Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam, ale mam do nadrobienia 🙂 Nie wiem czy wszystko pamiętam co przeczytałam.

Kareola to pewnie było ulanie, moja też ulewa pod ciśnieniem, tak z nij chlusta. Pytałam na kontroli i się dowiedziałam, że dopóki przybiera na wadze to jest to tzw. "wesoły ulewacz" 😉 Można podawać bebilion nutrion czy jakoś tak na zagęszczenie pokarmu w żołądku, ale ja tego nie kupiłam.

Tosia 100 lat szczęśliwego życia i ani minuty dłużej w dwupaku 🙂

Daria, Ula serdecznie gratuluję!!!

Kasia, smerfetka podziwiam Was za spokój 😉

W Poznaniu nic więcej się w sumie nie dowiedzieliśmy, krwiak jest ale pod siatkówką więc na wzrok nie ma wpływu. Nie wiadomo skąd się wziął i trzeba skontrolować za 4tyg.
Zojka waży już 4kg 🤪 położna się śmiała, że podwoi wagę z 3m-ce zamiast w pół roku 🙂
Niestety ma anemię i podaję jej m.in. żelazo i tu się zaczyna przygoda, bo robi teraz kupki tylko dwa razy dziennie, ale takie, że przebieram pampersa, body i spodenki bo wszystko brudne a z pampa się wylewa 😞 I nie wspomnę już ile marudzenia, bólu i krzyku jest przy tym.

Ale co ciekawe na te jej kupki nic nie pomaga oprócz....chusty 🙂 Teraz też szalała, to ją spakowałam i śpi 🤪 a od 13 nie zasnęła mi na dłużej niż 15-20 min.

Tosi nie ma pewnie rodzi 😉

Ania babcia rzeczywiście "sympatyczna" 🙂

Idę się przejść z mała bo w domu mam mało powierzchni na spacery 😉

Oczywiście, jak tylko chcecie oglągać to ja chętnie się moją córcią pochwalę 🙂

[IMG]http://i50.tinypic.com/33bdbmb.jpg[/IMG]

go,go power rangers! 😉
[IMG]http://i46.tinypic.com/vpuiwj.jpg[/IMG]

moje ulubione 🙂
[IMG]http://i50.tinypic.com/8wcl90.jpg[/IMG]

tata powiedział, żę chłopczyca 😉 to go wyśmiałam 🙂
[IMG]http://i48.tinypic.com/35bfnr9.jpg[/IMG]

• Mamusia
Staram sie czytac ale wolno tu w tym szpitalu internet mi chodzi... 😞 a mianowicie pojechalismy do szpitala od razu przyjeto mnie na odzial. Zbadali i lekarz mowi ze glowka napiera rozwarcie jest wiec moze sie uda. Podlaczyli mnie pod ktg i tak sie meczylam troche. Skurczy za duzych nie bylo. Przyszla polozna mnie zbadac i bylo 5 cm kazala chodzic no i spacerowalam pozniej skakalam na pilce i nic nadal 5 a to juz 15 godzina byla. Podali mi kroplowke na przyszpieszenie to i sie zaczelo. Normalnie skurcze mialam tak do 50 i mnie nie bolaly a po kroplowce zaczely sie zapisywac do 70 a ja czulam jakby to bylo ze 120 no i faktycznie byly silniejsze tylko nie zapisywaly sie tak. Mialam mloda polozna kolo siebie wytlumaczyla co mam robic ze mam przec kiedy co i jak. Sam porod licza ze zaczal sie o 17 a o 21 juz Bartosz byl z nami. Maz byl caly czas ze mna i dobrze bo wazne ze jest ktos obok. Juz nie dawalam rady bol byl tak silny glowke bylo widac przebili mi pecherz i kazano przec. Nie moglam i lekarz mowi ze jak przy kolejnych 2 parciach nie urodze to kleszcze zalozy dla dobra dziecka, to sie nie zastanawialam i na pierwszym skurczu go urodzilam. Bol minal 🙂 nacieli mnie na skurczu wiec nawet nie czulam nic. Bylam dwa dni po terminie a juz mialam lekko wody zielone.

Zabrala go pani na badania i przyniesi mi go dopiero o 10 rano jak sie upomnialam bo moj krolewicz nie ciagnal do mamy i sobie grzecznie spal. Przylozylam do piersi od razu pociagnal i ssal sobie. Juz ugryz mi sutka ;p Balam sie ze nie dam rade bo on taki malutki ale zakochalam sie w nim od pierwszej chwili.

Krocze caly czas krwawi ale jest juz lepiej. Moze w uda sie w niedziele wyjsc tak licze.

• Mamusia
rany zostawic was na chwilke 😁

Ula gratulacje!!!

jak tak czytamn to tez bym juz chciala choc nadal mamy czas 😁 a Tosi faktycznie cos nie widac nie slychac co jest??

u mnie nudy byla kuzynka to popilnowalam malego chwilke taki slodziak z niego ze szok o i teraz moj sie tam uczy do kolejnego egzaminu na przewoz rzeczy a ja z nudow umiram ooo 😁 troszeczke mnie brzuch boli ale taki bol to nic najgorsze jest to ze narobil nadziei ze wyjdzie jak mi ten czop odszedl i te skurcze byly a tu nic.... we wtorek ja ide na ktg zobaczymy co pokaze 🙂

• Mamusia
a zemna nie wiem co sie dzieje....nie moge oddechu zlapac, boli mnie brzuch i nie wiem czy to Filip sie tak rozpychy czy to skurcze ale bol nie taki jak przy miesiaczce.
Tosia twoja Zojka slicznie przybiera na wadze i widac to tez na fotkach...mam nadzieje ze z oczkiem sie wszystko wyjasni i szybko o tym zapomnicie 🙂
A nia twoja nabcia jest naprawde niesamowita...chyby nikt by na to nie wpadl zeby dzielic rachumki z nienarodzonym dzieckiem...oklas dla was bo potrzebujecie naprawde duzo cierpliwosci.
daria super ze juz masz malego przy sobie i porod nie taki straszny jak mowia...ale kazdy i tak inaczej to przezywa...ja tam sie boje. 🤢 🤢

• Mamusia
wiecei ciagle sie zastanawiam bo dzis tak juz ze 3 razy poszla mi taka wydzielina - cos jak uplawy takie bialo kremowe .... i tak mysle ale to chyba wody mi sie nie sacza??
troche zaczynam swirowac bo chcialabym cos z mezem zadzialac ale jesli to wody?? i sie boje nie wiem czy to moze byc tylko zwiekszona wydzielina ?? 😮 🤢

• Mamusia
kasiulek85 napisał(a):
stokroteczka napisał(a):
Kasiulek to ja czekam razem z Tobą 🙂
no to oklask się należy 🙂
Stokroteczka jak masz na imię? nie mam wpisanego do tabelki 😞
i czy imię dla córki już wybrane?

Marzena, a córcia no chyba Julcia, no ale to jeszcze nie na 100%, mąż za bardzo nie ma propozycji, a synuś chcę Olą, chociaż ostatnio zaraz poprawia się i mówi Julcia 🙂

• Mamusia
Karola no właśnie z tego wynika że mam nadmiar pokarmu chociaż po tym obkładaniu kapuchą jest lepiej tzn ta laktacja sie troche zatrzymała bo wcześniej Kornelka zjadała z jednej piersi i jeszcze zostawało a teraz zjada z jednej i jeszcze troche dobija z drugiej wiec jestem dobrej myśli 🙂

co do spania to u mnie jest podobnie- tzn rytuał przewijaniowo- jedzeniowy zajmuje mi ponad godz bo Mała zasypia przy cycu i troche to trwa a do tego dochodzi mi rytuał termoforowo- masująco- kapuściany przy każdym jedzeniu to też min pół godz także między jedzeniami mam jakąś godzinkę 🙂

Rosi Zojeczka jest cudowna! 🤪 mam nadzieje ze ten krwiaczek szybko zejdzie i nie będzie Was już martwił 🙂

Ania Ty to masz przejścia z tą Rodziną, jak nie Teściowa to Babcia 😁

• Mamusia
to chyba mam jednak jaks wydzieline....

a co Wy tak cicho dzis ?? znow jakies porody ??
ja i tak wiem ze zostane prawie sama bo 30 termin wiec o czym tu mowic..

wlasnie sie dowiedzialam ze mamy zaproszenie do tesciow na obiad w niedziele......Boze za co tak karzesz 🙂 😉 mowie do m pewnie pojdziemy chyba ze urodze haha 😁

• Mamusia
I właśnie zaczęły sobie opowiadać, że sa praktycznie tydzień przed terminem, ale to dobrze bo nie mają takiego stresu. A jedna zaczęła się doktoryzować, że po terminie to są zielone wody, niedotlenienie u dzidziusia i zagrożenie dziecięcym porażeniem mózgowym przez to.
Nie chce mi się nawet patrzeć w ten internet, bo zacznę otwierać i czytać 😞

• Mamusia
Tosia nie czytaj ja wlasnie o wodach czytalam bo mam taka wydzieline tak 3 razy dzis mi wyszlo biala i nie lepka czy cos tylko bardziej zadka i sie oczytalam i jestem bardziej glupia i przerazona jak bylam ooo !! Maz mnie zrypal zenic sie nie dzieje i tyle 🤨

• Mamusia
Jak sobie pomyślę że jutro teściowa przyjdzie to mi normalnie słabo,
mąż mówi że przyjdzie to zalewajkę będzie gotowac, no to mu mówię, że mam obiad na jutro i że już mu to mówiłam
A jutro zwrócę jej uwagę: jak my jedziemy gdzieś samochodem i ona ma akurat chęc klepac z mężem przez telefon to jest dobrze, mówię nie rozmawiaj bo jedziesz, mówi do swojej mamy że jedzie samochodem i ze później zadzwoni a ona dalej klepie.
Ja zadzwoniłam dzisiaj czy wraca już do domu i zaraz słyszę jej głos, ania nie dzwoń bo wypadek spowodujesz, ale mnie wkurzyła 😠

• Mamusia
Ja kiedyś niepotrzebnie swojemu lekarzowi powiedziałam jak tą torbiel miałam że czytałam w necie .... i się zaczął wykład, że wszyscy za lekarzy się uważają, że o tych dobrych rzeczach to nikt nie pisze tylko same złe rzeczy itd.
Od tamtego czasu nie chwalę się, że coś gdzieś przeczytałam 🙂