Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Moja tez sie kreci... mam taka nadzieje.. 🙂)

My nie mielismy odwiedzinowego problemu,bo Darek od razu po moim wyjsiu ze szpitala chodzil do pracy, wiec bylam przeszczesiwa jak kolezanki przychodziy na kaweke 🙂)przynajmniej dzien mi jakos zlatywal szybciej..
Po porodzie czulam sie dobrze, wiec jako pecjalnie mi to nie przeszkadzalo...

Cholera ale mnie boli te udo...;//

• Mamusia
Sandro wiem że już bliżej niż dalej ale te moje bóle raczej nie do końca są ciążą spowodowane tylko przestawieniem kręgu któregoś bo przed ciążą też tak miewałam 😞 Czasem tak mnie nogi na zmianę pogody bolą ale zaczyna się wtedy w biodrach i kończy się na palcach a czasem jak mi się przestawi krąg to pół nocy potrafię nie spać 😞 😞 😞 mam słabe mięśnie przy kręgosłupie i za cholerę nie mogę ich wzmocnić żadnymi ćwiczeniami i mi kręgi skaczą jak szalone 😞 😞 😞

• Mamusia
sandroos napisał(a):

Pauleczka, a z jakich wskazan masz ciecie, bo juz nie pamietam...bo to tez dosc istotne...

ortopeda wypisał mi skierowanie `zaburzenia rozwoju miednicy` . w technikum pielęgniarka zauważyła że mam asymetryczne biodra. wczesniej na to nie zwracałam uwagi. i dała mi skierowanie do ortopedy . okazało się że to zwichrowane biodra. i przez to mam krótszą jedną nogę . a od kiedy pamietam miałam takie cos ze jak zginałam mocno noge to strzelało przy biodrze... ale nie wiedziałam że bedzie mialo takie konsekwencje. :/

• Mamusia
Ogolnie planowe ciecia cesarskie robi sie w okoliy terminu, i to juz zaleznie od lekarza, czy kaze czekac na czynnosc skurczowa.
Jesli czynnosc skurczowa nie powoduje komplikacj, to sie na nia czeka i nie robi sie ciecia "na zimno" bo takie maluzek zawsze znosi gorzej ;//
Ale raczej nie zdarza sie przynajmniej u nas, zeby pacjentke az tak mocno przetrzymac...

• Mamusia
problem z tym też taki że nie potrafie spac na lewym boku bo wtedy bardziej mi się naciąga z prawej strony w pachwinie i nie zasnę. a jak zasnę to rano nie potrafię wstać z łóżka...
a na prawym boku sie podobno nie powinno spać bo coś tam, na plecach też nie bo też jakiś ucisk... to ja chyba będę spać na rzęsach ... 🤢

• Mamusia
Pauleczka zaproszenie poszło 😉
Sandra ja już się boje tych imprez pępkowych... mąż będzie podpity, ja będę go wyganiać do innego pokoju i sama będę się męczyć z maluszkiem... przeraża mnie to wszystko i już zapowiedziałam że zezwalam na jedna-dwie imprezy a nie więcej.