Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Część
U mnie tradycyjnie pada. I ją też jestem zwolenniczką słońca i upalow. Niestety nie jest mi to dane w tym roku.
Mly też mi strasznie uciska, i dyskomfort czuję ogromny. Ale tak juz pewnie zostanie do końca.
Nawet nie wiem co na śniadanie zjeść, na nic nie mam ochoty :/

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
byłam na wizycie. Ja od poprzedniej wizyty 1300 g do przodu. ogólnie 15 kg. tragednii nie ma wg mnie. Synek waży już 2200 g. termin wyszedł mi na 30 sierpnia. czyli 5 dni wcześniej niż OM. wychodzi na to nie jest aż taki wielki 🙂 hemoglobina 10,2. bede brać żelażo w tabletkach. tylkko nie wiem czy nie kupić jakoś razem połaćzonych bo już mi sie kończy falvit mama. muszę zrobić GBS jakimś patyczkiem grzebać w pipce hahahah nieźle dodatkowo HBSAg i WR ( kiła)
U mnie też pochmurno, ale jest okazaja na prasowanie. mąż ma urlop a nigdzie się nie wybieramy bo nie dam rady więc pomoże w domu
muszę dziś zjeść pierogi z jagodami ze smietaną i cukrem MUSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂
Nie było mnie od piątku, nie wiem czy uda mi się nadrobić wpisy, postaram się 🙂 Widzę, że Sandros wróciła z wyjazdu 🙂 Jak było pod namiotem, minęły Was burzy?
Godzinkę temu miałam kontrolę z ZUSu... akurat wróciłam z zakupów z siatami i złapał mnie z tym wszystkim pod klatką 🤪 dobrze, że nie mam wpisane w L4 leżąca 😁
wyjazd do domu koszmar, z mamą niedobrze 😞
Zamówiliśmy wózek, pewnie dziś jeszcze zamówimy łóżeczko... Zbroimy się na nadejście Wojtka... Trzymam się dobrych rzeczy, żeby nie zwariować 🤨

• Mamusia
Efek trzymamy kciuki za mame! 😘

Ja wlasnie jestem ciekawa, czy znow mnie kontrola z zusu nawiedzi, bo dostali kolejne zwolnienie, a zawsze po dostarczeniu L4 ktos od nich sie u mnie systematycznie zjawia... 🤔 tez nie mam L4 lezacego, ale do wszystkiego moga sie doczepic...

Mi zostalo tylko ostatnie zamowienie na allegro dla dzidzi i chyba juz wszystko bedzie 🙂

• Mamusia
Aaaaaaaaaaaaaaa sie wkurzyłam właśnie!!!!!!!!!!! przyjechał kurier z paczką z allegro, odebrałam, zapłaciłam.... wydawała mi się trochę mała ale przyjęłam możliwość że pewnie przewijaka nie było na stanie albo coś... okazało się że dostałam całkiem inny towar!!! 😠 😠 😠 😠 😠 nie mogę się dodzwonić do sprzedawcy!!!! szlag mnie trafi zaraz!!!!!

• Mamusia
żeby było ciekawiej na paczce jest mój adres ale już nie mój nr telefonu. nie dziwię się że kurier nie zadzwonił że jedzie 🥴 jak sprzedawca z taką liczbą pozytywnych komentarzy może popełnić taki błąd????? a co jakby to była paczka za granice??

• Mamusia
Witam mamuśki 🙂
Ja byłam dzisiaj na wizycie. Z małym wszystko ok, waży 1511 g i zrobił mi zdjęcie fifolka żebym miała dowód, że to synek 😁 Za to u mnie już 7 kg na plusie 🤔 a tak się cieszyłam że tylko 5 i oczywiście hemoglobina za niska i dostałam znowu terdyferon.
Przez wekend imprezowaliśmy bo było Lato Agatowe więc mam trochę do nadrobienia więc zabieram się za czytanie 🙂

• Mamusia
Emila niby czemu nie mogę odesłać? Nawet nie zamierzam płacić za przesyłkę! Mają mi przysłać właściwy towar a ten sobie zabrać i nic mnie to nie obchodzi i żadnych dodatkowych kosztów nie będę płacić! Ich wina więc niech oni pokrywają koszty! Tylko dlaczego ja mam tyle nerwów przez nich 😞

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Część
U mnie tradycyjnie pada. I ją też jestem zwolenniczką słońca i upalow. Niestety nie jest mi to dane w tym roku.
Mly też mi strasznie uciska, i dyskomfort czuję ogromny. Ale tak juz pewnie zostanie do końca.
Nawet nie wiem co na śniadanie zjeść, na nic nie mam ochoty :/

Ja też jestem zwolenniczką upałów,ale od kąd jestem w ciąży to wolę temperaturę max do 25 stopni.......Ja urodzę to moga powrócic upały 🙂

• Mamusia
edith napisał(a):
byłam na wizycie. Ja od poprzedniej wizyty 1300 g do przodu. ogólnie 15 kg. tragednii nie ma wg mnie. Synek waży już 2200 g. termin wyszedł mi na 30 sierpnia. czyli 5 dni wcześniej niż OM. wychodzi na to nie jest aż taki wielki 🙂 hemoglobina 10,2. bede brać żelażo w tabletkach. tylkko nie wiem czy nie kupić jakoś razem połaćzonych bo już mi sie kończy falvit mama. muszę zrobić GBS jakimś patyczkiem grzebać w pipce hahahah nieźle dodatkowo HBSAg i WR ( kiła)
U mnie też pochmurno, ale jest okazaja na prasowanie. mąż ma urlop a nigdzie się nie wybieramy bo nie dam rady więc pomoże w domu
muszę dziś zjeść pierogi z jagodami ze smietaną i cukrem MUSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja od dwóch dni mam jagody w lodówce i dotąd nie miałam na nie pomysłu,(chodizły za mną naleśniki),ale może by tak pierogi?..... 🙂.
Dzidzia w sam raz jeśli chodzi o wagę,choc też trzeba brac to z przymrużeniem oka,(potrafią się pomylic do 0,5kg)

• Mamusia
Doti napisał(a):
żeby było ciekawiej na paczce jest mój adres ale już nie mój nr telefonu. nie dziwię się że kurier nie zadzwonił że jedzie 🥴 jak sprzedawca z taką liczbą pozytywnych komentarzy może popełnić taki błąd????? a co jakby to była paczka za granice??

Miałam podobną sytuację-dostałam części do wędki zamiast zamówionego towaru.Dodzwoniłam się do kuriera i podmienił paczki 🙂.

• Mamusia
Doti współczuję tego nieporozumienia ;/ ale czasami tak bywa na allegro... ja już kilka razy miałam takie przeboje 😁 a najgorszy to wspominam do dziś... zamówiłam winietki na stoły na nasze wesele i przyszły ale całkiem inne imiona i nazwiska gości (pomylili sie) 😁 a właściwe przyszły 2 dni przed tym ważnym dniem 😁 no ale jakoś sie z gościem dogadałam i nic nie płaciłam dodatkowego a właściwa paczka była z dodatkiem dużego słonika na szczęście i kartka z przeprosinami 😁 heheh

wróciłam od dentysty... już mam dość tego wiercenia ;/ ale trzeba to przeboleć, w środę mam kolejną wizytę, i mam nadzieje że wtedy skończy mi go robić... i zacznie kolejnego. postanowiłam że w sierpniu chce mieć już zakończone leczenie wszystkich zębów! 🙂

a dzisiaj mam na 17 wizytę 🤪 muszę się doprowadzić do ładu 😁 już wiem że łatwo nie będzie 😁

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
Doti napisał(a):
Miałam podobną sytuację-dostałam części do wędki zamiast zamówionego towaru.Dodzwoniłam się do kuriera i podmienił paczki 🙂.
tylko że ja nie mogę sie dodzwonić do kuriera bo nie mam do niego numeru tel. a na paczce którą dostałam jest mój adres więc pomylili się przy pakowaniu/adresowaniu...