Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Danusia musisz to przeczekać nie ma innej rady. Mi spać się chce od początku ciąży a leków żadnych nie biorę wiec nie ma na to chyba reguły.
Jak jest u Was teraz z jedzeniem? Macie na coś szczególną ochotę?
Ostatnio mam ciśnienie na wszystko co kwaśne: bigos, ogórki i żelki 😉 Ale zaraz po tym potrafię zjeść coś słodkiego. Ostatnio miałam taką ochotę na czekoladę ,że pobiegłam po nią o 20 i w drodze do domu zjadłam połowę tabliczki 🙂

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzięki agnesa 🙂 jedz dużo słodyczy 😜 u mnie to działa 😁
ja ostatnio miałam straszna ochotę na kakao, ale niestety wszystko co wypiłam to zwróciłam 😞 a tak to różnie z tym apetytem, codziennie mi się zmienia. Więcej rzeczy mnie nadal odpycha niestety, ale nadrabiam słodkościami, dlatego tez pomału przybieram na wadze 😁

• Mamusia
Cześć Dziewczyny, prześledziłam cały Wasz wątek i widzę, że mnóstwo wsparcia i porad można od Was otrzymać, chciałabym do Was dołączyć, też mam termin na październik, to mój pierwszy Skarbuś będzie, byłam już na 1 usg jak mój Maluszek miał 5mm 🙂 Pozdrawiam Was serdecznie i życzę Wam i sobie samych radosnych dni w czasie tych 9 miesięcy 🙂

• Mamusia
Ja mam tak dziwnie, bo największe wymioty mam koło 17 , akurat jak wracam z pracy 😞 ledwo dotrę do domu i już nad kibelkiem. teraz staram sie nie jesc za duzo na wieczor, bo to pogłebia mdłości. Na dodatek musze brac podwojna dawke zelaza i boje sie, ze przez to mdlosci sie jeszcze nasilą...

• Mamusia
W poprzedniej ciąży brałam bardzo dużo żelaza bo praktycznie od początku miałam anemię która z czasem zaczęła się pogłębiać. Powiem Ci ,że gorszych mdłości nie miałam tylko pojawił się problem z załatwianiem się 😞 Po żelazie tak niestety często bywa. Jakie żelazo bierzesz? Ja brałam Tardyferon.

• Mamusia
Samopoczucie mam nienajgorsze, gdyby nie fakt, że mam okropne mdłośc, nie wymiotuj, ale wiecznei i po wszytskim jest mi niedobrze, na zapachy mnie odrzuca czekolwiek, a do kuchni to najlepiej bym nie wchodziła. I strasznie bolą mnie piersi, tzn. może nie same piersi a sutki...dzisiaj będę spać w staniku, i sprawdzę czy to działa. A co do tygodnai to ciężkosterdzić narazie, bo wg ostatniej miesiączki to ok.10 ale po usg lekarz stwierdził, że ciąża jest młodsza. Mam 21 wizytę to mam nadzieję, że coś więcej będę wiedzieć, na usg mam napisane 6w2d więc stwierdzam, że 6 tydzień 2 dzień (to byo 29 lutego) no ale lekarz powiedział, że emu wygląda na 4-5 tydzień więc juz sama nie wiem co mysleć. Może powiecie jak usg wyglądało u Was? U mnie to była taka maleńka pulsująca kreseczka w pęcherzyku...

• Mamusia
U mnie było tak ,ze pierwsze usg miałam w piątym tygodniu ciąży i nie było widać jeszcze dzidziusia tylko sam pęcherzyk który miał 12mm. Dopiero jak poszłam w 9 tygodniu to zobaczyłam maleństwo i usłyszałam bicie serduszka. Mój Maluszek miał 21mm i machał sobie rączkami i nóżkami 🙂 U mnie termin z ostatnią miesiączką zgrywa się z terminem z usg praktycznie co do dnia więc problemu z ustaleniem który to tydzień nie było. U Ciebie rzeczywiście duża różnica między usg a miesiączką. Ale jak miałaś nie regularne cykle to wszystko jest możliwe.

• Mamusia
Witajcie 🙂
Właśnie u mnie problem był z miesiączką i leczyłąm się z powodu nieregularnego okresu, któy potrafiłam np mieć co trzy miesiące. Ta ciąża zaskoczyła nawet lekarza...kiedyś Wam opiszę swoją hostorię, bo jest naprawdę niesamowita... Mam nadzieje, że w trakcie, lekarz jakoś łatwiej i dokłądniej będzie mógł określić przybliżony termin, obserwując Dzidziusia. Mnie się wydaje, ze to będzie druga połowa października 🙂

• Mamusia
Cześć mamuśki 🙂 ja miałam tak samo jak larosa - w 5 tyg usg dopochwowe i wtedy to był taki mały pęcherzyk, a później miałam jakoś w 8 tyg to była taka większa fasolka z bijącym serduszkiem. Ostatnio, w pt., miałam już robione usg przez brzuch i było widać ładnie rączki i nóżki i nosek. Maluch machał łapkami i sobie leżał na luzaku 🙂

• Mamusia
Ja pierwsze usg miałam w 3 tyg i było widać tylko mała plamkę, po dwóch tygodniach kolejne i serduszko już było 🙂 z tym, ze ja dokładnie wiem kiedy doszło do zapłodnienia bo jestem po in vitro. Jak wychodziłam ze szpitala i miałam ostatnie usg to maluszek miał 7,1 mm w szóstym tygodniu i podobno wielkosc jest prawidlowa na ten tydzien. Mysle ze z wielkoscia to roznie bywa- wazne by bylo widac postep.

• Mamusia
Mdłości...moja zmora, dokuczają mi ciągle i wciąż...nijak nie umiem sobi z nimi poradzić, nic nie pomaga, ani migdały ani herbatki, wszytsko działa doraźnie, na 5 minut...macie jakieś naprawdęskuteczne sposoby?

• Mamusia
Emma i ja się z Tobą witam cieplutko 🙂 🙂 🙂

Karola dziękuję za radę ze slodyczami ale obawiam się ,że na tej diecie to wyłącznie ja się podtuczę 😁 😁 😁 😁 i mimo ,że mam straszną ochotę na słodkie to staram się zapchać owocami, bo bo sporej dawce czekolady mogę siedzieć w toalecie cały dzień 😉

Larosa kochana jestes, tak mnie jakoś podniosłaś na duchu dobrym słowem 🙂 Jakos się już dziś mniej boję 🙂

Dziś bylam w urzędzie pracy na termin sie zameldować i dostałam pierwszą od roku ofertę pracy!!! 😁 Szkoda,że akurat w momencie, w którym na pewno nikt mnie do pracy nie przyjmie. Co za ironia losu!! 😠