Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej kochane
ale Was wzięło na pisanie z rańca 🙂
my dzisiaj pospaliśmy do 7, mąż też więc do pracy spóźniony,
zaliczyłam śniadaniowe zakupy, pojadłam już, a teraz siedzę i się zastanawiam od czego by tu zacząc dzisiejsze remonty i porządki 🙂 bo tradycyjnie mi się nie chce 😁

My też mamy mieszkania pomalowane nobilesem, malowałam dwa lata temu i byłam zadowolona, za to teraz masakra, no i jak to powiedziałam wczoraj panu z obi to stwierdził "dziwne" przecież to najlepsza farba na rynku
Pisałam Wam że wczoraj mąż pojechał do teściowej i nie malował pokoiku, więc wzięłam się za malowanie, wrócił do domu a ja sufit maluję, to wziął ode mnie wałek i pokoik wczoraj pomalował
I powiem Wam, że inaczej miał według mnie wyjśc ten kolor,
i mała ma w pokoiku żółtą żarówę 😞 do tego jak słońce przyświeci to normalnie masakra
No nic, pomyślę jeszcze może przesadzam a jak coś to go przemaluję 🙂

Zrobię sobie kawkę i robie poprawki malarskie 🙂

• Mamusia
witamy sie i my 😁
Ania ty tak nie szlej z tym malowanie!!
Gratulacje dla kolejnej mamusi!!!!!!!!!!!

kinia to juz 5 dni po fenoterolu?? jaaaa ciekawe ile ja poczekam juz w srode ide na wizyte ....... jeszce sie nie stresuje w sumie ale chcialabym juz wioedziec czy jest jakas reakcja po tabletkach!!

bede nudna jak powiem ze moj M mnie wczoraj znow wkurzyl........... a jednak

mamy w domu pomieszcenie zwane "biurem"-tata kiedys mial tam biuro kredytowe, teraz stoi komputer itp i wcaz wyglada jak biuro 😁
a wiec.... wchodze tam a on lozeczko skreca tznzaczyna i mowi ze musze mu przytrzymac, wiec ja sie patrze i mowie a jak ty chcesz je zmiescic w drzwich do pokoju- mamy tak ciasne przejcie ze nie przejdzie to lozeczko , On na to "zmiesci sie" .
ok ale mi sie nie chce (byla22) teraz myc podlogi i szafki sprzatac zeby zrobic miejsce na lozeczko a on na to "przeciez ja go nie bede wstawial 2 tyg przed do pokoju" ja - "co?!! to po co mi ono w biurze , ja chce wszystko przygotowac , kolderke itp wsadzic niech lezy, nianie elektryczna i wyukladac kosmetyki ..Boze zalamalam sie!!!" i dodalam " wiesz co daruj sobie na cholere mi to lozeczko tutaj zlozysz je jak ja bede w szpoitalu a mam w du.... to ze nie masz pojecia gdzie sa rzeczy dla malego, i mama tez nie wie ewszystkiego wiec powodzenia ci zycze!! i zaczelam mu szybko wymieniac gdzie co jest - i wiem ze i tak nie zapamietal hahah 😁 😁
potem sie przytulac zaczal i mowi ze mnie kocha. .... ja na to to dobrze!! 😁 i podjelam decyzje ,dzis z nim pogadam bo nie rozumiem co mu to lozeczko tak przeszkadza i tak bedzie stalo w tym miejscu pozniej na dluuuggi czas wiec jesli on postanowi ze tego nie zrobi to ja sama to zrobie o !!!

• Mamusia
jade zaraz do kuzynki to moze troche ochlone po tym wszystkim.....

tylko nie rodzic mi tu hahaha 😁
ide sie szykowac dziewczynki to do pozniej

a ps. dla mamus pytanie kiedy zaczynacie spacerki z maluszkami ??? 2/3 tyg i mozna isc czy za wczesnie??

• Mamusia
Ja czytałam gdzieś, że jak jest wszystko dobrze i ładna, letnia pogoda to można już wyjść parę dni po szpitalu 🙂 Monika, najlepiej to wogóle już nie poruszaj tematu łóżeczka, jedź sobie rodzić na spokojnie, a on niech się martwi, czy łóżeczko zmieści się w drzwiach i czy wszystko ułoży jak należy. Albo napisz mu instrukcję na kartce i w szpitalu mu ją daj niech się martwi, a wtedy Ty miej gdzieś 🙂
Aniu, ale tacy sprzadawcy są najlepsi, przecież oni zawsze wszystko wiedzą 🙂 Ja w warzywniaku kiedyś (chociaż wiedziałam, że kwaśna nie jest wcale 🙂 )
-"Macie kwaśną kapustę?"
-"Oj tak, kwaśna bardzo. Pani jedna dzisiaj była i chwaliła, że takiej kwaśnej to jeszcze nie jadla"
-"To dziękuję, chciałam mało ukiszoną"
Mina pani-bezcenna 🙂
A kolorem pokoju się nie przejmuj, bo może to tylko taki pierwszy szok 🙂 Kiedyś sobie ubzdurałam czerwone ściany. Chryste, co mi się dzialo w pokoju wtedy 😁 Normalnie szał i corrida 😁 Później nikt nie chciał tego przemalować, boo wykłócałam się o kolor chyba z pół roku i kazali mi w takim mieszkać 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
tosiaa napisał(a):

Aniu, ale tacy sprzadawcy są najlepsi, przecież oni zawsze wszystko wiedzą 🙂 Ja w warzywniaku kiedyś (chociaż wiedziałam, że kwaśna nie jest wcale 🙂 )
-"Macie kwaśną kapustę?"
-"Oj tak, kwaśna bardzo. Pani jedna dzisiaj była i chwaliła, że takiej kwaśnej to jeszcze nie jadla"
-"To dziękuję, chciałam mało ukiszoną"
Mina pani-bezcenna 🙂

😁 😁 😁
ale bym zjadła kwaśnej kapusty 😁

• Mamusia
witam Was brzuszki, poranek u mnie ladny,nocka przespana....sedeczne gratulacja dla naszej kolejnej dziewczynki....a alicja tez miala planowana cc 🤔mialam sie wys pytak tez macie taka sucha skore na brzuchu bo ze mnie to sie sypie a natluszczam ja 2-3 razy dziennie olejkiem 😮 😮nie mam pojecia dlaczego.

• Mamusia
smerfetka81 napisał(a):
tosiaa napisał(a):
Ale super, wszystkie już jesteśmy donoszone 🙂
Dzisiaj Kinia i Monika , i spóżnione Ani- GRATULACJE 37 TC 😘

ja sie terz przylanczam do gratulacji....teraz donoszone a pozniej przeterminowane 😁 😁

teraz to juz mozemy zbiorowo rodzic 😁

• Mamusia
a ja do pokoiku małej kupiłam dwie poszewki na jaśki, bo będzie stał fotel dla mnie z poduszkami:
i mają kolor wściekle zielony i oczywiście wściekła fuksja
do ścian pasuje nie ma co,
jak się mała nauczy mówic to mi wygarnie 😁

• Mamusia
Na pewno można zmieniać, bo ja przy innych ciastach też robiłam coś takiego 🙂 Proszek do pieczenia to chyba głównie na bazie sody więc da radę 🙂
A polewę na szybko z domowych rzeczy to robię taki bardzo gęsty, zastygający budyń 🙂

• Mamusia
Dzisiaj muszę się umówić na ktg, oby mnie wieczorem przyjęłi... Przy okazji odebrałabym telefon, bo oddałam go do serwisu niedaleko szpitala parę tygodni temu. Chciałam tylko zdjęcie simlocka, bo telefon był z Plusa, a ja mam Orange. Teraz dzwonię, to okazuje się, że jeszcze nie wrócił z głównego serwisu. Przemily pan mi wywody robi, bo powiedziałam mu, że koleżanki oddawaly swoje telefony i odbiór ze zdejmowania był po 20 minutach, to pan na siłę stara się mi udowodnić, że jestem jakaś super ograniczona umysłowo i nie jestem w stanie pojąć takich rzeczy. To jest IPhone i oni twierdzą, że na miejscu to nikt mi tego nigdzie nie zrobi.
Zagadałam do kolegi, który ma swój serwis i on od ręki zdejmuje za 20zł, a ja zostawiłam dziadowi 110zł. Boże jaka jestem głupia. Ciekawe czy mają zamiar odesłać mi ten telefon 😠

• Mamusia
ale jestem znowu wkurzona 😠 ale tym razem nie na mojego 🙂
umówiłam się z koleżanką siostry, że da mi do przejrzenia ubranka jej córki z 2 lat i sobie powybieram
oczywiście powiedziałam, że zapłacę jej za to, to stwierdziła że mi to powycenia 😮
no i wycenia od 2 tygodni, a przed chwilą dzwoni, że jedzie na tydzień na urlop i po przyjeździe zajmie się tym 😠
a ja czekam z resztą zakupów na te pieprzone ubrania od niej 😠 ciekawe co wymyśli za tydzień,
jeszcze jakby miała mi to dac za darmo to rozumiem, ale powycenia sobie i jeszcze się okaże, że nie wezmę bo przesadzi z cenami