Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gofer76 napisał(a):
Karolka, strasznie mi przykro, że tak się nacierpiałaś 😞 Dobrze, że masz to wszystko juz za sobą 🙂 a dawali CI znieczulenie?

mialam zneczulenie ale kilka godzin przed porodem, dali mi dolargan, wiec majaczylam od rzeczy, ale niesamowity bol nadal byl...przyszedl porod, to juz to znieczulenie, a w zasadzie srodek przeciwbolowy dawno nie dzialal...

• Mamusia
ania1301 napisał(a):
Dziewczyny ja chyba pod koniec ciąży złapałam jakąś infekcję 😞 Od wczorajszego wieczoru mam 10 razy więcej wydzieliny z pochwy i wydaje mi się, że troszkę się zmienił jej kolor. Zawsze była biała a dziś jest tak jakby leciutko żółtawa. I już dziś 4 razy musiałam zmienić wkładkę 😞
A wizytę mam dopiero w poniedziałek 😞

idz jak najszybciej, ja tez mialam przed porodem infekcje, leczylam ja, a i tak bylo ryzyko, ze dzidzia sie zarazila i robili jej pod tym katem badania. na szczescie wszystko z nia ok, crp w normie, ale np moja kolezaka z sali juz tyle szcescia nie miala i jej maluch przez taka infekcje musial zostac sam 5 dni w szpitalu 😞

• Mamusia
ania1301 napisał(a):
Dziewczyny ja chyba pod koniec ciąży złapałam jakąś infekcję 😞 Od wczorajszego wieczoru mam 10 razy więcej wydzieliny z pochwy i wydaje mi się, że troszkę się zmienił jej kolor. Zawsze była biała a dziś jest tak jakby leciutko żółtawa. I już dziś 4 razy musiałam zmienić wkładkę 😞
A wizytę mam dopiero w poniedziałek 😞

Ja miałam coś takiego - wydzieliny miałam bardzo dużo, bezzapachowej o żółtawym zabarwieniu, co chwilę musiałam zmieniać wkładkę, lekarz stwierdził, że to jest zapalenie grzybiczne i przepisał mi tabletki dopochwowe. Brałam je przez tydzień i jakoś przeszło.

• Mamusia
Bo dolargan to nie znieczulenie a narkotyk- bardziej otumania niz znosi bol...

Ja tam na wesele chetnie bym poszla- glownie po to zeby pojesc dobrych rzeczy 😁 ja z dwudniowego wesela wrocilam ponad 2 kg ciezsza, ale sprobowalam wszystkoego oprocz tatara.No i pobujac sie bo potem to chyba w sylewstra z mezem w domu bo impreza raczej odpada wiec trzeba koszystac puki sie da.

Nacudia- ja mam wilczy apetyt prawie od poczatku ciazy 🤪 wszyscy sie dziwia gdzie ja to mieszcze, no ale jestem juz 14 kg na plusie, na szczescie w ciuchy z przed ciazy wchodze wiec chyba wszystko idzie w Malutka i moj gigantyczny bebezolek 🙂

• Mamusia
ania1301 napisał(a):
FiAnn a miałaś mocno żółty kolor wydzieliny?? Bo ja mam tak bardzo lekko żółty, prawie biały. Wydzielina na wkładce jest białą i jedynie w miejscach gdzie jest jej więcej to tak jakby przechodziła w kolor żółtawy 😞

ja miałam też taki lekko żółtawy kolor, zaniepokoiło mnie tylko to, że jest jej tak strasznie dużo, no i jak poszłam do lekarza to mi powiedział, że mam zaawansowany stan zapalny i trzeba to leczyć

• Mamusia
Hej mamusie pazdziernikowe!Zaraz po Was na nas kolej bedzoemy trzymaly za Was kciuki i z niecierpliwoscia sledzily Wasze losy-duzo jest Was mamus do rozpakowania z pazdziernika?A wiadomo kto terminowo rozpoczyna liste a kto konczy?Wiadomo roznie to terminowo bywa bo to od naszych maluszkow zalezy ale mniej wiecej.Trzymamy kciuki.

• Mamusia
Danusia ale mi się ten apetyt załączył teraz. Wcześniej był w normie. Przeczytałam gdzieś, że tak może się organizm przygotowywać do wysiłku jakim jest zbliżający się poród 🙂 W ogóle ciekawe były takie niestandardowe objawy zbliżającego się porodu, np.: kołatanie serca, uczucie gorąca, wicie gniazdka, ogólny niepokój itp.
Przygotowałam dziś plan porodu. Dopakowałam go do torby. Kupiłam staniki. Uważam, że jestem gotowa na godzinę zero 😁

• Mamusia
Cześć Kochane 🙂
Dzisiaj miałam cały dzień w biegu no i moje dziecko zrobiło strajk i nie spało więc nie miałam czasu żeby posiedzieć na brzuszku 😞 Ale teraz Was nadrobiłam 🙂
Karolka Ulcia jest prześliczna 🙂 I super ,że taka grzeczna przynajmniej daje rodzicom trochę odpocząć a mamusi regenerować siły po przeżyciach z porodówki. Jak przeczytałam jak Cię tam wymęczyli to aż mnie ciarki przeszły. Wolę nie myśleć jakie atrakcje czekają na mnie... Ale co ma być to będzie i nie mamy na to żadnego wpływu.
Nacudja moje torby też są już gotowe nic tylko wsadzać do samochodu i jechać na porodówkę 🙂 Jutro mam wizytę to zobaczę na jakim etapie jestem czy coś się pomalutku rusza...

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂 byłam dzisiaj na wizycie, pełna obaw o to moje nieszczęsne ciśnienie. na szczęście wróciłam do domu, lekarz przepisał mi Dopegyt na zbicie i dopiero gdy on nie pomoże mam się biegiem zglosić do szpitala i będa wywoływac mi poród:/ Pytałam w jaki sposób i na początek założą mi cewnik Foley`a...
Larosa pisałaś kiedyś,że miałaś ten cewnik przy pierwszym porodzie, tak? napisz proszę jak się to mniej więcej odbywa bo słyszałam,ze to nic przyjemnego...
poza tym szyjkę mam już miękką i gotową do porodu, tylko czekac kiedy Małej zechce się wyjść na świat- o ile nie trzeba bedzie prowokowac porodu:/