Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Mamusie i brzuszki 🙂
U mnie też mdłości od rana do wieczora... Apetytu brak 😞 🤨 Jedynie co mi pomaga to jabłka i nic więcej... Apetycik mam dopiero na wieczór, ale chociaż coś 🙂
Ja jutro w końcu mam pierwsze usg i zobacze Robaczka 🤪 już się nie mogę doczekać !

Miłego pozniedziałku Kochane 😘

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie 🙂 a ja wczoraj byłam u rodzinki i się objadłam ogórkami,słodkim a potem wieczorem dopadła mnie zgaga 😞 dziś już jest ok...mdłości mi mijają i sie czuję tak jak bym w ciąży nie była 🙂 dziś robiłam zupe koperkową 🙂 mmmm pycha 🙂 och te moje zachcianki 🙂 🙂 🙂 🙂 pozdrawiam

• Mamusia
Witam Mamusie 🙂 aa ja juz wszystkim oglosilam dobra nowine nie kazdt zareagowal pozytywnie 😞 no ale co zrobic mysle ze zmienia zdanie. Mi tez juz mdlosci przszeszly i rowniez sie czuje jak bym w ciazy nie bylam 🙂 nic mi nie dolega poza tym bolem nosa 😞 a ja dopiero USG mam 16 lutego doczekac sie nie moge bo to bedzie juz 11 tydzien hihi 🙂 sciskam mamusie i brzusie 🙂

• Mamusia
No to super!!! W 11 tc juz ladnie widac maluszka.. 🙂)

A ktoz byl nie zadowolony?? A planowaliscie ciaze??
Wazne, ze ty jestes szczesliwa...

No ja powiedzialam w pracy szefowej od razu jak sie dowiedzialam, a rodzinie bym chciala powiedziec na poczatku marca, jak wrocimy z gor 🙂)

• Mamusia
Witam:*
Ja wlasnie wczoraj bylam powiedziec w pracy, poszlo lepiej niz sie spodziewalam 🙂 🙂 kierownik powiedzial ze jakos damy rade a jakbym juz nie mogla pracowac tam gdzie teraz, to przeniosa mnie gdzie indziej. Pozatym to wie kilka osob, wie babcia u ktorej mieszkam ( i zadowolona:P) rodzicom nie powedzialam jeszcze..ale mam zamiar w tym tygodniu.

• Mamusia
my się najbliższej rodzinie pochwaliliśmy - rodzicom od razu jak się dowiedzieliśmy, a reszcie po pozytywnym usg w 8 tyg. do 12 tyg wstrzymujemy się z oznajmieniem pozostałym członkom rodziny, no i w pracy. tak załadam, ze wtedy ten najbardziej zagrożony poronieniem okres będziemy mieć już za sobą...
ja jeszcze po pierwszym poronieniu cały czas w stresie, że coś może być nie tak-dlatego na razie nie chwalimy się wszystkim.
a mam do Was pytanko Dziewczyny, może będziecie umiały mi pomóc.
odebrałam wczoraj wynik TSH i mam poziom 0,32ulU/ml (norma 0,35-4,94). czyli niby wg normy trochę za mało, ale podobno na początku ciąży może być trochę zaniżone - wie ktoś coś na ten temat???

buffy85 napisał(a):
my się najbliższej rodzinie pochwaliliśmy - rodzicom od razu jak się dowiedzieliśmy, a reszcie po pozytywnym usg w 8 tyg. do 12 tyg wstrzymujemy się z oznajmieniem pozostałym członkom rodziny, no i w pracy. tak załadam, ze wtedy ten najbardziej zagrożony poronieniem okres będziemy mieć już za sobą...
ja jeszcze po pierwszym poronieniu cały czas w stresie, że coś może być nie tak-dlatego na razie nie chwalimy się wszystkim.
a mam do Was pytanko Dziewczyny, może będziecie umiały mi pomóc.
odebrałam wczoraj wynik TSH i mam poziom 0,32ulU/ml (norma 0,35-4,94). czyli niby wg normy trochę za mało, ale podobno na początku ciąży może być trochę zaniżone - wie ktoś coś na ten temat???

Przepraszam że się wtrącę ale wynikiem TSH się nie przejmuj, ja na początku ciązy miałam 0,079 więc duuuzo poniżej normy a teraz mi się wszystko ładnie unormowało bez leków! Lekarka mówiła ze to normalne w ciązy że tak spada bo to od hormonów ciążowych... na pewno Ci się wyreguluje później 🙂