Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja pamiętam ,że mnie wyprowadzała z równowagi 🤢 ta ciągła czkawka moja córka miała ją pare razy dziennie brzuch mi cały podskakiwał 😁 . Ja ruchy w pierwszej ciąży to gdzieś w 23 tygodniu niby poczułam , ale to dla tego że gin wytłumaczył mi jak powinnam je odczuwać i gdyby nie to to pewnie bym długo pózniej to skojarzyła taka ze mnie gapcia ☺️

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja ogólnie nie czekam na ruchy dziecka 😜 najważniejsze, by bobo było zdrowe i się prawidłowo rozwijało 😉 a do kopniaków jeszcze sporo czasu, a pewnie jeszcze będzie mnie to lekko denerwowało 😁 zwłaszcza jakby mi przywalił ostro 🙃
Ja sobie dziś siedzę u męża, obiadek zrobił, truskawki też zjedzone 🤪
mmmmmmm! ☺️

• Mamusia
Karola mnie tak czasem kuje jak się przemęczę, za dużo pochodzę albo za długo postoję.Jutro będziesz u gina to się dowiesz wszystkiego 🙂
Sandross właśnie mi przypomniałaś jak mała się w brzuchu pod koniec rozpychała,jak dostałam kopniaczka w żebra abo w przeponę to wcale nie było przyjemne 😁a jeszcze tatuś tylko podpuszczał żeby nóżki prostowała 😆
Właśnie na kebaba czekam bo tak mi się chciał że masakra!!!
Miłego wieczora laseczki 😉

• Mamusia
dla mnie ruchy też nie są przyjemne,bo dzidzia jest duża,główką w dół więc cała siła z ruchów nóżkami jest skierowana na żebra,a to dopiero 27 tydzień 😮 dziwne to dla mnie,że tak jest JUŻ a nie w 9 miesiącu,ale lekarz powiedział,że nic nie zrobię,muszę wytrzymać 😁 schylić się i siedzieć ciężko bo jakbym miała deskę w brzuchu,w 1 ciąży było zupełnie inaczej 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Ania ja Ci już powiedziałąm na majówkę będzie Karola 😁

mnie też już po żebrach daje ,że czasem się już zginam a brzuch przez ostatni tydzień urósł niemiłosiernie duzy ;O puchneee!! 😁 hahaha

mi też urósł ostatnio że szok 😮
tak,że dziewczyny widzicie po postach-że czekacie na ruchy a zobaczycie,że nadejdzie czas jak na to będziecie narzekać 😁 😁 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
haha no pod koniec to jest masakra boli jak cholera 😁 Ania a Ty co najmniej miesiac w przód 😁

no teoretycznie to możliwe jest 🙂 ale jak się młodej zachce wyjść to się dopiero zobaczy 🙂

ja tam na majówkę małego chce wypchnąć 😁 wezmę Twój sposób i kumpeli ;D fiki fiki 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
kozinka napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
haha no pod koniec to jest masakra boli jak cholera 😁 Ania a Ty co najmniej miesiac w przód 😁

no teoretycznie to możliwe jest 🙂 ale jak się młodej zachce wyjść to się dopiero zobaczy 🙂

ja tam na majówkę małego chce wypchnąć 😁 wezmę Twój sposób i kumpeli ;D fiki fiki 😁

to sobie razem pofikamy 😁

• Mamusia
Dziewczyny powiedzcie mi jak ja mam się położyć??? Leżę na lewym boku, to mnie boli podbrzusze (przez krwiaka???), leżę na plecach, to czuję tępy ból w krzyżach promieniujący na pośladki, biodra i uda prawie do kolan, leżę na prawym boku, to boli mnie ramię, bo za często na tym boku śpię 😞 na brzuchu już się nie da... ratunku 😞 😞 😞

• Mamusia
Witam z rana , powiem Wam ,że mi też już ciężko się ułożyć do snu ,kładę się bokiem kołdrę wpycham pod brzuch i dopiero zasypiam 😁 mogę zapomnieć o spaniu na brzuchu 🙂
Kurcze mam dylemat co ugotować na obiad może podzielicie się pomysłami bo moje się już wyczerpały 😜
Doti jak tam ruchy maleństwa nasiliły się czy nadal sporadycznie , ja już bym chciała żeby moje maleństwo się mocno ruszało zawsze bym miała znaki ,że jest dobrze 🙂
lubię mieć wszystko pod kontrolą 😉
Kiedy przyjdzie wiosna już nie mogę się doczekać , moja zimowa kurtka wygląda jak z młodszej siostry troszkę mocno obcisła 😠 czuję się jak w jakimś kokonie .
Nie mogę się juz doczekać wizyty u gin , a mam ją na 26 .03 😞
Pozdrawiam mamuśki pa pa 😘

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Mixi ruchy się wyciszyły. Czuję od czasu do czasu takie odpychanie od środka, ale baaardzo rzadko 😞 Mam nadzieję, że niedługo się wzmocnią.
Na obiadek mogę polecić to: http://www.przepisy.pl/karnawal/przepis/kofty-z-salatka-z-pomidorow-i-jogurtem albo to: http://alba.blox.pl/2010/10/8222Tarta-z-kurczakiem-to-pomysl-na-pyszny-i.html 😁

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂 Właśnie wróciłam od ginki i wszystko jest ok 🙂 Tylko, że muszę brać oprócz Prenatalu jeszcze Biofar ze względu na moja anemię 😞 Obawiam się, ze jak będę zażywać tyle żelaza to moje nudności i wymioty się zaostrzą 🤢 No nic, zobaczymy...
Widziałam maluszka, niezły luzak z niego 🙂 leżał z zarzuconą nogą na nogę, najpierw mi machał, a później zaczął dłubać w nosie 😁
Miłego dnia Kochane! 😘

• Mamusia
Karolka84 no to super, że wizyta udana 😁

samopoczucie dzisiaj całkiem niezłe, ale jeszcze się za bardzo nie cieszę, bo ostatnio też miałam parę dni spokoju, a potem jak mnie wymioty ruszyły i mdłości i głowa na raz to nie bylo za fajnie :/

• Mamusia
Karolka84 super ,że z Twoją dzidzą wszystko dobrze 😁
Jakoś musisz sie przemęcyć z tymi witaminami 🙂
Ja dziś na obiad frytki , paluszki rybne i kapustka kiszona czyli szybko i wygodnie nie mam ochoty siedzieć w garach 😉
Pozdrawiam.

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂 My mamy wizytę w przyszły poniedziałek, ciekawe czy zmierzy to NT, muszę go podpytać. Też mi się ciężko ułożyć do spania, w ciągu dosłownie 2 dni tak mi wypchało brzuch do przodu, że spodnie się porobiły za ciasne. Nie chcę brzuszka ściskać za mocno. Mamy w planie w sobotę jechać do Poznania na zakupy... A dziś muszę sprzątnąć, żeby mieć już z głowy... Brrr, nie lubię 😠
Jeśli chodzi o plamienia to będzie dobrze, ja też wylądowałam w szpitalu, 2 tyg grzecznie leżałam i wszystko się ładnie wchłonęło. Wydaje mi się, że za to winne są hormony - czegoś za mało i kosmówka nie przylega jak należy.
Trzymajcie się zdrowo 😁

• Mamusia
A ja właśnie od garów odeszłam 🙂
Karolka bierz żelazo jeśli musisz 🙂 Mnie w poprzedniej ciąży ginka nie zwróciła uwagi na niedokrwistość (czy anemia to to samo??) i później nie mogłam skorzystać ze ZZO 😞

Sandross co powiesz na temat porodów w wodzie? Zastanawiam się nad tym ostatnio i ciekawa jestem jak to wygląda w praktyce, czy rzeczywiście jest łatwiej?

• Mamusia
hej 🙂 byłam wczoraj z meżem na usg i powiem Wam - coś niesamowitego! Trafił nam się specjalista od chorób dzieci w brzuszkach i tak dokładnie obejrzał naszego dzidziusia i wszystko nam pokazał: paluszki, kosteczki, nerki, serduszko wszystko i co najśmieszniejsze powiedział, że na 70% będzie to dziewczynka 🙂
Pozdrawiam wszystkie Mamy w tę smutną pogodę!

• Mamusia
karolka bierz ten biofer,bo ja miałam brać 2 razy dziennie a po miesiącu okazało się,że jest gorzej niż było i dowalił mi prócz tego jakiś tardyferon czy coś takiego-żelazo na receptę i teraz mam mieszkankę kolorów na wieczór-witaminy,biofer,to na receptę i magnez 😮 jak na mnie to za dużo,bo ja mam małe gardło na tabletki 😮