Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja ogórków nie robie bo zawsze moja tesciowa robi tego tyle ze hoho wiec mi sie juz nie chce, za to ja robie dzemy, soki i nalewki co roku 🙂 owoce mam od mamy ze wsi bez pestycydów, w tym roku nalewek nie robilam bo zostały jeszcze z zeszlego roku, a nawet nie mialabym jak sprobowac, maz nie przepada- on woli jakies bimbry johny walker, tequila itp czego ja nie znosze 🥴

tez wysłałam Wam moj nr

• Mamusia
No Larosa moze byc tez pierwsza 🙂

ja przetworow nie robie, bo robia je zawsze moi rodzice z owocow i warzyw z ogrodka, wiec tez samo zdrowie. teraz narobili mi kompotow z jablek, bo podobno sa dobre w czasie pologu - macica sie szybciej kurczy 😁
ja torbe to juz mam od miesiaca spakowana 😁 😜

• Mamusia
Dzieki Dziewczyny- zapisalam numery. Przynajmniej bedziemy na bierzaco co u której 🙂

Larosa- torbe mam juz od 7 tyg, jak tylko wrocilam ze szpitala to to zrobilam, potem tylko podokladalam te rzeczy porodowe 🙂 jak trafilam do szpitala to w tej panice wzielam tylko koszule nocna, rano o 6 przyszla piuelegniarjka i kazala sikac do pojemnika a ja jej mowie ze nie masm sie czym umyc a ona ze i tak musze, no i wyszla mi krew w moczu, musialam ich przekonywac ze to napewno z pochwy a nie z nerek no i jak powtorzylam badanie to juz krwi nie bylo, co ja sie tam nerwow najadlam, meza nie chcieli wpuscic z moimi rzeczami przed obchodem- jakis koszmar takze ja wole byc przygotowana.

U nas wlasnie zaczelo padac... zapowiada sie piekny weekend znowu 🤢

• Mamusia
Ponieważ ja mam trochę bardziej odległy termin, to torba jeszcze czeka. Na razie ja też czekam na powrót mamy z wakacji, bo wtedy zabierzemy się za pranie i prasowanie - u niej są lepsze warunki suszenia niż u mnie. A potem mśslę, że wreszcie się spakuję 🙂 Liczę na to, że dzidziol nie będzie robił takich psikusów i jednak chociaż do końca września posiedzi w brzuszku. Zresztą słyszałam, że u pierworódek raczej zanosi się na przenoszenie, ale zobaczymy jak będzie. Już nie od nas to zależy 🙂
A w Łodzi się zbiera na deszcz, ale jest w miarę ciepło.

• Mamusia
a tak wogole to musze sie dopytac kadrowej co z moim l4 jak urodze po terminie. Jestem prawie od poczatku ciazy na zwolnieniu- chyba zanim jeszcze test byl pozytywny wiec nie wiem czy tak dlugo moge byc bo wiem ze jakos tam jest ograniczone ze max iles tam dni, a ja nie pamietam od kiedy dokladnie jestem...

• Mamusia
Danusia jak masz w porzadku gina ,to nie bedzie robil problemu, zebys ciagnela dalej..
Niestety niektorzy tak robia,ze zwolnienie daja tylko do terminu porodu, a jesli nie rodzisz... i np. przenosisz do 42tc.. to jzu leci Ci to z macierzynskiego ;//

Ale to wszystko zalezy od dobrej woli ginekologa... 🙂

• Mamusia
niektorzy ginekolodzy wypisuja macierzynski 2 tyg przed terminem! wiele moich kolezanek tak mialo.
Zreszta ona napewno nie bedzie rfobixc problemow bo juz u niej w klinice zostawilismy paredziesiat tysiecy i jeszcze zostawimy bo szybko chcemy drugie wiec jeszcze drugie tyle na nas zarobi jak zas sie uda za ktoryms tam razem dopiero 😮 takze napewno by sie bala ze pojdziemy do konkurencji.

• Mamusia
Karolka jak Ty dajesz radę z tym żelazem rano na czczo? Tego nie da się brać na czczo, bo potem caly dzień mnie mdli i boli mnie brzuch.
Czy u Was w domach też jest jakaś plaga muszek owocówek? mam wrażenie, że jak wchodzę do kuchni to słyszę bzyczenie roju much 😮