Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Fiann buziaczki 100-krotne i od cioci wirtualnej dla Karolka 🙂
Zeby tylko te mdlosci to taki jednodniowy przypadek 🤢

Malinko a Ty sie juz wykurowalas????

Ktos wyjatkowy- a na wizyte to pewnie prywatnie sie udajesz...a jak tak Twoj Francuzki????

Dziewczyny kiedy macie wizyty u gine????

U mnie goraczka troche opadla a meczy mnie ten kaszel bleeeeee 😮
Wizyta na USG jutro o 15 🙃

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
belen napisał(a):
Fiann buziaczki 100-krotne i od cioci wirtualnej dla Karolka 🙂

dziękuję, przekażę synusiowi jak tylko wrócę z pracy 😉

Dziewczyny kiedy macie wizyty u gine????

ja mam wizytę dopiero 27 lutego, w pierwszej ciąży też tak co równe 3 tygodnie chodziłam do gina 🙂

U mnie goraczka troche opadla a meczy mnie ten kaszel bleeeeee 😮]

teraz to już będzie tylko lepiej, także grzecznie leż w łóżeczku i jakoś przejdzie 😘

• Mamusia
Dziewczyny, mam pewien problem....otóż wiecie, że mam już rocznego synka, który waży 12 kg, i problem tkwi w tym, że on bardzo upiera się, żeby go wziąć na ręce. Karolek jeszcze nie umie chodzić, tylko bardzo szybko raczkuje, no i oczywiście prosto do mamy, wspina się podtrzymując moich nóg i wyciąga rączki, żeby go wziąć. Staram się jak najwięcej bawić się z nim na siedząco, ale czasem po prostu muszę go wziąć na ręce. Bardzo boję się, żeby tym nie zaszkodzić mojej fasolce, którą mam w brzuszku 🤨 już sama nie wiem, jak postępować w takich sytuacjach, żeby mój synuś nie czuł się odtrącony 🥴 doradźcie coś, proszę...

• Mamusia
Belen- moje L4 się skończyło już, ale jestem nauczycielem i mamy ferie właśnie więc cały czas wypoczywam i leczę mój katar, który nie mija. Póki co, nic innego mnie nie łapie(na szczęście). Pije tylko herbatę z malinowym sokiem 🙂)

• Mamusia
Dzien Dobry dziewczyny!!!! 🙂

fiann chcialabym pomoc, ale nie wiem co doradziec wszedzie trabia zeby nie dzwigac,ale jakich ciezarow nie pisza 😞
To, ze raz, dwa wezmiesz Karolka na opa to chyba nic sie nie stanie...inaczej jak go bedziesz nosila godzinami, a jak to przetlumaczyc kochanemu skarbkowi, ze teraz to nie moze mama dzwigac???
Moze jakas zabawa z tatusiem, aby mu sie lepiej spodobalo na opa u Tatusia 😉

A jak sie czujecie dziewczyny jak objawy ciazowe...nadchodza zachcianki?????

• Mamusia
belen , właśnie staram się, żeby to tatuś go brał na ręce, bo nie chcę się zbytnio narażać, zwłaszcza, że jak ostatnio Karolka trochę ponosiłam, to brzuch mnie bardzo rozbolał 🥴 także teraz to powinnam się z synusiem bawić tylko na siedząco, w sumie to nawet mu to nie przeszkadza 😉 a nawet coraz więcej się do mnie przytula 🙂

a poza tym, to objawów ciążowych u mnie brak 😉 jedynie brzuszek już trochę widać 😁

• Mamusia
a u mnie dziewczyny lepiej jezeli chodzi o gardlo i katar, ale ten okropny kaszel obawiam sie o oskrzela 😞 polece do rodzinnego niech mnie oslucha....chcialam leciec w piatek, ale mowil, ze na poczatku choroby to nie wiadomo czy to zwykly kaszel czy zapalenie oskrzeli...ja mam zle przeczucie 😞

Fiann juz widac brzuszaczek????? 🙃 wspaniale

• Mamusia
belen napisał(a):
a u mnie dziewczyny lepiej jezeli chodzi o gardlo i katar, ale ten okropny kaszel obawiam sie o oskrzela 😞 polece do rodzinnego niech mnie oslucha....chcialam leciec w piatek, ale mowil, ze na poczatku choroby to nie wiadomo czy to zwykly kaszel czy zapalenie oskrzeli...ja mam zle przeczucie 😞

na pewno wszystko będzie dobrze 😘 ale masz rację - lepiej to skontrolować 😉

Fiann juz widac brzuszaczek????? 🙃 wspaniale

no ja właśnie tak mam, że u mnie brzuszek to od razu widać, przy Karolku też tak miałam 🙂

• Mamusia
fiann dzieki , a co noszenia malego na rekach to nic raczej sie niestanie jak go czasem wezmiesz
buziaczki dla karolka 100 lat 😉
belen no tylko prywatnie chyba ze masz ubezpieczenie z pracy to zwracaja koszty na konto ale i tak naj pierw placisz , francuski masakra...kilka slowek zaledwie znam 😉

• Mamusia
ktos__wyjatkowy_ napisał(a):
mi brzusio tez juz widac,zachcianki jakies tam sa na slodkie i kwasne 😉 a tak to to hormony mi buzuja strasznie nie wiem jak bliscy ze mna wytrzymuja z 1 dzieckiem tak bardzo nie mialam no ale jakos bedzie pozdrowionka ;*

ja to humorki też ostatnio mam 🙃

• Mamusia
Kochane ja po wizycie i po USG.
Oficjalnie moje sloneczko najukochansze na swiecie ma 3,6mm a co najwazniejsze bije juz mu serduszko...praktycznie to widzialam tylko z tego podniecenia serduszko 😘
Jestem taka szczesliwa 🤪

• Mamusia
Fiann kiedy byłam gdzieś w okolicach 11-12 tygodnia i położna zobaczyła u mnie córkę na rękach to powiedziała,że jak już muszę ją nosić to ograniczyć i nie robić gwałtownych ruchów typu-podnosić ją z rozpędu itd i że jeszcze trochę i nie będę jej mogła podnosić wogóle,ale nie powiedziała dokładnie kiedy już nie można 🥴 więc jak będziesz uważać to nie powinno się nic stać,a może do czasu kiedy już lekarz czy położna zabroni Ci już całkowitego podnoszenia,to Twój szkrab będzie już chodzić 🙂 zapytaj na wizycie bo co ciąża to indywidualność a co lekarz to teoria 🙂
dodam,że moja też waży ok.12kg 🙂

• Mamusia
Dziekuje ktos wyjatkowy 😘
Jak tam Twoja silna wola 😠 dajesz rade z nalogiem???
To z Twoich obliczen w ktorym bylabys tygodniu????
Ja tez licze od 1 dnia ostatniej miesiaczki, ale moj maluszek bedzie mlodszy o jakies 3-4 dni i zgadza sie poniewaz mialam owulacje okolo 17-18 dc tak bynajmniej czulam lewy jajnik ten szczesliwy 🙂

A gdzie reszta mamusiek???

Kochane ja mam pytanie troszeczke hmhmhm jak w tym okresie podchodzic do intymnosci??? 😜

No i odnosnie kremow, balsamow,olejkow na rozstepy kiedy zaczynac??? co urzywac??? gdzie smarowac?? 🤪

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Fiann kiedy byłam gdzieś w okolicach 11-12 tygodnia i położna zobaczyła u mnie córkę na rękach to powiedziała,że jak już muszę ją nosić to ograniczyć i nie robić gwałtownych ruchów typu-podnosić ją z rozpędu itd i że jeszcze trochę i nie będę jej mogła podnosić wogóle,ale nie powiedziała dokładnie kiedy już nie można 🥴 więc jak będziesz uważać to nie powinno się nic stać,a może do czasu kiedy już lekarz czy położna zabroni Ci już całkowitego podnoszenia,to Twój szkrab będzie już chodzić 🙂 zapytaj na wizycie bo co ciąża to indywidualność a co lekarz to teoria 🙂
dodam,że moja też waży ok.12kg 🙂

dziękuję bardzo za radę 😘 rzeczywiście popytam mojego lekarza 😉

belen cieszę się bardzo, że już zobaczyłaś swój skarb na usg 🙂 ja z niecierpliwością czekam na kolejną wizytę 🙃
a jeśli chodzi o intymność, to jeśli tylko wszystko jest w porządku, i lekarz tego nie zabroni, to jak najbardziej można 😉 chociaż ja to ostatnio bardziej mam potrzebę przytulania 😎
co do kremów na rozstępy, to polecam Fissan, ja go stosowałam od samego początku i w ogóle nie miałam rozstępów 🙂 trzeba smarować cały brzuch okrężnymi ruchami

ktos__wyjatkowy_ trzymam za Ciebie kciuki, żeby udało Ci się rzucić palenie 😘

• Mamusia
Czesc dziewczyny!!!!! 🙂

Fiann jak tam malutki Karolek radzisz sobie???
A ten krem z serii Fissan to specjalny na rozstepy bo ja znam tylko kremiki dla bobaskow???
Ten czas tak szybko leci dokladnie kiedy masz wizyte?????

A u mnie objawy troszeczke sie poglebily, ale nie sa uciazliwe piersi bardziej bola i napompowane 🤪 no i brzuszek czesciej daje znac 🤔

Co do mdlosci i wymiotow nie odczuwam....jedyne co mam wilczy apetyt a jak juz zasiade do stolu po 2 kesach jestem pelna 🤢
humorki to wczoraj przed TV pokazywali grobaskow tych ponad 300kg a ja ryczalam 😞 prawdziwe wariactwo 🙂

Zapytam gine czy mamy zielone swiatelko bo fakt jestem na progresteronoie dopochwowo, ale tylko na wzmocnienie ciazy, zapobiegawczo 😆 bo moj mezus troszeczke niecierpliwy 😉

• Mamusia
belen
Fiann jak tam malutki Karolek radzisz sobie???

Karolek nawet jest grzeczny, teraz dużo czasu spędza raczkując, lub chce żeby z nim chodzić trzymając go za rączki, już tak nie upiera się żeby go brać na ręce 🙂
A ten krem z serii Fissan to specjalny na rozstepy bo ja znam tylko kremiki dla bobaskow???
tak to jest specjalny krem na rozstępy - bardzo dobry, dostępny w aptece, pełna nazwa brzmi: FISSAN STRIA-MASSAGE krem na rozstępy 100 ml
Ten czas tak szybko leci dokladnie kiedy masz wizyte?????
wizytę mam dopiero 27 lutego, już się doczekać nie mogę 🙃

jedyne co mam wilczy apetyt a jak juz zasiade do stolu po 2 kesach jestem pelna 🤢

ja mam identycznie 😜

• Mamusia
belen napisał(a):
nie wiem czy tutaj jest jakis temat mausiek z zagranicy 🤨
Na innych forach tak bo sama szukalam informacji z Wloch 😁
Napisze Ci nazwe forum na prywa 😉

zapraszamy do nas na forum Lutowek 😉 u nas mamy Brzuchatke z Wloch 😉
pozdrawiam Was dziewczyny i Wasze malenkie Fasolki! zdrowka Wam zycze 😉