Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczynki kochane, ja się odmeldowuję, bo za 2 godzinki mam gości. Trzeba zacząć trochę przygotowywać wszystko. 🙂
Cieszę się, bo dzwoniłam rano do ginekologa co robić w związku z tymi słabnącymi ruchami. To teraz spojrzałam a on do mnie 5 razy dzwonił i sms napisał co pokazało ktg. Chyba naprawdę poważnie podchodzi do swoich pacjentek, a ja ciągle jakieś wątpliwości miałam czy nie olewa mnie już po tym terminie 🙂
Przesyłam Wam wirtualne ciasto , a Ani arbuza i colę 🙂
Kinia, dziękuję za życzenia 😘 Działaj i wypędzaj Jasia 🙂

Zajrzę wieczorkiem, bo muszę posiedzieć z Nimi 🙂
Buziaczki i miłego dnia brzuszki i mamcie 😘

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
oj ktos tu chyba urodzi dzis badz jutro 😁

ja posprzatalam z siora i jestem padnieta choc z drugiej str tak mi nudno ze nadal bym cos robila!!

ide zaraz zagladnac jak mezowi idzie malowanie przyczepki bo pomaga mojemu tacie 😁 i musze sie jakos zrelaksowac i nastawic psychicznie na ten cholerny obiad jutro 😠
mozliwe ze jutro nie zagladn choc bardzo bym chciala bo mam potem takie zaleglosci ze szok

a dziewczyny wy tez tak chrapiecie w ciazy ja ponoc straszni e i moj sie wkurza bo spac nie moze a ja nic nie wiem na ten temat hhhaha tylko mi cisnienie podnosi no bo co ja mam na to porradzic 🤔

• Mamusia
ja ide cos sobie do roboy znalezc ooo bo sie zanudze jeszce ta pogoda jest taka bez sensu ze szok szaro i buro.....
jeszcze dzis mame musze z racy (3dzien pod rzad) odebrac bo braciak mial to zrobic ale on juz kombinuje a bo to abo tamto wiec pojade a w sumie pozniej jak sie maly urodzi to o n bedzie po nia jezdzil haha a co 😁 😜

• Mamusia
Cześć Dziewczynki,

jestem padnięta po tych 3 dniach byciu samej bez męza. Ledwo widzę na oczy, a jeszcze dziś wieczorem mamy imprezę domową, zejdą się znajomi na "oblewanie" Jasia...Już dawno ustawiliśmy się z nimi na ten termin, bo każdemu pasował więc teraz przez moje zmęczenie nie odwołamy.. Dobrze że mąż wróćił w południe, zrobi mi zakupy a później będzie zajmował się dzieckiem a ja do kuchni 🤨

Tosia dobrze że z tymi ruchami Jasia się wyjaśniło, napędziłaś wszystkim strachu.

Kasialeczek mi rana krwawiła tak do 2 tygodni po porodzie, teraz od czasu do czasu coś się pojawi, ale zwykłą wkłądka już mi wystarcza. A do zagojenia polecam okłady rywanolem - mi pomógł najbardziej i najszybciej. Używałam też tantum rosa, clotrimazol, szarego mydła. Siedzieć nie mogłąm, to mąż kupił mi koło dla dzieci do nauki pływania 😁 Aha! i wietrzcie ranę jak tylko macie taką możliwość, ja 2 noce spałam nawet bez bielizny, tylko z podkładami na łóżku.

• Mamusia
No my już po spacerku... 2 godziny łaziłyśmy 🤪 i nasz deszcz złapał i musiałąm się chować pod blokiem 😁 a czekałam na męza bo on w tym czasie pojechał na zakupy 🙂 i poszło prawie 500zł 🥴 bo torbę do wózka trzeba było kupić, parasolkę do wózka... My od dzisiaj zasmoczkowaliśmy Kajkę bo tak to na cycu mi wisiała... kupiłąm nowe smoczki a w zasadzie teściowa z mężem kupiłą i aventu są lepsze niż Nuka przynajmniej dla Naszego dziecka 🙂

Kasiulek trzymam kciukasy zeby się rozkręciło i nie musiało być wywoływania 🙂

• Mamusia
Kasialeczek my mamy NUKA, Jaś czasami potrzebuje smoczka to mu podajemy, ale też żeby sobie ulżyć 😉 tylko on Skubaniec nie chce, czasami przytrzymuję mu bo co chwila wypluwa i udaje że się dusi cwaniak mały 😁

• Mamusia
Jestem 🙂

Pisałam z Alicją 🙂
Jest ciągle w domu, bez internetu. Malutka miała problemy zdrowotne. Milenka urodziła się z wrodzonym zapaleniem płuc, bo zatruła się wodami. Leżała z antybiotykiem i pod tlenem. Po cięciu Ala nie mogła wstawać i przyzwyczaili jej córeczkę do butelki i były problemy z karmieniem. Wyszły po 8 dniach. Teraz walczą z kolkami. Ala urodziła co do dnia w terminie, ale przez pół ciąży podejrzewali u niej to zatrucie i jak przebili jej worek to już miała zielone wody. Poród wspomina jako jedną wieką masakrę.
Pozdrowiłam od Nas wszystkich 🙂

• Mamusia
Tosia na drugim form z któego też korzystam 2 dni temu forumowiczka urodziła przez cc synka w 37tc i 4 dni okazało się ze mama ma pokrzywkę ciążową dlatego padła decyzja o cci mały właśnie urodził się z wrodzonym zapaleniem płuc i walczy o zycie teraz 😞 jeżeli mogę prosić to pomódlcie się o zdrowie mamy i maluszka bo mama też ciężko przeszła i na morfinie ją znieczulają 😞

Tosia a jak się w ogóle trzymasz? jak Urodzinki udane?

Ania a Ty już gotowa do porodu? remonty okończone na tip top czy jeszcze coś zalega?

Monikas ja też miewałam takie ciążowe nudy 😮 za to teraz chciałą bym się tak ponudzić żeyb chociaż położyć się spać... 🙂 ale dzisiaj już padłam i ponad godzinkę po spacerku przespałąm się ☺️ 🙂

• Mamusia
o rany na pewno sie pomodle....

ja sie nudze jak cholera znow mnie wszyscy zostawili tylko rozrywke mam po mame do pracy pojade po 22 o i tyle M wyszedl i wkurzyl mnie bo wyszedl wczesniej i wrocvil i chcialam zebysmy spedzili ten wieczor jakos fajnie 😜 i co wrocil ze swoim bratem i poszedl na piwo bo kolega z hiszpani na wakacje przyjechal a mnie szlag trafia nie bede mu scen przy bracie robic ale jutr o mu wygarne ...oo a moze by tak sie zle poczuc strasznie jutro i nie moc isc na ten cholerny obiad do tesciowki 😠 😉

• Mamusia
ja wiem ze pozniej sie przestane nudzic 😁 ale czasami napraawde mozzna na leb dostac o d tego siedzenia w domu i teraz najgorsze jest to ze za bardzo nie chce sie nigdzie ruszac sama....

a moj tez dobry ja na wylocie a on na piwko a jak zaczne rodzic?? i nawet teraz na zlosc jemu chcialabym rodzic dzis serio!!!! jak przez 2 dni to jechal ze mna po mame bo ty nie powinnass jezdzic sama a dzis mu to nie przeszkadza - palant jeden !!!!!taka jestem wsciekla na niego ze az rycze!!

• Mamusia
Monikas to mój też czasem przesadzał z piciem jak na wyloce byłam tzn nie upijał się ale piwko strzelił a jak by mnie wzięło to co... ale jakoś od połowy 38tc dał sobie siana i czekał ze mną a później to już do szpitala trafiłam więc raz się napił jak dostał wiadomość o wolnieniu a tak to tez nie pił bo mogłam zadzwonić w każdej chwili...

• Mamusia
Pozdrowionka dla Ali 😘 Mam nadzieję, że kolki przejdą
wiecie nawet nie biorę pod uwagę i nie myślę o tym, że coś może byc nie tak przy i po porodzie z małą. No tak jeszcze o tym nie czytałam na necie i zrobię wszystko żeby nie czytac

Kasiu oczywiście pomodlę się za zdrowie synka koleżanki

Moje remonty ukończone, sprzątanie też, chociaż ciągle chodzę i coś znajduję, albo poprawiam 😁
mąż się śmieje, bo co chwilę latam ze ścierką i wycieram plamki z farby, które niestety jeszcze znajduję 😁
Jutro jedziemy na zakupy, w końcu poukładałam ubranka w komodzie i już widzę czego brakuje
i wiecie w ogóle nie mam kaftaników, do szpitala biorę tylko śpiochy i body z długim rękawem,
mam nadzieję, że to nie będzie problem, bo tak po zdjęciach maluszków już narodzonych widzę, że właśnie w kaftanik i śpiochy ubierane są dzieciaczki,
kaftaniki mam ale w rozm. 62 a to za duże będzie więc nie biorę 🙂

• Mamusia
Pomodlę się na pewno!!!!! A Maluszek musi być silny i na pewno da sobie radę! Same problemy na tym świecie 😞 Ja bym sobie chyba flaki wypruła gdybym widziała swoje dziecko walczące o życie...
A ja się trzymam i brzucha nie puszczam. Jutro mój ginek na dyżurze, mam podjechać na ktg i masażer o 13 🙂 Może mnie tak wymasuje, aż mnie wytrząśnie do jutra 😁
Kurde tak mi głupio trochę, bo on na każdej wizycie żartuje, że ma 2 dni po mnie urodziny i że w niedzielę 40 kończy 🙂 Mam udawać, że nie pamiętam, czy składać życzenia? 😁 Dziwna sytuacja, albo to jja pogłupiałam na koniec ciąży 😁

• Mamusia
Widzisz Kasialeczek mi zostalo 9 dni a jemu sie wydaje ze ja na pewno ne i urodze jeszce i zlewa wsszystko a obiecal ze bedzie przy mnie i powiem wam jak zapieprzy i ni e bedzie go to mu nie wybacze bo mogl odrazu mowic ze nie bede i mialam bym go w du... a tak sie nastawilam i teraz ... 😞 😞a kij mu w nery dupek i tyle 😠