Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam 😉 ja tez wlasnie wstalam (w koncu wyspana po calym tygoniu 🙂) i juz sie ciesze jak widze sloneczko 😉 jak sobota to pewnie do poludnia sprzatnko, potem sie wybieram na urodzinki..wiec milego dnia wzajemnie zycze!

• Mamusia
Cześć dziewczyny ja też w końcu wyspana 🙂 u mnie straszna mgła , ale gdzieś tam schowała słoneczko które się ledwo przebija 😉
Obudziłam się z bólem w podbrzuszu chyba trzyma mnie od wczorajszego spaceru , zaczynam się denerwować ale póki co nie panikuje zobaczymy wieczorem 🙂 straszny kaszel też mam nie wiem z kąd ,a jak kaszlne to wogóle mnie rozrywa od dołu 😞
Idę coś wszamać 😜
Pozdrawiam .

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂 ja dziś od razu po przebudzeniu pobiegłam zrobić badania do labo: morfologię, mocz i tsh. Było tyle ludzi i taka kolejka, że nie wyrobiłam i w tym tłoku zasłabłam, czarno przed oczami, ręce zdrętwiały, brak powietrza 😞 Zareagowało tylko starsze małżeństwo i zaprowadziło mnie innym wejściem do pielęgniarek, które od razu położyły mnie na kozetce. Inni ludzie normalnie znieczulica, pilnowali tylko, żeby ktoś im się nie wtrynił w kolejkę:/

• Mamusia
Cześć Dziewczyny,a ja padnięta bo wczoraj u znajomych posiedzieliśmy do nocy 🤨
Karola współczuję no ale takie niestety realia,można zapomnieć o przepuszczaniu w kolejce czy ustępowaniu miejsca 😠ja w pierwszej ciąży to przez miesiąc o tej samej porze w pracy słabłam,pielęgniarka się śmiała że mamy swoją porę na herbatkę i coś słodkiego 😉
Miłego dzionka Kochane!!!

• Mamusia
Witajcie Mamusie!!!
My już po śniadanku ale pewnie spędzimy dzień w domu bo leje,a zapowiadali śnieg 😞no to plan na dziś:szarlotka i leniuchowanie 😉
Mixidixi powodzenia jutro,na pewno wszystko będzie dobrze!!!!

• Mamusia
Witam Dziewczymy 😉 ja dopiero wstałam hhi weekend wolny od pracy to trzeba wykorzystywac i spac do oporu 😉 Chcialam wam napisac co do mojego badania usg prenatalnego(3d) to sie zgodzilam mam je 9 marca jestem ciekawa 😉 Zycze wszystki mamusia przyjemnej niedzieli;*

• Mamusia
Powodzenia dziewczyny na badaniach!!!!

Ja wykonczona, bo spalam u kolezanki, bo na nocke szla do pracy wiec zajmowalam sie jej synkiem no i moja lobuziara 🙂) i jakos niespokojnie spalam, bo co sie mlody ruszyl to sie budzilam.. hehe. jak za dawnych czasow jak Nadia mala byla 🙂)

a zaraz uciekamy nad jeziorko.. 🙂) i caly tydzien od jutra od 6-14 w robocie 🙂) ja chce widziec jak wstane 😉

• Mamusia
Witam, przyszłe mamuśki. Dołączam do Waszego grona. Termin mam u jednego lekarza na 29 a u drugiego na 30 września. 15 lutego byłam prywatnie u lekarza by potwierdzić ciążę. Widziałam malucha i bicie jego serduszka. Lekarz powiedział że był to 7t4d i maluch miał 1,26 cm i kazał zrobić badania. W związku z czym po tygodniu poszłam do lekarza NFZ po badaniu lekarz oznajmił mi że jest to 9 t i ma 2,7cm. To możliwe żeby maluch tyle urósł przez tydzień i była taka rozbieżność w tygodniach? Ostatnią miesiączkę miałam 22 grudnia. Wyliczając za pomocą kalkulatorów internetowych wyskakuje mi dzisiaj 11 t. Wiec ja już sama nie wiem kto tu ma prawdziwe dane J U Was też tak było? Pozdrawiam

• Mamusia
Hej laseczki a ja ciagle w podlym humorze wczoraj i dzisiaj szkole mialam wiec nie wyspana jestem alee czekam na obiadek i ide na spacer niestety sama 🙂 bo tak jak mialam znajomych tak teraz nie mam juz nikogo 🙂 a moja milosc wraca z niemczech dopiero w czwartek Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Aaa mnie pogoda nastroila do porzadkow, ktoorych nie nawidze, ale cosik tam do przodu poszlo 🙂)

Wedlg tego co ja wyliczylam teraz doklanie jestes w 11 tygodniu co do urosniecia, wydaje mi sie ze mozliwe.. ja mialam dwa tygodnie rozbzieznowsci i po 3 tygodniach okazalo,sie ze wszystko dzidz wyrownal i nadrobil...a poza tym, jesli maluch ma 1 cm, to uwerz, ze wcale nie trudno o blad przy pomiarze.. wystarczy ze reka zadrzy...

• Mamusia
Hej dziewczyny, ja dzisiaj wstałam o 7 i jestem o dziwo wyspana . Pogoda dzisiaj zapowiada się ładna więc spacerek musi być . Dzisiaj idę na to usg z jednej strony się cieszę ,że zobaczę maleństwo a z drugiej boję co tam ona wynajdzie 🥴 Wybieram się też na zakupy zobaczyć jakieś spodnie dresowe bo dzinsy zaczynają mnie po mału uwierać 🙂
Może coś fajnego upoluję 😜
A tymczasem ,żegnam i pozdrawiam trzymajcie się 😘