Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej 2w1 🙂
bylam we wtorek u gin. i mały wazu 1,1kg 🙂 niestety mam lezec tydzien 🤨szyjka jest zamknieta ale maly jest tak nisko ze az boli jakby mi sie spojenie łonowe otwierało 😮 wykupilam recepte za 155zł jakas masakra..ogolnie to juz bym chciala zeby byl pazdziernik 🤨 🥴

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ann- masz łożysko przodujące??
lekami sie nie przejmuj- ja od samego poczatku jestem na lekach i na poczatku ciazy dawki byly tak duze ze wychodzilo nawet 400 zl miesiecznie, od jakiegos czasu gdy lozysko stalo sie dojrzale i samo produkuje hormony mam zmniejszana dawke ale i tak bede je brac do konca ciazy....

• Mamusia
nom pogorszylo mi się po powrocie z wczasów..mysle ze za duzo chodziłam.. krew z nosa, zylaki,wysokie cisnienie no i te bóle 🤨 teraz 3 *luteina ,2* cos na zylaki,1* do pochwowe ,rutinoscorbin na krew z noska i soczki:pomidorowy (na podwyzszenie potasu)na zmiane z pożeczką(to na wzmocnienie zyl i zeby ta krew z noska nie leciala) no i jakas masc na zylaki luiton 1000 czy cos takiego,mierzenie cisnienia ..czuje sie jak jakas emerytka i mowie do mojego powiedz cos synkowi a on :Mały nie spiesz się tak..nie ma do czego 😉

• Mamusia
danusia : nie . nie mam 🤨 jakas masakra z tymi cenami teraz sie tak moze zeszlo ze badanie mialam w pon. 34zł i witaminy 60zł i w pon. znowu 34 powtorzyc masakra no i gin.100 🤨ida pieniadze jak woda a malego jeszcze nie ma co to bedzie jak juz bedzie 😉

• Mamusia
nie martw sie poleżysz, odpoczniesz i napewno wszystko bedzie ok 🙂 ważne, że szyjka zamknieta wiec chyba jeszcze Mały sie nie wybiera 🙂
Masz racje strasznie to wszystko kosztuje, a potem bedzie kosztowac jeszcze więcej 🙂 byle tylko Maluszki zdrowe były 🙂

znalazłam sliczna opaske
http://allegro.pl/obloczek-piekna-opaska-do-chrztu-roczek-40-48-cm-i2509820324.html

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 ja po wizycie u gin 🙂 Dzidzia pokazala kaczuszke, no wiec Ula bedzie, nie Filip 🙂 ginka nawat mi brzuchem potrzasala zeby zoabzcyc czy jakis ptaszek sie tam nie zawieruszyl, ale nic nie wypadlo 😁 Malutka waży ok. 1900 g, wiec ladnie rosnie. Otwierala buźke, chyba pila sobie wody plodowe 🙂 a ja juz 12 kg na plusie... 😮

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Karolka no widzisz i po co były te stresy, że to jednak on nie ona? 😉 Cieszę się, że z małą wszystko ok.
Ja też byłam wczoraj u lekarza. Co prawda nie miałam usg, ale słuchałyśmy bicia serduszka, mały leży główką do dołu i wszystko jest jak powinno. Na obniżoną lekko hemoglobinę pani dr wysłała mnie na stragan. Zleciła kolejne badania w tym odczyn Coombsa i za miesiąc mam się zgłosić z wynikami i po kolejne zwolnienie, bo od dziś mam wreszcie wolne 🤪

• Mamusia
Dziewczyny ciesze sie, ze dzidzie zdrowo rosna 🙂

Tego straganu tak bym nie przeceniała- ja bardzo zdrowo się odżywiam , cały czas miałam bardzo dober wyniki, a w ciągu 3 tyg hemoglobina mi spadła z 14 do 11 cos 😮

Nacudia- wypisała Ci zwolnienie na miesiac? przeciez wolno chyba na max21 dni 😮

• Mamusia
Tak dostałam zwolnienie na miesiąc. Następne mam dostać na kolejnej wizycie. Już ona to sobie jakoś to przeliczyła.
Ja tam wierzę w moc straganów. Jak do tej pory mnie nie zawiodły 🙂 Nie lubię się faszerować lekami.

• Mamusia
Mozna brac, bo to tylko sproszkowany burak jest - pytalam swojej gin.
A malutka to juz prawdziwa kluseczka 🙂 gin mnie pocieszyla, ze z moja budowa dam rade takiego klocka sn wydusic, wiec luuuuzik 😜 😁 😁
3 tyg temu moja wazyla 1400 g, wiec teraz rosna najszybciej. Nie zapominajmy, ze to jest przyblizona waga i w rzeczywistosci moze byc troche mniejsza lub wieksza 😁

• Mamusia
hehe bylam dzis w Auchanie i bezczelnie wrylam sie do kasy pierwszenstwa- tzn najpierw stanelam, bylo duzo ludzi, wszyscy sie na mnie gapia i zero reakcji, wzielam swoje zakupy i poszlam do przodu i powiedzialam przepraszam ale to kasa pierwszenstwa, facet co byl na kolejce udawal mocno zdziwionego ze pierwszy raz slyszy ,to mu pokazalam znaczek nad jego glowa 😁 i powiedzialam ze to kasa dla osob niepelnosprawnych i kobiet w ciazy , ale mial mine 😁