Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a mi wlasnie jadne pasuje 😁 oby mi je odlozyl 😁 ja pamietam jak mialam tetrowa mowilam na nia smrodek bo pachniala mna i nie kazalam mamie jej prac spalam z nia na dwor jak wychodzilam tez byla przy mnie do poki mama nam lumpokow nie schowala 😁
Emi zrobila wycane tak pi razy drzwi 😁

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja zrobiłam sobie listę tych najpotrzebniejszych rzeczy i wyszło mi 1600 zł 😉 tyko wózka w to nie wliczyłam bo są różne ceny... i ubranek też nie wliczałam... a poza tym to wszystko na wyprawkę 🙂
jutro ją tu zamieszczę bo pisałam ręcznie a teraz nie mam za bardzo czasu na przepisywanie :P

• Mamusia
Mój synalek nie wybrał sobie żadnej konkretnej przytulanki tylko moje włosy... i tak zasypia trzymając mnie za włosy do dziś... Córcia dostanie taki malutki kocyk z misiem: http://allegro.pl/przytulanka-mis-z-kocykiem-me-to-you-i2284352799.html

• Mamusia
Witam, wpierdzielilam z mezem zapiekanke z Roti 😉 Normalnie kilka lat nie jedlismy zapiekanki takiej na miescie mniam!!! i jeszcze popilam cola 🙂) hehe
Raz nie zawsze ;D

Eeee, ja bym ne chciala zeby moje dziecko zasypialo z pielucha.. Pozniej ciagle ja targa,pluje, slini itp itd 😁 heheh 🙂

Te kocyki fajne 😁

• Mamusia
Mati smoczek dostał jak skończył 3 miesiąc i to tylko dlatego że zaczęły mu dziąsła puchnąć od ząbkowania i nie mógł się uspokoić, a cycka przygryzał zamiast ssać...
A z tego co widziałam to pieluche daja przy buzi ale dzieci maja smoczek w buzi. a od smoka chyba tak samo trudno odzwyczaić- tylko łatwiej go w czystości utrzymać...

• Mamusia
Zalezy duzo od mamy charakteru pewnie 🙂) Ja wredna jestem, wiec jak powiedzialam koniec to zabralam i lipa nie bylo 😉 jedna noc zlosci i spokoj 🙂 choc dlugo tez nie uzywala smoczka... ale od poczatku nuplala...

Nie wiem, my mamy problem w zlobu, ze jak na wierzchu gdzies zostawimy tetre, a mamy akurat dzieci, ktore caly dzien z tym chodza to zaczyna sie wrzask.. a uwierz, ze sa takie, co maja je nie tylko do spania, tylko chodza z nimi od rana do nocy, wycieraja katy a poziej do buziola...
pewnie bezpieczniej sie czuja, majac je rpzy sobie...

• Mamusia
Mój do tej pory ma smoka do usaypiania, ale już wyszły mu ostatnie zęby wiec się pozbędziemy dziada.
A z tą tetrą to się nie dziwię wcale, bo to jest właśnie to samo co ze smoczkiem- jedno dziecko dostanie tylko do spania i koniec a drugie cały dzień będzie mamlać,,,, dziecko znajomej ma 2 lata i prawie nic nie mówi bo ciagle smoczek w buzi ;/

• Mamusia
Powiem Ci, że mieliśmy taki etap, że nawet się nie upominał o smoczka... a to przez to że spadł nam nietoperz ze strychu jak otwieraliśmy schody sufitowe i Mati stwierdził, że nietoperz mu zabrał smoczka. Ale potem moja kochana teściowa mu przegadała,że na pewno nie i na pewno gdzieś w pokoju jest smoczek..... i tak się skończyły moje działania wojenne 😁

• Mamusia
Tak mamy ze wszystkim: z samodzielnym jedzeniem, samodzielną zabawą, sikaniem do nocnika itp... we wszystkim przeszkodzi mówiąc dziecku coś czego nie powinna: albo że sie ubrudzi, albo że się zmęczy, albo że lepiej w pieluszkę bo cieplej, albo coś...