Niska waga dziecka w 36 tygodniu Ciąży | Forum o ciąży

dodany przez
Beti21,
w Problemy zdrowotne w ciąży
-
Użytkownicy online
-
Najnowsze odpowiedzi
-
@Zuzia241985 no rozczuliłam się, jest prześliczna, gratulacje @MariKate uważaj z tym remontem, jak jedno kończysz to ciągnie do drugiego🤣 my teraz skończyliśmy wiatrołap a ja już wymyśliłam, że przy okazji jeszcze korytarz pomalujemy i fugi wymienimy w trzech pomieszczeniach i coś czuję, że przed porodem jeszcze klatkę schodową przemalujemy bo już mnie drażni. Mój mąż już ma mnie dość🤣
-
@Kociara Ja jestem bardzo zadowolona z odczulania. Nie pomogło na 100%, ale nie mam już takich problemów jak miałam przed, a też jakieś 10 lat minęło. U mnie cała wiosna i lato to była tragedia - swędziało dosłownie wszystko, mega katar i do tego puchnące usta. Po odczulaniu objawy mam jedynie na wiosnę i tak jak pisałam to tylko swędzące dłonie i czasami katar, ale rzadko.
-
Nadrabiałam wiadomości cały ranek... Nawet nie wiecie jak zazdroszczę tym które już są po i tym które mają umówione cesarki... A ja czekam i czekam i ta niepewność jest najgorsza, jakiś mały stresik siedzi gdzieś z tyłu głowy😅 do tego od wczoraj męczy mnie jakieś rozwolnienie😕😕😕 pojawiły się problemy ze snem, wierce się, budzę co chwilę... Później muszę uciąć drzemkę popołudniową...
-
-
Nasze kluby
-
Majóweczki 2021
Klub otwarty · 42 klubowiczów
-
Czerwcóweczki 2021
Klub otwarty · 27 klubowiczów
-
Kwietniówki 2021
Klub otwarty · 24 klubowiczów
-
Marcóweczki 2021
Klub otwarty · 22 klubowiczów
-
Lutówki 2021
Klub otwarty · 3 klubowiczów
-
Lipcówki 2021
Klub otwarty · 27 klubowiczów
-
Sierpniówki 2021
Klub otwarty · 17 klubowiczów
-
Wrześnióweczki 2021
Klub otwarty · 9 klubowiczów
-
Październikowe mamy 2021
Klub otwarty · 4 klubowiczów
-
-
Najnowsze dyskusje
Rekomendowane odpowiedzi
natalla 11
Pamiętaj, że sprzęt nie jest sprzętowi równy, ja będąc 34 tyg u mojego gina wyszłło, że dziecko ma 2200, a w szpitalu że 2kg... więc różnice mogą być dłuże, teraz niby mój maluch ma 2800, ale ile w tym prawdy?
Głowa do góry 😉
Odnośnik do odpowiedzi
Beti21 1
Odnośnik do odpowiedzi
izunia1986op 20
Faceci sa inni 😉Najwazniejsze,ze maly sie rozwija i w jakis sposob rosnie.Bo jednak waga idzie do gory.
Badz dobrej mysli 😉
Odnośnik do odpowiedzi
izunia1986op 20
moj syn w 38 tyg wazyl wedlug usg 3111,a w 39 tyg sie urodzil 4220 😮A wiec chyba nie ma reguly 😘
Odnośnik do odpowiedzi
Gość
u Ciebie też tak będzie. 😉
Odnośnik do odpowiedzi
natalla 11
Urodzimy zdrowe pociechy, że hohoh 🤪
4200-to chyba ciężko było urodzić? 😉
Odnośnik do odpowiedzi
izunia1986op 20
Ciężko?Brak okreslenia z mojej strony 😉
Odnośnik do odpowiedzi
natalla 11
Odnośnik do odpowiedzi
Beti21 1
Odnośnik do odpowiedzi
natalla 11
A co lekarz na to mówi? a Twoja dieta jak wygląda? może spróbuj wcinać coś innego....
Odnośnik do odpowiedzi
Beti21 1
. mleko soki pije. Zeby przytył. A moja babka mowi ze zaczyna sie martwic w piatek ide na ktg w pon znowu usg i moze pojde do szpitala od wtorku 😞
Odnośnik do odpowiedzi
Jasia 11
Wszystkiego dobrego!
Odnośnik do odpowiedzi
Beti21 1
Odnośnik do odpowiedzi
Jasia 11
Natomiast co do chłopaka to może na spokojnie z Nim spróbuj porozmawiać? Być może tak samo to przeżywa jak Ty ale nie wie w jaki sposób to wyrazić? No i rzeczywiście jak innego wyjścia nie ma to pozostaje szpital - w końcu ta instytucja służy do pomocy ludziom - także głowa do góry! 🙂 🙂 🙂
Odnośnik do odpowiedzi
anus321 15
Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ja też się o hipotrofii nasłuchałam, do tego stopnia,że wracając do domu o mało bym nie spowodowała wypadku, bo tak wyłam,że niczego nie widziałam. Tak mi nawkręcali,że byłam pewna,że dziecko porodu nie przeżyje. I potem bach, zaczęły się mi sączyć wody w 33 tygodniu, urodziłam niecałe 3 tyg później, mały 50cm, waga 2450g, zdrowy jak rybka.
Beti, przecież skoro z ciążą nic się nie dzieje i spokojnie donosisz to moim zdaniem nie ma się czym zamartwiać - dzidzia ma jeszcze 2-4 tygodnie,żeby nabrać masy, a poza tym niska waga urodzeniowa nie musi od razu iść w parze z jakimiś nieprawidłowościami. Czasami dziecko przez swoją za wysoką wagę może się urodzić z problemami. Jak mój brat, który miał prawie 5 kilo, wyciśnięty siłami natury później był bardzo słaby i lata trwało zanim nabrał jako takiego zdrówka.
Mnie się wydaje,że niepotrzebnie panikujesz, dzieci nie muszą być idealnie wpasowane w tabele wagi i rozwoju, jakie nam serwują ze wszystkich stron 🙂
Moja babka mi mówi,że źle wróży kupowanie ubranek, łóżeczka i przygotowywanie domu przed urodzeniem dziecka. Mówi też,że musi mi robić prezenty, bo przeze mnie ma myszy w domu. Wyrecytowała mi listę rzeczy, których mam nie jeść, żeby nie urodzić płaczki. I drugą listę też mi wyrecytowała, tym razem, czego nie robić,żeby dziecko się nie urodziło na przykład z sześcioma palcami.
Jaki z tego morał? NIE SŁUCHAĆ BABEK!
chyba Twoja babka nie jest lekarzem, więc na jakiej niby podstawie się martwi? Jeśli lekarze nie widzą czegoś niepokojącego - babka tym bardziej powinna trzymać twarz na kłódkę.
Odnośnik do odpowiedzi
Beti21 1
No niestety Mój chłopak ma strasznie ciezki charakter i nie potrafi rozmawiac 😞. A co do Dzidzi to juz sama nie wiem czemu nie rośnie 😞
Odnośnik do odpowiedzi