Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
🙂) A na sylwka to juz luzik 🙂 Ja butla napompowalam malude 😁

Niom lech free najbardziej zblizony do piwa...

Racja ten lech 2,6 tez dobry.. i mnie pociagnelo, ale tylko umoczylam pyska 🙂 hehe

Ja tak lubie browarka 😁 ooo wlasnie maz otwiera 😞

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam wszystkie mamusie po tygodniowym weekendzie 😉
Bardzo mi się spodobało urlopowanie 🙂 W wolne dni kiedy mój mąż nie pracował jeździliśmy ze znajomymi nad wodę na grilla. Jedzonko było pyszne, ale upał bardzo odbijał się na mojej głowie - niestety jestem bardzo wrażliwa. Cień i czapka to podstawa.
Ja piwa czy innego alkoholu nie tykam, nawet tych bezalkoholowych (są paskudne) ani tych 2,6% (bo to zawsze jakiś alkohol). W ramach szaleństwa majówkowego i upału pozwalałam sobie na puszkę zimnej coli 🙂
Brzuszek urósł i teraz już każdy wie, że jestem w ciąży jak na mnie spojrzy. W sumie bardzo mnie to cieszy 🙂 Nie mogę się doczekać już ruchów maleństwa, tak samo jak mąż, który co kilka dni mnie pyta czy już kopie 🙂 Niestety na razie musi się ograniczać tylko do nasłuchiwania wszelkich odgłosów z mojego brzucha 😉

• Mamusia
ja ostatnio odczuwam delikatne ruchy mojego maleństwa 😁 cudowne to uczucie 🙃 za tydzień mam wizytę u ginekologa, mam nadzieję, że w końcu poznam płeć mojego dzieciątka 😉 28 maja jestem umówiona na usg połókowe - już nie mogę się doczekać 🤪

• Mamusia
Czesc Dziewczyny, u nas jestbdzai9siaj zimno i ponuro 😞

Co do ruchów to moja ginekolog mowila mi ze szybciej odczuwaja ruchy kobiety , ktore juz rodzily i bardzo szczuple.

Mi sie wydaje ze brzuch mam mniejszy niz na poczatku, lekarka uspokoiła mnie ostatnio ze pewnie juz nie mam wzdec (rzeczywiscie nie mam juz wogoole!) a u osob wysportowanych z silnymi miesniami brzucha widac go pozniej- z powodu ciazy- czyli wczesniej ten wielki brzuch to byly wzdecia a nie mjoje dziecko 🙂 hehe niezle sie usmiałam 😁

• Mamusia
mój brzuszek też już się zrobił zgrabniejszy bo na początku to chyba rzeczywiście przez te wzdęcia był taki wielki, tak jak pisała Danusia 😁
mnie to ostatnio dokuczają zaparcia 🥴 macie jakiś sprawdzony sposób na to?

• Mamusia
Pogryzaj suszone owoce: śliwki, morele, figi. Możesz pić przyrządzony z nich kompot. Jedz otręby pszenne, np. z jogurtem naturalnym. Jedz też dużo surowych owoców i warzyw. Podobno to ma pomagać 🙂

• Mamusia
Nacudja:
Pogryzaj suszone owoce: śliwki, morele, figi. Możesz pić przyrządzony z nich kompot. Jedz otręby pszenne, np. z jogurtem naturalnym. Jedz też dużo surowych owoców i warzyw. Podobno to ma pomagać 🙂

dzięki za radę, na pewno wypróbuję 😘

• Mamusia
moj brzuszek przedtem byl ogolnie wielki- teraz jest mniejszy ale ma bardziej ciazowy ksztalt- jest taki okraglejszy- przedtem byl taki rozlazły na wszystkie strony 🙂

mam pytanie jesli chodzi o soki warzywne- bo ponoc nadmiar wit A moze uszkadzac płód, a w tych sokach jest mnostwo wit a tylko ze w postaci betakarotenu wiec nie wiem czy mozna pic czy nie?? z tego co pamietam z biologii to wit a jest rozpuszczalna w tluszczach i jej nadmiar sie magazynuje w organizmie mogac wyrzadzac szkody, a betakaroten czyli prowitamina a nie odkklada sie tyulko jest wydalany czyli z tego wniosek ze spokojnie mozna pic soczki warzywne??? czy jednak nie???

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂 moja majowka sie super udala, ale nad morzem pizgalo niemiłosiernie i bylo strasznie zimno, tylko w jeden dzien udalo nam sie polezec na plazy i nabrac troche kolorków 🙂 ale nie padalo i sobie duzo spacerowalismy, no i grillowalismy codziennie po dwa razy, tak wiec grill juz mi bokiem wychodzi 🙂 dzis wrocilam do pracy, kazdy w szoku z powodu mojego wielkiego brzucha - miesiac mnie nie widzieli, no a jednak troche mu sie uroslo 🙂 wczoraj dzidzai mnie caly dzien kopala, po raz pierwszy mialam takie cos 😁 dzis juz jest spokojniejsza i kopnie od czasu do czasu 🙂

• Mamusia
Czesc Karolka- wlasnie sie zastanawialam kiedy sie odezwiesz 🙂 kurcze to dziwne tam zimno a u nas byly takie upaly ze myslalam ze umre 🤢 fakt faktem ze to ponad 600 km ale zeby az taka roznica byla.
Ja tez mam dosyc grilla- u nas tez byl codziennie bo co chwile ktos ze znmajomych lub z rodziny nas odwiedzal, albo z pracy 🙂 dlugo zamierzasz pracowac??? ja ciagle mysle nad powro0tem do pracy, a lekarka mi na to ze napracuje sie dosc do 67 lat i zebym siedziala spokojnie bo mi wiecej placa niz bym pracowala a mam swiety spokoj- odpoczynek i nikt mnie nie denerwuje. Sama juz nie wiem 🤢

• Mamusia
Danusia ja tylko na maj wrocilam 🙂 i nawet nie wiem, czy tyle wyrobie 😉 teraz czekam z ciekawoscia na to, kiedy zus wyplaci mi za 11 dni chorobowego z kwietnia, podobno ma na to do 30 dni 🤪 na szczescie reszte wyplaty mam na koncie...

• Mamusia
No to masz fajnie z ta wypłatą. Jakby tak było u nas to w ogóle bym się chyba nie fatygowała do pracy 🙂
Prenatalne mam w srode, sama jestem ciekawa jak to bedzie wygladalo - czy tylko standardowe badanie, czy moze rzeczywiscie cos konkretnego. Mi najbardziej zależy, żeby serduszko zbadali...

• Mamusia
Speedzisz w gabinecie conajmniej pol godziny i wszystko Ci pokaza po kolei- kazdy narząd, napewno tez w 99 % potwierdza płeć, seduszko tez badaja jak szybko bije i ladnie widac jak pulsuje. Popros o plyte przed badaniem- mysmy dostali za darmo.Wogole polecam- cudny widok.

Napewno wszystko bedzie ok 🙂

• Mamusia
napewno wszystko dokladnie poogladaja 🙂
myśmy wkońcu tez mieli na nfz- nie wiem czemu bo wczesniej mowili ze bedzie kosztowac 200 zł, kolezanka mi mowila ze w niektorych klinikach jest jakis program nfz i wszystkim chetnym ronbia za darmo ale na stronie nic takiego nie pisze i nie słyszałam o czyms takim 🙂 przynajmniej 200 zl w kieszeni zostalo

• Mamusia
Zawsze to oszczednosc 🙂 tez sie ciesze, ze zrobia mi te badania gratis 🙂 na poczatku nic nie mowila, ze jest mozliwosc ich zrobienia na nfz, ale jak obejrzala malucha i to chwilowe nieregularne bicie serduszka to powiedziala, ze woli dmuchac na zimne i wypisze skierowanie 🙂

• Mamusia
Karolka- mysle ze mozliwosc zawsze jest ale jak sie nie wie to czesto lekarze nie informuja o tym , tak samo jak o tym ze mozesz dostac skierowanie na podstawowe badania a nie za nie placic. W drugim trymestrze podobno tez mozna zrobic na nfz, tylko w 3 jak sie chce to trzeba zaplacic.

Ewela- a czemu bola Cie plecy??? mnie bolaly tylko na poczatku jak po szpitalu musialam miesiac lezec plackiem w domu, teraz jak sie ruszam nic mi nie dolega i ogolnie czuje sie swietnie, jedyne co to wzmozony apetyt i wypryski ale da sieprzezyc 🙂