Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
halo 🙂

Kinia wszystkie naj naj naj i oby Jaś zrobił Ci prezent i pojawił sie już dziś! 🙂 😘

Rosi będę sie modlila za Zojeczkę ale jestem przekonana że wszystko będzie dobrze 😘

Kasialeczek Kornelka jak wypluje smoczka to nie kwęka tylko wpada w spazmatyczny płacz 😮 😁 😁 😁 tzn wtedy kiedy próbuję ją uśpić bo tak jak już twardo śpi i ten smoczek jej wypadnie albo go wypluje to jej to nie rusza 🙂

a my już mamy peselek 🙂 i poleciałam z tym peselkiem do żłobka ją zapisać a pani na to: "ok, to proszę czekać, skontaktujemy sie z panią jak sie miejsce zwolni czyli za jakiś rok- póltora" 🤢 🤢

• Mamusia
Witam Brzuszki i Mamusie 🙂

Kinia wszystkiego najlepszego z okazji Twoich imienin, zdrówka, radości i dużo miłości od Twoich Trzech Muszkieterów 😉 😘

Tosia daj znać ze szpitala, wszystkie jesteśmy z Tobą 😘

Ania u mnie od razu po urodzeniu pierwsze co, to chcieli pampersa i rożek. I ja jeszcze rodząc łożysko tłumaczyłam mężowi jak wygląda rożek, bo nie mógł wygrzebać z torby 😁

Rosi pomodlę się za Zojkę, mam nadzieję ze traficie na najlepszego lekarza i wszystko okaże się dobrze ze zdrowiem Malutkiej 😘

My wczoraj ustaliliśmy chrzest Jasia. 12 sierpnia i teraz muszę się sprężyć i poszukać Mu jakiegoś pięknego ubranka 🙂 😁

• Mamusia
Muszę mojemu mężowi zorganizowac krótkie szkolenie, a najlepiej z ilustracjami podrecznik zrobic,
żeby wiedział jak wygląda body i inne poszczególne części garderoby,
bo teraz to tylko słyszę "nie znam się ty wiesz lepiej" 😁

• Mamusia
ania_p napisał(a):
dylemat mam 😁 czy brac ten rożek czy nie 😁

ja wziełam ale się nie przydał. w szpitalu połozne i tak małegozawijały w swoją pieluche, taki kokon robiły, to chyba u ciebie też. a na wyjscie to i tak do fotelika, więc bez betu

• Mamusia
monkado napisał(a):
halo 🙂

Kinia wszystkie naj naj naj i oby Jaś zrobił Ci prezent i pojawił sie już dziś! 🙂 😘

Rosi będę sie modlila za Zojeczkę ale jestem przekonana że wszystko będzie dobrze 😘

Kasialeczek Kornelka jak wypluje smoczka to nie kwęka tylko wpada w spazmatyczny płacz 😮 😁 😁 😁 tzn wtedy kiedy próbuję ją uśpić bo tak jak już twardo śpi i ten smoczek jej wypadnie albo go wypluje to jej to nie rusza 🙂

a my już mamy peselek 🙂 i poleciałam z tym peselkiem do żłobka ją zapisać a pani na to: "ok, to proszę czekać, skontaktujemy sie z panią jak sie miejsce zwolni czyli za jakiś rok- póltora" 🤢 🤢

u was to chociaż żłobki są 😁

• Mamusia
Ilka, Monkado dziękuję za życzenia 😘

Monkado gratulujemy Kornelce posiadania nr PESEL 😉

Ilka super że już data Chrztu ustalona, z tymi ubrankami to zawrót głowy.. na szczęście dla Chłopców jest mnie 😁 Jakbym miała Córeczkę to chyba oczopląsu dostałabym od tych wszystkich bielusich sukieneczek 😁 😁

Ania ja mojemu Mężulowi zrobiłam instrukcję z ilustracjami (oczywiście przed pierwszym porodem bo teraz wie co i jak 😁). Wyglądało to mniej więcej tak że ponumerowałam kupki z ubrankami na półkach i zrobiłam listę którą przykleiłam na drzwiczkach szafki np. 1 - pajace i rysunek, 2 - śpiochy i rysunek itd... 😁 😁

• Mamusia
U nas to chyba jeden żłobek jest a tak to prywatne
a mnie ostatnio mój mąż pyta co zrobimy z małą jak wrócę do pracy, może bym na wychowawczy poszła, jasne że bym poszła, tylko za co będziemy życ skoro z mojej wypłaty schodzi rata 1000 zł jeszcze przez rok
chyba muszę zacząc grac w totka 🙂
do tej pory była mowa że teściowa będzie zostawac, czyżby coś się zmieniło i o tym nie wiem?

• Mamusia
Ilka super że chrzest macie już ustalony 🙂 ja też chcę szybko chrzest odprawić myślę koniec sierpnia a początek września.

Mój też nie wie jak co wygląda i jak podchodzi do szafy małęj to zawsze powtarza tekst z poranku kojota "body a co to jest body... ch*j z body a co to jest apaszka" 😁 😁 😁 no cóż to tylko facet...

Mała dzisiaj daje czadu... od 8 rano spi po 15-40 minut 😮 i za cholere nic zrobić... a chciałam jechac do sklepu bo mówię do M ze jak ona śpi po 3h to ja oblece do sklepu i do 2h wróce to żem się najeździła 😁 😁 😁 małą co chwilę kwęka i stęka... i znowu kupę zrobiła 🤪 jejku ile tych pampków idzie... ta paczka pampers premium care 78szt starcza Nam na 8 dni 🤪 a Wam jak to idzie?

Ania sukces remont i sprzątanie zakońcozne przed przyjsciem Kamilki 😁

• Mamusia
No Kasiu sukces pełny tylko teraz Kamilka mogłaby już chciec wyjśc 🙂
ja też myślę o chrzcie koniec sierpnia początek września, zobaczymy jak wyjdzie,
a powiedzcie mi zapraszacie rodzinkę na jakiś obiad, orientowałyście się jakie ceny sobie wołają za chrzciny? ja myślałam o cateringu do domu, ale raczej nie pomieszczę więcej osób u siebie 😞

Dzwoniłam do mojego szpitala zapytac czy aby na pewno wszystko mam i usłyszałam że ubranka swoje to niekoniecznie brac, można, ale jak mi nie szkoda bo mogą nie wrócic 😮 jak do prania pójdą
no i zgłupiałam, bo koleżanka mówi, że to takie najgorsze co mają to ubierają dzieciaki, no i jak się będzie moja Kamilka prezentowała na zdjęciach 😁

Ok biorę się za obiad, może znowu pomyję podłogi i pobiegam trochę po schodach,
i zobaczymy co z tego wyjdzie jutro na wizycie 😁

• Mamusia
Drzemka zaliczona, pora się szykować i ogolić na najbliższych parę dni żeby dziecko przez las nie musiało się przebijać 😁 Jak narazie zabieram się za risotto, ale przed szpitalem podjadę chyba do McDonalds'a 🙂
No Monkado, teraz to Kornelka jest 100% prawną obywatelką 😁 Gratulacje!
Ania, ja biorę becior bo u mnie w szpitalu, to dostaję tylko łóżko 😁 Od razu przy porodzie tak jak u Ilki chcą pierwszy zestaw ubranek i becik 🙂
Ilka super, że tak szybko udało Wam się zorganizować chrzciny. Ja z moimi to czekam do maja gdzieś, bo na końcówkę lata nie mam motywacji i chyba nie chce mi się teraz tego ogarniać, bo u mnie to czeka jeszcze latanie po MOPSach i reszcie dziadostwa więc będę miała co robić 🙂 I szczerze to nie przemawiają do mnie typowe ubranka do chrztu, tym bardzej dla dziewczynek takie strojne ''bezy''. Założyłabym tylko jakiś elegancki dół i białą koszulę 😁
Ale mam niemoc dzisiaj....
Kasia a jedziesz tylko na Premiumach? Będziesz zmieniać na tańsze? Ja narazie wykorzystam te PC i zwykłe Pampersy, a później za radą Ilki wytestuję Dadę 😁
Wiecie co? Tak się słaniałam przed tym smoczkiem i go nie kupiłam nawet tak zapasowo... Teraz zaczynam się martwić 😁 Bo widzę już te humory mojego syna, który i tak robi co chce jak narazie 🤨

• Mamusia
Ale coś cicho na forum.. 😜

Ania ja dla Nikosia nie miałam ubranek tylko korzystałam z tego co daje szpital i nie narzekam 😁 A na zdjęciach i tak wychodził PIĘKNIE bo ładnemu we wszystkim ładnie 😁 😁 😁
Ja już podłogi pomyłam, schodów nie mam, Męża nie ma więc chwilowo brak pomysłów na wykurzanie Jasia 😁

• Mamusia
Zastanawiam się co pokupować sobie narazie do pojedzenia w tym szpitalu 🥴 Jak gadałam z dziewczynami to podobno serwują jajka na wszelkie możliwe sposoby. Niestety ale ja będę musiała odmówić, bo jajuny i mój apetyt ciążowy to nie idą w parze 😁 Jakbym jechała na kolonie to pewnie zabrałabym chińskie zupki, ale raczej chińszczyzny na przedporodówce jeść nie będę 😁 😁 😁

• Mamusia
Kinia cicho cicho, bo w sumie to nas dwie zostało, Tosia też nas opuszcza 😁
Do mnie też nie za bardzo przemawiają te sukienusie bombki i raczej będę szukała czegoś co nie nazywa się ubrankiem do chrztu, bo to chyba za to się płaci 😁

No to Tosia czekamy na wieści i zapytaj lekarza o grzybicę, zobaczymy co powie,
bo moja nie daje za wygraną i znowu zaczyna swędziec 😞 mój gin mówi że mam się tym nie martwic
No i jak znowu mam grzybka to chyba przytulaski nie wchodzą w grę 😞

Tak myślałam że paczka 78 szt. pieluch to gdzieś na tydzień wystarczy, ja mam na dwa tygodnie w takim razie i po nich próbuję dadę
dziewczyny a chusteczki też tak schodzą? jak to wygląda, bo mam 6 paczek i zastanawiam się na ile wystarczy, bo znowu promocja w rossmanie jest

• Mamusia
Chusteczki to ja mam jedne zwykłe Pampersa i Premium Care. Moje koleżanki często z noworodkami żeby zaoszczędzić to robiły te chusteczki na pół i też było git, bo są dobrze nasączone 🙂 Zobacze czy faktycznie się tak da 😁

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Idę doprowadzić się do stanu używalności, tzn. kąpiel + odkrzaczanie 😁 😁 😁 Mam mało czasu bo gdzieś za godzinkę Rodzice będą więc muszę na prawdę streszczać się niesamowicie, a z goleniem to nie będzie łatwe 😁

mnie schodzi godzina akurat, przy gruntownych porządkach 😁

• Mamusia
Witam zagladam caly czas zeby zobaczyc wpis ze tosia juz urodzila... 🙂 skora Bartka juz lepiej oby tak dalej troche zoltaczke ma. Maly moj spi caly dzien ale za to w nocy daje czadu. Dzis od 24 do prawie 5 marudzil oczy jak 5 zl i nie spal. Widze ze Bartek juz w pamperkach 2 smiga wiec chyba moj zapas 1 sie nie przyda. Mam smoczek ze soba mysllam ze go uspokoi ale on go nie chce i dupa ;p