Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej hej 🙂

ja też piszę tu i tam 🙂
a Kornelka z rana miała fazę zabawy i tak sie rozglądała i wierzgała ale oczywiście na rękach bo ona nie umie sie sama sobą zająć w łóżeczku więc jak w końcu usnęła to ja z motorkiem w tyłku i już ugotowałam zupkę, zobiłam sobie duszoną marchewkę na obiad i na teraz merchewkę z jabłkiem (taką tartą) i pranie i zjadlam śniadanie czyli Mała może sie budzić 😁

Kinia trzymamy kciuki za Jasia 😘

oj chyba sie budzi 🙂

• Mamusia
Ilka do becikowego potrzebne mi było
- akt urodzenia dziecka + pesel ( ale u nas można donieść pesel później, bo dzisiaj mąż dopiero zameldował małą
-dwa dowody osobiste(twój i męża)
- zaświadczenie od położnej że byłaś pod opieką lekarza od min.10 tyg
-wniosek( u nas do pobrania w MOPS) i to wszystko

ja już złożyłam i mam z głowy, muszę jeszcze tylko ubezpieczyć ją przy mnie w UP

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Dziewczyny, a czy ja w swojej sytuacji mogę wysłać rodziców żeby zarejestrowali Jasia? Bo to zazwyczaj jedzie się samemu albo wysyła męża, a nie wiem jak to jest też z najbliższą rodziną 🥴
a tego to ci nie powiem bo u mnie mąż rejestrował

• Mamusia
hej dziewczyny no i pierwsza nocka za mna 🙂nie bylo tak zle ale ciagle mam schize i sprawdzam czy filip oddycha bo po porodzie mial tak duzo wod plodowych w sobie ze sie dusil, teraz spi ale pewnie nie dlugo bo byl na cycku tylko 15 min. Ile wasze dzieci jedza bo moj zaraz usypia i musze go ciagle bodzic przy cycku tak wiec je moze 15-25 min al godzine w tym przesypia 🥴dzis przyjdzie polozna to zobaczymy co powie.
Kinia jestem z toba myslami.

• Mamusia
Info od Kini
"Z Jasiem lepiej, wyciagnęli Go z inkubatora ale jest jeszcze na tej sali obserwacyjnej bo oddech nadal troszkę przyspieszony, wyniki badań ok. Jak jutro oddech całkiem nie ustabilizuje się to zrobią RTG klatki, a jak ustabilizuje się i podstawowe badania znów będą dobre to przyjdzie do mnie na sale."

Tosia wydaje mi się że jakieś upoważnienie. Najlepiej będzie jak zadzwonisz sobie do Urzędu i oni Ci powiedzą.

Ja dzisiaj mam niezłą marudę... od 10 non stop marudzi i spi po 10-20 minut 🤢 a je co chwila... ale jak naciskam suciora to mleko wytryskuje więc nie wiem o co hoooo 🤨 zaraz ją biorę na spacer może tam zaśnie 😎

• Mamusia
Dziewczyny o ulewaniu i o karmieniu pisałyśmy na drugim forum mamusie.net wejdźcie tam, może cos i Wam się z tego przyda. Tak w ogóle to to forum już powoli wygasa, także powoli spotykamy się juz na mamuśkach 🙂

Kasiulek dziękuję, martwi mnie tylko zaświadczenie od położnej 🤨 Ja chodziłam prywatnie, więc położnej nie było, ale chyba zaświadczenie od lekarza będzie sie liczyło?

Ja na dwór z Jasiem wyszłam zaraz na drygi dzień po wyjściu ze szpitala, czyli 6 doba ale tak na 20 min. I wieczorem, jak słońce przestało mocno prażyć.

• Mamusia
Witam kochane 🙂
Pisze z tel wiec moze byc ciezko:P O Jasiu wszystko wiecie to moze 2 slowa o porodzie. Nie bylo bardzo tragicznie ale kiedy przyszly bole parte a ja nie moglam jeszcze przec bo polozna biegala na 2 porody, to myslalam ze padne!! Ale w sumie Jasiu szybko wyszedl, jest cudowny!!!! Po porodzie to samo co za pierwszym razem, krwotok, usypianie, szycie bo bylo pekniecie Istopnia, 2 jednostki krwi. Mimo to czuje sie bardzo dobrze.. teraz najwazniejsze zeby Jasiu doszedl do siebid

Pozdrawiam Was i dziekuje za kciuki i wszystkie mile slowa:*

• Mamusia
ilka napisał(a):
Dziewczyny o ulewaniu i o karmieniu pisałyśmy na drugim forum mamusie.net wejdźcie tam, może cos i Wam się z tego przyda. Tak w ogóle to to forum już powoli wygasa, także powoli spotykamy się juz na mamuśkach 🙂

Kasiulek dziękuję, martwi mnie tylko zaświadczenie od położnej 🤨 Ja chodziłam prywatnie, więc położnej nie było, ale chyba zaświadczenie od lekarza będzie sie liczyło?

Ja na dwór z Jasiem wyszłam zaraz na drygi dzień po wyjściu ze szpitala, czyli 6 doba ale tak na 20 min. I wieczorem, jak słońce przestało mocno prażyć.

ja też chodziłam prywatnie do gina ale poszłam do szpitala do położnych z oddziału i zapytałam do kogo mam iść wypisać zaświadczenie bo pamiętam że przy Patryku to mój gin mi wypisywał a teraz położna musi więc poszłam do położnej z poradni ginekologicznej i ona powiedziała zebym poszła do rejestracji założyła sobie kartę i przyszła do niej to mi od razu wypisze i tak załatwiłam tą sprawę 🙂

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Witam kochane 🙂
Pisze z tel wiec moze byc ciezko:P O Jasiu wszystko wiecie to moze 2 slowa o porodzie. Nie bylo bardzo tragicznie ale kiedy przyszly bole parte a ja nie moglam jeszcze przec bo polozna biegala na 2 porody, to myslalam ze padne!! Ale w sumie Jasiu szybko wyszedl, jest cudowny!!!! Po porodzie to samo co za pierwszym razem, krwotok, usypianie, szycie bo bylo pekniecie Istopnia, 2 jednostki krwi. Mimo to czuje sie bardzo dobrze.. teraz najwazniejsze zeby Jasiu doszedl do siebid

Pozdrawiam Was i dziekuje za kciuki i wszystkie mile slowa:*
witaj Kiniu dobrze że poród nie był tragiczny a pęknięcie bo jasiu urodził się duży 🙂 dużo zdrówka dla was 🙂

• Mamusia
Ania pewnie rodzi 😁
Kinia mi też kazali wstrzymywać parte i myślałam, że odlecę!!!!!!!!!! 😠
A jaki duży Jaś numer 3? Bo chyba coś przeoczyłam 🥴 😞

Mój wymuszacz dopiero poszedł spać, darcie po kąpieli i usypianie na cycku przeszło pół godziny 😠

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Ania pewnie rodzi 😁
Kinia mi też kazali wstrzymywać parte i myślałam, że odlecę!!!!!!!!!! 😠
A jaki duży Jaś numer 3? Bo chyba coś przeoczyłam 🥴 😞

Mój wymuszacz dopiero poszedł spać, darcie po kąpieli i usypianie na cycku przeszło pół godziny 😠
większy od twojego 3920 🙂

• Mamusia
Ilka ja korzystam z tej stronki odnośnie becikowego- są tam formularze i dokładnie opisane co i jak
http://www.becikowe.com/

Kasialeczek u mnie dziś podobnie - spanie po 20- 30 min i wiszenie na cycu 😮 chyba gorąco tym naszym Dzieciaczkom 🤢