Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No napisała że jak dojechali do szpitala to 8cm było 😁

Nowe wieści od Isy - są dalej w szpitalu, prawdopodobnie wyjdą w sobotę. Mały dostaje kroplówki i antybiotyk. Zdjęcia wrzucę jak mi się tel podładuje troszkę 🙂

Szczęśliwamamo w tabelce na samej górze jest nr do mnie 🙂 możesz dzwonić i pisać o każdej porze 🙂

• Mamusia
szczesliwamama napisał(a):
Tusia, Doti, Deira
wstyd sie przyznać, ale nie wiem gdzie wysłałyście mi te numery hahaha i gdzi ta tabelka ;D gdzie tu przychodzą wiadomości na priv?

kliknij na MOJ BRZUSZEK potem pod Twoim zdjeciem masz opcje
moj profil, moja galeria i skrzynka pocztowa i tam masz wiadomosci 🙂

• Mamusia
szczesliwamama, na stronie forum u góry na różowym pasku gównego menu masz "Mój brzuszek".Klikasz na to i potem na odnośnik pod Twoim zdjęciem "Skrzynka odbiorcza". Tam masz całą pocztę. A numer do Doti jest w tabelce - link do tabelki jest w wątku "Lista jesiennych mamuś" (taki jest chyba tytuł) w naszych wrześniowych tematach.

• Mamusia
Doti napisał(a):
Mnie to czasem bardzo drażni że nie ma opcji powiadomień o nowych prywatnych wiadomościach 🤨

Mnie drażni też brak wyszukiwarki haseł i użytkowników. A poza tym bałagan jak już miesiące przechodzą do archiwum. Wszystkie tematy z danego miesiąca też powinno się archwizować miesiącami.

• Mamusia
Alexia291989 napisał(a):
ja jak dojechalam do szpitala mialam 6 cm.a ielegniarka chciala mnie do domu wyslac , bo to za wczesnie bylo

jak ja pojechalam po raz pierwszy to bylo 1cm tylko odeslali mnie do domu ale skurcze ciagle sie utrzymywaly i moj M spanikowal i pojechalismy drugi raz i bylo juz 4cm ( a tutaj od 4cm zatrzymuja juz na oddziale) i tak czekalam caly dzien az bedzie 8cm i wtedy sobie weszlam do basenu z woda, jaka ulga.. uff 🤔

• Mamusia
Deira napisał(a):
szczesliwamama, moja siostra miała wywoływany, bo rozwarcie robiło się zbyt wolno. Podobno bolało jak cholera. Ale nie napiszę Ci jaki to ból w skali od 1 do 10, bo nie mam bladego pojęcia 🙂 Może dziewczyny na forum, które były pod oksy coś napiszą.

ja błagałam, żeby mi tą pieprzoną oksy odłączyli... od 10-16 nie było żadnego postępu...nic a nic, nawet szyjka się nie skróciła...

• Mamusia
inirtam napisał(a):
Deira napisał(a):
szczesliwamama, moja siostra miała wywoływany, bo rozwarcie robiło się zbyt wolno. Podobno bolało jak cholera. Ale nie napiszę Ci jaki to ból w skali od 1 do 10, bo nie mam bladego pojęcia 🙂 Może dziewczyny na forum, które były pod oksy coś napiszą.

ja błagałam, żeby mi tą pieprzoną oksy odłączyli... od 10-16 nie było żadnego postępu...nic a nic, nawet szyjka się nie skróciła...

inirtam
i co odłączyli Ci? Jak przebiegł dalej Twoj porod?

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Deira jak część od Nas przeżyło CC, to dlaczego z Nami miałoby być inaczej? 😁

Pewnie, że damy radę, co mamy nie dać! 😁 😁 😁 U sierpniówek to co druga miała cc i przeżyły 🙂
Tylko mnie to czekanie dobija... Czuję się już tak ociężała i obolała, że poruszam się jak 100-letnia starowinka 😜
A Ty się dodzwoniłaś na oddział?

• Mamusia
Deira napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
Deira jak część od Nas przeżyło CC, to dlaczego z Nami miałoby być inaczej? 😁

Pewnie, że damy radę, co mamy nie dać! 😁 😁 😁 U sierpniówek to co druga miała cc i przeżyły 🙂
Tylko mnie to czekanie dobija... Czuję się już tak ociężała i obolała, że poruszam się jak 100-letnia starowinka 😜
A Ty się dodzwoniłaś na oddział?

Ja chodzę już tak samo - a jak dopadnie jeszcze ból brzucha to mogłabym się zwinąć i leżeć na środku chodnika 😁
mam telefon i będę dzwonić w domu, bo żal mi siana na komórce 😁 haha

• Mamusia
szczesliwamama napisał(a):
Deira napisał(a):
Aisza2612 napisał(a):
A co było z Izą i jej małym?

Iza miała ciężki i długi poród zakończony ostatecznie cc. A Mały miał podwyższone CRP i zaczęto mu podawać antybiotyk.

a co to jest podwyższone CRP?

To skrót od wskaźnika jakim jest białko c-reaktywne. Jego podwyższony poziom wskazuje na infekcję w organizmie. Tyle wiem 🙂