mialam blond wlosy (naturalne mam ciemne) i mialam takie odrosty, ze juz paczec na siebie nie moglam... to poszlam do sklepu i kupilam farbe na zloty braz wygladal ladnie :/ ale jakos na mojej glowie nie wyglada tak super.... od przyszlego tyg. mam urlop wiec wybiore sie do fryzjera, zeby mi z ta moja glowa cos naprawila.. ja to jak zawsze wpadne na pomysl to musze cos spieprzyc haha...
bylam w niedziele z mama na szmatkach i kupilam sobie 2 torebki, spodnie dresowe, plaszczyk i dla malenstwa kupilam koszyk taki do spanie cos takiego http://www.google.com/imgres?q=koszyk+do+spania+dla+dziecka&um=1&hl=pl&client=opera&sa=N&rls=pl&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=J9GoZX6pGifqOM:&imgrefurl=http://40tygodni.pl/Category/013/2,27641,Koszyk-czy-lozeczko-dla-noworodka.html&docid=qUIyXmcz6icXCM&imgurl=http://40tygodni.pl/photos/questions/e56528a13eec9d22671fbe1f86597f59.jpg&w=400&h=400&ei=mG-pT-vZNqWK4gS24pSYCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=276&vpy=140&dur=4529&hovh=225&hovw=225&tx=134&ty=59&sig=106732087313284738826&page=1&tbnh=151&tbnw=151&start=0&ndsp=17&ved=1t:429,r:1,s:0,i:73&biw=1024&bih=657 bo nie dam raady wcisnac lozeczko do sypialni a w tym w nocy moze spac dziecko przy mnie tak mi sie wydaje 🙂

• Mamusia
ilka napisał(a):
Agatka pierwszy raz widzę taki koszyk i bardzo mi się spodobał. Ciekawe tylko czy jest praktyczny? Czytałaś jakieś opnie??

czytac nie czytalam... ale moja szwagierka ma i bardzo sobie chwali do tego jest lekki i szybko mozna przenies z pokoju do pokoju ... 🙂 mi sie on bardzo podoba 🙂 chcialam juz go dawno kupic ale moja mama zawsze poczekaj poczekaj i zamiast nowego kupilam uzywana, ale stan bardzo dobry 🙂

• Mamusia
Jak dla mnie świetny pomysł, jeśli nie można mieć łóżeczka w sypialni. Moja kuzynka jeszcze nad kołyską wiklinową się zastanawia - zdjęcia nie widziałam ale domyślam się ze pewnie coś podobnego. Agatka a ile zapłaciłaś jeśli można wiedzieć?

• Mamusia
ilka napisał(a):
Jak dla mnie świetny pomysł, jeśli nie można mieć łóżeczka w sypialni. Moja kuzynka jeszcze nad kołyską wiklinową się zastanawia - zdjęcia nie widziałam ale domyślam się ze pewnie coś podobnego. Agatka a ile zapłaciłaś jeśli można wiedzieć?

powiem ci ze narazie zadowolona jestem, ale wiadomo zobaczymy jak dzidzius bedzie hehe.. ja kupilam za 10 funtow (bo mieszkam w szkocji) czyli jakies 50 zl na polskie... 🙂

• Mamusia
agatka168 napisał(a):
ilka napisał(a):

powiem ci ze narazie zadowolona jestem, ale wiadomo zobaczymy jak dzidzius bedzie hehe.. ja kupilam za 10 funtow (bo mieszkam w szkocji) czyli jakies 50 zl na polskie... 🙂

To dobry interes udało Ci się zrobić 🙂

Wiecie co, jestem dziś taka zmęczona że chyba dźwig pod prysznic musi mnie zaciągnąć bo nie wiem czy sama dam radę.

• Mamusia
interes tak 😁 chyba dzieki mojej mamie hehe bo ja to jestem do wydawania piniedzy szybka 😁

a ja sie wykampalam popoludniu i teraz mam z glowy haha 😁
a kupila sobie ta sukienka na slub tylko nie ta co wam pokazywalam bo sie okazalo, ze na przysylke musze czekac od 25 do 35 dni :/ to troche zadlugo bo ja musze miec przed 9 czerwca
i kupilam sobbie taka http://www.ebay.co.uk/itm/Brand-new-Isabella-Oliver-style-red-maxi-maternity-evening-dress-8-16?item=120872950496&cmd=ViewItem&_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D1%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D8278157755012721996

• Mamusia
Ilka takie kosze nazywają sie "kosz mojżesza" 🙂 tzn może mają jeszcze jakąś inna nazwę ale ja je znam właśnie pod taką 🙂 na allegro jest ich mnóstwo i ja zastanawiam sie nad takim bo co prawda łóżeczko zmieszczę ale właśnie w sytuacji gdy bedę chciała np wziąć kąpiel albo ugotować obiad a jednocześnie mieć Mała na oku to myśle że to przydatna rzecz może być 🙂 i też myślałam kupić używany ale jeszcze zobaczę czy w ogóle mi finanse pozwolą 😁

miłej nocki wszystkim 🙂

• Mamusia
Agatka kosz jest świetny mi coś podobnego zaproponowała sąsiadka tylko problem polega na tym że jak wstawię ten kosz to nie będę miała gdzie dzidzi w nocy przewijać a tak to na łóżeczku będzie przewijak i będzie spoko 🙂

Kurde zostałam teraz bez samochodu uziemiona wrrr... chyba musze pogodzić się z autobusami MPK i zacząć bo do Pepco chcę się wybrać i powoli kompletować się do szpitala a M wziął samochód do pracy 😠

idę jeszcze leżakować choć spać mi się nie chce... zostałam wytrącona z bajkowej krainy snów 😁 😁 😁

• Mamusia
A co to nie jestem dzisiaj pierwsza ? 😁
Witajcie mamuśki
ja dzisiaj pospałam, aż do 7 🙂 jestem już po śniadanku,
zakochałam się 😁 w konfiturach z czarnej porzeczki, mogłabym jeśc łyżeczką ze słoiczka, ale staram się powstrzymac 🙂
a tak w ogóle to wybieram się dzisiaj na sklepy, z używanymi oczywiście 😁
tylko problem jest bo mi się nie chce zebrac do wyjścia 🙂
no może po kawce mnie ruszy 😁
miłego dnia dziewczyny, u nas zapowiada się słonecznie 🙂

Oj jak ja dawno pierwsza nie byłam 😁 Od ładnych kilku tyg śpię do 8.30-9.00. Ale też już jestem po śniadanko i zaraz idę się wykąpać i zrobić na bóstwo, jak się w ciąży da 😁

Agatka ten koszyk jest prześliczny Ale ja też mam ograniczone miejsce na kącik małej więc wejdzie tylko łóżeczko i komoda. Właśnie dziś mężulek ma komodę odebrać i się wykłócić o zniżkę, bo przy zamawianiu powiedzieli mi 7 dni i że jak przyjdzie to zadzwonią! Oczywiście przyszła po trzech tyg i nie zadzwonili 😠 I to już trzeci raz z tym sklepem taki motyw. Kiedyś zamówiliśmy łóżko do sypiali i nigdy nie doszło 🙃

Tośka fryzurka bardzo ładna, ale powiem Ci że nie widać bardzo dużej różnicy między tymi ciemnymi co miałaś a zniszczyłaś je porządnie. Wiem bo sama kiedyś tak zrobiłam ☺️ regenerowałam je dobrych kilka miesięcy i baaaardzo żałowałam. Także od razu zaopatrz się w dobrą maskę na włosy i używaj po każdym myciu, bo to ściąganie koloru jest dla włosów zabójstwem. A Ty masz jeszcze takie piękne długie.

Kasielaczek widzę, że z mężem nadal cisza, szkoda. Mi się już trzeci raz z rzędu dziś śniło, że się pokłóciliśmy tak konkretnie i aż się boję 🤔

Ania je też dziś tosty z konfiturą z czarnej porzeczki wcinałam 🙂 Najlepsza jest Łowicz w takich małych słoiczkach. Mmmmmm pycha 🤪

Dobra, ja idę się wykąpać i ogarnąć mieszkanie. Dziś w planach korki i spotkanie z kumpelą, bo wczoraj przez brzuch musiałam odwołać 😞

Kinia a Ty jak?? Daj znać czy jest lepiej.

• Mamusia
Dzień Dobry 😁
Wczoraj pokupowałam Jaśkowe rzeczy 😁 Poszłam po cienki kocyk, taki do wózka i znalazłam śliczny żółciutki z żyrafką 🤪 Kupiłam mini nożyczki do paznokci, chusteczki Pampersa,puder i krem na ciemieniuchę, chociaż nie wiem czy jest potrzebny 🙂
Byłam w szoku, bo w dziecięcym sklepie Pampersy NewBorn'y kosztują prawie 60zł, a w Auchan 20zł tańsze! 🥴
Przejdę się może dzisiaj po jakieś dwie flanelki, bo nie mam planów 🙂
Lecę robić naleśniki z Nutellą 🤪 😘
Buziaki!!

• Mamusia
Hej hej 🙂
Tosia Ty to umiesz smaka narobić 😁 ale bym zjadła naleśników z nutella! 🤪 gdyby nie to że muszę wychodzić bo pewnie bym na szybko usmażyła, ale co sie odwlecze... 🙂
Musze jechać do urzędu opłat i czegośtam bo sie okazalo że jakiegoś podatku od nieruchomości nie zapłaciliśmy i w związku z tym wszczeto postępowanie czy cuś 😮 nie wiem o co chodzi, mam nadzieję że nie policzą nam jakiś kar i odsetek 🥴
dobra lecę to wyjaśnić 🙂 a u nas przepięknie na zewnątrz także przy okazji zrobię sobie spacer 🙂
miłego 🙂

• Mamusia
Monkado jeśli chodzi o podatek od nieruchomości to nie powinni naliczyc, no chyba że odsetki, ale te niewielki w skali roku, więc spoko
mieliśmy podobną sytuację i obeszło się na jednej wizycie w urzędzie, zapłaceniu w kasie
no i teraz trzeba się pilnowac 🙂