Niska waga dziecka w 36 tygodniu Ciąży | Forum o ciąży
dodany przez
Beti21,
w Problemy zdrowotne w ciąży
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się
Komentowanie zawartości tej strony możliwe jest po zalogowaniu
Zaloguj się
-
Użytkownicy online
Brak użytkowników do pokazania
-
Najnowsze odpowiedzi
-
Przez pavla pavla · Napisano
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał). -
Przez pavla pavla · Napisano
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat. -
Przez Robaczek88 · Napisano
Jeśli masz nastolatkę i szukasz odpowiedniego miejsca na jej pierwszą wizytę u ginekologa w Krakowie, warto zastanowić się nad gabinetem AB OVO na Os. II Pułku Lotniczego 50/26. Pani doktor Knapik-Rybka jest tam znana ze swojego profesjonalizmu i jednocześnie przyjaznego podejścia do pacjentek. Atmosfera jest bardzo sympatyczna, co może pomóc młodej pacjentce poczuć się komfortowo.
-
-
Nasze kluby
-
Czerwcóweczki 2021
Klub otwarty · 29 klubowiczów
-
Majóweczki 2021
Klub otwarty · 43 klubowiczów
-
Kwietniówki 2021
Klub otwarty · 24 klubowiczów
-
Marcóweczki 2021
Klub otwarty · 22 klubowiczów
-
Lutówki 2021
Klub otwarty · 3 klubowiczów
-
Lipcówki 2021
Klub otwarty · 29 klubowiczów
-
Sierpniówki 2021
Klub otwarty · 17 klubowiczów
-
Wrześnióweczki 2021
Klub otwarty · 9 klubowiczów
-
Październikowe mamy 2021
Klub otwarty · 4 klubowiczów
-
-
Najnowsze dyskusje
Rekomendowane odpowiedzi
natalla
Pamiętaj, że sprzęt nie jest sprzętowi równy, ja będąc 34 tyg u mojego gina wyszłło, że dziecko ma 2200, a w szpitalu że 2kg... więc różnice mogą być dłuże, teraz niby mój maluch ma 2800, ale ile w tym prawdy?
Głowa do góry 😉
Beti21
izunia1986op
Faceci sa inni 😉Najwazniejsze,ze maly sie rozwija i w jakis sposob rosnie.Bo jednak waga idzie do gory.
Badz dobrej mysli 😉
izunia1986op
moj syn w 38 tyg wazyl wedlug usg 3111,a w 39 tyg sie urodzil 4220 😮A wiec chyba nie ma reguly 😘
Gość
u Ciebie też tak będzie. 😉
natalla
Urodzimy zdrowe pociechy, że hohoh 🤪
4200-to chyba ciężko było urodzić? 😉
izunia1986op
Ciężko?Brak okreslenia z mojej strony 😉
natalla
Beti21
natalla
A co lekarz na to mówi? a Twoja dieta jak wygląda? może spróbuj wcinać coś innego....
Beti21
. mleko soki pije. Zeby przytył. A moja babka mowi ze zaczyna sie martwic w piatek ide na ktg w pon znowu usg i moze pojde do szpitala od wtorku 😞
Jasia
Wszystkiego dobrego!
Beti21
Jasia
Natomiast co do chłopaka to może na spokojnie z Nim spróbuj porozmawiać? Być może tak samo to przeżywa jak Ty ale nie wie w jaki sposób to wyrazić? No i rzeczywiście jak innego wyjścia nie ma to pozostaje szpital - w końcu ta instytucja służy do pomocy ludziom - także głowa do góry! 🙂 🙂 🙂
anus321
Gość
Ja też się o hipotrofii nasłuchałam, do tego stopnia,że wracając do domu o mało bym nie spowodowała wypadku, bo tak wyłam,że niczego nie widziałam. Tak mi nawkręcali,że byłam pewna,że dziecko porodu nie przeżyje. I potem bach, zaczęły się mi sączyć wody w 33 tygodniu, urodziłam niecałe 3 tyg później, mały 50cm, waga 2450g, zdrowy jak rybka.
Beti, przecież skoro z ciążą nic się nie dzieje i spokojnie donosisz to moim zdaniem nie ma się czym zamartwiać - dzidzia ma jeszcze 2-4 tygodnie,żeby nabrać masy, a poza tym niska waga urodzeniowa nie musi od razu iść w parze z jakimiś nieprawidłowościami. Czasami dziecko przez swoją za wysoką wagę może się urodzić z problemami. Jak mój brat, który miał prawie 5 kilo, wyciśnięty siłami natury później był bardzo słaby i lata trwało zanim nabrał jako takiego zdrówka.
Mnie się wydaje,że niepotrzebnie panikujesz, dzieci nie muszą być idealnie wpasowane w tabele wagi i rozwoju, jakie nam serwują ze wszystkich stron 🙂
Moja babka mi mówi,że źle wróży kupowanie ubranek, łóżeczka i przygotowywanie domu przed urodzeniem dziecka. Mówi też,że musi mi robić prezenty, bo przeze mnie ma myszy w domu. Wyrecytowała mi listę rzeczy, których mam nie jeść, żeby nie urodzić płaczki. I drugą listę też mi wyrecytowała, tym razem, czego nie robić,żeby dziecko się nie urodziło na przykład z sześcioma palcami.
Jaki z tego morał? NIE SŁUCHAĆ BABEK!
chyba Twoja babka nie jest lekarzem, więc na jakiej niby podstawie się martwi? Jeśli lekarze nie widzą czegoś niepokojącego - babka tym bardziej powinna trzymać twarz na kłódkę.
Beti21
No niestety Mój chłopak ma strasznie ciezki charakter i nie potrafi rozmawiac 😞. A co do Dzidzi to juz sama nie wiem czemu nie rośnie 😞