Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
karola schecia bym poszla na L4 ale im dluzej pracuje tym dluzej bede mogla byc z malenstwem w domu pozniej 🙂 i chcialabym po maciezynskim wrocic, ale nie wiem czy bede miec z kim dziecko zostawic i moze bede zmuszona zostac w domu wiec kazdy grosz sie dla mnie teraz liczy... 😞

• Mamusia
Ilka My na samym początku myliśmy tylko samą wodą z Emolium a później mydełkiem 🙂 Szampon dopiero zaczęliśmy używać jak włoski urosły 🙂

Agatka z tego co pamiętam to chyba mało będzie tych pampersów ale poczekaj na opinię Karoli i Kasiulka, może pamięć mnie myli 😜 Wiem że na pewno zmienialiśmy przed każdym karmieniem czyli co 2-3h.

• Mamusia
Dobre pytanie z tymi pampersami 🙂 ja kupiłam 3 paczki te duże (tam jest chyba coś koło 60 pieluszek) i też sie zastanawiam czy to dużo czy to mało ale jakoś tak wyszłam z założenia (nie wiem w sumie czemu) że pewnie każdy kto przyjdzie nas odwiedzić to przyniesie ze sobą paczkę pampersów 😁 😁 tzn ja tak zawsze robię bo wydaje mi sie że ubranek to ma sie zawsze pod dostatkiem a pieluszki zawsze sie przydadzą bo to studnia bez dna 😁
To i ja sie żegnam, dobranoc 🙂

• Mamusia
Ja mam jedną pakę Pampersów 3-6, w niej jest chyba 110 sztuk, drugą Pampers Sensitive 78 sztuk 🙂

a o tym łóżeczku mówiłam, jest piękne, ale sporo za drogie 🙂 http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli-baby/evolve/pw/lozeczko-120x60-cm,2597/

Witam Brzuchatki 🙂
Ja też kupiłam emolium (w aptece http://www.apteka-melissa.pl/ za 25zl a normalnie ok 40zl, promocja była) i czytałam, że nic więcej nie jest potrzebne. Ani szampony ani oliwki jeśli ze skórą jest wszystko ok.

Też bym sobie zapiekankę zjadła....i arbuza...i truskawki.... 😜

• Mamusia
Witam 🙂

Kinia kupiłam małą paczkę, bo takie pierwsze mi wpadły w ręce 2-5kg, nie było promocji, następnym razem kupię te większe 3-6.
Szczerze mówiąc to nie pamiętam jak długo używaliśmy tych 3-6 pampersów, ale chyba ok miesiąc, a na dzień szło ok 10 sztuk więc moim zdaniem nigdy za wiele pampersów, róbcie dziewczyny zapasy 🙂

• Mamusia
A ja dzisiaj znowu pospałam 🙂 pobudka była o 8.30, a mąż zaraz obok gładzie czyścił 🙂

Kinia zapytaj męża czy ma jakieś rady dla początkującego kafelkarza, dzisiaj mój mężulek zaczyna kłaśc podłogę - no może oprócz jednej podstawowej rady NIE BIERZ SIĘ ZA TO 😁 😁 😁:
Kasiulek rozumiem że te pieluchy to taniutko? 🙂 a na początek to jakie mam kupic, 3-6 kg i jakiś rodzaj? sensitive czy coś w tym stylu, no i chusteczki chyba też takie?
Patrzyłam jeszcze na stronce tej co Tosia podesłała: promobaby i wychodzi na to że w realu też są po 36 zł chyba 74 sztuki, no ale jakieś różne rodzaje.
Powiem Wam że myślałam o wszystkim, a o pieluchach w ogóle 😁
Kinia pielucha co 2 - 3 godziny to chyba paczka dziennie schodzi 😁
non stop siedzimy sobie z mężem i tylko cały czas powtarzamy, ale będzie śmiesznie
i proszę doświadczone mamusie nie wyprowadzajcie nas z błędu 😁

Dzisiaj niestety nie minie mnie wizyta teściowej i jeszcze mężul musi po nią jechac,
i jak on ma ten remont skończyc. Wczoraj stwierdził, że do gładzi w garderobie (bo jeszcze garderobę trzeba zrobic, bo w obecnej powstaje łazienka) weźmie takiego naszego Pana Roberta zrobi w 3 dni i będzie z głowy, fakt naruszymy kartę kredytową, no ale trudno, przynajmniej nie będę miec robionych przez najbliższe 2 tygodnie gładzi w domu, bo pewnie tyle zajęło by to mojemu.
Zmykam na kąpiel i do sklepu musimy jechac na chwilkę, tak więc jak teściowa pojedzie to zajrzę 🙂

• Mamusia
Ja kupiłam Hipp wczoraj a w razie jak się coś będzie działo ze skórą to kupię Oilatum lub Emolium.

Dziewczyny czy Bephanten to stosuje się na odparzenia i do bolących sutków? Czy trzeba ją zmywać przed każdym karmieniem??

• Mamusia
he j brzuchatki

ja ju z wstawilam praanko i zara ide recznei te zabawki itp prac bo ladna pogoda. co do pampersow to mam new baby cos takiego 2-5kg 52 szt a potem mam okolo 180 pampers activ baby 4-9 kg tzw 3 i wlasnie widzialam w centrum te same 62 szt po 39.90 i nie wiem czy sie oplaca czy nie.
i tych od 4-9kg to chyba moge wiecej kupic bo zanim on bedzie mialk 9 kg to chwile zejdzie slyszalam duzo pozytywhnych opini o tych activ baby wiec przystalam na nie D zobaczymy iem ze raz kuzynka zmienila na jakies inne pampersy i maly je przelal w nocy ale nie pamietam jakie o byly