Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
tez nie mam zamiaru nosic dlatego mam zamiar odkupic od siostry kolegi bujaczek lezaczek 😁 widze po mojej chrzesniaczce jak byla mlodsza teraz 3 latka ma to sie oduczyla troszke 🙂

emi... bujaczek-lezaczek nie do konca jest wskazany maluszkom... dla naszych szkrabów pozycja półleżąca i pionowa nie jest odpowiednia... dlatego też powinno się unikać np. używania fotelików samochodowych w wózkach, zamiast gondoli, wpływa to niekorzystnie na kształtowanie krzywizn kręgosłupa dziecka... maluch powinien leżeć jak najwięcej i to bez żadnych poduszek!!
podobnie niech Wam nie przyjdzie do głowy kupowanie chodzików!! wady postawy gwarantowane 🤢

• Mamusia
Inirtam bardzo mądrze piszesz 🙂 wszelkie bujaczki tylko na chwilę tak samo jak foteliki samochodowe.
Zresztą same dziewczynki zobaczycie jak maluchy są ułożone w tych pierwszych fotelikach... mnie było żal synka że taki zwinięty leży.

• Mamusia
Doti napisał(a):
Inirtam bardzo mądrze piszesz 🙂 wszelkie bujaczki tylko na chwilę tak samo jak foteliki samochodowe.
Zresztą same dziewczynki zobaczycie jak maluchy są ułożone w tych pierwszych fotelikach... mnie było żal synka że taki zwinięty leży.

dzięki 😉 troszkę siedzę w temacie i wiem, jakie później mogą być konsekwencje...

• Mamusia
Natalia przykro Nam z powodu babci... Trzymaj się dzielnie! [*]

Ja leżałam sobie w łóżku i niedawno w sumie się wygrzebałam. No nie byłam po prostu w stanie wstawać, bo nie miałam chęci ani troszkę 🙂

Ja póki co leżaczka-bujaczka nie kupuję. Może dopiero jak mała zacznie siadać 🙂

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
a ja po obiadku ziemniaczki i kurczaczek a do tego przegryzalam zielona fasolke szparagowa buraczkami 😁

mniaaam 😁 😁
Ja po 16 jade do mame na PKP, bo wraca z działki więc pewnie wejdę coś kupić na obiad, bo w chacie nawet ziemniaków nie mam 😉

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
a ja po obiadku ziemniaczki i kurczaczek a do tego przegryzalam zielona fasolke szparagowa buraczkami 😁

mniaaam 😁 😁
Ja po 16 jade do mame na PKP, bo wraca z działki więc pewnie wejdę coś kupić na obiad, bo w chacie nawet ziemniaków nie mam 😉

a ja do biedrony po wode i jakis soczek mi sie chce 😁 woda to na noc jak nic w ciagu nocy peka butelka 1,5 litrowa wody tak mi sie pic w nocy chce 😮

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
mixidixi napisał(a):
Emilia to pewnie dużo spacerujesz w nocy do wc 😁

srednio 4 razy 😁

Ja nie wstaje wcale 😁 no chyba, że jak się przebudzę ok 4/5 to wtedy ale to już z przymusu 😁

ja juz wstawanie mam opanowane 😁 z zamknietymi oczami to robie 😁

• Mamusia
Jeeezu jak mi żołądek nawala :/ Sama nie wiem czemu. Jestem głodna, mam zgagę, mała mnie kopie a do tego jest mi nie dobrze po witaminach :/ :/ :/ Na jedzenie muszę poczekać jeszcze godzinę.... Spaaać mi się chce... poprasowałam znów trochę ubranek, została mi pościel i pieluchy tetrowe. Jeszcze do ochraniacza muszę wsadzić wypełnienie bo się spłaszczył strasznie i nic nie będzie chronił 😁