Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej!!
U nas pogoda super, słoneczko 🙂
Ale coś mnie głowa boli więc chyba zaraz słabą kawę sobie strzelę.
Dziewczyny śliczne brzuszki, a U Monkado brzuszek ogromny względem figury 🙂 ale jaka zgrabna piłeczka, albo raczej piłka plażowa 😁 żartuję 😁
Rozglądam się za parowarem, właśnie mam zamiar zamówić na allegro, bo chcę Frankowi gotować mięso,ryby i warzywa na nim, poza tym przyda mi się podczas karmienia piersią. Zamówię a po obiedzie wezmę Franka i pójdziemy na pocztę wysłać pieniążki na niego.
Zrobimy sobie spacerek.
Oj rozumiem Was doskonale z tą chęcią na piwo bo ja jak nie jestem w ciąży to nie lubię piwa, czasami Reedsa albo Gingersa wypiję, a teraz w ciąży mogłabym cały czas pić! Jak widzę u męża piwo to zawsze 2-3 łyczki muszę wziąć. Do papierosów nigdy mnie nie ciągło.
A jak macie taką ochotę na piwo to Lech ma piwo bezalkoholowe choć mnie mało w smaku przypomina to piwo..
A ja dzisiaj na obiad mam ochotę na ziemniaczki z koperkiem,jajko sadzone i mizerię 😁 dostałam jeszcze wczoraj rosół od teściowej i dla męża golonkę więc obiad dla niego mam z głowy.

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej hej co tu tak puusto? 😁 chyba macie ładną pogodę 🙂
Kinia oj po mnie też widać i to sporo- urósł mi tyłek, uda, boczki, piersi... brzuch 🤪 generalnie cała urosłam ale nawet dobrze sie czuje w takim wydaniu bo tak to rzeczywiście szczypior byłam 😁
Tosia Rosi Karola dziękuje- łapcie po oklasku 🙂
Ja jakoś parcia wielkiego na jajka nie mam ale staram sie zjeść od czasu do czasu że Mała dostała coś z każdej puli jedzeniowej nie tylko tej słodyczowej 🙂
I kanapy niestety nie udało mi sie sprzedać, pani była zainteresowana ale cena jej nie pasowała.. no nic mam czas do lipca żeby zrobić miejsce na łóżeczko, myśle że czas zweryfikuje moje marzenia i w okolicach czerwca zacznę schodzić z ceny.. 🤨
Ach no i zapomniałam sie pochwalić - moja kuzynka sie pospieszyła i też już urodziła- chłopiec 3500g 🙂 no i tak to sie wychodzi z rodziną, niby miłość i wzajemna sympatia jest a jak przyjdzie co do czego to zostawiły mnie samą na polu walki 😉 😁 😁

• Mamusia
A ja właśnie dowiedziałam się, że znajoma mamy ma do oddania łóżeczko. Full wypas z szufladami 😁 Ciemne drewno, ale nie będę wybrzydzać, wezmę 🙂 Tylko tak mi głupio, bo nie chce zapłaty, może kupię jej małemu jakąś fajną bluzę w Zarze? 🙂
Monkado, dla Twojego brzuszka też oklask, niech Kornelcia rośnie 🙂

• Mamusia
Witam laseczki nieźle naskrobałyście 🤪

Monkado właśnie ta baza chyba family fiź to do 2 fotelika też możn aprzypiąć ale z tego co pamietam i sprzedawca mi mówił to tylko chyba właśnie fotelik maxi cosi albo jakiejś innej firmy ale tylko ten jeden więc my zrezygnowaliśmy bo np jak będziemy musieli przepiąć fotelik do samochodu teściów to oni i tak nie mają zaczepów w samochodzie na bazę więc to zbędny dla Nas wydatek a koszt około 300-400 zł za ta bazę:/

Monkado, Tośka ja papierosy zuciłam rok przed zajściem w ciążę i na początku ciaży tak mi przeszkadzały że jak czułam to od razu głowa w kiblu a teraz to nawet mi sie śni ze palę i budze się z ochotą na papierosa i piwo no masakra 🤪 ale jak byłam w piątek na urodzinach i zapalili w srodku papierosa to od razu mi przeszło
Karola a Lech free jest nie dobry trzeba by było ćwierć szklanki soku tam wlać zeby smak zmienił jednak piwo alkoholowe to nie to samo co bezalkoholowe 🤪

Ja do lodów bakaliowych nadal nie jestem przekonana nie nawidze i chyba nawet nie przełamię się zeby je spróbować nie znszę BAKALI!!! rodzynki są feee bleeee fuj ochyda

Monkado brzucholca to masz niezłęgo Kornelcia to się umie urządzić 😁
Agatka Twój tez już niczego sobie ale przy Monkado to ledwo widoczny 😁

Ania śliczne ubranka Kamilkowe 🙂

Byłam oddać mocz szkoda ze nie da się przez internet to wstawać bym nie musiała hahaha np siknąć na kartonik i wsunąć w iejsce pendrive hahahaha 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Agatka i Monkado - brzusie śliczne i te większe i te mniejsze 🙂
Kasialeczek ale Ty masz pomysły - z tym oddawaniem moczu przez internet 😁 😁 nie wpadłabym na to 😁 😁
Ja właśnie przeglądam allegro w poszukiwaniu łóżeczka, teściowa dala kaskę i zastrzegła sobie tylko ze "ma być eleganckie" 😁 Ja odetchnęłam z ulgą, że pozwoliła mi samej wybrać a nie kupiła sama 😁 To teraz szukam.

• Mamusia
My już byliśmy na polku.. pogoda taka dziwna bo niby słońce świeci a dla mnie jakoś zimno 🤢

Ilka datę ważności lodów od razu Mężul sprawdził i wszystko ok. Nie wiem po czym mnie tak sponiewierało ale na szczęście już jest całkiem dobrze 🙂

Kasialeczek genialny pomysł z oddawaniem moczu przez internet 😁 😁 😁

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Ilka, w sobotę pani w sklepie powiedziała, że bestsellery to łóżeczka z żyrafką, jest ich duuuuużo na allegro 🙂

Tosia właśnie widzę, to z żyrafą, to z misiem - jest w czym wybierać...
A na tą 3 z przodu już cierpliwie czekam 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny
ja na chwilę, bo mam urwanie głowy w pracy, i chyba dzisiaj dłużej posiedzę,
masakra jakaś, z niczym wyrobić się nie mogę i jak na złość nowe rzeczy mi wpadają 😞
ludzie ja na L4 idę i chcę wszystko wypchnąć, a nie zostawiać, bo tak nie lubię
teraz to już jest ok. opanowałam to trochę, ale rano to normalnie płakać mi się chciało,
bo robisz jedno, drugie, a tu ludzie dzwonią i pytają o takie pierdoły i rzeczy oczywiste, że ręce opadają
ok wygadałam się i wracam pracować 😁
a u nas pogoda super świeci słonko, a wczoraj i w nocy non stop padało

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
A ja dzisiaj wypatrzyłam takie łóżko dla Nikosia i chyba je zamówimy, choć Mężul mówi że wolałby je zobaczyć..
http://allegro.pl/lozka-junior-baby-booszuflada-mater-kokos140x70cm-i2279081274.html

Jak Wam się podoba, wzór ten z czerwonym autem "speedway"
śliczne 🙂

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
A ja dzisiaj wypatrzyłam takie łóżko dla Nikosia i chyba je zamówimy, choć Mężul mówi że wolałby je zobaczyć..
http://allegro.pl/lozka-junior-baby-booszuflada-mater-kokos140x70cm-i2279081274.html

Jak Wam się podoba, wzór ten z czerwonym autem "speedway"

Kinia mi się podoba, chociaż te wzorki z delifinami, żyrafą czy królem lwem też niczego sobie. No ale Nikoś wie lepiej co mu się podoba 😉

• Mamusia
Dzięki Dziewczyny za opinie, Nikoś rozdał po oklasku 😉

Kasialeczek Tobie dałam w końcu tego zaległego 😁

Ilka tamte też fajne ale nie typowo chłopięce, a chciałam właśnie takie "męskie" 😁 Z resztą Nikoś jak tylko zobaczył to od razu był krzyk "BUM BUUUUM" i bez gadania musi być z autem 😁

Ale jeszcze nie zamawiamy choć bardzo jestem nastawiona, Mężul tylko w sumie zerknął i niby ok, ale jeszcze to przedyskutujemy 😉 Powiem Wam że mam ogromnego stresa przed zmianą, boję się że Nikoś będzie tęsknił za swoim łóżeczkiem albo, co gorsze, będzie Mu przykro że "ktoś inny" zajął Jego miejsce do spania.. Ja już teraz codziennie Mu mówię że jest duży i będzie miał nowe duże łóżko, a Dzidzia jest mała i będzie spała w małym łóżeczku.. niby ok i cieszy się ale jak to będzie w rzeczywistości to się okaże.
No to teraz ja się wygadałam 😁