Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Niestety laptopa nie wezmę, bo już mi gadają żebym zostawiła, bo mama będzie na urlopie 😠 Może mi będą dowozić chociaż wątpię-zaraz będzie gadanie 😁
Ale jak coś to jesteśmy in touch przez telefon 😁 😁
Książki ani gazety to na pewno nie wezmę na porodówkę to nie skupię się na tym co czytam 🙂 Może IPoda z muzyczką 🤨
Mam książkę niepolskiej autorki ''w oczekiwaniu na dziecko'' i są różne rzeczy wymienione, które wypada zabrać na porodówkę 🙂
-radio lub magnetofon
-olejki do masażu
-torbę papierową żeby przez nią oddychać (myślałam, że w innym celu 😁 )
-lizaki
-butelka szampana (poprosić położną o przechowanie jej w lodówce by uczcić wydarzenie)
-perfumy, puder
-karty do gry i inne rozrywki

😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Hej 🙂

Witamy kolejnego Maluszka i Jego Mamuśkę 🙂

Kasialeczek nieźle miałaś z tym rozwarciem, expresem załatwiłaś sprawę 😉 😁 Ja miałam też długo długo nic, a później w pół godziny z 3 cm zrobiło się 8-9 😁 A już mi męża chcieli odesłać z tekstem że żona jeszcze nie urodzi tak prędko 🤪

Ania powodzenia u lekarza 🙂

Tosia jedz, pij póki możesz 🙂 Mój Jasiul jest taki wrażliwy, że co zjem to go zsypie: sałata, ser żółty, brzoskwinia...Na pocieszenie mam tylko to, że 3kg mi zostały do zrzucenia 😁

My dziś mamy dzień odwiedzin, po południu ma przyjsć moja koleżanka z byłej pracy a wieczorem moja przyjaciółka ze studiów i zostanie do jutra 🙂 Ciekawe czy Jaś zapewni jej przespaną noc 😁 😁

Coś jeszcze miałam Wam napisać, aaa! Na porodówkę śmiało wbijajcie w skarpetkach 😁 Powiem więcej, mi były bardzo potrzebne bo należę do zmarzluchów i zawsze mam zimne słonie i stopy.

• Mamusia
Tosia też mam tą książkę, a teraz mam ciąg dalszy "Pierwszy rok życia dziecka". w ciąży zagladałam do niej, ale teraz jeszcze się nie zabrałam do tej drugiej, przy karmieniu podczytuję Was albo gazety o dzieciach 😁

• Mamusia
Jeszcze się nie zagoiła do końca, dzisiaj idę do apteki po kolejną maść. Wczoraj chciałam kupić, ale w jedynej otwartej w pobliżu aptece nie było tego co chciałam. W szpitalu dostałam próbki maści z HIPPa i nivea, teraz smarujemy tą z nivea. Z sudokremu nie jestem zadoowlona 🤨
A pieluszki dalej używamy DADY i wydaje mi się ze są lepsze, bo przynajmniej przy siusiaku znikły zaczerwienienia i odparzenia.

• Mamusia
hej ja dzis na 14 wizyte mam moze cos sie ruszy choc nadziei nie mam 😞 wczoraj kupowalam sobie fante w sklepie i pani tak bardzo mnie prosila zebym tego nie pila bo dziecko bedzie mialo kolki ona przez cala ciaze nic gazowanego nie pila i tak mnie blagala ;p;p za to pan w sklepie stwierdzil ze mam sie nie przejmowac jego zona przenosila i rodzila 24 godziny wiec luz ;p;p

• Mamusia
Tosia ale się uśmiałam, aż się pies dziwnie na mnie patrzy, czyli podsumowując:
Wpadasz na porodówkę z muzą lecącą z magnetofonu, proponuję tak na ramieniu sobie go trzymac, cool wygląda 😁
Lokują Cię na sali, a tam impreza: karty i inne rozrywki, przystojny masażysta z olejkiem w ręku, no i lizak temu towarzyszy, bo whisky nie wypada w sumie 😁
Później lajcik poród i znowu impra, szampan leje się strumieniami 😁 torba papierowa może się przydac, bo jak za dużo szampana to można się .................... 😁
Perfumy i puder to najlepiej od wejścia na porodówkę miec pod ręką, no bo trzeba jakoś wyglądac na tej imprezie 😁

• Mamusia
hej dziewczyny ale mialam noc....najdalam sie czeresni i cala nac nie spala myslalam ze mnie rozerwie od srodka....i tylko sie modlilam zeby nie teraz rodzic bo moje motylki byly przerazajace 🤪 🤪 🤪ale nie mam pojecia dlaczego mnie tak meczylo..nigdy wczesniej tak nie mialam.
Ania mysle ze w skarpetkach mozna rodzic u nas skarpetki no na liscie do szpitala bo polozna mowila ze strasznie nogi marzna 😉
super ze juz mamy pierwszego Filipka...ale moj to sie nie spieszy po mamusi taki spoznialski 😁

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Tosia ale się uśmiałam, aż się pies dziwnie na mnie patrzy, czyli podsumowując:
Wpadasz na porodówkę z muzą lecącą z magnetofonu, proponuję tak na ramieniu sobie go trzymac, cool wygląda 😁
Lokują Cię na sali, a tam impreza: karty i inne rozrywki, przystojny masażysta z olejkiem w ręku, no i lizak temu towarzyszy, bo whisky nie wypada w sumie 😁
Później lajcik poród i znowu impra, szampan leje się strumieniami 😁 torba papierowa może się przydac, bo jak za dużo szampana to można się .................... 😁
Ania no niezle...to gdzie ta impreza tez wpadne na szampana 🤪
Perfumy i puder to najlepiej od wejścia na porodówkę miec pod ręką, no bo trzeba jakoś wyglądac na tej imprezie 😁

• Mamusia
Jeszcze najlepiej jakąś czarną muzę 😁 Wpadasz i do położnej od razu zagadujesz:
siemanko, przyszłam dziś tu rodzić, rozkręcamy tą imprezkę 🙂
Mnie najbardziej się podoba pozycja: szampan 🙂 Chociaż autorka pisze, że można zastąpić go sokiem pomarańczowym 🙂
A te co już urodziły to przepraszam, że nie napisałam tych niezbędników wcześniej 😞 Ania, to co?! Przepakowujemy się? 🙂

• Mamusia
Daria powodzenia na wizycie 🙂 czyli dzisiaj nas 3 idzie na seansiki
Smerfetka ja jak zaszaleję z owocami, mieszkankę wybuchową robię to zawsze odchoruję,
no ale to wszystko takie dobre i za chwilę nie będzie można
Na dzisiaj mam maliny, morele i śliwki 🙂