Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ilka napisał(a):

Justynka o tej maści nie słyszałam, położna wczoraj kazała nam używać jeszcze tego sudokremu, a jak nie pomoże to kupić maśc z Mustelli. Ale może zamiast tego, to wypróbuję to co mi polecasz. Dzięki 🙂

Ilonko maść z Mustelli jest droga a tormentiol kosztuje ok 9zł, a działa cuda 😉 Przetestowałam na Piotrku, a i Adasiek raz został nią potraktowany i dupcia jak marzenie teraz 😉

• Mamusia
Ja nie miałam opłacanej położnej, bo szkoda mi było 1500zł wydawać na to, ale trafiła mi sie naprawdę w porządku babeczka. Nawet lekarkę pouczała, bo w złej pozycji mnie przypinała do ktg 😁 Na początku trochę na mnie krzyczała, bo źle oddychałam, no ale w sumie miała rację i krzywdy zrobić mi nie chciała, tylko cały czas powtarzała żebym pomagała dziecku i że nie dla niej to robię. A później już cały czas mi powtarzała że jest już dobrze, że jak na moje gabaryty to super sobie radzę 😁 Jak rodziłam łożysko, to nawet nie wiedziałam że rodzę tak sprytnie mi to wyciągnęła. Już po wszystkim mój mąż przyszedł do niej z czekoladkami i kawą 🙂

A Ty Tosia pewnie przyszłaś nie w porę, pewnie pani miała popołudniową drzemkę a Ty głowę jakimś ktg jej zawracasz 😉 😁

• Mamusia
justyna_malutka napisał(a):
ilka napisał(a):

Justynka o tej maści nie słyszałam, położna wczoraj kazała nam używać jeszcze tego sudokremu, a jak nie pomoże to kupić maśc z Mustelli. Ale może zamiast tego, to wypróbuję to co mi polecasz. Dzięki 🙂

Ilonko maść z Mustelli jest droga a tormentiol kosztuje ok 9zł, a działa cuda 😉 Przetestowałam na Piotrku, a i Adasiek raz został nią potraktowany i dupcia jak marzenie teraz 😉

Czekam do jutra, jeśli się nie zagoi do końca to kupię. Wydaje mi się że jest trochę lepiej, posypuje tą mąką - może rzeczywiście coś to daje, już sama nie wiem...

• Mamusia
Jak mają być takie przyjemne to zwariuję, dobrze że znamy tą ich główną i będziemy z nią w kontakcie. Strach się bać 🙂
Teraz mam zmartwienie o treści-MASAŻ SZYJKI...
Błagam, niech mój syn mi tego oszczędzi i wyjdzie do środy 😞
Chociaż Agatka mnie podbudowała, że nie jest tak źle, ale się boję 😞

• Mamusia
Smerfetka My dajemy Jasiowi na drugie Robert po moim Tacie, a Nikoś ma Marcin po Mężulu 🙂

Ania jak tak dalej pójdzie to cała poturbowana pojedziesz na porodówkę 😁 😁
A co do położnej to ja też nie miałam opłaconej a trafiłam na prawdę super. Bardzo mi pomogła, samo to jak do mnie spokojnie i nawet czule mówiła dużo mi dawało.. jakoś nie wyobrażam sobie żeby w takiej chwili jakaś obca baba na mnie krzyczała czy coś 😜

Tosia podziwiam Cię za spokój 😉 Ja chyba wyszłabym z siebie na Twoim miejscu 😁

• Mamusia
Nie denerwujemy się, bo nie urodzimy Kinia 😁 Zacznę chyba jakieś medytacje wprowadzać do mojego planu dnia 😁
A tak wogóle to ja też daję po moim tacie, ale on mi to ciągle wybija z głowy, bo nie lubi swojego imienia 🙂 Będzie miał na drugie Dariusz, dobrze że chociaż to jest pewne 🙂

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Ja słyszałam, że przeponowo oddychać, ale to mnie zmęczy bardziej niż sam poród 😁

a żebyś wiedziała ze tak jest 😁 😁 ja chwilami nie wiedziałam co mnie bardziej męczy - skurcz czy to oddychanie 😁 😁

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Ania te 2 bluzy z pierwszego zdjęcia, meega piękne 🤪 Na takiego małego Króliczka, a raczej Króliczkę 🤪
I ten królik z ostatniego zdjęcia cudo!!!!! Nie mów, że z ciuchów... 🙂

No a gdzie ja mogę zakupy robic 😁 jak nie w używkach

• Mamusia
ilka napisał(a):
Ania królik rewelacja - aż się humor poprawia na sam widok 😁 A takiego misia przytulaska też mamy podobnego ale Jaś jeszcze zabawek nie ogania 😉 😁 😁

No na razie zabaweczki to bardziej dla rodziców, niż maluchów 😁
chodzę i cieszę michę od rana 😁