Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sandroos ja 8.02 mam wizyte ale pewnie bez usg...
No właśnie na sen nie zawsze można sobie pozwolić. Ja mam takie kochane dziecko, że posiedziało dziś przy mnie i głaskało mnie po głowie oglądając baje a ja poleżałam godzinkę. Wiem że nie powinien tyle TV oglądać ale nie miałam mocy na zabawę.

• Mamusia
Ja ostatnie mdlosci mialamw sobote od soboty nic w koncu 🙂 za to zrobilam sie zmeczona i senna 🙂. No to zazdroszcze wam ja mam wizyte 16.02 i 21.02 hihi tez sie nie moge doczekac 🙂. I powiem wam ze wg lekarza jestem w 8 tygodniu i 4 dni a tu wyskakuje mi 9 tydzien wg suwaczka hmm ..

• Mamusia
Sandro niestety chodzę na NFZ, bo na prywatne wizyty szkoda mi kasy, a w gabinecie USG nie ma. Pewnie dopiero będę się jakoś umawiać. Ale byliśmy z mężem ostatnio we czwartek i dzidzia się pięknie rozwija,więc jakoś nie żałuję 🙂 Według USG dzidzia w 8t6c miała 9t1d.

• Mamusia
A ja mam wizytę na 20 lutego.. i wcześniej nie da rady, bo dr ma jakiś wyjazd i nie przyjmuje. Zdjęcie USG mam sprzed tygodnia i umieram z ciekawości jak fasolka rośnie 🙃 oby wszystko szło prawidłowo... Co do mdłości to ja je mam tylko jak jest naprawdę podła pogoda, albo jak się całkiem nie wyśpię. Dziś mi w pracy od rana rosła obrzydliwa gula w gardle, bleee 🤨A dlaczego? Bo poszłam spać po północy ☺️ Ale nie wymiotuję, jedzenie wciągam jak odkurzacz 😉

• Mamusia
a ja już jutro mam usg 🙂 pierwsze takie "prawdziwe" .. tzn mam nadzieje,że już coś zobaczę w końcu to 8 tydzień 🙂 no i to bijące serduszko 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 chyba mi polecą łzy,bo jestem bardzo wrażliwa....martwię się...oby było wszystko ok..

• Mamusia
No ja planuje tak okolo 20 tc,tak do konca kwietnia ale sie okaze.. bo u mnie latwo cos zlapac... duzo dzwigania no i choroby zakaźne...
mimo, ze jestem na luteinie, to na zwolnienie jeszcze nie poszlam, bo bym chyba zwariowala w domku bez pracy 🙂)
No chyba , ze bede miec przykaz , no to wtedy nie ebdzie innej opcji..

• Mamusia
Witajcie , mam problem może Wy mnie uspokoicie po chyba panikuję. W tą noc miałam straszliwe bóle brzucha ,aż mnie budziły .Takie napady bólu miałam z trzy razy i potem w wannie jak się kompałam.
Wizyte u gin mam na jutro i nie wiem czy dzisiaj mam wszczynać alarm 🤪 czy spokojnie obserwować do jutra 😞 Nic więcej się nie dzieje tylko te bóle już nawet podpaskę sobie założyłam , żeby obserwować czy nie krwawie 🥴
Pozdrawiam 'spanikowana ".

• Mamusia
Witajcie wszystkie mamusie 🙂 dziś własnie dowiedziałam się że moje Maleństwo ma 6 tygodni..troszeczkę jestem zaskoczona,bo to moje 1 USG..Jak czujecie się w tym okresie?co się zmieniło w Waszym życiu?jakaś szczególna dieta,uważacie bardziiej na siebie?

• Mamusia
Heheh, ja troche uwazam na siebie, ze wzgledu na dwa poronienia..
Odstawilam alkohol 😉 hehe tak z diety... 🙂) Ale to oczywiste...
a tak na powaznie, to jem na pewno racjonalniej niz przed ciaza, bo nie chce wygladac jak hipopotam... praktycznie wyeliminowalam gazowane, slodyczy 😞(, i staram sie pic mniej herbaty... bo pilam mnostwo i zielona i czerwona.... a teraz zameniam na wode z cytryna 🙂

• Mamusia
Doti; Póki co to mi tez odbywa sie bez mdlosci ale dluzej spie i sa dni ze jestem taka otuamaniona..musze tylko jeszcze bradziej diete sobie przerobic 😜 no to nie zazdroszcze obowiazkow pewnie wiecej ale chyba fajnie miec juz takiego szkraba 🙂

• Mamusia
Ja szefowej powiedzialam, a reszcie w pracy nie i chce powiedziec jak najpozniej...

No ja jesli bedzie taka mozliwosc to chcialabym tak do 20tc...Mysle, ze do konca kwietnia popracuje...

No, a rodzinie bym chciala tak moze 1.03 🙂) Nie chcialabym mowic przed wyjazdem w gory 🙂 ale ise zobaczy jak wyjdzie
🙂

• Mamusia
U mnie w pracy wszyscy wiedzą, zgrywają się i mówią do mnie w liczbie mnogiej 😜
Strasznie źle się dziś czuję, coś z pogodą znowu nie tak, albo ja już nie wiem. Byłam u fryzjera i pofarbowałam włosy, bo miałam już 2 cm odrostów. Na pytanie czy mają bezpieczne farby i czy aby dziecko nie będzie rude kobieta zaczęła się szczerze śmiać. Utargowałam, że jak będzie rudzielec to ma farbowanie w zakładzie za darmo 😁
Mixidixi trzymaj się, daj znać jak się sprawa rozwija. Ostatnio jak miałam takie silne bóle brzucha to była to wyjątkowo paskudna jelitówka... Też mnie budził ból w nocy... Nerwy na pewno nie pomogą, leż i staraj się nie martwić...

• Mamusia
Kurcze a mi sie ostatnio czolo odbarwilo.. myslalam, ze padne tak mnie swedzialo i pieklo...
Wszystko przez te hormony...

A jak 4 miechy temu mi sie to zdarzylo to myslalam, ze to uczulenie na farbe, bo uzylam innej... a wtedy tez bylam w ciazy... czyli jednym slowem bede cierpiec...

Efek i jak zareagowali w pracy? Do kiedy myszliszpracowac?