Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam wszystkie Mamusie 🙂 Osobiście również nie wierzę w takie przesądy. Jeszcze zanim zaszłam w ciążę miałam w domu body niemowlęce, które dostałam od znajomej bo mi sie okropnie podobały. A kilka dni zanim dowiedziałam się o ciąży dostałam od mojego taty kocyk którym niegdyś przykrywał mnie w wózku 🙂 I jestem w 9 tygodniu ciąży i mam się dobrze 🙂 Nawet objawów mi brak 🙂 Poza bólem piersi i tym, że z natury jestem bardzo szczupła bo przy wzoście 170 cm ważyłam przed ciążą 46-47 kg, więc brzuszek zaczyna mi rosnąć, ale puki co jak mówi mój mąż wyglądam jakbym się baaardzo objadła 😁 Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Witamy wśród nas gabrysczyamelka 🙂
Tylko pozazdrościć wyprawki 😉 Ja dostanę same ciuszki, w resztę będę musiała się sama zaopatrzyć, ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby 😉
karolka super brzusio 🙂

• Mamusia
Aż tak to chyba nie. moja siostra z bliźniakami to miała naprawdę ogromny brzuch ani butów zawiązać ani nic już od 6 miesiąca nie mogła. Ja jak narazie to nie wyobrażam sobie siebie z brzuchem 😁 I gdybym mogła to co tydzień latalabym do lekarza żeby mi potwierdzał ze wszystko ok 🙂 Może to przez to ze brak mi typowych objawów. Ale lekarz na ostatniej wizycie powiedzial ze mam się cieszyć bo niewiele kobie przechodzi ciąże tak łagodnie i jeżeli utrzymuję się cły czas jedyny objaw czyli bolące piersi i nie występują niepokojące objawy mam się cieszyć a nie stresować. Ale łatwo mu powiedzieć.

• Mamusia
ja na początku też się stresowałam, że nie mam objawów, ale teraz oddałabym wiele żeby tamten stan powrócił. wieczne mdłości, dziwny smak w ustach, bolące piersi, wiecznie wzdęty brzuch - mam nadzieję, że to wkrótce minie.