Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tendencja jest czyms czym kobiety ciezarne usprawiedliwiaja swoje obzarstwo 🙂)) Moja mama tez przytyla 30 kg, ale jadla za 5 🙂)
Jak sie zdrowo odzywiasz i nie jesz za 15 to nie jestes w stanie przytyc 25 kg... 🙂

A co do zrzucenia to w wiekszoci wiadomo sie udaje... ale warto pamietac, ze bedac otyla ciezarna narazamy siebie na niekorzystne skutki zdrowotne, ktorych pozniej mozemy sie nie pozbyc,, a fajnie byc zdrową w ciązy no i po 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sadroos a jeszcze przed chwila pisalas o zdrowym odzywianiu hihi 😁 ( oczywiscie zartuje ) nie mozna sobie zalowac tego na co ma sie ochote ja mam nadzieje ze po ciazy uda mi sie wrocic do figury sprzed ciazy 🙂 troche sie poskacze nad bobaskiem troszke na jakis fotnesik i powinno byc ze tak powiem Si 😁

• Mamusia
a podobno jeden browarek na jakis czas nie zaszkodzi 🙂 tesciowa ostatnio sama kupila mi reds'a balam sie go wypic to sie ze mnie smiala hehe 🙂 oczywiscie wzielam pare lyczkow ale z reguly nie przepadam za piwkami za to uwielbiam wodke z red bulem 🙂 ale musze poczekac az juz dzidzia bedzie z nami sadze ze napije sie dopiero 10 grudnia w urodzinkI 🙂

• Mamusia
1. Wchodzimy na stronę http://imageshack.us/
2.Jeśli nie zaznaczy się opcja obrazy/film to ją zaznaczamy dla Prześlij:
3.W Zmiana rozmiaru obrazu wybieramy opcję z rozwijanego menu 320x240 dla stron internetowych i poczty e-mail
4.Klikamy Prześlij teraz i czekamy na wygenerowanie kodów/linków
5.Pod naszym świeżo załadowanym zdjęciem pojawią się linki i kody,wybieramy i kopiujemy Kod forum
6.Wchodzimy na forum i w oknie dodania wiadomości i wklejamy ten link 🙂
Tak gdyby jakaś nie wiedziała 😉

• Mamusia
Ja osobiście redds'a uwielbiam 🙂 ale w ciąży opanuje się i poczekam aż skończe karmić piersią. Czyli może za rok na urodzinki sobie wypiję haha 😆 Ja właśnie zjadłam sobie bułe z serkiem i znów Kinder Bueno 🙂 nie ma co narzekać hehe. A o czerwonym winie również słyszałam 🙂

• Mamusia
A miałaś robione USG w okolicach 12 tc? Wtedy najczęściej dokonuje się tych pomiarów NT i można dostrzec czy zasklepiła się kość nosowa. Być może miałaś to wszystko już badane, tyko lekarz wykonujący badanie nie powiedział Tobie o tym 🙂

• Mamusia
Badanie dokonuje sie miedzy 11 a 14 tc, ale ploc musi byc dostatecznie duzy zeby to zbadac, musi miec odpowiedni CRL ( czyi dlugosc,bo jesli zamaly to trzeba powtarzac) powinien ci wpisac w ksiazeczke ciazy te pomiary,,,
a jesli ich nie masz to na pewno zrobi ci na nastepnej wizycie... albok tak jak Ziuta pisze, nie poinformowal cie o tym